• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

Bunlar ne bicim hadis yav? Hele o 97/24 nolu hadisin yuzunden az daha carpilacaktim..:KK57: Yani insan kendini tutamiyor ki resmen komik..
:KK70::KK70:
Gözlerini pörtletecek daha neleri var, dur bakayım birtanesinde ne diyordu, Süleyman Peygamber içindi yanılmıyorsam, erkek evlat olması için bir gecede 90 kadınla birlikte oldu mu ne öyle bir hadis vardı, dikkatini çekerim öyle hikaye, kıssa falan değil, direkt hadis:KK12:
Bunlara inananları düşün, ne oluyor o zaman, işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor herşey:KK43: Hadis'se doğrudur deniyor, nasıl doğrudur:KK43:

Her iki yorumunu da alıntılamadım ama anlattıklarını gayet iyi anladım, reform dediğin zaman farklı algılanıyor, ben anladım ama misal din mevzularında sorgulama sözcüğü de farklı anlaşılır, ne yani Allah'ın hükümlerini mi sorgulayacağız manası çıkaranlar olur, senin dediğin reform nasıl olur biliyor musun?
Sahih olmayan, ayetlerle bağdaşmayan tüm hadisler çıkarılır, herkesin fetva vermesine izin vermek yerine bu işin ihtisasını yapmış ve gerçekleri olduğu gibi anlatacak kişiler ortak bir açıklama yapar. Aslında böyle birşeye bile gerek yoktur ama biz ne yazık ki alışmışız açıklama yapılmasına.

Din bir kere kesinlikle siyasi araç olmaktan çıkarılır, ki bunu defalarca birçok konuda dile getirdim, laiklik kelimesi yanlış yorumlanır hep, sanılır ki laiklik halkında dininden vazgeçmesidir, aslında laiklik devletin dini yoktur, halkın din özgürlüğüne olanak sağlar ve her inanca eşit yaklaşımdır manasındadır.
Fakat bu konuda biraz tek yönlü düşünüyoruz maalesef, sanıyoruz ki bu ülkede yalnızca müslümanlar var.

Daha birçok yapılması gereken şeylerde mevcut ama bunları burda detaylarıyla anlatmaya kalksak hele de yazmayı seven ben gibilere sayfalar yetmez, bu sebeple kısa keseyim en temizi:-) ama şu da gerçek bunların olabilmesi ve kanıksanması güç, zira yine biryerde yazmıştım bazı şeyler artık kemikleşmiş, sen burda çıkıp anlatsanda itirazlar yükselir ve bir anda kendini din düşmanı olarak bulursun, ki emin ol bu sadece deist, ateistlere mal edilen bir itham değil, gerçi sen zaten çevrende de denk gelmişsindir bunlara.

Alıntıladığım bu mesajındaki son kısma gelirsek, bana sevgi sözcükleri nedense hep öyle algılanıyor, bu da bir görüştür tabii, herkes herkesi doğru bulacak, sevecek diye bir kural yok, birbirimizi nüfusa geçirecek değiliz sonuçta:-)
munecim allah için mervenin hakaret ettiğini hiç görmedim bak kefilim kendisine:anneadayı:ama islamfobi var mervede buda tepki çekmesine neden olabiliyordur :KK64:

Hayır konu şeriat veya laiklik değil çok daha başka meseleler ama bunu burda tartışmak istemem
geçen de lafta kaldı ama bu kez kalmasın özelden konuşabiliriz bir gün
ama çarşaflı dahi olsan kendin dolaşabilmek isterdin sanırım Meryem suudi arabistanda kendin dolaşamıyormuşsun..

munecim allah için mervenin hakaret ettiğini hiç görmedim bak kefilim kendisine:anneadayı:ama islamfobi var mervede buda tepki çekmesine neden olabiliyordur :KK64:

