• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şive sorunu:[

Agza kalem alip konusmak her zaman ise yaramistir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben aslen aksarayliyim .nevsehirde yasiyorum. dogma buyume aksaray.kendim sive kullanmiyorum ama mikrofonik bir konusmsm yok.istanbul turkcesi konusmaya cslisiyorum harfler bazen kayiyor nd bileyim benle konusan direk bilir konusmamin bozuklugunu

Eşim de sizin komşu ilçelerden. Çok tatlı bir şivesi var ya. Neden bunu sorun ediyorsun ki. Benim ailem göçmen, ben istanbulda doğdum. Ailemin şivesini ayrı seviyorum. Eşiminkini ayrı. Mesela bi de sizin oraların istanbullu görünce kibarlaştırma halleri var şiveyi. Ben bayılıyorum. :1:

Ben bayılırım şive olayına, yerinde olsam düzeltmeye çalışmazdım :) hatta senin aksine bol bol şive kapar çok yakın arkadaşlar arasında öyle konuşurum

Canım bugün Aksaraylı bir ablamla görüştüm sen de oralıymışsın . Onun da şivesi var düzgün konuşuyor ama sanki biraz gırtlaktan gibi gerçi orta anadolu ve doğu gırtlaktan konuşuyor . Bu ara da çok sevdiğim bir ablamdır.
Ben de kuzey egeliyim :) trakya ve ege şivesi karışımı bir şivemiz var
Örnek : nabam bea acık şive gonuşu verem ben böyleyin buyun bakemm :))

Son düzenleme:
Eşim de sizin komşu ilçelerden. Çok tatlı bir şivesi var ya. Neden bunu sorun ediyorsun ki. Benim ailem göçmen, ben istanbulda doğdum. Ailemin şivesini ayrı seviyorum. Eşiminkini ayrı. Mesela bi de sizin oraların istanbullu görünce kibarlaştırma halleri var şiveyi. Ben bayılıyorum. :1:
canim ben yerel sive kullanmiyorum.diksiyon sorunum var.yani ses tonum konusurken kaba cikiyor.ve bazi harfleri dogru bir sekilde telafuz ettigimi dusunmuyorum. istanbul turkcesi guzel.ama bazilari cok abartiyor.arkenden geldik.ban gittim.ha ssımam mı?:) istanbulun abartili sivesi de bu:) onuda sevmiyorum.normal konusmak en iyisi.

nerde hosunuza gıtmeyen ses cıkarıyorsanız onu tesbıt edın once, sonra hepsının uzerınde calısma teknıklerı var, ben bırını arastırmıstım sadece, e harfını kapalı degıl acık soyluyordum. düzelttim, olmayacak bır sey degıl, diksiyon kurslarıda güzel konusmada cok etkılı,arastırın derım.
ama benım sevmedıgım bır yonum var bırıyle uzun süre konustugumda hemen onun konusma tarzını kapıyorum veya bır yere gıttıgmde oragın agzı dilime yapısıyor resmen, sonra sıl bastan bır daha:))

Benimde hemen şivem değişir ya çok kötü bişey ama neyseki çabuk unutuyorum hattan sınıf arkadaşım arada takılıyor konuşurken onunla konuştuktan sonra bende takılmalar başlıyor bikaç saat sonra geçiyor

şivem ses tonum ne yapsam duzelmiyor.offf guzel bir turkce konusmak istiyorum ne yapsam estetik bir ton yakalayamiyorum..of yaaa.

