- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
hadisleri okumuyorum açıkça..Seriat = Kuran degil... Seriat = Islam. Islam Kurandan ibaret midir? Ya hadisler? Arrtik kac tane varsa, kiyida kosede kalmis bilmedikleriniz de dahil olmak uzere..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hadisleri okumuyorum açıkça..Seriat = Kuran degil... Seriat = Islam. Islam Kurandan ibaret midir? Ya hadisler? Arrtik kac tane varsa, kiyida kosede kalmis bilmedikleriniz de dahil olmak uzere..
aynen canım bende..saraylım ben baska ulkeerın uygulamalarına bakmam ben basımızdakılerın uygulamalarına anlattıgı ıslama bakmam ben kednısıne baglanılmasını ıyı bı dındar olmak ıcın bunu sart kosan şehee hocaya baglılıga bakmam bızler kuranı kerımı anlayamayız bunu hoclar sehler anlar dıyenlere bakmam umrumda dahı olmaz ben kuranıkerıme bakarım ben perhgamberımın yasantısına hayatına sunnetıne bakarım safsatalara hurafelere bakmam
millet işine geleni uyguluyor kafasına göre şerim![]()
Ben dinin yönetim şekli olarak alınmasını saçma buluyorum zaten,bence din tanrıyla insan arasında kalmalıcryptic .!.:ya mahallenin çöplüğü..günde 10 defa talan ediliyoırtrajı komik güleriz ağlanacak halimize..pazarda çocuklar avuçla birşeyler çalıp kaçıyor..kimisi tezgah başında taşta uyuyor..ne refahız ne ferahız..bir şeriatımız eksik o da gelse ıraka benzeriz biz
yani hayatım şöyle bir çevrene bak bakalım ben müslümanım diyenin kaçı müslüman ? müslümanlıkta tebliğ vardır ama önce kendin uygulamak zorundasın .ben namaz kılmıyorsam ama sana namaz kılmazsan allah yakar! tabirinde birşey diyemem buna hakkım yok .ama ben namazı tam kılıyorsam sana da söylemem gerekir (diretmek değil ama sadece uyarmak) çünkü yarın hakkın huzurunda bana kimse demedi uyarmadı diyeceksin.yani önce kendin tam yaşamalısın ki din hakkında atıp tut.bizde o var internet ve kulaktan dolma müslümanlığı başka şey değilSoyluyorum, yine soyluyorum ateist bile … muslumanlar kadar kendi dinine inandirmaya calismiyorlar. .
Ama musluman hep inandirma pesinde ve bende soyluyorum. .
evet kesinlikle..dinle devlet işi karıştırılamaz..din yara alır..aldıda..demokrasi bile şu an yara aldı..alamayan bir şey kalmadı..dil uzatılmayan değer kalmadı..dünyanın çivisi çıktı..belkide tüm dünyada terör olacak ileride..Ben dinin yönetim şekli olarak alınmasını saçma buluyorum zaten,bence din tanrıyla insan arasında kalmalı
yani hayatım şöyle bir çevrene bak bakalım ben müslümanım diyenin kaçı müslüman ? müslümanlıkta tebliğ vardır ama önce kendin uygulamak zorundasın .ben namaz kılmıyorsam ama sana namaz kılmazsan allah yakar! tabirinde birşey diyemem buna hakkım yok .ama ben namazı tam kılıyorsam sana da söylemem gerekir (diretmek değil ama sadece uyarmak) çünkü yarın hakkın huzurunda bana kimse demedi uyarmadı diyeceksin.yani önce kendin tam yaşamalısın ki din hakkında atıp tut.bizde o var internet ve kulaktan dolma müslümanlığı başka şey değil![]()
şekerim öyle olacak olsa dayatma dini olsa peygamber efendimizin amcası ebu talip iman ile vefat ederdi öyle şey olacak olsa bizim rehberimiz olan peygamberimiz dayatmayla yayardı dini ama asla öyle olmadı bende olmam olanlara da bu pirimi vermem herkes önce kendi imanını sorgulamalı tabiki yanlışın vardır misal ben uyarımı yaparım müslüman olarak görevimdir ama yapıp yapmamak sana kalmıştır öyle olmasa rabbim irade gücünü vermezdi bizlereBiliyormusun arkasim, artik bundan cok sikildim bu konusmalardan.
Baska ulkelerde inege taparlar onlara sorsan hakli sebebleri var.
Baska ulkelerdede ayni mesela baska seylere tapiyorlar degil mi?
Ama musluman hep bir dayatma pesinde baska yerlerde yasamadim bilmiyorum sadece suudi arabistandayim gordugum bu ve turkiyedede ayni seyi yapiyorlar..
şekerim öyle olacak olsa dayatma dini olsa peygamber efendimizin amcası ebu talip iman ile vefat ederdi öyle şey olacak olsa bizim rehberimiz olan peygamberimiz dayatmayla yayardı dini ama asla öyle olmadı bende olmam olanlara da bu pirimi vermem herkes önce kendi imanını sorgulamalı tabiki yanlışın vardır misal ben uyarımı yaparım müslüman olarak görevimdir ama yapıp yapmamak sana kalmıştır öyle olmasa rabbim irade gücünü vermezdi bizlere
içten gelerek kılnmayan namaz namaz olmazki..Haklisin canim ama benim demwk istedigim su bak ornek vereyim..
