Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için başlar başlamaz oluşan sonuçları hemen yazıcam içim ferahladı böyle iyi yorumları görünce vala

kızlar merhabalar... bikac gündür siteye ugramıyorum.. sınavlar yaklaştı telaş basladı hiç giremicem artık.. bugün bi fırsat bulmuşken yazayım dedim:1hug:..

öncelikle herkese tek tek gecmiş olsun.. hergecen gün daha iyi olucaz ve o beklenen güne daha cok yaklasıyoruz.. herkese sabır diliyorum.. Allah hepinize dayanma gücü versinŞeniz...

kızlar kısaca ben sorunuma geleyim...:çok üzgünüm:

benim ellerimin üstü pütür pütür.. hafif kırmızı.. bi örnek vereyim.. tahtayı sürtersin talaşları kalkar pürüzlü olur ya aynen o bicim.. ve sert sert pürüzler.. her iki elimdede var.. önce nokta nokta kızarıklık seklinde başlıyor ve sonra pütür pütür sertleşiyor.:çok üzgünüm:...

bunun yanında ilk defa bugün büyük tuvaletimi yaparken acayip bir kanama oldu.kafamçokkarıştı.. allahım o acıyı anlatamam.. ama hemen ardından kesildi acı.. hafif bi sızlama var..benneyaptımki

bu arada 2. ayımın ilk haftasındayım.. yüzüm mkemmel diyemem ama ssivilce yok bayadır cok şükür.. tek sorun ise yüzüm alev alev.benneyaptımki....

hadi tuvalet sorununu bol sıvı alarak cözerim biliyorum.. biraz dikkatli olmam sart beslenme konusunda.. yüzümde yanmayı yine bepanten hametan falan kullanırım ama elim konusunda aynı şeyi yapamıyorum:çok üzgünüm:.. elime nemlendirici krem sürsem acıyo.. bepanten sürsem acıyo.. hametan sürsem acıyo.. anlamadımki ne yapıcam ben...:sm_confused:

hepinize gecmiş olsun tekrar....Şeniz

sinekcim sanırım ellerin kuruluktan öyle olmuş. egzema başlangıcıydı herhalde bana da olmuştu kullanırken. doktor onun için özel bi krem vermişti. 1 hafta kullanıcaksın demişti de öyle geçmişti. peki o pütürcükler kaşınıyor mu?

sinekcim sanırım ellerin kuruluktan öyle olmuş. egzema başlangıcıydı herhalde bana da olmuştu kullanırken. doktor onun için özel bi krem vermişti. 1 hafta kullanıcaksın demişti de öyle geçmişti. peki o pütürcükler kaşınıyor mu?
cok degil.. ama genelde kasıyorumm...:çok üzgünüm:

kaşıma lütfen kaşıdıkça daha beter kaşınır onlar. şimdi hatırladım doktor bana kortizonlu bir krem vermişti sadece 1 hafta kullanıcaksın demişti. krem bayağı bir işe yaramıştı. bence doktora göstermelisin ellerini, belki krem falan verir

Kızlar, ben kabızlık sorununu Liptonun Form çayıyla hallettim...
Şeftali aromalı üstelik tadı da çok güsel...
Sineks'çim bende de hafiften kanama olmuştu, çok kabızlık çektiğim günlerde, geçti şimdi...

ama eğer yırtılma olursa o zaman kötü, çünkü oranın damarları birbirine çapraz-terstir. kendini yenilemez ne yazık ki, yara kapanmaz...

çok dikkat edelim, kalıcı hasar olmasın, bela bişey çünkü o olay...

Form çayını öneriyorum, lifli beslenelim bir de, bol meyve, su...