Ben mervecik hakaret ediyor demedim hiç, hatta mervecik kendide doğrulayacaktır, şimdiye kadar 8 uyarı aldı, 2 tanesi konu dışı, 2 tanesi üslup gerisi hep polemikten.
Direkt hakaret cezası hiç almadı. Ama madem şahsi görüş belirtiyorum, insanlar hakkında fikrimi yüze söylemekten hiç çekinmedim, biri hakkında birşey düşünüyorsam bunu yüze söylemenin gerekliliğine inanıyorum, kendini yetiştirmiş, bazı noktalarda hayatı tecrübe ettikçe düşüncelerinin değişeceğini düşünüyorum, katıldığım birçok yorumu da oldu, yani öyle amannn mervecik mi demedim, yorumlarını keskin uç buldum evet ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, kimse bir diğerine göre şekillenemez, burda istenense yalnızca ifade ederken biraz daha özen gösterilmesi, konu din veya şiddet, kadın olduğunda yorumlarında bilerek üstüne gittiğine inanıyorum, böyle düşünmeme sebepte din hakkında bilgi sahibi olup o dine inananların düşünce yapısını ve tepkilerini bilmemesine olanak olmadığını biliyorum, gelebilecek tepkilere rağmen bazı şeyleri yineliyorsa birşeyi hedefliyordur insan.

Ben mervecik hakaret ediyor demedim hiç, hatta mervecik kendide doğrulayacaktır, şimdiye kadar 8 uyarı aldı, 2 tanesi konu dışı, 2 tanesi üslup gerisi hep polemikten.
Direkt hakaret cezası hiç almadı. Ama madem şahsi görüş belirtiyorum, insanlar hakkında fikrimi yüze söylemekten hiç çekinmedim, biri hakkında birşey düşünüyorsam bunu yüze söylemenin gerekliliğine inanıyorum, kendini yetiştirmiş, bazı noktalarda hayatı tecrübe ettikçe düşüncelerinin değişeceğini düşünüyorum, katıldığım birçok yorumu da oldu, yani öyle amannn mervecik mi demedim, yorumlarını keskin uç buldum evet ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, kimse bir diğerine göre şekillenemez, burda istenense yalnızca ifade ederken biraz daha özen gösterilmesi, konu din veya şiddet, kadın olduğunda yorumlarında bilerek üstüne gittiğine inanıyorum, böyle düşünmeme sebepte din hakkında bilgi sahibi olup o dine inananların düşünce yapısını ve tepkilerini bilmemesine olanak olmadığını biliyorum, gelebilecek tepkilere rağmen bazı şeyleri yineliyorsa birşeyi hedefliyordur insan.
bir iki gündür yine hissedilir derecede yaptı kendide biliyordur bunu Mune..:KK51:

Konuyu en başından okudum da... athenenoctua ne güzel yorumlar yazmış da anlaşılamamış malesef. ''Anlatmak da bi yere kadar'' diyenlerden sanırım.

justholdmetight ı da başta sevmezdim, arada bi konularına bakardım da... yine mıy mıy ne yazmış acaba diye bakardım meraktan. Son 3-4 aydır kendine güveni mi gelmiş nedir anlamadım yorumlarını baya sevmeye başladım. Bu konuda da güzel yazmış ateist din kardeşim benim :KK50: Yorumları baştan okumuşken yazmadan edemedim.

İkisinin de yorumlarına katılıyorum, keşke daha çok yazsalarmış.
Merve asimilasyonla ilgili sorduğum soruyu yanıtlamadın..Kurtuluş yapılamamış yada kazanılamamış olasaydı ne olurdu diye sormuştum sana

Konuyu en başından okudum da... athenenoctua ne güzel yorumlar yazmış da anlaşılamamış malesef. ''Anlatmak da bi yere kadar'' diyenlerden sanırım.

justholdmetight ı da başta sevmezdim, arada bi konularına bakardım da... yine mıy mıy ne yazmış acaba diye bakardım meraktan. Son 3-4 aydır kendine güveni mi gelmiş nedir anlamadım yorumlarını baya sevmeye başladım. Bu konuda da güzel yazmış ateist din kardeşim benim :KK50: Yorumları baştan okumuşken yazmadan edemedim.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...taran-musluman-genci-konusuyor.786379/page-20
Nedense bu söz hep bu durumlarda söylenir. Mesela ''köle azad edilmesi'' konusunda hiç kimse ''bütünüyle bakman lazım, onun gerisinde başka şey yazıyor'' demez. Halbuki köle azadı konusunda yapın bunu en basitinden çünkü köle azad etmek teşvik edilmez, bu bir cezai yaptırım olarak uygulanır islamda.

neyse... Enfal 38-39 da diyor ki; Eger kafirler kafirliklerinden vazgeçerse (yani müslüman olurlarsa) bir şey yapmayın... Gördügün gibi yine asimilasyon emrediliyor. Eger asimile edemediyseniz öldürün, eger asimile oldularsa, islamı seçtirlerse öldürmeyin deniyor. Sakin kafayla okuyun ayetleri.