Bir gun kuafordeyim iste namaz vakti geldi herkes namaza kalkiyor 2 kadin geldi iste haydi namaza diye bagiriyorlar .
Kadinlarda biz namaz kilmiyoruz dediler ordakiler oyle seyler anlattilar ki cehennemde cayir cayir yanarsiniz gibi.
Bu ne peki allah allah sen kiliyorsan baskasi kilmak zorunda mi onun dinine terstur belli… ama benim gordugum bu. .
Kendi buyuttugu cocuk Ebu Talip'e zorla peygamber oldugunu kabul ettirseydi bu sefer de Hz. Muhammed zalim olmaz miydi? nasil diyecekti ataya saygi diye? digerleri nasil inanacakti amcasina eziyet eden birine? Kendini buyuten amcasina hic bir sekilde dayatma yapma sansi zaten yoktu. adam inanmadi, yapacak birsey yoktu.şekerim öyle olacak olsa dayatma dini olsa peygamber efendimizin amcası ebu talip iman ile vefat ederdi öyle şey olacak olsa bizim rehberimiz olan peygamberimiz dayatmayla yayardı dini ama asla öyle olmadı bende olmam olanlara da bu pirimi vermem herkes önce kendi imanını sorgulamalı tabiki yanlışın vardır misal ben uyarımı yaparım müslüman olarak görevimdir ama yapıp yapmamak sana kalmıştır öyle olmasa rabbim irade gücünü vermezdi bizlere
bir şeyler zorla dayatılırsa işin suyu çıkar ozaman çok kötü şeyler olabilir..Haklisin canim ama benim demwk istedigim su bak ornek vereyim..
Bir gun kuafordeyim iste namaz vakti geldi herkes namaza kalkiyor 2 kadin geldi iste haydi namaza diye bagiriyorlar .
Kadinlarda biz namaz kilmiyoruz dediler ordakiler oyle seyler anlattilar ki cehennemde cayir cayir yanarsiniz gibi.
Bu ne peki allah allah sen kiliyorsan baskasi kilmak zorunda mi onun dinine terstur belli… ama benim gordugum bu. .
yoo öyle biriyle birlikte olamazdım bende..çünki sevmek yetmiyor..aynı evde yaşayabileceğin bir insan olmalı ortak noktalarınız olmalı..sevmek aynı hayatı paylaşmaya yetmez asla yetmez..Inanin bu uyarilardan biktim ben.bir arkadaşım kendini dine verdi. Bizden farkli bir yasami secti.
tamam onun tercihidir. Yinede arkadasimdi. her görüştüğümüzde her telefonda devsmli uyari alana kadar. . Tel eder napiyorsun der. Magazadayim pantalon deniyorum derim pantalon gunah der.kredi kartim var. Onunkullanma faiz der kredi çekeceğimderim faiz gunah der. Bir sustun iki sustum baktim bunaltiyor dedim canim biz gorusmeelim.oda benım durumumdan rahatsız oluyordu hissediyordum bunu. Beni dine yonlendirmrye çalıştı. Bu artik beni sikti.daraldim cunku.ve cokta iyi oldugu halde bitirdim .birbirimizi kiracaktik bu devam etseydi.
içten gelerek kılnmayan namaz namaz olmazki..
Yok bu kiz arkadasim canim.erkek degil.ama cok iyi arkadastik.yoo öyle biriyle birlikte olamazdım bende..çünki sevmek yetmiyor..aynı evde yaşayabileceğin bir insan olmalı ortak noktalarınız olmalı..sevmek aynı hayatı paylaşmaya yetmez asla yetmez..
dayatmadan nefret ederim..ben kuran kursuna gitmiştim küçükken elinde sopa olan bir hoca vardı korkudan altıma edicektimBiliyormusun arkasim, artik bundan cok sikildim bu konusmalardan.
Baska ulkelerde inege taparlar onlara sorsan hakli sebebleri var.
Baska ulkelerdede ayni mesela baska seylere tapiyorlar degil mi?
Ama musluman hep bir dayatma pesinde baska yerlerde yasamadim bilmiyorum sadece suudi arabistandayim gordugum bu ve turkiyedede ayni seyi yapiyorlar..
anladım ama benim arkadaşım var 3 çocuğu var gerçekten abarttı dövme olayını:)dövme yaptırmayı seviyor..tek kelime etmedim..beni ilgilendirmez çünki..Yok bu kiz arkadasim canim.erkek degil.ama cok iyi arkadastik.
dayatmadan nefret ederim..ben kuran kursuna gitmiştim küçükken elinde sopa olan bir hoca vardı korkudan altıma edicektimdevam etmedim..annem eşarp vermişti ortaokulda takmadım..34 yaşımda kendim internetten öğrendim namaz kılmayı..
en azından Atatürke minnettar olamsını bilen senin gibi gençlerimiz var..Ne guzel cerom iste kendin bunu yaptin icten gelerek yaptin..
Bak mesela burda kimliklerimizi aciklamiyoruz. Ama bak ben kendimden biraz bahsedeyim.
Arap kokenliyim sadece turkceyi okullarda ogrendim.
Gercek dilim arapca mesela.
Annem kapali bir kadin ama ben degilim..
Cok muhafazakar bir ailede buyudum.
Ama Cok buyuk bir ATATURKCUYUM.
Ailemde oyle mesela .