Sıvı Diyeti Yapanlar

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
Alkol (Asla)

Günde bir iki kadeh alkolün kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini azalttığı biliniyor. Bu işin olumsuz tarafı ise alkolün kalori içermesi ve iştahınızı açacak olmasıdır. Üstelik yağlardan, karbonhidratlardan ve proteinlerden farklı olarak alkolde bulunan kaloriler vücutta biriktirilemez ve hemen kullanılması gerekir. Sonuç olarak da alkol hazmedilene kadar vücüdunuz yağ yakma işlemini durdurur. Bu süreç her kadeh için bir saate tekabül eder. Bu nedenle bir sonraki kadehe geçmeden önce düşünmek gerek.

Meyve suları (Aşırıya kaçmadan)

Tüm meyve sularının, meyveden üretildiği için sağlıklı olduğu palavrası senelerce bizlere yutturulmaya çalışıldı. Bu yüzden de ne kadar içersek, bir o kadar faydasını göreceğimizi düşündük. Fakat birçok meyve suyunda meyvenin kendisinden gelen şekerin yanı sıra çok fazla miktarda ek şeker ve katkı maddeleri bulunuyor. Üstelik hazır meyve suları bir tarafa, kendi hazırladığımız meyve sularına ekşi olmasınlar diye kattığımız şeker düşünülünce, alınan kalori miktarının sürekli arttığını görebilirsiniz. Bu nedenle meyvenin kendisini yemekte fayda var. Eğer suyunu içecekseniz, belli miktarlarda için ve çok fazla şeker içermeyenleri tercih edin.

Kilolarınızdan sadece yemek yemeyi keserek değil aynı zamanda yapay tatlandırılmış şekerli içeceklerdende kaçarak kurtulabilirsiniz. İşte göbeğinizi eritmek için içilmesi gerekenler! Göbeğinizin büyümesine yol açan etkenlerin arasında asitli içecekler, yeni yeni tanıştığınız afilli kahve türleri hatta meyve suları var. Günümüzde neredeyse onları içmeden yapamaz hale geldik. O zaman bu içecekler yerine alternatiflerini koymalı ve göbeği eritmeniz için size bir içecek reçetesi veriyoruz.

Su (Hep)

İçtiğiniz birçok şeyin yerini H2O almalı. Bol bol su için çünkü kaslarınızın neredeyse %80'i sudan oluşmaktadır. Günde üç 500 ml'lik pet şişe yeterli olacaktır.

"Su diyeti" yapanlar dikkat!
Kışın aldığı kilolardan kurtulmak isteyenler, çareyi elden ele dolaşan popüler diyetlerde arıyor. Zayıflamak isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında su diyetleri bulunuyor. Ancak uzmanlar, gereğinden fazla sıvı tüketiminin fayda sağlamak yerine bedene zarar vereceği uyarısında bulunuyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar, 3 litreden fazla su tüketen sağlıklı bir kişinin böbreklerinde tahribat oluşabileceğini vurguladı.

İnsanların hayatını devam ettirebilmesi ve sağlıklı yaşaması için suyun önemli görevleri bulunuyor. Vücutta gün içinde, zararlı maddeleri atmak, ısı dengesini sağlamak için 2,5 litre sıvı kaybı oluyor.

Sıcak havalarda, fazla fiziksel aktivite yapıldığında, fazla proteinli ve tuzlu besinler tüketildiğinde veya vücut ısısını arttıran ateşli hastalıklarda ve ishalde sıvı kaybının arttar ve "Bu tip durumlarda vücudun sıvı-su gereksinmesinde de artış olur. Vücuttaki suyun dengede tutulmasının yaşamsal önemi vardır. Bu nedenle dengeyi korumak için bu suyun yerine konması gerekir. Sıvı kaybının arttığı durumlarda kaybedilen sıvının yerine koyulması için normalde tüketmemiz gereken sıvıdan daha fazla tüketmemiz gerekmektedir."

Aşırı sıvı tüketildiğinde ter ve idrar yoluyla mineral kayıpları yaşanacağı, "Mineral kayıpları yorgunluk, baş dönmesi ve halsizlik gibi belirtiler gösterir. Aynı zamanda fazla sıvı tüketimi böbrekte tahribata neden olur. Bu nedenle zorunlu bir ihtiyaç olmadığı takdirde aşırı sıvı tüketmek doğru değildir. Sıvı ihtiyacımızı karşılamak için uygun olan en iyi içecek sudur. Su dışında taze sıkılmış meyve suları, maden suları, çorbalar ve ayran gibi içecekler sıvı tüketimimizi karşılamak için alternatif içeceklerdir."

İnsanların günlük sıvı ihtiyacını, içtiği suyun yanı sıra yediği besinlerin içindeki suyla da karşıladığını hatırlatan Diyetisyen Acar, vücuttan sıvı atımını artıran çay, kahve ve gazlı içeceklerin aşırı miktarda tüketilmemesi gerektiğini ifade etti.

