- 12 Temmuz 2006
- 57.775
- 220.794
- 1.223
- 53
Mune sizin adil davrandığınızı herkes söylüyor ben sitede çok eski değilim bu nedenle yeterli gözlem yapamadım ama doğrudur.
Bugün başlığın içerisinde bir nefret söylemi var diye sanki karşıt görüşteki herkes müslümanlara hakaret etmiş gibi sert bir mesajla konunun kapatılması bence yanlıştı. Tam o mesajdan önce İslam'da resim çizilmesi, heykel yapılması ile ilgili tarihsel süreçten bahsetmiştim ve günümüzde bu mantığın revize edilebileceğini yazmıştım. Ne hakaret ettim ne bir saldırıda bulundum. Anlamadığım nokta neden bir kişiye kızıp herkesi suçlar gibi konu kapatılıyor? Forum kuralları bu şekilde değil bildiğim kadarıyla daha objektif davranmak gerekmez mi?
Bu arada Kazen'e de bu düşüncelerimi söyleyerek konunun açılmasına sebep olmuş olabilirim :)
Sorduğunuz soruları benim cevaplamam ne kadar doğru olur bilemiyorum, kapatılan konuyu da inceledim, kapandığında yoktum ama fikrim olması açısından inceleme fırsatı bulabildim, siz hakaret etmemiş olabilirsiniz, ki farkındaysanız Kazen bu konuyu açarken kişi hedeflememiş, eğer kişi üzerinden açsaydı isim vermekten asla çekinmezdi emin olun.
Zira bu topiğe yazdığım ilk mesajımda da söylediğim gibi Kazen söyleyeceğini direkt söyleyen biridir, eğip bükmez, neyse o.
Ve şunu da ifade edeyim evet kaldırılan bir konu ama 3 gün oldu mu? Sanırım oldu, 3 gündür karikatür üzerine birçok konu açıldı burda ve din içerikli birçok haber paylaşıldı, evet haberi, konuyu belli saygı çerçevesinde yorumlayanda oldu ama yorumun ayarını kaçıranda oldu, şu sanılmassın sakın ben İslam için yazılan yorumlardan bahsetmiyorum, Kazen'de ondan bahsetmiyor, 3 gündür açılan topiklerde deist ya da ateist olup yorum yapan insanlara da yorumlarda laf dokundurmalar oldu, en basitinden sen neye inanıyorsun, müslüman mısın gibi sorularda oldu, konu din olunca ateist yazamaz, yorumlayamaz ve onun değer yargısı yoktur o yüzden en anlar manası çıkan önyargılı yorumlarda yapılıyor.
Kazen'in itirazı da bu yönde bence, neye inanırsan inan ama karşındakinin değer yargılarına, inancına, hassas olduğu noktaları görmezden gelme, inadına yaparmış gibi alaycı tavır takınma.
Diyeceksiniz ki konu neden uçtu? Aslında biliyor musunuz bir yerde iyi olmuş zira o topikte daha çok yazan olurdu ve farkında değiliz ama bu tip topiklerde yazdıklarımız bazen yasal sınırları bile zorluyor, o konu yüzünden insanların başı ağrıyabilirdi, ki diğer topiklerde de aslında durum pek farklı değil ne yazık ki.