Şişman Gebelik

nimet27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2011
3
0
36
Gaziantep
arkadaşlar 85kiloyla gebe kaldım hamileyken diet yapılırmı? 4 haftlalık hamileyım ilk gebeliğim cok korkuyorum acil zayıflamam lazım

arkadaşlar 85kiloyla gebe kaldım hamileyken diet yapılırmı? 4 haftlalık hamileyım ilk gebeliğim cok korkuyorum acil zayıflamam lazım
Öncelikle hayırlı olsun.ilk aylar kilo almadan sonrasında da mümkün olduğunca az kilo alarak gebeliğini tamamlayabilirsin.Bebeği besleyecek gıdalar tüketebilirsin.Ancak bunlar için muhakkak diyetisyene git derim ben.Burada duyduklarınla olmaz.Bir can taşıyorsun.Profesyonel yardım şart.Sana uygun listeyle yola devam edersin.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin,sağlıkla kucağınıza alın.
Hamilelik bu dünyanın en büyük mucizesi,her anının tadını çıkarın bence.
Ben oğluma 87 ile hamile kalmıştım.İlk 4 ay çok bulantım oldu yaklaşık 7 kilo verdim.4 aydan sonra, o 4 ayı telafi etmek istedim ve hiç durmaksızın yedim :((
Doğuma 105 kg. girmiştim.Her zaman iri ve kilolu olduğum için (vücüdum buna alışkın olduğu için olabilir mi?? ) hamileliğimde bir sıkıntım olmadı.Doğumdan 2 gün sonra 15 kg gitmişti.Ama asıl tehlike daha sonra başladı benim için.Doğumdan sonra iştahı acıkıyor insanın.Herhalde emzirdiğimiz için.
Bir tanıdığım 7 kilo ile kapattı hamileliğini.
Ne kadar zayıf girseniz sonrası için o kadar iyi.
Ama oldu da veremediniz,dedim ya bence hamileliğin her saniyesinin tadını çıkarın :))

yedıklerınıze cok dıkkat ederek kontrollu gıdebılırsınız tabıkı dıyetısyene danısmak en güzelı olur bebege zarar vermeden kılo kontrolunu saglayabılırsın hamılelıgın tadını cıakrın tabı ama cok kılo alarak sorunlarla ugrasmadan:79:

bende 72ile hamile kalmıştım ama 72den fazla duruyordum ve her doktora gidişimde diyet yapayım sizin kontrolünüzde diyordum hamilelere diyet vermiyoruz dedi canım.sadece çikolatalar tatlılar tuzlulur işte herkesin bildiği gibi abur cuburdan uzak duracaksın gazlı içecekler içme bebeğini besleyecek şeyler ye canım.hamilelik çok güzel birşey tadını çıkar bi zaman sonra takmıyorsun zaten bebişim sağlıklı olsunda ben kilo alayım diyorsun.doğumdan sonrada gidiyo zatende işde emzirme döneminde insan çok acıkıyo vallaha

canım bende tontişim ama hep zayıftım 3.5 yıllık evlilikte 10 ar kilo alınca bianda 88 le hamile kaldım doktorum daha bişey demedi ama aile hekimim riskli buyurdu ama tansiyon kalp sayımım düzgün rahim temiz şeker ailede var onuda ölçerler doktorda çalışırken işi bırakıp evlenince alınıyor diyor ben biraz abarttım ama olsun bebişler sağlıklı olsun kilo verilir hem hamile kalınca cips kola gibi abur cuburlardan kaçılıyor hamur işi yerken sayıyosun yani istemesende herşeye dikkat ediyosun sağlıklı geçir doğurup emzirme de veriliyomuş hem emzirmede bitince rejım yap dur 2yıl insan hayatında neki geçer gider

canım bende tontişim ama hep zayıftım 3.5 yıllık evlilikte 10 ar kilo alınca bianda 88 le hamile kaldım doktorum daha bişey demedi ama aile hekimim riskli buyurdu ama tansiyon kalp sayımım düzgün rahim temiz şeker ailede var onuda ölçerler doktorda çalışırken işi bırakıp evlenince alınıyor diyor ben biraz abarttım ama olsun bebişler sağlıklı olsun kilo verilir hem hamile kalınca cips kola gibi abur cuburlardan kaçılıyor hamur işi yerken sayıyosun yani istemesende herşeye dikkat ediyosun sağlıklı geçir doğurup emzirme de veriliyomuş hem emzirmede bitince rejım yap dur 2yıl insan hayatında neki geçer gider

