• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

Mune sizin adil davrandığınızı herkes söylüyor ben sitede çok eski değilim bu nedenle yeterli gözlem yapamadım ama doğrudur.

Bugün başlığın içerisinde bir nefret söylemi var diye sanki karşıt görüşteki herkes müslümanlara hakaret etmiş gibi sert bir mesajla konunun kapatılması bence yanlıştı. Tam o mesajdan önce İslam'da resim çizilmesi, heykel yapılması ile ilgili tarihsel süreçten bahsetmiştim ve günümüzde bu mantığın revize edilebileceğini yazmıştım. Ne hakaret ettim ne bir saldırıda bulundum. Anlamadığım nokta neden bir kişiye kızıp herkesi suçlar gibi konu kapatılıyor? Forum kuralları bu şekilde değil bildiğim kadarıyla daha objektif davranmak gerekmez mi?

Bu arada Kazen'e de bu düşüncelerimi söyleyerek konunun açılmasına sebep olmuş olabilirim :)

Sorduğunuz soruları benim cevaplamam ne kadar doğru olur bilemiyorum, kapatılan konuyu da inceledim, kapandığında yoktum ama fikrim olması açısından inceleme fırsatı bulabildim, siz hakaret etmemiş olabilirsiniz, ki farkındaysanız Kazen bu konuyu açarken kişi hedeflememiş, eğer kişi üzerinden açsaydı isim vermekten asla çekinmezdi emin olun.

Zira bu topiğe yazdığım ilk mesajımda da söylediğim gibi Kazen söyleyeceğini direkt söyleyen biridir, eğip bükmez, neyse o.

Ve şunu da ifade edeyim evet kaldırılan bir konu ama 3 gün oldu mu? Sanırım oldu, 3 gündür karikatür üzerine birçok konu açıldı burda ve din içerikli birçok haber paylaşıldı, evet haberi, konuyu belli saygı çerçevesinde yorumlayanda oldu ama yorumun ayarını kaçıranda oldu, şu sanılmassın sakın ben İslam için yazılan yorumlardan bahsetmiyorum, Kazen'de ondan bahsetmiyor, 3 gündür açılan topiklerde deist ya da ateist olup yorum yapan insanlara da yorumlarda laf dokundurmalar oldu, en basitinden sen neye inanıyorsun, müslüman mısın gibi sorularda oldu, konu din olunca ateist yazamaz, yorumlayamaz ve onun değer yargısı yoktur o yüzden en anlar manası çıkan önyargılı yorumlarda yapılıyor.

Kazen'in itirazı da bu yönde bence, neye inanırsan inan ama karşındakinin değer yargılarına, inancına, hassas olduğu noktaları görmezden gelme, inadına yaparmış gibi alaycı tavır takınma.

Diyeceksiniz ki konu neden uçtu? Aslında biliyor musunuz bir yerde iyi olmuş zira o topikte daha çok yazan olurdu ve farkında değiliz ama bu tip topiklerde yazdıklarımız bazen yasal sınırları bile zorluyor, o konu yüzünden insanların başı ağrıyabilirdi, ki diğer topiklerde de aslında durum pek farklı değil ne yazık ki.

arkadaşım dinimize göre resmedilemez,bunun tolore edilebilir bir tarafı yok ..neden olduğu gibi kabul etmiyoruz birbirimizi..bizim değerlerimiz yada Hristiyanların değerleri üzerinden şu an dergi yok satıyor..bu korkunç bir kısır döngü..çünki biz resmedilmesini istemiyoruz,onlarda bunu laiklikle bağdaştırıyor,basın özgürlüğü ,özgürlük diyor,benim değerimi incitmek senin özgürlüğün nasıl olabilir?

Neden resmedilemez peki bunu düşündün mü?

Kısaca yazayım; Kuran'da resim, çizim ya da heykel yapmanın yasak olması ile ilgili bir konudan bahsedilmez. Ama Hz Muhammed zamanında Arabistan'da yaygın inanış puta tapmaktı ve İslamiyet'in zamanla putlarla ilişkilendirilmesinin önüne geçmek için resim ya da heykel yapılması istenmedi.

Günümüzde resim, heykel, çizim gibi şeyler putu çağrıştırmıyor artık, İslamiyet'e alternatif oluşturacak bir tehdit değil 2015 yılındayız bunların olmadığı bir dünya yok. Haliyle çizimin yasaklanması hükmünün de mantıken bir geçerliliği kalmıyor.

Bunlar kati hükümler değil yoruma açık konular tolere edilemez bir tarafı yok.

arkadaşım konunun açılması aslında iyi oldu,çünki ben artık inançsız arkadaşlarımın özgürlük anlayışını yani bazılarının anlayamıyorum cidden..

