• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

ilginç demek Allaha küfreden peygamberi maymuna çeviren gay kılığına bile sokan insanların bu eylemleri yapma sebebleri ateistten beter cümlesi yüzünden
adı üstünde inançsız o zaman ateist olmanın kötü birşey olduğunu düşünmemeli ve bu kelimeden alınmamalı
ayrıca bunu ben yapmadığım için bu sözlerin mercii nide desteklemiyorum
herkesin inancı kendine ama saygı duymak mecburi.

norwe, bence saygı konusunu ve şu yazdıklarını tekrar bir gözden gecirdiginde sen de cumlendeki çelişkiyi goreceksin.

birinin digerinden -sana gore- daha hafif olması digerinin kabul ettigi gercekleri degistirmiyor.

ayrıca saygısızlık yapılması da baska bir saygısızlıgı mesrulastırmaz. bu iki taraf icin de gecerlidir.

norwe, bence saygı konusunu ve şu yazdıklarını tekrar bir gözden gecirdiginde sen de cumlendeki çelişkiyi goreceksin.

birinin digerinden -sana gore- daha hafif olması digerinin kabul ettigi gercekleri degistirmiyor.

ayrıca saygısızlık yapılması da baska bir saygısızlıgı mesrulastırmaz. bu iki taraf icin de gecerlidir.

ben ateiste saygısızlık yapmıyorum ki peygamberi ibadeti yok dedim bu mu sence saygısızlık
yani dalga geçeceğim namazı orucu yok
anlatmak istediğim bu
tacize uğrayan dalga geçilen hep müslümanlar farkında mısınız
avrupanın ucuz oyunları gerçek inanları İŞİD EL KAİDE gibi ucubelerle bir tutulmamızı sağlıyor ne acı..
iyi akşamlar

niye saygısızlık olsun ateizm in tanımı nedir hiç bir yaratıcıya ruha inanmamak vs metafiziksel olaylaro reddetmek değil mi
nasıl bir saygısızlık ben tanımından bir alıntı yaptım
ateizm i tanımlamak saygı duymamak mı

herhangi bir dusuncenin/dinin argumanlarını reddederek yok saymıs oluyorsun.
bazı kisilerin var olmadıgını dusundugu bir bir kitap/elci/yaratıcı icin kurdugu cumlelerden farksız oluyor.
elbette teorik olarak elestirip ben "yokluk" kavramını anlayamıyorum ile de sorgulyabilirsin.
ancak kutsala hakaret kabul ettigin cumlelerden farklı bir cumle kurmuyorsun, demek istedigim bu.
bak bakalım ateizm veya herhangi bir teolojik dusunce "kocaman bir bosluk" olarak mı tanımlıyor kendini. hepimizin internet erişimi var sonucta.

daha saygı duymayı bilemezken özgürlük özgürlük diye çabalanırsa
Kazen bey,burada genelde hep ataist deist vs.arkadaşlara ben ve arkadaşlarım destek olmaya çalıştık,ama peygamber efendimizin resmedilmemesi konusunda aynı anlayışı göremedik..Bunu basın özgürülüğü vs diye adlandıranlar oldu,aynı ülkenin havasını soluyan insanlar olarak bizler birbirimizi anlamazsak diğer ülkelerden empati beklememiz mümkün değil..

özgürlük diye çabalamaktan çok azıcık saygı duymayı öğrensek zaten özgürlük arkasından gelecek ya da özgürlüğü savunmaya gerek bile kalmayacak.

ben ateiste saygısızlık yapmıyorum ki peygamberi ibadeti yok dedim bu mu sence saygısızlık
yani dalga geçeceğim namazı orucu yok
anlatmak istediğim bu
tacize uğrayan dalga geçilen hep müslümanlar farkında mısınız
avrupanın ucuz oyunları gerçek inanları İŞİD EL KAİDE gibi ucubelerle bir tutulmamızı sağlıyor ne acı..
iyi akşamlar

bak hala "gercek inananlar" olarak tanımlıyorsun,
onların inancı hakkında karar verecek mercii sen degilsin, sadece kendi islami gorusunu belirterek bunu yıkabilirsin.
ustelik cihad ilan edildiginde dinen savaş kosullarında öldürmek nasıl kabul ediliyorsa, o saydıgın orgutlerde dunyayı konjekturel olarak boyle tanımlıyor, boyle bir gercekligin olmadıgını savundugun surece farkını koymus olursun.