....dünki konudaki yazından alıntı merve..

bu asimilasyon vs..sadece kuranı kerime,müslümanlara,islamiyete ait bir şey değil tüm dünyada var olmuş ve varolan bir şey ama sadece kuranı kerimi islamiyeti karalamak adına bunu islamiyete maal edemezsin merve..

zaten kaynak kesin de çeviren mealcilerimizde sıkıntı vardı bunlar da çözüldü dukacım mesela '' “Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” hadisi aslında şöyle ::

2- Bir Kadın Görüp de Onda Gözü Kalan Kimseyi, Karısına veya Cariyesine Gelerek Onunla Cima Etmeye Teşvik Babı

9- (1403) Bize Amr b. Amr rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdûl'â'lâ rivâyct.ctti. (Dedi ki) : Bize Hişam b. Ebî Abdillâh, Ebu'z-Zufaeyr'den, o da Câbîr'den naklen rivayet eyledi ki: Rasûlullah (s.a.v.) bir kadın görmüş. Muteakiben zevcesi Zeyneb'e gelmiş. Zeyneb kendine ait bir deri örüyormuş.
Rasûlullah (s.a.v.) he*men hacetini bitirmiş. Sonra Ashabının yanına çıkarak:
«Şubhesiz ki, kadın şeytan suretinde gelir, şeytan suretinde gider. Bi*riniz bir kadın gördü mü hemen ailesine gelsin. Çünkü bu onun nefsinde olan şeyi giderir buyurmuşlar.

(Sahih-i Muslim, Nikah , 9)
(...) Bize Zuheyr b. Harb rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdussanıed Abdilvâris rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Harb b. Ebi'l-Âliye rivayet eyIedi. (Dedi ki) : Bize Ebû'z-Zubeyr, Câbir b. Abdillâh'dan naklen riva*yet etti ki, Peygamber (s.a.v.) bir kadın görmüş.
Râvi yukarda hadîsin mislini rivayet etmiş. Yalnız: «Zevcesi Zeyneb'e gelmiş. Zeyneb bir deri örüyormuş» demiş «Şeytan suretinde gider» cümlesini söylememiştir.

10- (...) Bana Selemetû'bnu Şebîb b. rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Hasan b. Â'yen rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Ma'kıl, Ebû'z-Zubeyr'den naklen rivayet eyledi. (Demiş ki) : Câbir şunu söyledi : Ben Peygamber (s.a.v.):
«Birinizin bir kadın hoşuna gider de gönlüne girerse, hemen kendi karısına giderek onunla cima' etsin. Çünkü bu nefsindeki şeyi giderir.» buyururken işittim.

Ulemânın beyanına göre kadının şeytan suretinde gidip gelmesin*den murâd, nefsi fitneye davet etmesine işarettir. Çünkü Teâlâ hazret*leri erkeklerin nefislerinde kadınlara karşı bir meyi halk etmiştir. On*lara bakmaktan lezzet duyarlar. Binâenaleyh kadın erkeğe vesvese ve*rerek şerre davet eden bir mahlûk olduğu için şeytana benzetilmiştir.

Menîe': Henüz tabaklanmaya konan deridir. Daha sonra «Efîk», da*ha sonra da «Edîm» nâmını alır. Rasûlullah (s.a.v.) Efendimizin bir kadın görerek Hz. Zeyneb'e gelmesi ve onun cinsî munâsebette bulunması ashabına talîm ve irşad içindir. Dışarda bir ka*dın görerek onda gözü kalanların böyle yapmaları îcab eder.

