İnançlara saygı duymak diye bir şey olmaz. Hoşuna gider kabul edersin, hoşuna gitmez reddedersin, ya da nötr kalırsın umursamazsın. Saygıyla ilgisi yok bu işin.
''senin bi embesil olduguna inanıyorum'' dedigimde karşımdakinin buna saygı duyması abestir. ''benim dinim diyor ki; senin ölmen gerekiyor'' desem aynı şekilde buna saygı duyulması abestir.
''sen mini etek giyiyorsun, bu yüzden hem bana hem de inancıma göre ahlaksızsın ve cehennemliksin'' lafına kim saygı duyar? Niye saygı duyar? Niye saygı duyması gerekir ya da? Ha kendi içinde inansın dışa vurmadan o zaman zaten kimsenin umrunda olmaz bilinmedigi için.. yani yine saygı ile ilgisi yok.
Günlük hayatta bu saçmalıklardan daha öneml işler oldugu için ve bir arada yaşayabilme adına bazı kabuller ya da retler açık edilmeyebilir ama buna saygı duymak falan denmez. Politik davranmak denir en fazla.
Kagıt üzerinde ya da forumlarda ise ideolojilerin tartışılması gayet normaldir. Bir de üstüne bu siyasi forumda yapılıyor. Siyasetin olayı zaten düşman yaratmak ve o düşmanın açıkları üzerinden kendini pazarlamaktır. Siyaset bile düşman yaratıp ya da var olan düşmana yönelik kıyasıya eleştiri ise, forumda niye ters gelen fikirleri eleştiremiyoruz, anlamadım? İş küfür, argo, hakaret... vs ye giderse o zaman site kurallarınca yapılır bir şeyler. Bilmem kim öyle inanıyor diye degil. O zaman ''müslümankadınlarkulübü'' falan olsun sitenin adı, herkes de bilir neyin noldugunu böylece.
Hem hakareti kim belirliyor? Mesela Muhammed karikatürüne hakaret diyenler mi haklı? Bak bir başka müslüman da çıkar der ki; ''Muhammed karikatürü yasak falan degildir. Böyle bir yasak islamda yoktur. Buna yasak diyenler peygambere de Allah'a da iftira atıyorlar. İslamda karikatür yasak diye bir kural yok ve bu yüzden dinime iftira atanlara ceza verilsin çünkü dinime hakaret ediyorlar'' dese... İki ayrı müslüman, iki zıt düşünce... Hangisi hakaret ediyor şimdi? Tabi ki çogunluga hakaret ediliyor dimi?
Gereksiz, anlamsız bir konu olmuş kısacası...