Cryptic, ama herkes senin ,benim gibi degil ki..
Heh bu konu acildi diye herkes yine yazmiyacakmi yoksa ..
Ayy uyarildik artik yapmayalim mi diyecekler?

Kısaca yazayım; Kuran'da resim, çizim ya da heykel yapmanın yasak olması ile ilgili bir konudan bahsedilmez. Ama Hz Muhammed zamanında Arabistan'da yaygın inanış puta tapmaktı ve İslamiyet'in zamanla putlarla ilişkilendirilmesinin önüne geçmek için resim ya da heykel yapılması istenmedi.

Günümüzde resim, heykel, çizim gibi şeyler putu çağrıştırmıyor artık, İslamiyet'e alternatif oluşturacak bir tehdit değil 2015 yılındayız bunların olmadığı bir dünya yok. Haliyle çizimin yasaklanması hükmünün de mantıken bir geçerliliği kalmıyor.

tam olarak tasviri yok peygamberimizin..o nedenle resmedilmesini istemiyoruz..koyu renk omzuna dökülen saçları varmış örneğin..karikatürde resimlemişler birde eline not vermişler..bu bizim için saygısızlıktır..mune aslında bu konuyu benden daha iyi açıklayabilir..ama bu konuda bile anlaşılamadıysa bu halk asla birbirini anlayamaz..

Sorduğunuz soruları benim cevaplamam ne kadar doğru olur bilemiyorum, kapatılan konuyu da inceledim, kapandığında yoktum ama fikrim olması açısından inceleme fırsatı bulabildim, siz hakaret etmemiş olabilirsiniz, ki farkındaysanız Kazen bu konuyu açarken kişi hedeflememiş, eğer kişi üzerinden açsaydı isim vermekten asla çekinmezdi emin olun.

Zira bu topiğe yazdığım ilk mesajımda da söylediğim gibi Kazen söyleyeceğini direkt söyleyen biridir, eğip bükmez, neyse o.

Ve şunu da ifade edeyim evet kaldırılan bir konu ama 3 gün oldu mu? Sanırım oldu, 3 gündür karikatür üzerine birçok konu açıldı burda ve din içerikli birçok haber paylaşıldı, evet haberi, konuyu belli saygı çerçevesinde yorumlayanda oldu ama yorumun ayarını kaçıranda oldu, şu sanılmassın sakın ben İslam için yazılan yorumlardan bahsetmiyorum, Kazen'de ondan bahsetmiyor, 3 gündür açılan topiklerde deist ya da ateist olup yorum yapan insanlara da yorumlarda laf dokundurmalar oldu, en basitinden sen neye inanıyorsun, müslüman mısın gibi sorularda oldu, konu din olunca ateist yazamaz, yorumlayamaz ve onun değer yargısı yoktur o yüzden en anlar manası çıkan önyargılı yorumlarda yapılıyor.

Kazen'in itirazı da bu yönde bence, neye inanırsan inan ama karşındakinin değer yargılarına, inancına, hassas olduğu noktaları görmezden gelme, inadına yaparmış gibi alaycı tavır takınma.

Diyeceksiniz ki konu neden uçtu? Aslında biliyor musunuz bir yerde iyi olmuş zira o topikte daha çok yazan olurdu ve farkında değiliz ama bu tip topiklerde yazdıklarımız bazen yasal sınırları bile zorluyor, o konu yüzünden insanların başı ağrıyabilirdi, ki diğer topiklerde de aslında durum pek farklı değil ne yazık ki.

mune senden resmedilmesi ile ilgili görüşlerini alabilirmiyim bu konuda daha donanımlı olduğunu biliyorum çünki

insanlar özgürlülüğü saygısızlıkla karıştırıyorlar..ailesinde hiç bir dini eğtim almamış biri anlattıklarımı anlayamaz..ülkemizde yaşadığımız sorunlarda bu nedenle..
ama şu an ülke olarak bu noktalara nasıl geldiğimizi,ve dahada kötüye gideceğimizi görebiliyorum..cumhuriyetçi ve laik im
din ve devlet işlerinin ayrılmasından yanayım..Atatürkümüze minnettarım..
ama hz muhammede efendimiz resmedilemez bizim için böyle diyorum neden anlanmakta zorlanıllıyor anlamıyorum..

