Şişman Gebelik

Arkadaşlar bende 29 haftalık gebeyim. 103 kg ile hamile kaldım ( boy 173 cm ). İlk 2 ayda 101 e düştüm. 5 ayımda 104 kg, 7. aya doğru 106 kg oldum. OGTT sonrası diyabet çıkınca hastanede 2 gün yattım ve diete başlatılar. Şuan da 104.5 kg ye düştüm. 10 gün önce ( 27. haftamda ) bebeğim 975 gr idi. 2 hafta sonra kontrolüm var. Kadın doğumcum kilolu başladığım için kilo vermemin sorun olmayacağını belirtiyor. Endokrinologlar insülün kullanmamın gerekip gerekmediğini anlayabilmek için kan şekerlerimi takip ettiriyorlar....
Ben ne düşünüp nasıl besleneceğimi şaşırdım; diyetisyen günde 16 dilim ekmek içeren 2500 kcal liste verdi, şok oldum... Ekmek ve türevleri kan şekerini zaten arttırıyor, bebeğin gelişimi için günde 7-8 dilim ekmek yeterli değil midir acaba??
Benim gibi obez başlayıp kilo vererek hamileliğini tamamalayan ve bebeği sağlıklı olan arkadaşlar da var mıdır???
Bebeğin gelişimini olumsuz etkiler mi , suyunu azltır mı kilo vermek ???

Cevaplar için şimdiden teşekkürler,
Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...:nazar::49:

bende 102 kilo ile hamile kalmıştım. ilk haftalar bulantı yuzunden 5 kılo vermıstım sonrasında da 7 kılo alarak dogumum tamamlandı. ilk doktora gittiğimde kıloluyum nasıl olacak bu iş dediğimde yapacak birşey yok hamile kalmadan önce dusunecektın 120 de olsan bu bebek doğacak dedı bana. dikkatlı olursan hiç kılo almadanda tamamlayabılırsın demıstı. bı sure kılo almadıgımda bebek etkılenır dıye uzulmustum ama doktorumuz merak etme herşey yolunda bebek senden herşeyını alıyo bunun kılo almanla alakası yok demıstı ve gercektende oyle oldu. ilk zamanlarda olmayan şeker son ıkı ayda cıktı ve dıyetle kontrol altına aldım. kı insülinde verse korkulacak birşey oldugunu dusunmuyorum. insülin bebegin zaten salgıladıgı bır madde. son 3 hafta kendımı tutamamıs ve dıyetımı bozmustum. hersey normal gidiyordu ama ben dıyetı bozdugum an bebek 7 gunde 500 gr aldı ve devamı geldi. neysekı sağlıklı ve çok şeker bir oğlumuz oldu. darısı sizlere.. inşallah sıkıntısız doğumlar ve bebegınızle uzun ömürler sizin olur...

arkadaşlar 85kiloyla gebe kaldım hamileyken diet yapılırmı? 4 haftlalık hamileyım ilk gebeliğim cok korkuyorum acil zayıflamam lazım

Ben 105 kiloyla gebe kaldım,çünkü sigarayı bırakınca hızla kilo aldım durduramadım ve üstüne bir de hamile kaldım :) o kadar korkuyordum ki sağlıksız bir hamilelik geçireceğim diye . çok şükür düşündüğüm gibi olmadı,pek çok zayıf hamileden daha rahat bir hamilelik geçiriyorum. Son ayımdayım 3 hafta sonra doğum yapacağım. Şu an 118 kiloyum. Çok kilo almadım.Sakın rejim yapma

şaka gıbı gercekten ...ben 58 ıle hamıle kaldım suan 8. ayımın ıcındeyım ve sadece 9 kılo aldım 67 kıloyum ..ama doktorum sankı 100 kıloymusum gıbı ınanılmaz tepkı gosterıyor bu duruma en basından berı..ılk 6 ay sadece 4 kılo almama ragmen bu gıdısle obez olucaksın demıstı..:53:kendımı resmen perhıze vermıstım..bol yürüryüs bol su aksam 5 6 dan sonra hıc bırsey yememek derken tatıle cıktım 2 ay evvel..ve 2 ay ıcınde 5 kılo aldım..zaten normal kosullarda haftada 500 gr alınmalı dıyen doktorum fazladan aldıgım 1 kılo ıcın burnumdan getırdı 2 gunb oncekı kontorlumde..erken dogum yapma ıhtımalımın oldugunu,dogumumun zor gececegını dıkıslerımın zor ıyılesecegını daha neler neler..sadece aldıgım kılo ıcın tum bu sozler..2 3 gundur dıkkat edıyorum artık 2 saate yakın yuruyus yapıyorum elımden geldıgınce jımlastık yapıyorum su tuketıyorum..20 gun sonra kontolde bana o sozlerı sayan doktorumun yuz ıfadesını gormek ıstoıyorum..:63:

ayrıca kesınlıkle bunye meselesı..gunde sadece 2 3 dılım kadar ekmek,bıraz peynır domates salatalık yıyorum aksamlarıda bır tabak corba..buna ragmen kılo alımım oluyor..ama ben bunu kadına anlatamıyorum..yemesen almazsın deyıp lafı tıkıyor kadın agzıma..üff gıcık oldum gene yavvv:47::47::47:

şaka gıbı gercekten ...ben 58 ıle hamıle kaldım suan 8. ayımın ıcındeyım ve sadece 9 kılo aldım 67 kıloyum ..ama doktorum sankı 100 kıloymusum gıbı ınanılmaz tepkı gosterıyor bu duruma en basından berı..ılk 6 ay sadece 4 kılo almama ragmen bu gıdısle obez olucaksın demıstı..:53:kendımı resmen perhıze vermıstım..bol yürüryüs bol su aksam 5 6 dan sonra hıc bırsey yememek derken tatıle cıktım 2 ay evvel..ve 2 ay ıcınde 5 kılo aldım..zaten normal kosullarda haftada 500 gr alınmalı dıyen doktorum fazladan aldıgım 1 kılo ıcın burnumdan getırdı 2 gunb oncekı kontorlumde..erken dogum yapma ıhtımalımın oldugunu,dogumumun zor gececegını dıkıslerımın zor ıyılesecegını daha neler neler..sadece aldıgım kılo ıcın tum bu sozler..2 3 gundur dıkkat edıyorum artık 2 saate yakın yuruyus yapıyorum elımden geldıgınce jımlastık yapıyorum su tuketıyorum..20 gun sonra kontolde bana o sozlerı sayan doktorumun yuz ıfadesını gormek ıstoıyorum..:63:

ayrıca kesınlıkle bunye meselesı..gunde sadece 2 3 dılım kadar ekmek,bıraz peynır domates salatalık yıyorum aksamlarıda bır tabak corba..buna ragmen kılo alımım oluyor..ama ben bunu kadına anlatamıyorum..yemesen almazsın deyıp lafı tıkıyor kadın agzıma..üff gıcık oldum gene yavvv:47::47::47:

ne biçim bi doktorun var.üzüldüm senin adına şahsen ben hamileyken moral benim için çok önemliydi..senin gibi ilk hamile kaldığımda bayan doktora gittim ve kiloluydum hemde senden baya fazla 80 lerde..neyse kadın doktor bana sen bu kiloyla neden hamile kaldın dedi..bende hemen bıraktım onu ve başka bir kadın doğumcuya gittim bu erkekti ve çok iyi bir doktordu işinde..neyse bana kilomla ilgili hiçbirşey demedi.kaç kilo olduğuma değil kaç kilo aldığıma bakıyordu..toplamda 17 kilo falan aldım..ama tek bir laf etmedi..hatta ben birkaç ay diyetisteyene gittim şeker yüzünden ve o birkaç ay hiç kilo almadım..doktoruma sevinçli bir ifadeyle kilo almamışım dedim..oda bu kadar takma dedi sen hamilesin tabiki kilo alacaksın dedi..ve Allaha şükür hiçbir sorun yaşamadan doğumumu yaptım.oğlumda gayet sağlıklı maşallah.

bence sen hemen doktorunu değiştir..bu ne yaa.seni nasıl böyle sinirlendirir..en çok morale ihtiyacın olduğu bu dönemde..

unutma bebeğin aldığın kiloları değil yaşadığın stresi hisseder,hemde kilon gayet normal ne demek obez yaa..oha yani.

kilolu hamile kalan arkadaşlara tek tavsiyem ikincide ben bunu yapıcam çünkü birincide kimse demedi bana keşke deselerdi..hamile kalır kalmaz diyetisyene başlasınlar, özel hamile diyetleri sayesinde hiç kilo almadan gebeliği tamamlayabillirler..benim bir dönem şekerim yüksekti ve diyetisyenin diyetine uydum kendimi çok sıkmadan yinede hiç kilo almadım o aylarda..

