• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

Seriat = Kuran degil... Seriat = Islam. Islam Kurandan ibaret midir? Ya hadisler? Arrtik kac tane varsa, kiyida kosede kalmis bilmedikleriniz de dahil olmak uzere..
Saraylım,
İslam Kuran'dır, hadisleri yok mu sayıyorsunnnn aboooooo :KK57:deme, hadisin içeriği Kuran ayetini destekler niyelikteyse o zaten sahih hadistir, sorun yok ama ne yazık ki uydurma hadislerde vardır, eskiden bu kabul görmezdi lakin artık itiraf ediliyor, misal "Evde üçten fazla yatak olmamalıdır zira dördüncü yatak şeytanadır. (Müslim, Nesai, Ebu Davud)"
bu hadis diye geçer ama uydurmadır, İslam Kuran mantık derken örnek verdiğim hadis hangi mantığa sığar:KK14:

en azından Atatürke minnettar olamsını bilen senin gibi gençlerimiz var..

Cok tesekkur ederim canim.
Bir yerde okudum hem dinci. Olup hem ataturkcu olan yokmus..
Koskocaman bir yalannnn en buyuk ornegide bizleriz arap kokenli olup ataturkcu olabilmek..
Baska sayfalrda yazdim o benim kucucuk yuregimde KOCAMAN BIR DEV..

Zaten en ifrit oldugum ataturkumuzle ,peygamberlerimizi karsilastirmalari hayyy ne alaka…
Cok cahiller var coook.

Koskocaman bir yalannnn en buyuk ornegide bizleriz arap kokenli olup ataturkcu olabilmek..

Zaten en ifrit oldugum ataturkumuzle ,peygamberlerimizi karsilastirmalari hayyy ne alaka…
Cok cahiller var coook.
hayrı canım çevremde 5 vakit namaz kılan ama Atatürkçü olan çok var çok fazla..uydurma bunlar insanları kandırıyorlar..tabiiki peygamberimiz dinimizin temsilcisi..yüce allahın resülü,Atatürk kurtuluş savaşında önderlik etti yurdu düşmanlardan kurtardı o olmasaydı bizler asimile olmuştuk çoktan asıl ozaman geçmişimiz silinecekti..bu kadar Müslüman asla olamazdı ..

hayrı canım çevremde 5 vakit namaz kılan ama Atatürkçü olan çok var çok fazla..uydurma bunlar insanları kandırıyorlar..tabiiki peygamberimiz dinimizin temsilcisi..yüce allahın resülü,Atatürk kurtuluş savaşında önderlik etti yurdu düşmanlardan kurtardı o olmasaydı bizler asimile olmuştuk çoktan asıl ozaman geçmişimiz silinecekti..bu kadar Müslüman asla olamazdı ..

Aynen canim harfi, harfine katiliyorum…

Cok cahiller var coook.

sohbete ortadan dalıyorum ama işte bu saçmalıklar yüzünden Atatürkçü olanlara hımm demek ki bu dinsiz ya da dindar olanlara Atatürk'ten nefret eden insan gözüyle bakıldı.geçmiş dönem siyasi partilerinin ve günümüz hükümetinin de bu işte etkisi çok tabii.kimi Atamızı kullandı kimi dini kullanıyor..ilkokulda bile bazı saçma insanlar Atatürk'ü mü çok seviyorsun Peygamberimiz'i mi diye sorarlardı bize,şu manyakça karşılaştırmaya bakara mısın?

çok aşırı dindar ya da kapalı bir insan değilim ama dinimin gereklerini yapmaya çalışıyorum kendimce bunun yanında Atatürkçü bir Cumhuriyet kadınıyım .

:KK9:
sohbete ortadan dalıyorum ama işte bu saçmalıklar yüzünden Atatürkçü olanlara hımm demek ki bu dinsiz ya da dindar olanlara Atatürk'ten nefret eden insan gözüyle bakıldı.geçmiş dönem siyasi partilerinin ve günümüz hükümetinin de bu işte etkisi çok tabii.kimi Atamızı kullandı kimi dini kullanıyor..ilkokulda bile bazı saçma insanlar Atatürk'ü mü çok seviyorsun Peygamberimiz'i mi diye sorarlardı bize,şu manyakça karşılaştırmaya bakara mısın?

çok aşırı dindar ya da kapalı bir insan değilim ama dinimin gereklerini yapmaya çalışıyorum kendimce bunun yanında Atatürkçü bir Cumhuriyet kadınıyım .
:KK9::KK9:

Evet canim aynen ataturkumuzu din dusmani olarak tanimlamislar.
Ne alaka yaa bu ezanlar okunuyorsa kimin sayesinde namazimizi rahat kiliyorsak butun bunlara ona borcluyuz o savasta can verip simdi rahat rahat yasamimiza saglayan herkese minnetteriz.
Bende acik ve net soyluyorum seriatmis, osmanliymis pehhhh ..