Canım benim ünivdeki hocam Kıbrıslı onları biliyosun nasıl konuşuyorlar kadın orda büyümüş ama hiiiiç anlamadık Kıbrıslı olduğunu hatta inanamadık şiveli konuştuda öyle inandım ben:52: inanki kadın kitap gibi konuşuyor ben Türkçeyi kitaplarda öğrendim yazıldığı gibi konuşuyorum diyo ne bi diksiyon hatası ne kayma hiç bir şey yok sende düzltirsin

Hem şiveli konuş ne olacak ki ben çok seviyorum sizin şiveyi benim eşimde genelde şiveli konuşur yerine göre düzeltiyo sadece ben çok memnunum rahatsız değilim bu durumdan insanlar o kocan şiveli konuşuyo diye güldüler ama çok yakışıyo ona dedim daha kimse laf edemedi

benım eşimde konyada büyümüş.aslen yozgatlı
yakışıklı ve modern giyinen biri kurumsal bi firmada çalışıyor
model tip konum çok iyi..
ama bi arkadasımla tanıştırıyorum
elini uzatıyo
-merhaba ben haqan :D hakan hakan çalıştırma yapıyorum yok olmuyo.o K harfi Q gibi G gibi bişey çıkıyo :D
çok dalga geçiyom sinir oluyo.ama düzeleceğini sanmam :27::27::27:

canim ben yerel sive kullanmiyorum.diksiyon sorunum var.yani ses tonum konusurken kaba cikiyor.ve bazi harfleri dogru bir sekilde telafuz ettigimi dusunmuyorum. istanbul turkcesi guzel.ama bazilari cok abartiyor.arkenden geldik.ban gittim.ha ssımam mı?:) istanbulun abartili sivesi de bu:) onuda sevmiyorum.normal konusmak en iyisi.

E sive sorunu var demissin bastan. Ondan oyle bir yorum yaptim. Diksiyon icin kitaplar var kursa gidemiyorsan onlari oku faydasi olur.

O dedigin istanbul turkcesi degil, diksiyon probleminin farkli boyutu ;) istanbul tukcesi su an kullandigimiz dilin temiz halidir.

E sive sorunu var demissin bastan. Ondan oyle bir yorum yaptim. Diksiyon icin kitaplar var kursa gidemiyorsan onlari oku faydasi olur.

O dedigin istanbul turkcesi degil, diksiyon probleminin farkli boyutu ;) istanbul tukcesi su an kullandigimiz dilin temiz halidir.
.evet diksiyon sorunu yazsam basliga daha uygun olurdu:)

ben aslen aksarayliyim .nevsehirde yasiyorum. dogma buyume aksaray.kendim sive kullanmiyorum ama mikrofonik bir konusmsm yok.istanbul turkcesi konusmaya cslisiyorum harfler bazen kayiyor nd bileyim benle konusan direk bilir konusmamin bozuklugunu

Spikerler için falan tekerleme egzersizleri oluyo onlara da bakabilirsiniz...

benım eşimde konyada büyümüş.aslen yozgatlı
yakışıklı ve modern giyinen biri kurumsal bi firmada çalışıyor
model tip konum çok iyi..
ama bi arkadasımla tanıştırıyorum
elini uzatıyo
-merhaba ben haqan :D hakan hakan çalıştırma yapıyorum yok olmuyo.o K harfi Q gibi G gibi bişey çıkıyo :D
çok dalga geçiyom sinir oluyo.ama düzeleceğini sanmam :27::27::27:
işte senin eşinle yaşadigin sorunu esim benimle yasiyor:) eşim avcılarda dogup buyumuş. benim konusmami kaba buluyor

Benimde hemen şivem değişir ya çok kötü bişey ama neyseki çabuk unutuyorum hattan sınıf arkadaşım arada takılıyor konuşurken onunla konuştuktan sonra bende takılmalar başlıyor bikaç saat sonra geçiyor

sorma aynısı oluyor, heleki rahmetli M.Ali Birand'ı uzun izlediysem varya:) eşim hemen anlıyordu ııııı'lama başlayınca :))aslında sohbet sırasında hıc garıp ses cıkarmam eee ıııı gıbı ama konusanları dınleyınce hemen bende de oluyor, hatta kımı bayan cok kıbar konusur r harflerını falan yuvarlar, hatta boyle bır arkadasım var mesela onunla telde konusunca esım hemen anlıyor bugün onunlamı konustun dıye:)) uyuyunca gecıyor ama :))

Back
X