tacize ugrayan ve dalga gecilenlerin hep müslumanlar oldugunu dusunmuyorum,
cogunluk neredeyse her yerde azınlıgın maruz bırakıldıgı seyler,
cogunlugun illa kisi sayısı olarak bir nicelik olması da gerekmiyor, basın ve/veya kabul edilen yayınlar kimin elindeyse nitelik durum nicel olarak da öne geciyor.

orucla dalga gecmek ile ilahi dinlere inanmayan birinin ahlak anlayısına sahip olamayacagını iddia etmek aslında bir şeyler.
dini sadece kutsal kitaplar ve peygamberler olarak görme.
yasayıs bicimlerine dair bir karalama da soz konusu.

herhangi bir dusuncenin/dinin argumanlarını reddederek yok saymıs oluyorsun.
bazı kisilerin var olmadıgını dusundugu bir bir kitap/elci/yaratıcı icin kurdugu cumlelerden farksız oluyor.
elbette teorik olarak elestirip ben "yokluk" kavramını anlayamıyorum ile de sorgulyabilirsin.
ancak kutsala hakaret kabul ettigin cumlelerden farklı bir cumle kurmuyorsun, demek istedigim bu.
bak bakalım ateizm veya herhangi bir teolojik dusunce "kocaman bir bosluk" olarak mı tanımlıyor kendini. hepimizin internet erişimi var sonucta.

ateizm inanç değil inançsızlıktır.varolan birşeyi reddetmek değil zaten HİÇ olmadığı kabul etmektir
bu yüzden kocaman bir boşluk tanımına tam olarak oturur bunu ben değil akımın öncüleri kabul ediyor bu bilgileride internetten copy paste yapmadım emin ol o kadar kitap okudum ki bu konuyla ilgili ben asla tek yönden bakan cahillerden değilim günah diye düşünsem incili de kitabı mukaddesi de bastan sona okuyup anlamaya çalışmazdım ki zaten.
iyi akşamlar düşünceler farklı ne desem böyle devam edip gidecek ;)

ateizm inanç değil inançsızlıktır.varolan birşeyi reddetmek değil zaten HİÇ olmadığı kabul etmektir
bu yüzden kocaman bir boşluk tanımına tam olarak oturur bunu ben değil akımın öncüleri kabul ediyor bu bilgileride internetten copy paste yapmadım emin ol o kadar kitap okudum ki bu konuyla ilgili ben asla tek yönden bakan cahillerden değilim günah diye düşünsem incili de kitabı mukaddesi de bastan sona okuyup anlamaya çalışmazdım ki zaten.
iyi akşamlar düşünceler farklı ne desem böyle devam edip gidecek :KK66:
sana gore o tanıma oturuyor,
keza birilerine gore bazı rituellerin sacma gelmesi gibi.
saygısızlık da tam olarak karsılıklı olarak burada baslıyor zaten.

bahsettigin öncüler kimler bilmiyorum oyle bir yazıya denk gelmedim, ancak bunu herkesin oyle tanımladıgı anlamı cıkmaz.
hassasiyetler ya konu hani... dolayısıyla kimin ne kadar hassas olacagını da kestiremezsin. keza senin elestirdigin cumleler de karsı taraf icin normal karsılanabilir.
bunun sınırları pek keskin degil, cunku oznel degerlendirmeler.
ancak genel olarak kelimeleri secmek, özen gostermek benzer durumların daha az yasanmasını saglayabilir.

kimsenin kimseye saygısı yok evet yok. buyrun bu yaşananlardan sonraki paylaşım.
10928041_10152754304747023_1229062269_n.webp

kimsenin kimseye saygısı yok evet yok. buyrun bu yaşananlardan sonraki paylaşım.
Eki Görüntüle 1376037

bu ülkede ki şuursuzlar yıllarca Peygamber Atatürk karşılaştırması yaptı hala yapıyolar bu da onun son örneği.hani Peygamberimize hakaret edildi ya bi tarafta Atamıza hakaret etmek zorunda yoksa rahat edemezler.