Yetersiz sıvı tüketiminin de sağlık problemlerine yol açabilir, "Az sıvı tüketiminde görülecek en sık şikâyet kabızlıktır. Kabızlığın en iyi çözüm yolu bol su tüketmekten geçer. Yeterli düzeyde sıvı tüketip tüketmediğimizi idrar renginden anlayabiliriz. Eğer koyu renkli bir idrar varsa sıvı tüketimi yeterli değildir. Özellikle ilaç kullanan kişilerin ilacın zararlı etkilerinin vücuttan atılması için bol miktarda sıvı tüketmesi gereklidir."

Zayıflamak isteyen kişilerin mide problemleri de yoksa sıvıları yemeklerden önce ve yemek esnasında tüketmesi gerekmektedir: "Kilo almak isteyen kişiler ise sıvı tüketimini midede yer kaplayıp, iştah kapatmaması için yemek sonrası tüketmesi daha doğru bir uygulama olacaktır. Almamız gerekenden fazla sıvı tüketmek bizi kilolarımızdan kurtaracağı anlamına gelmez. Lahana çorbası ve suyu, maydanoz suyu, soda ve aşırı su tüketerek zayıflamaya çalışan kişiler sadece vücutlarındaki fazla suyu atarlar. Tartıda kilo vermiş gibi görünseler de yağ kaybı olmayacağı için aldanırlar. Bu nedenle sağlıklı bir beslenme programı ve günlük yeterli sıvı tüketimiyle yapılan diyetler vücudumuz için daha uygundur.".


Diyet içecekler (Aşırıya kaçmadan)

Diyet içecekler yapay olarak tatlandırıldığı için genelde 5-10 kalori içerirler ki, bu oldukça düşük bir miktardır ve kilo alımını doğrudan tetiklemez. Fakat kalori miktarı az diye sürekli içmeniz de sizi şişirir ve gün içinde içebileceğiniz sağlıklı içeceklerden sizi mahrum bırakır. Üstelik araştırmalar, suni olarak tatlandırılmış içecekleri kullanan kişilerin, daha sonra çok şekerli içecekleri tercih ettiğini gösteriyor.

Kahve (Sık sık)

Çayda olduğu gibi kahvede de birçok yararlı bileşim vardır ve neredeyse hiç kalori içermez. Fakat son zamanlarda çok süslü püslü, havalı kahve türleri çıktı ve kahve içecekleri kalori deposuna dönüştü. Kahve alışkanlığınızdan vazgeçin demiyoruz ama içtiğiniz kahvede nelerin olduğuna dikkat edin.

Çay (Sık sık)

Sudan sonra çay dünyadaki en popüler içecektir. Çünkü çayın içinde kansere ve birçok diğer hastalığa karşı etkili olan antioksidanlar var. Ayrıca kaloride içermiyor.

Sıvı diyet için etkili çok hızlı yağ kaybı. Bu değişik menüyü dönem içerisinde en fazla haftada iki defa tektatlayın. Bu süre içerisinde ortalama 10-15 kg yakabilirsiniz. Boyunca sıvı tekniği midenize, hacim azalır ve bu nedenle, Sıvı yöntemi sonrasında sıvı kilo ve iştah kendi kontrolleri devam edecektir edebilir için. yetenek gıda tamamen dolması ile stres düzenli olarak ise, bir bir mide kas vardır çanta. olacak engel bir ihtiyaç aslında. Tabi yine de her şeyin iyisini uzmanlara sormanız gerekir.

Sıvı Yöntemi gıdalar sıvı sadece hareket içeren bir: meyve suları, çorba, süt ürünleri, bitkisel çaylar ve sadece su. hacim sıvı toplam litre 3 geçmemelidir günlük tüketilen başına.

09:00 – yulaf ezmesi suyu bir fincan
10:00 – sebze suyu bir fincan
11:00 – sıcak kaynamış su bir bardak
12:00 – meyve suyu, su ile seyreltilmiş yarım bir cam,
13:00 – sıcak kaynamış su bir bardak
14:00 – süt bir bardak,
15:00 – zayıf biri cam, şekersiz komposto
16:00 – Bir fincan tuzsuz et suyu yağsız
17:00 – sıcak kaynamış su bir bardak
18:00 – sıcak kaynamış su bir bardak
19:00 – meyve suyu, su ile seyreltilmiş yarım bir cam,
20:00 – sıcak kaynamış su bir bardak
21:00 – (-% 2 den az yağlı) kefir bir fincan.

sıvı diyet bitiminden sonra üç gün

İlk gün: Sadece pişmiş sebze ve küçük porsiyonlarda yemek veriyor
İkinci gün: Haşlanmış sebze bir kase, bir sulu yulaf lapası, bir dilim ekmek eklemek gibi yemek – çiğ lahana ve havuç.
Günde Üç: önceki gibi yiyin, yağlı gıdalar ve ekmek hariç. ekmek Of günde en fazla iki dilim olabilir.