öpüyorum canlarım! yerimseniben

kızlarr bende kullandım bu ilacı ve daha 15 gün oldu biteli...

ben anlatayım durumumu 26 yaşındayım ve kendimi bildim bileli yani 14 yaşından beri sivilcelerle başım dertte maalesef...çok şey kullandım hele bu sitedekilerin hemen hemen hepsini....
eczanede karışım,bezamiyn(yanlış yazmamışımdır inş)kabartma tozları limonlar falan.....hepsinin faydası oldu evet ama bırakınca tekrar başladılar:(

son gittiğim dr da bana Roaccutane tedavisine başlayalım dedi..bende bu konuda burdan okuduklarıma bakarak baya tedirgin oldum yan etkiler falan..ama ikna etti dr çok kullandım ben bunu hastalarım da dedi deneriz bi bakarız duruma göre keseriz dedi...
ve ben gerekli tahlilleri olup(hiç bi sorunum çıkmadı kolestrol kan v.s.) sabah 10 akşam 30 luk olmak üzere başladım tedaviye...ha bide dr çok fazla yağlı şeyler yeme dedi aşırı çerez türü falan sanırım kolestrol içindi bu...
ilk 2 ay delirdim:( yüzümün heryer çıban gibi sivilcelerle doldu:S dr demişti hepsini dışarı atar diye ama bu kadar tahmin etmemiştim ben.. bende de büyük çıkardı ama bunlar iğrençti yaa:S
ve artı sinirde oldu bende fazlaca çocuklara mum söktürdüm valla:P:)))ama bununda geçici olduğunu söylemişti dr..
ve 2 ayın sonunda tekrar tahlil oldum herşey düzenliydi bi sorun yoktu veeeee yavaş yavaş sivilceler geçiyodu..ama o büyük çıkanların bi tanesi 1 haftada bile zor geçiyodu:S diğerleri bitmişti baya...
bende en büyük yan etki 2 aylık bi sinir dönemi oldu. bu 2 ay içinde kabızlıkta oldu ama aşırı sorun olmadı bende fissür olduğu için bundan korkmuştum ama rahattsız etmedi...
sonraki aylarda sivilce ve sinir olayı azaldı normale döndü...ama dudaklarda yüzde kuruma çok fazlaydı..nemlendirici olarakta bişey sürmek istemedim hatta pütür pütür olsada soyulsun iyice cildim dedim..sadece bioder in yüz kremini kullnıyordum geceleri bide gündüz sürdüm o yeterli geldi bana..ellerimin üstündede kuruluk oluyodu çok fazla pütür pütür kendi ellerimden huylanmıştım yani o derece bol bol krem sürüyodum çokta bi işe yaramıyo sadece yumuşatıyodu leke gibi duruyodu ama geçici bu diyodum bozmuyodum moralimi fazla....

3 aydan sonrada tamamen bitti sivilce olayı vee ben yıllar sonra kuru ama sivilcesiz bi cildin tadına vardımm:)))süper di yaa sadece açık gözenekler vardı onlarıda hayatımda ilk defa fondoten kullanarak kapattım (normalde zaten sivilce içindeydi kapatsamda olmuyo diyip hiçbişey sürmezdim yüzüme güneş kremi haricinde)..
şimdi 6 ayın bitti 15 günü geçti hala bi tane sivilce yok ama temizleyici kullanıyorum her akşam yatmadan evvel... cildim normalde çok yağlı olduğu için e şimdi ilacında etkisi geçiyo yağlanmaya başlıycak,o kadar da temiz ki şimdi pırıl pırıl kirlenmesin istemiyorum..ve hayat boyuda her gece temizlerim yeterki eski halime dönmiyim....artık sadece güneş kremi sürüp pırıl prıl dolanıyorum:)))

baya uzun yazmışım:)) ama yeni başlıyan yada başlayıp ta kafası karışan acaba diyen arkadaşlar varsa diye yazdım çünkü ben her sayfasını okumuştum iyice kafam karışmıştı...
.
inşaallah herkezin sıkıntıları biter..ve inşaallah benimde bu halim kalıcı olur ama ilerde olurda tekrarlarsa burdan yazarım yine ki bunu düşünmek dahi istemiyorum:(

sivilcesiz sıkıntısız günler diliyorum herkeze:)

Yalnız82 cnm senin adına çok sevindim darısı bizim başımıza..sana bir sorum var acaba yüzün için hangi temizleyici jeli kullanıyorsun??

Merhaba kizlar,

Bildiginiz gibi ocaktan itibaren kullaniyorum bu ilaci, ve bu sonuncu ayimmis doktorum dedi.
Simdi iki aydir 60 mg kullaniyorum, ve baya etkisini gordum su 4ncu ayimdan sonra.
Sivilcelerim kayboldu evet artik o cibanlarda yok. Ama lekellerle baya savas vericegiz herhalde, onlar kaybolmadi cunku.