Hamilelik bir kadının yaşayacağı en güzel ve büyülü dönem.Bence her saniyesinin tadını çıkarmalısınız.Doktorunuzun sizi bu kadar strese sokmasına ben de çok şaşırdım.Tadını çıkaramamışsınız en güzel 8 ayın.Kilonuz çok ideal.67 kilo bile ideal.Allah tamamına erdirsin.

Hanımlar ben 96 kilo ile hamile kaldım şimdi 21 haftalığız 90 kiloyum dün doktoro gittim bebişte bir sorun yok kilo almamam zararlı değilmiş doktor dedi sanırım bebiş alıyor biz veryoruz

canım öncelikle bebişin hayırlı olsun neler yaptın nasıl beslendin bu sürede biraz bahsedebilirmisin

Senin gibi bir akrabam vardı. Fazlalıkları vardı ama kilolu sayılmazdı. Hatta hiç de değildi bana ve pek çoklarına göre. Ve doktoru seninki gibi tepki vermişti. Son aylarda 6 kilo aldı diye bas bas bağırmış doktor:64:

Ama şimdi görmelisin doğum sonrası 38 beden oldu. bebek de fevkalade sağlıklı. Doktorunun geçmişi iyi ise güvenmekten zarar gelmez derim. Gerçi forumdakilerden çoğu zaman farklı düşünüyorum diye itiraz eden çıkabilir :49: ama söylediklerimin hepsi dayanaklı şeyler.Bu arada bu senin istemene bağlı şey tabii. Kilom önemli değil ben rahat yemek istiyorum diyorsan o başka tabi. Kolay gelsin arkadaşım. Bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsin. :29:

Son düzenleme:

valla okuyunca bende sok oldum doktorun jınekolog degılde dıyetısyen gıbı davranıyor bence uzmanlık alanını sasırmıs hemde bu kıloyla o zaman bızımkılerın bızı bogması gerek:60: ben 82,5la hamıle kaldım drum en fazla 12 kılo alma hakkın var dedı neyse ben ılk 3 ay bulantı ve kusmalardan 4 kılo verdım su anda 78 kıloyum ve dr bu gıdısınde kızdı artık 3. aydan sonra kılo vermemelısın dıye eger bayramdan sonrada kılo vermıs olursan hastaneye yatırıp serum verırım dedı, hamılelıgın basında hemen dıyetısyene basladım hem kıloluyum hemde seker hastasıyım o nedenle dıyetısyenım bıle 2 haftada 1,5 kılo verınce artık verme falan demeye basladı bayrama kadar 1 kılo alabılırsın dedı bakalım bana bu kıloyla bunlar soylendıyse...

kılo ıcın endıselenmenın bı faydası yok(ben ılk 2-3 haftamda aglamaktan baska bı sey yapmıyordun sonrada bı sey yemesemde stresten sekerım fırlıyordu) bence hamıle kaldıktan sonra arkadaslarında dedıgı gıbı tadını cıkarmaya bakacaksın yapacak bı sey yok, cok dıkkatlı olunursa bence saglıklı bı sekılde atlatılabılır bu surec ben sımdı dr kontrolunda beslenıyorum ve hala kılo almadım ınsallah gereken en az kıloylada bıter bu surec...kalorısı yuksek besın degerı az hıc bı sey yemıyorum dıyetımde meyve, sebze, sut yogurt vb saglıklı besınler var bunları yıyorum,su anda 15 haftalık hamıleyım bı kac kere dondurma(2 top en fazla) bıkac kere cıkolata(o da sekerım duserse) yedım, patates kızartmasına bayılırım ama sımdıye kadar 1-2 kere yedım o da tadımlık ben bıle bu halıme sok oluyorum ama boyle beslenmek sadece hamılelık ıcın degıl butun yasamın boyunca olmalıymıs bunu anladım Allah ızın verırse bebegım dogsun saglıkla dogumdan sonrada boyle beslenmeyı dusunuyorum tabı 2. hamılelıkte bellı kıloya ınınce ıstıyorum nolursa olsun kılo olunca zor oluyor hersey

bence doktorun sorun olmasada seni sezeryana alcağı için kendini düşünerek bu şekilde davranıyo çok karışan doktor iyi doktor gibi geliyo ya insanlara o yüzden bu tarzı izliyo ,bence başka doktora da görün 30 uncu hafta da hemen karar vermiş hatun...

