Sivilceli Ciltler SİVİLCELER, SİZDEN BIKTIM... BENZAMYCIN

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

RickandMorty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
3.013
8.216
158
28
merhaba kızlar..

son 4 5 aydır yüzümde, yanağımın ortasında geçmeyen geçse de iz kalan 6 7 sivilceden bıktım !! Diğer yanağımda da 2 3 tane var. Ergenlik dönemimde bile böyle olmamıştı. Yani çıkardı sivilce ama geçerdi. Bu sefer apayrı bir durum

Bugün sonuç olarak cildiyeye gittim ve doktor şöyle bir bakıp "benzamycin" adlı ilacı ve acnegun yüz yıkama jeli ve maskesini önerdi. Maskeyi almadım ama ilacı ve jeli aldım

Kullananlardan yardım istiyorum bu benzamycin i sivilceli bölgelere sürüp yatacağım, internette cildi beyazlattığı söylenmiş acaba ton farkı filan görür müyüm yüzümde? O kadar etkili olur mu yani ?

Bir de genel madana kullananlar memnun musunuz? Kullanım aşamasında bi öneriniz uyarınız var mı?

Teşekkürler herkese,

Ben acnemix kullanıyorum, aynı türevde bir ilaç, bayramdan hemen sonra gittim doktora ve başladım yani baya zamanda geçti, öyle bir beyazlama olmadı. Ama yastık kılıfım için aynısını söyleyemem, resmen öbek öbek beyazlamalar var, hatta annem görünce şaşırdı ne yaptın sen buna diye öyle böyle değil. Ben sadece sivilcelere değil, siyah nokta ve beyaz nokta olan bölgelerede sürüyorum ince bir şekilde tabiki göz bölgesinden uzağa, düzenli kullanımda 1 haftada farkı görürsün, özellikle küçük sivilce ve siyah noktalar tamamen kaybolup, daha büyük olanlar önemli ölçüde ufalıyor. Ayrıca gündüzleride güneş kremi kullanırsan leke falanda kalmaz yüzünde, ufak ufak soyduğu için cildi önlem almakta fayda var. Ayrıca her uygulamadan önce çubuğuyla güzelce karıştır ve ince bir tabaka halinde uygula, ne kadar kalın olursa o kadar tahriş olma riski var.Şimdiden geçmiş olsun :KK200:

:21:
Ben acnemix kullanıyorum, aynı türevde bir ilaç, bayramdan hemen sonra gittim doktora ve başladım yani baya zamanda geçti, öyle bir beyazlama olmadı. Ama yastık kılıfım için aynısını söyleyemem, resmen öbek öbek beyazlamalar var, hatta annem görünce şaşırdı ne yaptın sen buna diye öyle böyle değil. Ben sadece sivilcelere değil, siyah nokta ve beyaz nokta olan bölgelerede sürüyorum ince bir şekilde tabiki göz bölgesinden uzağa, düzenli kullanımda 1 haftada farkı görürsün, özellikle küçük sivilce ve siyah noktalar tamamen kaybolup, daha büyük olanlar önemli ölçüde ufalıyor. Ayrıca gündüzleride güneş kremi kullanırsan leke falanda kalmaz yüzünde, ufak ufak soyduğu için cildi önlem almakta fayda var. Ayrıca her uygulamadan önce çubuğuyla güzelce karıştır ve ince bir tabaka halinde uygula, ne kadar kalın olursa o kadar tahriş olma riski var.Şimdiden geçmiş olsun :KK200:

Teşekkürler beyaz noktalarım için güzel bi haber oldu bu siyah ve beyaz noktalarıma uygulamak istemiştim ama doktor sivilce olan bölgelere sür dedi diye cesaret edememiştim süreceğim sanırım
ben de şuana kadar 3 gün kullandım henüz ama yanağımdaki sivilcelerin rengi açıldı yok olmaya başladılar hemen, inşallah tamamen kurtulmayı umuyorum hiç bi yan etki de görmedim :21:

Güneş kremi olarak sebamed +50 iyi midir bilginzi var mı?

Geçmiş olsun yorum için de teşekkürler

:21:

Teşekkürler beyaz noktalarım için güzel bi haber oldu bu siyah ve beyaz noktalarıma uygulamak istemiştim ama doktor sivilce olan bölgelere sür dedi diye cesaret edememiştim süreceğim sanırım
ben de şuana kadar 3 gün kullandım henüz ama yanağımdaki sivilcelerin rengi açıldı yok olmaya başladılar hemen, inşallah tamamen kurtulmayı umuyorum hiç bi yan etki de görmedim :21:

Güneş kremi olarak sebamed +50 iyi midir bilginzi var mı?

Geçmiş olsun yorum için de teşekkürler
Rica ederim kısa sürede geçerler umarım, Sebamed için birşey diyemeyeceğim maalesef denemedim, eczacım dermoskin önerdi, onu aldım şimdilik memnunum, bir önce arko (sivilcelenme) daha öncesinde ambre solaire (lekelenme) kullandım parantez içindeki şikayetlerim oluşunca bıraktım.

Merhaba arkadaşlar uzun süredir sivilcelerimden kurtulmaya çalışıyorum ve şu an çok küçük kabarcıklar dışında problemim kalmadı. İlk olarak ellerimi çok güzel yıkadıktan sonra beni rahatsız eden her kabarcığı içi yağ dolu olan noktaları ve sivilceleri sıkarak temizliğe başladım. Yüzüm ciddi şekilde kızardı. Hatta ertesi gün yara oldu, sonra kabuk oldu ve kurudular. Ama sıktıktan sonra yüzüme şunları uyguladım:

Öncelikli olarak bioderma nın yüz temizleme jeli ile her sabah ve akşam yüzümü yıkıyorum. Sonrasında avene in cleanance jelini tüm yüzüme uyguluyorum. Burun kenarlarım da çok kuruyup döküldüğü için biodermanın hassas cilttler için nemlendiricisini uyguluyorum. Gece yatmadan önce ise benzamycini tüm sivilce olan bölgelere parmağımla bölgesel olarak uyguluyorum. Sabah yine aynı işlemleri tekrarlıyorum. Üstelik avene in ürünü çok güzel makyaj bazı oluyor. Şu an baya düzelme mevcut ve sivilce hiç yok. Sadece alnımdaki küçük kabarcıklardan kurtulamadım henüz. Ama miktarı baya azaldı.

Back
X