ben 70 kiloyla hamile kaldım 81 kiloyla doğuma girdim.ilk 2 ay 8 kilo aldım.sonradan devamlı zayıflamaya başladım.doktor benim için daha iyi olduğunu bebeğin gayet sağlıklı olduğunu söyledi.4 aydan sonra doğum yapana kadar ne yediysem kustum.ye tatlıyı doğur atlıyı deniyo ama,ben her nekadar tatlıyı çok sevsemde, hamileliğim boyunca iş yerime gizli saklı limon götürüp yiyodum.hamilelikte yüksek tansiyon hastası oldum.doğumdan sonra sinir sıkışması başladı.oğlumun bana verdiği hediyeler bunlar:))...doğuma 81 kiloyla girdim ve çok kolay oldu.herkesin karnı morarıyomuş ebeler bastırıyolarmış ama bana 3 kere eliyle baskı yaptı sonra benim ıkınmamı söyledi.öylece doğum yaptım :)))

bu arada ben hamileyken çok fazla egzersiz yaptım ve çok işime yaradı...ayak tabalarınızı birleştirip kendinize doğru çekin.açık bağdaş kurar gibi.iyice çekin ve vajinanızı kasıp geri bırakın(çişnizi yaparken tutarsınızya öyle) bu yöntem gerçekten çok işe yarıyo.ayrıca hamileyim diye yiyip içmeyin sonradan kesinlikle veremiyosunuz.benim oğlum 20 aylık ve halen benim 9 aylık göbeğim duruyo:DDD

Bende hamile kaldığımda 97 kiloydum şuan 32. haftam ve 105 kilodayım çok fazla kilo almadım göbeğim büyüdü sadece.
Aldığım 8 kilo göbeğimde görünüyor şuan.
Ama şeker guatr ve yüksek tansiyon çıktı bende.
Buda kilolu olmamdan kaynaklanıyormuş.
Şimdide zaten şeker yüzünden diyetteyim.Dr diyabet olunca rejim veriyor valla.:53:

Ben de 82 kilo ile hamile kalmıştım ilk 4 ay hiç bir şey yiyemedim bulantıdan kusmadan 7,5 kg. verdim. 96 ile doguma girdim şeker tansiyon olmadı her şey yolunda gitti. Doğumdan 10 gün sonra 85 kiloya inmiştim ama malesef sonrasınd akilo aldım yine. Kızım 26 aylık, hala emziriyorum ama 93 kiloya çıktım. :14:

Bende hamile kaldığımda 97 kiloydum şuan 32. haftam ve 105 kilodayım çok fazla kilo almadım göbeğim büyüdü sadece.
Aldığım 8 kilo göbeğimde görünüyor şuan.
Ama şeker guatr ve yüksek tansiyon çıktı bende.
Buda kilolu olmamdan kaynaklanıyormuş.
Şimdide zaten şeker yüzünden diyetteyim.Dr diyabet olunca rejim veriyor valla.:53:

şimdide bebk görünmüyor 7haftalık kalp atıslarına bakalım gel dedi doktor ama hıcbısekılde görünmüyor sadece kese var okadar uzgunum kı daha kıloyu takıyodum simdi bebegım yasasın baska bıse istemiyorum:(

bende şişman gebe kalanlardanım ama zaten ben kendimi bildim bileli hep kiloluydum.80 kiloyla hamile olduğumu öğrendim çok üzülmüştüm kortizon kullanıyordum hamilelikten kısa süre önce verememiştim kilolalrımıda ama sonra 3.aya geldiğimizde kusmalar vesaire derken ben 75 kiloya düştüm şuan 5 buçuk aylık hamileyim 15 gün önce kontrole gittim 80 kilo çıktım doktorum iyi gidiyor zaten kiloluydun gebelikten öncede yinede dikkat et dedi beyaz ekmeği az ye yada yemesende olur bebeğe yaramıyor zaten dedi.kepek ekmeğiyle besleniyorum bol bol su içiyorum her gün en az yarım saat 45 dkka yürüyorum bunları dene allah hepimize kolay doğumlar sağlıklı bebekler nasip etsin(amin):34:

kızlar 80 kıloyla hamıle kalmıssınız dert edıyosunuz ben napayım 114 kılo ılı hamıle kaldım su an 7.haftam ben napayım peki:)))