gerçekten bunların beyni falan yok,düşünme gücü yok edep anlayışları yok.benim de bu iğrenç mizah anlayışı ve komik basın özgürlüğüne saygım yok.

bana göre değil ateizm in tanımı o ilahların varlığını reddetmek hee bunu aaa tüü çok ayıp ateistten beter diye de ayıplamıyorum

Bir inanca ya da inançsızlığa,artık herneyse,saygısızlık olması için bir yaratana ya da kutsala gerek yok ki.Ateistlerin bizzat kendisine yapılıyor hakaret genelde.Örnek vermek gerekirse;genel olarak "Tanrıya inanmayan iyi bir insan olamaz,dini olmayanın ahlakı da olmaz,her türlü ahlaksızlık beklenir bunlardan" algısı var toplumda ki burada da kaç kere şahit oldum buna,hatta belli bir topluluktan bahsederken "ateistten beter" diyeni bile gördüm.E bu da hakarettir yani.
"Allah korkusu olan, dini butun iyi insan" seklindeki betimlemelerden o kadar cok duydum ki burda...
Bir yazdim, iki yapmayin dedim, uc bu hakaret dedim ama yok o kadar yaygin ki bu fikir...
Cok guzel bir noktayi yakalamissin, bravo...

[QUOTE="okypete, post: 38894873, member: 412920"fade anasayfada gördüm.[/QUOTE]

Bunu resmedenlere de lanet olsun sen bu resmi yapiyorsun utanmazsin bu adam sayesin de bu ulkedesin nankör akıldan gıt nankör

evet sitede özgürlük yok.

-İçkiyle alakalı bir şey yazarım "cnm içki haram kılınmış x ayeti şöyle buyurur...."(döşer ayeti, sanki biz bilmiyoruz)
-Erkek arkadaşımla olan bir durumu yazarım " zina çok büyük günahtır şeriat hukukunda büyük günah işledin" (TC Hukukunda olduğumuzun ve +25 yaşında bir birey olduğumun farkında değil)
-Ben bi gün olsun inanan kesimin peygamberine dil uzatmadım , ama konu Atatürk olunca karalamaya başlarlar.Size göre Hz.Muhammed hassasiyettir , bana göre Atatürk veya bir başkası. Putlaştırmadan hassasiyet duyarım lakin saygı diyen insanlar çamur atarken saygıyı da Allah korkusunu da unutuyor verip veriştiriyor.

Kimseye deist halimle, peygamberler yoktur bıdı bıdı diye ahkam kesmiyorsam kimse de bana şeriattan , islamın şartlarından, günah/sevap ayrımından dem vurmasın. Fikir belirtince kontratak olarak fetva hattı devreye giriyor, bazen gerçekten medenice tartışmak yerine kendimi kenar mahalle kavgasında gibi hissediyorum.

Ha bir de sürekli inançsız, deist ve agnostiklere yapılan itham : içinde Allah korkusu olmayan insan kötüdür tü kakadır. Yav he he.

İnançlara saygı duymak diye bir şey olmaz. Hoşuna gider kabul edersin, hoşuna gitmez reddedersin, ya da nötr kalırsın umursamazsın. Saygıyla ilgisi yok bu işin.

''senin bi embesil olduguna inanıyorum'' dedigimde karşımdakinin buna saygı duyması abestir. ''benim dinim diyor ki; senin ölmen gerekiyor'' desem aynı şekilde buna saygı duyulması abestir.

''sen mini etek giyiyorsun, bu yüzden hem bana hem de inancıma göre ahlaksızsın ve cehennemliksin'' lafına kim saygı duyar? Niye saygı duyar? Niye saygı duyması gerekir ya da? Ha kendi içinde inansın dışa vurmadan o zaman zaten kimsenin umrunda olmaz bilinmedigi için.. yani yine saygı ile ilgisi yok.

Günlük hayatta bu saçmalıklardan daha öneml işler oldugu için ve bir arada yaşayabilme adına bazı kabuller ya da retler açık edilmeyebilir ama buna saygı duymak falan denmez. Politik davranmak denir en fazla.

