Bebişim kaçtır yazıyorum sana hareket et. 2 saat normal tempo yürüsen bile 500cal yakarsın.
Her şeyden önce kas kutleni artırman lazım, yaşın genç, hem hamur gibi olma hem kas çok kalori yakar.
Onun dışında 1300kal bana az geldi, yani çok az kalori yemek de kilo vermeye engel hem çok açlık çekersin diyeti sürdüremezsin hem de bazal metabolizman düşer kitlenirsin. bazal metabolizman ne kadardı? 100 kiloysan en az 2000 kaloridir diye tahmin ediyorum, senin yerinde olsam 1 hafta-10 gün 1500 kalori yer öyle bir tartılıp bakardım. Öte yandan diyet yap ya da yapma sağlık için mutlaka hareket etmelisin. zevkle yaptığın bir aktivite yok mu? tenis oynamak, zumba yapmak mesela? dediğim gibi en kötü ip atla, yürüyüş yap ama bana kalırsa adam gibi bir salona yazılıp direnç antrenmanı yapmaya başla mutlaka.
Ben haftada 2 gun kardiyo (duz kosu), 2 gun de agirlik antrenmani yapiyorum. Gencken zayiflamak isteyenler icin kardiyo ideal. Mutlaka kardiyo yap. tempolu yurume olur, zumba olur, crossfit olur ... kardiyo sec ve yap derim. Yapabiliyorsan agirlik kaldirma turu de yap imkanin yoksa da mutlaka kardiyonu yap.