Ben burada bir gün tamamen yanlışlıkla ama tamamen yanlışlıkla "yahudileri sevmediğimi" söylemiştim. O da dini açıdan değil dünya politikası açısındandı. Sanırım bu konuda da tek değilim.
Her neyse hemen üstüme atladı sevgili üyeler "aaa ben Yahudiyesem ne olacak" "İpek senden hiç beklemezdim bu yaklaşımı" "ben de senden nefret ediyorum bak böyle" deyince..
Milyon açıklama yaptım ama son derece modern yaklaşımlı vatandaşlar beni illa yanlış anladı hakaret etmişim kendileri müslüman ama dinlere karşı hoş görülü olanlara. Beni bir güzel de Kiblemişler. Ve ben bu olaydan dolayı ban aldım.
Hani özgürlük. Sevmek zorunda da değilim X,Y,Z dinlerini ki dini asla karıştırmamıştım.
O yüzden kimse bana siyasette hoş görü var demesin.
Evet işte burdan bile çogu sey o kadar net ki

Ki ben birkaç gece evvel bir arkadaşla çok güzel bir sohbet ettim bu bölümde ve konu dindi, hatta topik olması gerektiği gibi konu özünde kalamayacağı için o arkadaşla özelden yazışmaya devam ettik, ikimizde din deyince farklı düşünüyorduk ama çok doyurucu bir fikir alışverişi oldu aramızda, ne tartıştık ne fikir dayattık, birbirimize teşekkür ederek ayrıldık.

Bir ekleme daha yılbaşı zamanı da farkındaysanız kutlamalar hakkında yorumu aşırıya kaçanlara yine ikazda bulunduk, Kazen'de yazdı hatta, neden çünkü orda da Hz. İsa peygamber söz konusuydu, yani neye inandığınız değil inandıklarınıza ve karşınızdakilerin inandıklarına saygı gerek.

sen kalkıp kökten dinciler yaptığı hataları tüm Müslüman dünyasına maal edersen,peygamberimizi karikatürize edersen,imalı mesajlar verirsen tepki alırsın..
işıd vs terörist gurupların yaptığı yanlışları müslümaanlığı karalamak adına kullanamazsın..kullanırsan tepkilerede açık olacaksın..neden tolore etmek zorundayım senin benim değerlerimi karalamanı..bir şeyde saf ve temiz kalsın dokunulmasın kirletilmesin..

Kazen Bey e çok teşekkür ediyorum
Yeni üyeliğimde ben de bu forumda adaletsizlik var sanmıştım bu yargim kısa sürede değişti
her konuda eşit davranıldigina kefilim

Ama bunların karikatürlerinin tolere edilecek bir tarafı yok
bunların yaptığı tek çizim gözü yaşlı peygamber değil
o en masum olanı

Ama bunların karikatürlerinin tolere edilecek bir tarafı yok
bunların yaptığı tek çizim gözü yaşlı peygamber değil
o en masum olanı
sonu gelmeyecek bir durum bu şimdi gözünde yaş yaparlar,yarın ne yaparlar kimbilir,bunu hazmetmemizi istiyorlar,dün inançsız yada Müslüman olmayan arkadaşların alaycı yaklaşımlarına maruz kaldım..sanki çok garip bir şey resmedilmemmesin, istemek..
boşversin herkez demek istenilen ne biliyormusun ..senin değer verdiğin benim için bir anlamı yok dünya içinde üstünede basarım ezerimde üstünden parada kazanırım..

Son zamanlarda özellikle bu bölümde düşünce özgürlüğü, eleştiriyorum vb derken ayarın kaçıp saygısızlık yapılması yüzünden açıldı.
sevgili mune;
konuyla pek alakalımı bilmiyorum ama mesela bir konuya yorum yapıyoruz şakkk diye biri çıkıyor senin yorumunu eleştiriyor yerden yere çalıyor seni sonra işler karışıyor sizce konuya yorum yapmak dogru mu ? çünkü herkes bizimle aynı şeyi düşünmek zorunda değil daha sonra saç baş dağılıyor sonra banlanıyoruz.

sevgili mune;
konuyla pek alakalımı bilmiyorum ama mesela bir konuya yorum yapıyoruz şakkk diye biri çıkıyor senin yorumunu eleştiriyor yerden yere çalıyor seni sonra işler karışıyor sizce konuya yorum yapmak dogru mu ? çünkü herkes bizimle aynı şeyi düşünmek zorunda değil daha sonra saç baş dağılıyor sonra banlanıyoruz.
Şahsi fikrim sizin yorumunuzu yerden yere vuran yorum sonrası o kişiyi alıntılayıp yorum yapmak polemiğe sebep olduğundan, en güzeli baktınız üstünüze geliyorlar susma hakkını kullanmak, yazmadığınız halde hala alıntılayıp üstünüze geliyorlarsa basın yorumun altındaki KİB butonuna biz topiğe gelip durumu inceliyor, site kurallarına uymayan yorumlara işlem yapıyoruz.

cinsel organı na kadar
ha bir de domuz kafası seks gibi kelimeleri içinde barındıran bir çizim
Meryem o benim gordugumde , domuz kafali olanda cinsel organ falan yok, tabi o da peygamber ise..

Back
X