Arkadaşlar bende 29 haftalık gebeyim. 103 kg ile hamile kaldım ( boy 173 cm ). İlk 2 ayda 101 e düştüm. 5 ayımda 104 kg, 7. aya doğru 106 kg oldum. OGTT sonrası diyabet çıkınca hastanede 2 gün yattım ve diete başlatılar. Şuan da 104.5 kg ye düştüm. 10 gün önce ( 27. haftamda ) bebeğim 975 gr idi. 2 hafta sonra kontrolüm var. Kadın doğumcum kilolu başladığım için kilo vermemin sorun olmayacağını belirtiyor. Endokrinologlar insülün kullanmamın gerekip gerekmediğini anlayabilmek için kan şekerlerimi takip ettiriyorlar....
Ben ne düşünüp nasıl besleneceğimi şaşırdım; diyetisyen günde 16 dilim ekmek içeren 2500 kcal liste verdi, şok oldum... Ekmek ve türevleri kan şekerini zaten arttırıyor, bebeğin gelişimi için günde 7-8 dilim ekmek yeterli değil midir acaba??
Benim gibi obez başlayıp kilo vererek hamileliğini tamamalayan ve bebeği sağlıklı olan arkadaşlar da var mıdır???
Bebeğin gelişimini olumsuz etkiler mi , suyunu azltır mı kilo vermek ???

Cevaplar için şimdiden teşekkürler,
Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...:nazar::49:

öncelikle allah sağ salim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..

öncelikle sıkıntı yapmayın. ben 115 kg ile hamile kaldım. doktorum yapacak bişey yok. biraz dikkat etmekle halledeceğiz birlikte dedi. ilk 3 ay 5 kg verdim. ( zaten bebeğini düşündüğün için pek bişey yemiyosun . sebzeni etini mutlaka ye sütünü iç yoğurdunu ye. ama sakın abur cubur yeme ( aş ermek diye bişey yok sakın 1 parçacık bi gıdımcık diye etrafında ısrar ederler . hiç bişey olmaz bebeğe hurafe bunlar dedi. ıvır yeme demişti doktorum ) sonrasında toplam 11 kg aldım. ve 121 kg ile doğuma girdim. benim hiç hamile olduğum belli değildi.:) hiç sıkıntımda omadı.

sadece suyum koyulaştığı için 2 hafta erken doğum yaptım.( sezeryanla onada kontrole gider gibi gittim. laylay lom yanii.. ) ödem falanda olmadı. bide sürekli yürü sakın ihmal etme .( eğer düşük tehliken yoksa ilk aydan itibaren başla yürümeye benim doktorum bu şekilde yapmıştı ) . bu çok önemli yürümessen ödem oluşur ve ayağa kalkamassın şişkinlikten
şuan oğluşum 11 aylık ve çok sağlıklı allaha şükür. pozitif düşün kendine dikkat et yeter.

ha bide doğumdan sonrada sezeryan bile olsan sakın yatma sürekli yürü dolaş . ben 1 saat bile yatmadım. ( dinlenme adına ) eve gelince . doktorum bana dedi eve gidince hemen eşortmanlarını giyiyosun ve geleni gideni sen karşılayıp ağarlıcaksın, bebeğinin tüm ihtiyaçlarıyla sen ilgilenceksin. sakın yatmıcaksın aynende öle oldu ve adet sancısı çektiğim kadar ağrıdan başka hiç bir ağrım olmadı.

yani bu durumda doktorunun önerilerini mutlaka dinle çok işe yarıyor.. :)

umarım işinize yarar bilgiler olmuştur.

bende 8 haftalık hamileyim ve 59 kiloyla hamile kalmışım doktorum kilo almaya yatkın olduğumu ve ilk 4 ay kesinlikle kilo almamı söyledi sürekli nasıl beslenmem gerektiğine dair araştırma yapıyorum amacım hamşleliği çok fazla kilo almadan tamamlamak bakalım artık hayırlısı

bende 8 haftalık hamileyim ve 59 kiloyla hamile kalmışım doktorum kilo almaya yatkın olduğumu ve ilk 4 ay kesinlikle kilo almamı söyledi sürekli nasıl beslenmem gerektiğine dair araştırma yapıyorum amacım hamşleliği çok fazla kilo almadan tamamlamak bakalım artık hayırlısı

bende 8 haftalık hamileyim ve 59 kiloyla hamile kalmışım doktorum kilo almaya yatkın olduğumu ve ilk 4 ay kesinlikle kilo almamı söyledi :18: sürekli nasıl beslenmem gerektiğine dair araştırma yapıyorum amacım hamşleliği çok fazla kilo almadan tamamlamak bakalım artık hayırlısı

öncelikle allah sağ salim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..