Bu Hadisten Çıkarılan Hükümler:

1- Bir kadın görerek şehveti harekete gelen kimsenin derhal ka*rısı ile cimaa' etmesi ve nefsini yatıştırması mustehabdır.
2- Zaruret yokken kadının erkekler arasına çıkmaması îcab eder.
3- Erkek ecnebi bir kadına, kadının elbisesine ve zînetlerine mut*lak surette bakmamalıdır.
4- Kadın öte beri işlerle meşgul olsa bile kocasının onu gece veya gündüz cimâa' davet etmesinde beis yoktur. Çünkü bazen erkeğe şehvet galebe çalar, cimâa' tehir edilirse bedenine, kalbine veya gözüne zarar gelebilir.

kadının şeytan suretinde olması da iyiymiş
bu yüzden islamı benimsemedim, hiçbir zaman da benimseyemeyeceğim :KK52:

kadının şeytan suretinde olması da iyiymiş
bu yüzden islamı benimsemedim, hiçbir zaman da benimseyemeyeceğim :KK52:
diğer dinlerde melek dedilkelrini sanmam..geçmişte tüm ülkelerde kadınlar ezildi..

Papa'dan 'Charlie Hebdo' yorumu: Anneme küfrederseniz yumruğu yersiniz

:rolleyes:

diğer dinlerde melek dedilkelrini sanmam..geçmişte tüm ülkelerde kadınlar ezildi..

o yüzden sevemiyorum dinleri.
tanrı inancı evet mantıklı
ama tanrı tanımım çok farklı benim
yani tanrı derken her şeyi gözetleyen, dünyayı yaratmış ve başından beri takip eden birisi değil
belki de tanrı henüz keşfedilmeyen bir üst sistemdir
dini bir şey değil yani
en azından öyle düşünüyorum :)

ahaha ben de seni sevmezdim mervecik amma lakin güzel yazıyorsun ne yapayım beğenmekten geri duramıyorum artık bu kine son vermek lazım :27:

bu şeytan suretini kendine helal olmayan kadın için kullanıyor just bence
yani eşini aldatmaması adına ben onu çıkardım

basitçe söylenebilecek bir yol var bence

"tek eşli olun. başka kadınları tercih etmeyin"

ama ille işin içine kanlar, bıçaklar, ateşler giriyor. yok ben haz etmiyorum norveçli dinden bu yüzden

Merve asimilasyonla ilgili sorduğum soruyu yanıtlamadın..Kurtuluş yapılamamış yada kazanılamamış olasaydı ne olurdu diye sormuştum sana

Sordun ama o soruyu başkaları da sormuştu ve cevap vermiştim. Kurtuluş savaşı kazanılmamış olsaydı başkası yöentiyor olurdu bizleri... ama benim bahsettigim konunun bununla hiçbir ilgisi yoktu ve zaten anlatmıştım. İslamda anlatılan şey bir savunma degildir, fetihtir. Savunma zannedilen kısmı ise intikamdır. Benim ayetlerden anladıgım budur.

o yüzden sevemiyorum dinleri.
tanrı inancı evet mantıklı
ama tanrı tanımım çok farklı benim
yani tanrı derken her şeyi gözetleyen, dünyayı yaratmış ve başından beri takip eden birisi değil
belki de tanrı henüz keşfedilmeyen bir üst sistemdir
dini bir şey değil yani
en azından öyle düşünüyorum :)
ortaçağda avrupada bekaret kemeri:)
Avrupa’da eski çağdan beri özelikle Ortaçağ zamanında kıskanç erkekler savaşa giderken ya da uzun bir yolculuğa çıkarken eşlerinin başkası ile cinsel ilişkiye girmesini engellemek amacıyla bekaret kemeri denen bir aparat kullanmaktaydı. Metalden yapılma ve üzeri deri kaplamalı bu aparat kadınların beline takılır ve kadın cinsel organlarının faaliyetlerini engellemeyecek ancak cinsel ilişkiye de müsaade etmeyecek şekilde tek anahtarlı olarak metalden yapılırdı. Kilidi açacak olan tek anahtarı da erkekler yanında götürürdü.

Bekaret kemerinin tarihi, İlk bekaret kemeri

Kendi kendine cinsel tatminin yasak olduğu bazı toplumlarda da bekaret kemeri kullanılmaktaydı. Ayrıca bazı babaların da kızlarına bekaret kemeri taktıkları bilinmektedir. Ama tarihsel olarak M.Ö 800 yıllarında yaşayan efsane Asur kraliçesi Semiramis’in oğlunun ev kadınlarıyla cinsel ilişkiye girmesini engellemek için bu kadınlara bekaret kemeri taktırdığı bazı fantastik eserlerde yer almaktadır. Ancak bekaret kemeri hakkında en gerçekçi bilgi 1405 yılında Konrad Kyeser von Eichstatt Bellifortis tarafından yazılmış Latince bir el yazmasında yer almaktadır. Bu yazıda Floransalı kadınların sert demir pantolon giydiklerinden bahsedilmekte olup bekaret kemerinin bir de illüstrasyonu da mevcuttur. 1800’lü yıllarda yapılan kazılarda 16. yüzyıla ait bir kadın cesedinde deri kaplamalı bekaret kemeri bulunmuştur ve Paris’teki Musée de Clunya’da sergilenmiştir.

