Arkadaşlar bende 29 haftalık gebeyim. 103 kg ile hamile kaldım ( boy 173 cm ). İlk 2 ayda 101 e düştüm. 5 ayımda 104 kg, 7. aya doğru 106 kg oldum. OGTT sonrası diyabet çıkınca hastanede 2 gün yattım ve diete başlatılar. Şuan da 104.5 kg ye düştüm. 10 gün önce ( 27. haftamda ) bebeğim 975 gr idi. 2 hafta sonra kontrolüm var. Kadın doğumcum kilolu başladığım için kilo vermemin sorun olmayacağını belirtiyor. Endokrinologlar insülün kullanmamın gerekip gerekmediğini anlayabilmek için kan şekerlerimi takip ettiriyorlar....
Ben ne düşünüp nasıl besleneceğimi şaşırdım; diyetisyen günde 16 dilim ekmek içeren 2500 kcal liste verdi, şok oldum... Ekmek ve türevleri kan şekerini zaten arttırıyor, bebeğin gelişimi için günde 7-8 dilim ekmek yeterli değil midir acaba??
Benim gibi obez başlayıp kilo vererek hamileliğini tamamalayan ve bebeği sağlıklı olan arkadaşlar da var mıdır???
Bebeğin gelişimini olumsuz etkiler mi , suyunu azltır mı kilo vermek ???
Cevaplar için şimdiden teşekkürler,
Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Ben ne düşünüp nasıl besleneceğimi şaşırdım; diyetisyen günde 16 dilim ekmek içeren 2500 kcal liste verdi, şok oldum... Ekmek ve türevleri kan şekerini zaten arttırıyor, bebeğin gelişimi için günde 7-8 dilim ekmek yeterli değil midir acaba??
Benim gibi obez başlayıp kilo vererek hamileliğini tamamalayan ve bebeği sağlıklı olan arkadaşlar da var mıdır???
Bebeğin gelişimini olumsuz etkiler mi , suyunu azltır mı kilo vermek ???
Cevaplar için şimdiden teşekkürler,
Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...