En kotusuda dudaklarimi hali, resmen bakilcak halde degil, dudaklarima bakan aciyo, bazen dayanamayip soyuyorum kaniyor, soymasamda putur putur oluyor off kafayi yicem, dudaklarim cok berbat yaa..

Lekeler icin napiyorsunuz peki kizlar?

Roaccutanenin diger anlami sabirmis herhalde ben bunu anladim..

Ilk aylarda cok kotu olmustu yuzum, resmen depresyona girdim ama simdi iyi gibi hersey bu lekeler haric tabiki, bide cildim kupkuru hala soyuluyor, fondoten surunce iigrenc bir goruntu cikiyor ortaya :(

Sag yanagim.. Bu lekelerden tanidik gelen varmi aranizda? Peki gectimi ?
Bu halini gordum ya artik olsemde gam yemem fln :D 2 ay oncesinde kocaman gecmeyen sizlayan cibanlar vardi..

oofyaoof... canım ben acnegun kullanıyorum aynı dr vermişti ama ilacı kullndığım dönemde kullanmadım bunu..zaten cildim kurumuştu bide temizleyici kullanınca iyice pütür pütür oluyodu... bide ilaç cildimi tamamen temizlediği için gerekte görmemiştim ama ilacın bittiği günden itibaren her gece aksatmadan temizliyorum...normalde sabah akşam kullanın diyo ama daha cildim eski yağlı haline dönmediği için yatarken temizlemem yeterli geliyo şuan...bugün dikkat ettim yüzüm yağlanmaya başladı tekrar... artık yine sabah akşam temizliycem....

gurbetçi kız aynı izlerden bendede var canım seninki kadar olmasada.... onun içinde bi ilaç verdi dr ilaçlar bittikten sonra al dedi..ama sordum 50 küsür deyince eczacı hemen alamadım bu ayın sonunda alıcam inş..acnomega 200 diye bi ilaç adı..dr sadece iz kalan yerlere sür büyüklüğüne göre onlarıda tamamen geçiricez hiç bi iz kalmıycak cildinde dedi...
dört gözle maaş bekliyorum şimdi bunuda almak için:)))
ve o dudak kurumasından bende çok çektim canım yaa acır,kanar,soyulur hep dudaklarımı yerdim:)))deli olurdum...bol bol nemlendirici sür en azından yaralanmasını önlersin...hatta bende son zamanlarda ufak ta olsa uçukta çıkmıştı... zaten sıkıntılanınca çıkar normaldede ama acaba ilaçtanmı diyede düşünmedim değil...şimdi ilaç bitince onlarda kalmadı dudaklarda normal halinde şimdi:)))
yanı sıkma canını hepsi geçici etkiler yeterki eski halimize dönmeyelim.... valla yüzümün şu halini gördükten sonra eski haline dönerse ben kesin kafayı yiycem:))))hayır yaş gidiyo yakında kırışıcam ama ergenlik kızlar gibi sivilceyle uğraşıyorum:))))

kalıcı olarak bitip gitsin bu derdimiz inş.....

Valla ucuk bendede 2 gun once cikti alttdudagimda dudagimin yara olmasi yetmiyormus gibi birde sisti simdi, heryeri yara bere sis, dudak dudakliktan cikti. Cok guzel dolgun dudaklarim vardi ondanda eser yok artik, biryara sis biryani inmis yara bere icinde ..

O kremi bende doktoruma bir soruyum ama fondotenle kapaniyor lekeller sorun degil, Vichynin dermablend kullaniyorum, ama maske etkisi veriyor gun isigina cikinca, belkide daha hafif bisey lazim bilmiyorum.
Ama artik fondotensiz dolasmak istiyorum..