Inanin bu uyarilardan biktim ben.bir arkadaşım kendini dine verdi. Bizden farkli bir yasami secti.
tamam onun tercihidir. Yinede arkadasimdi. her görüştüğümüzde her telefonda devsmli uyari alana kadar. . Tel eder napiyorsun der. Magazadayim pantalon deniyorum derim pantalon gunah der.kredi kartim var. Onunkullanma faiz der kredi çekeceğimderim faiz gunah der. Bir sustun iki sustum baktim bunaltiyor dedim canim biz gorusmeelim.oda benım durumumdan rahatsız oluyordu hissediyordum bunu. Beni dine yonlendirmrye çalıştı. Bu artik beni sikti.daraldim cunku.ve cokta iyi oldugu halde bitirdim .birbirimizi kiracaktik bu devam etseydi.

Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım var okim..İslam ile ilgili ondan çok şey öğrendim..Adam bildiğin sofu..Yüzüne bakamaz konuşurken, elini sıkmaz falan..Çalışma saatleri dışında neredeyse her dakikası ibadetle geçer..
Keşke diyorum, keşke tüm dindarlar islamı onun gibi yaşasa, uygulasa..
Ben hayatımda onun kadar hoşgörülü bir insan görmedim.
Şimdiye kadar ne kılığıma kıyafetime, ne bikinime mayoma, ne siyasi görüşüme bırak laf etmeyi, bu günah demeyi, zerre imada bulunmamıştır. Zaten siyasetle ilgilenmez, günaha girmekten korkarım der..Ve "Allah beni insanların , insanları benim şerrimden korusun der hep..

Arap asıllı..arap kültüründen, onların islamı getirdiği halden nefret eder..Ve her zaman Atatürk'e dua ettiğini söyler..Önemli olan müslüman olmak değil, önemli olan Allaha iman edip insanlığa hizmet etmek derdi. Bu yüzden Atatürk'ü çok sever..

Bir gün istanbulda kliseye gitmiş..Papazla sohbet etmişler din hakkında..Papaza kuran hediye etmiş, papaz da ona hac hediye etmiş..Naptın haçı dedim..Saklıyorum, o bana hediye dedi..

Ciddi söylüyorum, bu adam bildiğin takva sahibi..

Keşke islamı onun gibi yaşayabilse herkes.

Son düzenleme:
Saraylım,
İslam Kuran'dır, hadisleri yok mu sayıyorsunnnn aboooooo :KK57:deme, hadisin içeriği Kuran ayetini destekler niyelikteyse o zaten sahih hadistir, sorun yok ama ne yazık ki uydurma hadislerde vardır, eskiden bu kabul görmezdi lakin artık itiraf ediliyor, misal "Evde üçten fazla yatak olmamalıdır zira dördüncü yatak şeytanadır. (Müslim, Nesai, Ebu Davud)"
bu hadis diye geçer ama uydurmadır, İslam Kuran mantık derken örnek verdiğim hadis hangi mantığa sığar:KK14:

Abooo bizim evde şeytanlar kol geziyor desene :70:

Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım var okim..İslam ile ilgili ondan çok şey öğrendim..Adam bildiğin sofu..Yüzüne bakamaz konuşurken, elini sıkmaz falan..Çalışma saatleri dışında neredeyse her dakikası ibadetle geçer..
Keşke diyorum, keşke tüm dindarlar islamı onun gibi yaşasa, uygulasa..
Ben hayatımda onun kadar hoşgörülü bir insan görmedim.
Şimdiye kadar ne kılığıma kıyafetime, ne bikinime mayoma, ne siyasi görüşüme bırak laf etmeyi, bu günah demeyi, zerre imada bulunmamıştır. Zaten siyasetle ilgilenmez, günaha girmekten korkarım der..Ve hep "Allah beni insanların , insanları benim şerrimden korusun der hep..

Arap asıllı..arap kültüründen, onların islamı getirdiği halden nefret eder..Ve her zaman Atatürk'e dua ettiğini söyler..Önemli olan müslüman olmak değil, önemli olan Allaha iman edip insanlığa hizmet etmek derdi. Bu yüzden Atatürk'ü çok sever..

Bir gün istanbulda kliseye gitmiş..Papazla sohbet etmişler din hakkında..Papaza kuran hediye etmiş, papaz da ona hac hediye etmiş..Naptın haçı dedim..Saklıyorum, o bana hediye dedi..

