Lekeler, Çiller Sivilce,siyah noktalar ve lekeler için doğal çözümler

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

Buketozel

Bitkilerle haşır neşir hatun:))
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
42
14
13
40
Hanımlar ben Tıbbi ve Aromatik bitkiler bölümü mezunuyum sivilcelerim için kendim oluşturduğum kürleri uyguladım çok güzel sonuçlar aldım şimdi lekeler için bir araştırma yapıyorum bilgilerimi her cilt tipine göre seve seve paylaşırım.
Artık doğal yollarla pürüzsüz bir cildimiz olsun diyorum ve sizinde paylaşımlarınızı bekliyorum. :D

İpeksi Bir Cilt İçin

· Öncelikle sıcak suyun içine bir avuçtan az papatya koyup onun buharıyla gözeneklerimizi açıyoruz

· gözlerimiz kapalı şekilde bekliyoruz (5 dakikayı geçmesin)

· Ardından yarım çay bardağı zeytinyağının içine bir tatlı kaşığı türk kahvesini ve bir çimdik tuz ekleyip karıştırıyoruz.

· Bu karışımı yüzümüze sürüyoruz yaklaşık 15 dakika bekleyip yüzümüzü ılık suyla yıkıyoruz.

· Haftada iki kere bu uygulamayı yapın cildinizi inanılmaz nemlendirecek ve ipeksi bir görüntü sağlayacak.

· Diğer paylaşımlarımı da okuyan arkadaşlarım için zamanla paylaşacağım.

merhaba benim burnumun üzerinde ve kısmen çene bölgesinde fazlaca siyah nokta problemim var :KK35::KK35:
buhar banyosundan sonra bu uygulamayı yapsam peeling etkisi olur mu boşaltır mıyız pis noktaları :KK62:

zaten içindeki kahve sayesinde peeling etkisi olur ayrıca zeytinyağıda cildinizi nemlendirir en kısa zamanda kurtulursunuz bu şekilde sonuca varan çok arkadaşım oldu bir başlayın bende tarif çokkk :KK73:

@snptz hemen size uygun tarifimide paylaşayım :KK52:
Bir yemek kaşığı hazır boza,bir yumurta sarısı ,bir damla limon suyu,1 çay kaşığı susam yağı,bir tutam papatya suyu.
bunları rondodan geçirin cildinizde bekletin 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın 2 haftada gözle görülür değişimleri farkedeceksiniz :KK25:

@snptz hemen size uygun tarifimide paylaşayım :KK52:
Bir yemek kaşığı hazır boza,bir yumurta sarısı ,bir damla limon suyu,1 çay kaşığı susam yağı,bir tutam papatya suyu.
bunları rondodan geçirin cildinizde bekletin 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın 2 haftada gözle görülür değişimleri farkedeceksiniz :KK25:
papatya suyu derken?

Cilt yenileyici veya izler icin ne önerirsiniz:)

İltihaplı sivilceler için ne öneriyosun canım? Tabi lekelerde cok fazla özellikle bıyık bölgesi :( evde kolay bulunabilen malzemelerden olursa iyi olur teşekkür ederim sık sık uğrarım ki ben burayaa :)

Cilt yenileyici veya izler icin ne önerirsiniz:)

hemen size uygunda tarifimi paylaşayım :)
1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı limon suyu,1 tatlı kaşığı süt,1 tatlı kaşığı bal,1 tutam tuz.
bunları karıştırın önceden temizlediğiniz cildinize karışımı 1 kat sürün(göz çevresi hariç) sonra 10 dakika bekleyin üzerine yine bir kat daha sürün toplamda 3 kat sürdükten sonra 30 dakika bekletin yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
cildi anında yeniler çok pratiktir denemenizi tavsiye ederim hatta fikrinizide paylaşırsanız sevinirim :KK36:

İltihaplı sivilceler için ne öneriyosun canım? Tabi lekelerde cok fazla özellikle bıyık bölgesi :KK43: evde kolay bulunabilen malzemelerden olursa iyi olur teşekkür ederim sık sık uğrarım ki ben burayaa :)

bu tarifi bir siteden almıştım ama yapanlar çok memnun limonun sivilceler üzerindeki etkisini bilmeyen yok tarif geliyor :)
1 çay kaşığı beyaz kil (toz) ,1 çay kaşığı limon suyu ,1 adet aspirin
aspirini toz haline getir diğerleriyle karıştır sivilceli bölgeye 4 gün boyunca uygula kuruduktan sonra ılık suyla yıka ama ben uymadan 1 2 saat önce öneririm.ve tabii temiz cilde uygulamanda fayda vardır.Lekeler içinde bozalı karışımı tavsiye ederim :KK52:

hiyuu bende bu siyah noktalardan kurtulursam dogru sana koşarım walla :KK70:
zaten içindeki kahve sayesinde peeling etkisi olur ayrıca zeytinyağıda cildinizi nemlendirir en kısa zamanda kurtulursunuz bu şekilde sonuca varan çok arkadaşım oldu bir başlayın bende tarif çokkk :KK73:

hmm teşekkür ederim :D peki pürüzsüzlük ve gözenekler için ne yapmalıyız??
tam da gözenekler için şahane bir tarif var hemde kadınlar kulübünün :KK22:
Yarım tatlı kaşığı bal,
1 tane yumurta akı,
1 çorba kaşığı ölçüsünde süt(yağsız)
tüm malzemeleri karıştır sert hale gelinceye kadar ,sonra göz çevresi ve bıyık bölgesi hariç özellikle gözeneklerin olduğu bölgeye daha çok sür,kuruyana kadar bekle(yaklaşık 15 20 dakika) sonra cilt maskesini ılık bir tülbent yardımıyla temizle,en son cildi germek için soğuk suyla yıka şahane bir tarif :-)

Back
X