- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.653
- 798
Ben insanların inançlarına ya da değerlerine hakaret edilebileceğini söylemedim, üyeliğimi iptal edebileceğimi söylemeniz yapıcı bir yaklaşım olmamış.
Buraya da yazayım hassas değerler konusu subjektif bir konu. Misal bir ateist ya da deist için Kuran insan ürünü bir kitaptır, Hz Muhammed de dürüst bir insan değildir. Zaten aksine inansa müslüman olur değil mi? Bunu herhangi bir hakaret içermeden ifade ettiği zaman "Bizim hassas değerlerimize laf uzatamazsınız siz kimsiniz de Kuran'a insan ürünü diyorsunuz, Hz Muhammed'e yalancı diyorsunuz" diyen birileri çıkıyor. O zaman sorarım size aksi görüştekiler kendilerini nasıl ifade edecek?
İnananlar bekliyor ki "Evet Allah vardır Hz Muhammed de çok iyi bir insandır ancak ben kendi sorunlarımdan ve boşluklarımdan ötürü inanmıyorum" ateistler bu çerçevede yorumlar yapsın. Diğer türlü her ifadeyi hassas değerlere dil uzatma olarak algılıyorlar. Dinde hassas olmayan, kutsal olmayan konu yok neredeyse.
Anlattığım sebeplerle hassas değerler tarifini tam olarak çizemeyiz. Herhangi bir yaptırım uygularken baz alınması gereken şey mesajların küfür, hakaret, nefret söylemi gibi şeyler içerip içermediği olmalıdır, objektif bir değerlendirme adına.
ha benim de demek istediğim şey bu senle pek yıldızımız barışık değildi duka ama yine de şu konudaki açıklamanı kullanmak istiyorum
yani ben kitaptan bir alıntı yapmışım konuda "aaaav bu kitaptan değil ne biçim hakaret" yahu kitapta öyle yazıyor ben sana sövmüş müyüm, aşağılamış mıyım, hakaret mi etmişim
bu nedir yetişkin insanlarız ya. kasti olarak gelir sana bir şey derim de tamam dersin saygısız ama her şeyden nem kapmak da yok hassasım yok bilmem ne çok abartı artık.
şurda kaç ay yahudilere linç, sövme sayma yapıldı. sayfalarca o zaman hassasiyet var mıydı?
"ateistler şeytandır" konusu açıldı ne yorumlar yazıldı o zaman hassasiyet var mıydı?
sanmıyorum...