Ciddi söylüyorum, bu adam bildiğin takva sahibi..

Keşke islamı onun gibi yaşayabilse herkes.
işte gerçekten bir mümin
ne güzel...

Yalnız birşeyi fark ettiniz mi?
Konuyu açan: Kazen
Konu başlığı: Sitede özgürlük yok !
Sayfa sayısı:73

Banlanan sayısı: 0

Kazen yaptı yine yapacağını, sorular dönüyor kafamda:KK14:

Saraylım,
Mune, sonucta Seriat Kuran ve hadislerden olusmuyor mu? Arabistanda da boyle, Tacikistanda da, Iranda da.. Birileri bilirkisi olarak oralarda da bu kanunlari hazirlamis, uygulamaya koymus. Hadislerden kendince sahih olanlari secmis, sonuc ortada.. Burada olsa ne degisecek? bilirkisinin kim olacagina bagli. Bugun ulkeyi kim yonetiyor, onlarin soylemleri, bugune dek sirf kk da paylastigimiz ve tartistigimiz konusmalari bile bu kanunlarin neye benzeyecegine bir fikir veriyor.. kadinlarin calismasindan rahatsiz olanlari mi saysam, kahkahasindan rahatsiz olanlari mi, kizli erkekli evde ders calisanalrindan rahatsiz olanlari mi, bu ugurda ev basanlari mi, pembe otobusleri mi, 6 yasinda evlilik dusenleri mi vesaire vesaire.. Butun bunlar laik bir ulkede konusuluyor, hatta uygulaniyor, daha seriat ortada yok haa..
Fazla iyimserlik sagliga zararli..:KK66:

Evet, az once ben de onu dusunuyordum.. Sondaki kelimeyi "var" olarak degistirmek lazim..:KK53:

Atatürkçü değilim ama bugüne kadar Atatürk e saygısızlık etmedim Kemalist arkadaşlarıma da bir dayatmada bulunmadım

Abooo bizim evde şeytanlar kol geziyor desene :KK70:
Aman onun gibi ne uydurma hadisler var, diyeceksin ki bunların ne işi var ortalıkta, eee işte bu da bizim okumamaktan kaynaklanan boşluklarımızdan yararlanma icraati oluyor, okumazsan bilmezsin, bilmezsen inanırsın, inanırsan uygularsın, bu herşeyde böyle değil midir?
İşte bazen sorgulama diyoruz da iş din olunca yanlış anlaşılıyor ya, kastımız bu.
Bak birtane daha geliyor, tüm beyaz saçlılar zan altında:
"Kişinin saç veya sakalının beyazlaması, Allah tarafından bir lekelenmedir. (Müslim)"

dün gece ektiğimiz sevgi tohumları ve sevgi pıtırcıgı hallerimiz tuttu ve öyle gidiyor mune

alıntılar alıp çok güzel sohbetler ettik gün boyu ne hakaret ne hararet ne baskı hiçbir şey olmadan

dilerim de öyle gitsin

aman ha bir yerimizi kaşıyalım nazar olmasın:nazar::nazar::KK48:

Inanin bu uyarilardan biktim ben.bir arkadaşım kendini dine verdi. Bizden farkli bir yasami secti.
tamam onun tercihidir. Yinede arkadasimdi. her görüştüğümüzde her telefonda devsmli uyari alana kadar. . Tel eder napiyorsun der. Magazadayim pantalon deniyorum derim pantalon gunah der.kredi kartim var. Onunkullanma faiz der kredi çekeceğimderim faiz gunah der. Bir sustun iki sustum baktim bunaltiyor dedim canim biz gorusmeelim.oda benım durumumdan rahatsız oluyordu hissediyordum bunu. Beni dine yonlendirmrye çalıştı. Bu artik beni sikti.daraldim cunku.ve cokta iyi oldugu halde bitirdim .birbirimizi kiracaktik bu devam etseydi.
Benim de arkadaslarim benimle cok zit goruste arkadaslarim vardi, ben onlara, yasayislarina karismazdim lakin onlar surekli dini konular hakkinda alayli yorumlar yaparlar, benim hic alakam olmadigi halde benimle siyasi tartismalara girerlerdi. Kisisel olarak sevdigim halde araya buyuk bir mesafe koydum uzun zamandir gorusmuyorum.
Karsilikli saygi sart. Yoksa dedigin gibi birbirimizi kirmamiz an meselesiydi.

Cok cahiller var coook.
Dinci degil, dindar insanlarin icinde cok Ataturkcu var. Dinci diye din tacirlerine derler, onlar gercekten de Ataturkten nefret ederler.

Back
X