Neden Etkili Bu diyetle hızlı kilo kaybı sağlıklı da değil. Kullandığınız bu kez uzun bir yöntem ise daha fazla yararlı doğrusu değil özellikle.


Sıvı Diyeti Nasıl Yapılır

Su baştan olmak üzere yapılan beslenme diyetleri merak eden bir çok kişi sıvı diyeti nasıl yapılır araştırmalar yapmaktadır. Sıvı isminden de anlaşılacağı gibi sıvılar ağırlıklı olarak beslenme menülerinden oluşur. Diğer katı halde bulunan besin kaynakları az oranda yer almaktadır. Fakat sıvı diyeti nasıl yapılır diyenlere ilk öneri kontrolsüzce uzun süre yapılmamalıdır. Gereğinden fazla uzun süre sıvılarla beslenme durumunda sindirim sorunları başta olmak üzere problemler oluşmaktadır.


Sıvı diyet nedir ? Özellikle çorba ve yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuzun yoğun olarak kullanıldığı listeler ile oluşmaktadır. Verilen önerilere harfiyyen uymak beraberinde egzersizler yaparak hareketliliği arttırmak gerekmektedir. Portakal ve beraberindeki meyveler bu aşamada bünyemizin direncini arttırmak için düzenli şekilde kullanılmalıdır. Sebzeler yapılan bir çok diyet listesi gibi burada da serbest şekilde tüketilebilmektedir. Sıvılar diğer yemek çeşitlerine oranla sindirim sisteminden daha kolay atıldığından tokluk süresi daha kısa olabilecektir.

Yapılan plan içerisinde kullanmak istediğiniz zayıflama ilaçları hakkında dikkatlice davranılmalı. Sıvı diyeti yaptım şeklindeki açıklamalardaki yoğun kiloları hızlıca verdim açıklamalara bakarak doktor kontrolü olmadan başlanmamalı kısacası diyetisyen veya doktor önerileri şeklinde bilimsel gereklilikler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Sabahları kahvaltıyı yaparken çorba ağırlıklı beslenirken ekmek seçimi dikkatlice yapılmalıdır.

Sıvı diyeti yapanlar akşamları balık çeşitlerinde kendilerine menü oluşturabiliyor ancak salata ihmal edilmemeli. Yeşil çay ve zayıflamaya yardımcı çaylar düzenli tüketildiğinde toksinlerinde atılmasını kolaylaştıracak sağlıklı zayıflama gerçekleşebilecektir. Sonuç hangi diyet olursa olsun kendi kişisel diyet listesi oluşturulmayan kişilerin başarı oranı düşük olacaktır.




SIVI DİYETİ
1. GÜN
Gün boyunca dilediğiniz kadar mevye suyu içebilirsiniz. Bunun dışında yiyecek yok. 6-8 bardak kadar da su için.

2. GÜN
Dilediğiniz kadar meyve suyu için, yiyecek kesinlikle yasak. 6-8 bardak da su için.

3. GÜN
Kahvaltı: 2 dilim kepek ekmeği, 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, 1 katı yumurta, ıhlamur veya meyve çayı.
Öğle: Limonlu ve çok az zeytinyağı gezdirilmiş bol yeşil salata.
Akşam: 100 gr. yağsız ızgara tavuk eti ve az miktar zeytinyağı ile pişmiş, limonlu 1 tabak taze brokoli.

4. GÜN
Kahvaltı: 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı.
Öğle: Bol yeşil salata.
Akşam: 150 gram mantar ve 2 yumurta ile yapılmış yağsız omlet.

5. GÜN
Kahvaltı: 2 dilim yağsız beyaz peynir, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı.
Öğle: Bol yeşil salata.
Akşam: 150 gram ızgara balık eti, yanında haşlanmış brokoli.

6. GÜN
Kahvaltı: 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur.
Öğle: Bol yeşil salata.
Akşam: 150 gram ızgara tavuk, yanında az yağda pişmiş 1 porsiyon kabak.

7. GÜN
Kahvaltı: 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur.
Öğle: Bol yeşil salata.
Akşam: 150 gram balık eti, yanında haşlanmış 1 porsiyon Brüksel lahanası.

Dikkat etmeniz gerekenlerse;

1. 7 gün süresince şeker, kırmızı et, baklagiller yasak, yiyemezsiniz.
2. Mideniz 18.00'den sonra grevde, bu saatten sonra yemek yiyemezsiniz.
3. Alkol ve kahve diyet süresince yasak, tüketemezsiniz.
5. En az 5 gün egzersiz yapmalısınız.
6. Diyeti 1 hafta sürdürmez iseniz sonuç alamazsınız.
 
Yazınızda yer yer anlamsız cümleler var düzeltebilirsenişz daha saglıklı olacak zira böle çok havada kaldı
 
X