Ben ilaci 3 hafta sonra birakcam, peki ilaci biraktiktan sonra dudaklarin ve cildin ne zaman icinde normale donuyor, yani dudaklarin normale donmesi ve cildinin soyulmamasi?

kaşıma lütfen kaşıdıkça daha beter kaşınır onlar. şimdi hatırladım doktor bana kortizonlu bir krem vermişti sadece 1 hafta kullanıcaksın demişti. krem bayağı bir işe yaramıştı. bence doktora göstermelisin ellerini, belki krem falan verir
lottfff bu elimin üstündeki varya kızarıklıgı gecti ama yine pütür pütür fakat tengengim ve beyaz karısık bi renk oldu.. valla geciyomu boyutmu degiştiriyor anlamadım..kaydirigubbakcemile3 mutasyona ugruyorum.. doktora gösretme vakti gelmişşte gecio sanki..:emir_bebek:
sagol canımilgin içina.s.
Kızlar, ben kabızlık sorununu Liptonun Form çayıyla hallettim...
Şeftali aromalı üstelik tadı da çok güsel...
Sineks'çim bende de hafiften kanama olmuştu, çok kabızlık çektiğim günlerde, geçti şimdi...

ama eğer yırtılma olursa o zaman kötü, çünkü oranın damarları birbirine çapraz-terstir. kendini yenilemez ne yazık ki, yara kapanmaz...

çok dikkat edelim, kalıcı hasar olmasın, bela bişey çünkü o olay...

Form çayını öneriyorum, lifli beslenelim bir de, bol meyve, su...

öpüyorum canlarım! yerimseniben
fıstıgım bende poşet cay aldım ama lipton degil "dogadan form kayısılı" insallah işe yarar günde kac kez içmeliyim.. bilen cevaplasın.. ben böle caylar kullanmadım daha önce...:sm_confused:
http://img41.imageshack.us/my.php?image=17052009344.jpg
Sag yanagim.. Bu lekelerden tanidik gelen varmi aranizda? Peki gectimi ?
Bu halini gordum ya artik olsemde gam yemem fln :D 2 ay oncesinde kocaman gecmeyen sizlayan cibanlar vardi..
gurbetci kız önceki halin nasıldı bilmiyorum ama şu halin bile gayet iyi bence... daha ne olsun..:içelim: bitiyormus tedavin tebrik ederim...Şeniz

yanlız82 tesekkür yazdıkların için.. herkese faydalı olacak.. gecmiş olsun sanadaŞeniz

Son düzenleme:
Onceki hali hatirlanmaya bile degmez, o lekelerin oldugu yerde kocaman ciban gibi sivilceler vardi.
Birdaha kusma yasamam demi cok korkuyorum?

Kizlar dudaklariniza napiyorsunuz peki yaa benimki bakilcak durumda degil bide ucukladi cok berbat goruntu habire kaniyor yaa napiyorsunuz siz??
Lekelere ise kapatici kullaniyorum ama aynaya bakinca birkac saat sonra putur putur soyulmus oluyor cildm oda kotu bir goruntu.

Hapi biraktiktan kac ay sonra cilt kendine geliyor dudaklar fln yani>

gurbetçikiz canım benim cildim 3-4 gün sonra normale dönmeye başladı....dudaklar falanda 1 haftaya kadar düzeldi...şuan 15 günü geçti çok hafif bi soyulma pütürlük var cildimde..ama nemlendiriciye gerek kalmıycak şekilde yani...bide ben o çok soyulduğu,pütür pütür olduğu dönemde güneş kremini sürüp ondan sonra fondoten sürüyodumm..zaten kullandığım fondoten de köpük fondoten,krem gibi olduğu için çok doğal duruyor..ama güneş kremi sürmezsem tabi bu soyulmanın ve pütürlüğün üstüne fondoten iğrenç ötesi oluyodu....
ellerimde geçti tamamen eskisi gibi yumuşacık:)
sadece hafif izlerim ve açık gözeneklerim var şuan sorun olarak....gözeneklerin de kapanacağını söyledi zamanla dr um....izler içinde tedaviye başlarsam yeni doğan bebek gibi bi cildim olucak ki bu süper:))
valla çocuk gibi seviniyorum baktıkça bakasım geliyo yüzüme:))))
Sineks rica ederim canım faydalı olabildiysem mutlu olurummm:)

Onceki hali hatirlanmaya bile degmez, o lekelerin oldugu yerde kocaman ciban gibi sivilceler vardi.
Birdaha kusma yasamam demi cok korkuyorum?