Selam kizlar, bende 98 kilo ile hamile kaldim. Fakat haftalardir istahim hic yok. Dün doktora gittim, tarttilar beni ve 2 kilo vermisim. Doktor bana kizdi, kendine dikkat etmelisin dedi. Haftada sana 5 kilo al demiyorum ama yinede azar azar almalisin kilonu bu cok dogal dedi.
Nede olsa 2. bir can tasiyoruz, bebegimizin saglikli gelisimi icin saglikli ve düzenli besin cok önemli.

kızlar 80 kıloyla hamıle kalmıssınız dert edıyosunuz ben napayım 114 kılo ılı hamıle kaldım su an 7.haftam ben napayım peki:)))

114 kilomu vaww:1: evet canım dert etmesem daha iyimi olucak nedir bilemedim bak şimdi.ama boyun uzundur belki öylede düşünüyorum:)ne biliyim tartıda100 ü görürsem naparım diye endişelniyorum elalem 56 kiloyla hamile kaldım diyo ben ömrümde düşmedim 65 den aşağıya :52:

ben 47 kiloyla hamile kaldım şuan 58 kiloyum kendime hiç yakıştıramıyorum kiloyu

Bende 1,5 senelik evliyim ve artık bebek düşünmeye başladık.
Diyete başladım zayıflayıp öyle hamile kalmak istiyorum tabi şu çenemi tutabilirsem :(

Hanımlar 65 kg ile hamile kaldım şuan 6. ayımdayım ve yaklaşık 15 kg aldım..çok fazla aldım ama asıl aldığım kısmını hamileliğimin ilk 3 ayında aldım çünkü ekmek,poaça gibi şeylerle beslendim herşey midemi bulandırdı sadece kuru beslendim..günde 6 poaça yiyordum yada ekmek peynir..isyan etmiştim ben göbeğe kiloya çok takan briyim zaten5 kg fazlam var diyordum şimdi..ne oldum ben..eşimde kiloyu sevmez endişem hep beni beğenmez mi diyeydi ayrıca..boyum
1.72 doktorum şuan kontrollü kilo aldığımı söylüyor..son bir haftadır iştahım açıldı gene bebek büyüyormuş artık..çok kilo aldığım dönemde doktor ekmek yeme artık bebeğe hiç bir faydası yok demişti halbuki annem ekmek ye kanın düşün diyordu..meğer gerekli değilmiş..dün kontrole gittim testlerim falan güzel bebişimin beyin ve fizik gelişimi de güzel haftasıyla uyumlu çok şükür..bense 80 kg oldum nerdeyse 65 kg iken kafasına takan bir insanı 80 kg iken düşünün :) dünkü kontrolde bebeğimin kalbinin sol tarafında beyaz bir noktacık tespit edildi..doktor her 10 bebekten birinde oluyor bu ama sen gene genetikçiyle bir görüş dedi bizde eşimle genetik doktoruna gittik doktor milyonlarca soru sordu korktum bebeğim hastamı diye ama sonra dediki eğer yaşın 35 in üstü olsaydı ve zeka testin riskli çıksaydı amniyosentez yaptırmanı tavsiye edebilirdik şuan için başka bir bulgu olmadığından gerek yok..her ne kadar öyle desede ben çok huzursuz oldum oğlum hasta olmasın diye bi an farkettim ki 100 kg de olsam bebeişim sağlıklı olsun ben o kiloyu veririm ama bebişime bişe olmasın..o yüzden eğer hamileyseniz gidici şeyler için değil kalıcı şeyler inin endişelenip kafaya takın..stresli bir hamilelik stresli bir bebek demek ve stres hepimizin bildiği gibi hastalık demek..

Back
X