Kagıt üzerinde ya da forumlarda ise ideolojilerin tartışılması gayet normaldir. Bir de üstüne bu siyasi forumda yapılıyor. Siyasetin olayı zaten düşman yaratmak ve o düşmanın açıkları üzerinden kendini pazarlamaktır. Siyaset bile düşman yaratıp ya da var olan düşmana yönelik kıyasıya eleştiri ise, forumda niye ters gelen fikirleri eleştiremiyoruz, anlamadım? İş küfür, argo, hakaret... vs ye giderse o zaman site kurallarınca yapılır bir şeyler. Bilmem kim öyle inanıyor diye degil. O zaman ''müslümankadınlarkulübü'' falan olsun sitenin adı, herkes de bilir neyin noldugunu böylece.

Hem hakareti kim belirliyor? Mesela Muhammed karikatürüne hakaret diyenler mi haklı? Bak bir başka müslüman da çıkar der ki; ''Muhammed karikatürü yasak falan degildir. Böyle bir yasak islamda yoktur. Buna yasak diyenler peygambere de Allah'a da iftira atıyorlar. İslamda karikatür yasak diye bir kural yok ve bu yüzden dinime iftira atanlara ceza verilsin çünkü dinime hakaret ediyorlar'' dese... İki ayrı müslüman, iki zıt düşünce... Hangisi hakaret ediyor şimdi? Tabi ki çogunluga hakaret ediliyor dimi?

Gereksiz, anlamsız bir konu olmuş kısacası...

Gerçekten Allah korkusu olan iyi insandır çünkü emredilen her zaman iyidir bu niye size bu kadar kötü geliyor ki desin ne olur bunda ne var ?
he ateist olup içi merhamet dolu olan iyi insanlar yok mudur
vardır tabiki hatta en gerçek onlardır bence hiçbirşeyden korkusu olmadan çıkarsızca İYİ olanlar
ama ne yazık ki herkes aynı değil ne Allaha inanan ne de allahın varlığına inanmayan.

evet sitede özgürlük yok.

-İçkiyle alakalı bir şey yazarım "cnm içki haram kılınmış x ayeti şöyle buyurur...."(döşer ayeti, sanki biz bilmiyoruz)
-Erkek arkadaşımla olan bir durumu yazarım " zina çok büyük günahtır şeriat hukukunda büyük günah işledin" (TC Hukukunda olduğumuzun ve +25 yaşında bir birey olduğumun farkında değil)
-Ben bi gün olsun inanan kesimin peygamberine dil uzatmadım , ama konu Atatürk olunca karalamaya başlarlar.Size göre Hz.Muhammed hassasiyettir , bana göre Atatürk veya bir başkası. Putlaştırmadan hassasiyet duyarım lakin saygı diyen insanlar çamur atarken saygıyı da Allah korkusunu da unutuyor verip veriştiriyor.

Kimseye deist halimle, peygamberler yoktur bıdı bıdı diye ahkam kesmiyorsam kimse de bana şeriattan , islamın şartlarından, günah/sevap ayrımından dem vurmasın. Fikir belirtince kontratak olarak fetva hattı devreye giriyor, bazen gerçekten medenice tartışmak yerine kendimi kenar mahalle kavgasında gibi hissediyorum.

Ha bir de sürekli inançsız, deist ve agnostiklere yapılan itham : içinde Allah korkusu olmayan insan kötüdür tü kakadır. Yav he he.

inanç olarak seninle tam tersi durumdayız Allah ve İslam dinine inancım sonsuz ama senin gibi düşünenlere de saygım sonsuz ve söylediklerine o kadar çok katılıyorum ki 1000 beğeni hakkım olsun isterdim.

daha dün akraba evliliği konusunda 20 sayfa bakın risklidir yapmayı etmeyin çocuklarınıza kıymayın diye yazarken gelen msjlar şunlar:canım akraba evliliği dinimizde caizdir...

son yıllarda ülkemde çok şey değişti artık yemek yeme şekli bile caiz olup olmadığına göre belirlenecek ve herkes din adamı bilgisine sahip Maaşallah.

Back
X