Kizlar dudaklariniza napiyorsunuz peki yaa benimki bakilcak durumda degil bide ucukladi cok berbat goruntu habire kaniyor yaa napiyorsunuz siz??
Lekelere ise kapatici kullaniyorum ama aynaya bakinca birkac saat sonra putur putur soyulmus oluyor cildm oda kotu bir goruntu.

Hapi biraktiktan kac ay sonra cilt kendine geliyor dudaklar fln yani>
kızlar yeniden koyuyorum alıntı yapmayında...

canım benim dudaklarımın kuru hali bu sekil.. bepanten ve stickler pek fayda etmiyor o nedenle hametan merhem kullanıyorum.. bitek o dakkasında yumusatıyor.. onun dısında sürmedigim her an bu sekilde.... o nedenle hametan elimde geziyorum.... bahce sokak yol otobus dinlemiyorum.. mecburum sürmeye.. merhem dagılıp etisi gecince aynen bu hale dönüyor yoksa... dene istersen bide hametanı sürünce yumusuyor ya dudaklarım goldenrose kırmızı sticklede renklendiriyorum.. parlatıcı gibi oluyor.. kaydirigubbakcemile3

buda hametan ve goldenrose.. alıntı yapmayın yine olurmu silicem.. anca bukadar kuru dudaklar bukadar adama benziyor...ama yine hasarlı oldugu belli..

Son düzenleme:
Seninkiler yine iyi benimki kanli kanli bide ucuk cikmis, bisey suremiyorum sursemde aciyor yakiyor o derece :( yarin ise nasil gitcem yaa...
Bepanthene ve goldenroseli hali baya iyi bence.

Yalniz ablacim; senin adina cok sevindim gercekten, bende fondoten surmeden once nemlendiriciyi bolca suruyorum ama yinede birkac saat icinde yine cildim soyulmaya basliyor ozellikle, kasimin ortasi ve dudaklarimin ustu ve cene kisminda bu soyulma, yanaklarim soyulmuyor pek. Insallah bende kurturulum bu berbat dudaklardan cok aciyor ya, sabah kalktigimda ilk dudaklarima bakiyorum bana nasil surpriz yapmis diye.
Pardon Hametanmis, yurtdisinda satiliyormu aceba bu?

Sineks im, günde 1-2 fincan yeterli form çayı...
bana 1 tane yeterli oluyor =))

Seninkiler yine iyi benimki kanli kanli bide ucuk cikmis, bisey suremiyorum sursemde aciyor yakiyor o derece :( yarin ise nasil gitcem yaa...
Bepanthene ve goldenroseli hali baya iyi bence.

Yalniz ablacim; senin adina cok sevindim gercekten, bende fondoten surmeden once nemlendiriciyi bolca suruyorum ama yinede birkac saat icinde yine cildim soyulmaya basliyor ozellikle, kasimin ortasi ve dudaklarimin ustu ve cene kisminda bu soyulma, yanaklarim soyulmuyor pek. Insallah bende kurturulum bu berbat dudaklardan cok aciyor ya, sabah kalktigimda ilk dudaklarima bakiyorum bana nasil surpriz yapmis diye.
Pardon Hametanmis, yurtdisinda satiliyormu aceba bu?
canım yurt dışında satılıyormu bilmiyorum.. ama bepantenle eşdeger bir krem ve merhem... fakat bepantenden daha etkili daha yogun ve daha yaglı.. bepanten su gibi kalıyor yanında sanki suyu sürmüşsünde hemen kuruyo gibi.. ama bu öyle degil.. recetesiz satılabiliyor.. eger yasadıgın yerde yoksa internetten ne olduguna bak iyice ona göre bişey bulabilirsin belki eşdeger olan.. bu krem normalde yanık tahriş ve pişiklerde kullanılıyor.. üzerindede çyle yazıyor ama ben her seye sürüyorum =)
Sineks im, günde 1-2 fincan yeterli form çayı...
bana 1 tane yeterli oluyor =))
saol canım benim.. bugün hiç tık yok bende bk bu sate kadar.. 2 fincan içtim bolcada marul yedim ama bakalım..:icecream: yedigim kadarda verebilecekmiyimkaydirigubbakcemile3

korktum valla o dudaklar ne öle bende cok sey denedım bu ılacıda denesemmı acaba dıodumkı tövde ettım allah kolaylık versın valla cok gecmıs olsun arkdasım

Back
X