öncelikle sıkıntı yapmayın. ben 115 kg ile hamile kaldım. doktorum yapacak bişey yok. biraz dikkat etmekle halledeceğiz birlikte dedi. ilk 3 ay 5 kg verdim. ( zaten bebeğini düşündüğün için pek bişey yemiyosun . sebzeni etini mutlaka ye sütünü iç yoğurdunu ye. ama sakın abur cubur yeme ( aş ermek diye bişey yok sakın 1 parçacık bi gıdımcık diye etrafında ısrar ederler . hiç bişey olmaz bebeğe hurafe bunlar dedi. ıvır yeme demişti doktorum ) sonrasında toplam 11 kg aldım. ve 121 kg ile doğuma girdim. benim hiç hamile olduğum belli değildi.:) hiç sıkıntımda omadı.

sadece suyum koyulaştığı için 2 hafta erken doğum yaptım.( sezeryanla onada kontrole gider gibi gittim. laylay lom yanii.. ) ödem falanda olmadı. bide sürekli yürü sakın ihmal etme .( eğer düşük tehliken yoksa ilk aydan itibaren başla yürümeye benim doktorum bu şekilde yapmıştı ) . bu çok önemli yürümessen ödem oluşur ve ayağa kalkamassın şişkinlikten
şuan oğluşum 11 aylık ve çok sağlıklı allaha şükür. pozitif düşün kendine dikkat et yeter.

ha bide doğumdan sonrada sezeryan bile olsan sakın yatma sürekli yürü dolaş . ben 1 saat bile yatmadım. ( dinlenme adına ) eve gelince . doktorum bana dedi eve gidince hemen eşortmanlarını giyiyosun ve geleni gideni sen karşılayıp ağarlıcaksın, bebeğinin tüm ihtiyaçlarıyla sen ilgilenceksin. sakın yatmıcaksın aynende öle oldu ve adet sancısı çektiğim kadar ağrıdan başka hiç bir ağrım olmadı.

yani bu durumda doktorunun önerilerini mutlaka dinle çok işe yarıyor.. :)

umarım işinize yarar bilgiler olmuştur.

Bende 104 kilo ile hamile kaldım şu an 9. haftadayım. Rejim yapmıyorum.Sadece yürüyüş bire geceleri hiçbişey yemiyorum. (sadece saat 7 gibi meyve). Pazartesi kontürolde 102 kilo çıktım. doktorum.ilk dört ay kilo kaybının sorun olmayacağını söyledi. zaten en baştada kilomun eğer 7-9 kilodan fazla almassam sorun yaratmayacağını söylemişti. bazen içim çok rahat. Bazende çok olumsuz düşünüyorum.Yani karma karışığım...
Allah herkeze sağlıklı doğumlar göstersin...

Günümüzde kadınların gebe kalma oranlarında ciddi manada bir düşüş yaşanıyor. Bir çok kadın bazı sebeplerden dolayı anne olma hayaline bir türlü ulaşamıyor. Gebeliğe engel günümüzde pek çok etken var. Bunlardan bir tanesinin de artan kilolar olduğu söylenmekte. Peki gerçekten bu söylentiler doğru mu? Kilolar gebeliğe engel mi? Şişman kadınlar hamile kalamıyor mu? Tüm bu soruların yanıtlarını Bahçeci Sağlık Grubu Akupunktur Uzmanı Dr. Hasan Ali Nogay’dan öğreniyoruz:

Fazla Kilolar Gebeliğe Engel mi?

Bahçeci Sağlık Grubu Akupunktur Uzmanı Dr. Hasan Ali Nogay, şişmanlık gebeliğe engel mi sorusuna şöyle bir yanıt verdi: “Hamilelik öncesi ve sonrası fazla kilo gebelik sırasında riskleri artırabilir. Kilo verilmesi hem doğurganlığı hem de sağlıklı bir gebeliğe ulaşma şansını artırır.”

Sağlığı bozacak derece yağ dokularında anormal ya da aşırı miktarda yağ birikmesi olarak tanımlanan şişmanlık veya obezite, pek çok hastalığın husule gelme riskini arttırdığını gibi, gebeliğinde önünde büyük bir engel olarak görülmektedir. Çünkü kilo kadınların yumurtalıkları da yağ bağladığı için döllenmenin gerçekleşmesi oldukça zorlaşır. Kilolu olmak gebeliği önleyen bir durum olduğu için, hamile kalmayı planlıyorsanız eğer öncesinde kilolarınızdan kurtulmalısınız.

Back
X