Devamı: http://www.ayhandemiral.com/bekaret-kemeri-uyanikligi/#ixzz3P19lWtfO

basitçe söylenebilecek bir yol var bence

"tek eşli olun. başka kadınları tercih etmeyin"

ama ille işin içine kanlar, bıçaklar, ateşler giriyor. yok ben haz etmiyorum norveçli dinden bu yüzden

bu tabirleri okudukça insan soğur haklısın .sana bir anımı anlatayım namaz kılmak istiyordum ve namaz hocası tarzı bir kitaptan bakıyordum kitabıda bir islam profu yazmış orada aynen su tabir vardı:
mümin namaz kılarken şeytan bir sağdan bir soldan ona yanaşır onu yalar alnından öper vs .
bunu okuduktan sonra o gün o gündür namaz kılmaktan korkarım ..
:KK12:

bu tabirleri okudukça insan soğur haklısın .sana bir anımı anlatayım namaz kılmak istiyordum ve namaz hocası tarzı bir kitaptan bakıyordum kitabıda bir islam profu yazmış orada aynen su tabir vardı:
mümin namaz kılarken şeytan bir sağdan bir soldan ona yanaşır onu yalar alnından öper vs .
öyle şeylere itibar etme..

ortaçağda avrupada bekaret kemeri:)
Avrupa’da eski çağdan beri özelikle Ortaçağ zamanında kıskanç erkekler savaşa giderken ya da uzun bir yolculuğa çıkarken eşlerinin başkası ile cinsel ilişkiye girmesini engellemek amacıyla bekaret kemeri denen bir aparat kullanmaktaydı. Metalden yapılma ve üzeri deri kaplamalı bu aparat kadınların beline takılır ve kadın cinsel organlarının faaliyetlerini engellemeyecek ancak cinsel ilişkiye de müsaade etmeyecek şekilde tek anahtarlı olarak metalden yapılırdı. Kilidi açacak olan tek anahtarı da erkekler yanında götürürdü.

Bekaret kemerinin tarihi, İlk bekaret kemeri

Kendi kendine cinsel tatminin yasak olduğu bazı toplumlarda da bekaret kemeri kullanılmaktaydı. Ayrıca bazı babaların da kızlarına bekaret kemeri taktıkları bilinmektedir. Ama tarihsel olarak M.Ö 800 yıllarında yaşayan efsane Asur kraliçesi Semiramis’in oğlunun ev kadınlarıyla cinsel ilişkiye girmesini engellemek için bu kadınlara bekaret kemeri taktırdığı bazı fantastik eserlerde yer almaktadır. Ancak bekaret kemeri hakkında en gerçekçi bilgi 1405 yılında Konrad Kyeser von Eichstatt Bellifortis tarafından yazılmış Latince bir el yazmasında yer almaktadır. Bu yazıda Floransalı kadınların sert demir pantolon giydiklerinden bahsedilmekte olup bekaret kemerinin bir de illüstrasyonu da mevcuttur. 1800’lü yıllarda yapılan kazılarda 16. yüzyıla ait bir kadın cesedinde deri kaplamalı bekaret kemeri bulunmuştur ve Paris’teki Musée de Clunya’da sergilenmiştir.

Devamı: http://www.ayhandemiral.com/bekaret-kemeri-uyanikligi/#ixzz3P19lWtfO

ben ne düşünüyorum biliyor musun bence biz şu an avrupanın rönensansını bekliyoruz
şurda bunları sayfalarca tartışmak bile anlamsız
isteyen inansın istemeyen inanmasın
bu kadar basit aslında bu
başkasının işine burnunu sokmamak bu kadar basit
ille ortalıklar karışıyor o ayrı :27:

ay :KK70: babaannem de derdi bana geceleri şeytan yalarmış insanın yüzünü :27:

Back
X