salisikasitten ne kadar kullandın peki? gr olarak kullandığın maddeleri yazar mısın? çok teşekkür ederim bu arada.
salisilik asitli yaptıranlar ne kadara mal oldu? frezya örneğin senin ne kadar tuttu?
ben daha önceden yaptırdım asetonlu olanı hekim yazmadı 25 tl ödedim.ilk başlarda güzel geldi etki etti ama salisilik asit cilt rengini açıyor demişsiniz salisilkliyi yaptırmaya karar verdim.peki asetonlu olanı ne yapabilirim nerde kullanabilirim bir fikri olan varmı?öğrenci halimle 25 tl gözüme çok göründü,ziyan olsun istemiyorum,bir şeye yarasa bari...
şimdi bu losyonu kullanırken MAKYAJ YOK, SABUN YOK ve bu losyonu kullanırken her hangi bi KREM,TONİK, MASKE, TEMİZLEYİCİ YOK.. DEĞİL Mİ?
son bir soru NEMLENDİRİCİ kullanabiliyo muyuz?
şimdi salisilik asit tarif yapdırdıysanız ben denedim sorun yok şimdi karışık kullanıyorum memnunum cildiniz için bişey diyemicem siz genede kullanmayın zaten losyon o kadar güzel ve etkiliki başka bişeye ihtiyaç duyulmuyor benim cildimi pamuk gibi yapdı sizin gerilirse yağsız bi krem kullanın derim özellikle beyazlatıcı etkisi olanlardan almanızı öneririm ben suan essantials fairnes krem sürüyorum lekeler dahada beyazladı cilt daha güzel berraklaşdı bu şekilde bir sorun yok ama makyaj yapmamaya çalışın sadece göz ve ruj olarak yapabilirsiniz
Perşembe başladım sanırım. Artık sivilce çıkmıyor ve lekelerimde gözle görülür şekilde açılma var. Salisik asitliyi kullanıyorum.14 tlye yaptırdım.Karışımın rengi su gibi berrak.Sorusu olanlar varsa sorabilir.
Resorchine = 8 gr
alkol = 125 gr
eau de rose = 100 gr
salisilik asit %1 = 3gr
zaten gül suyu kokusu baskın olması lazım eğer alkol kokusu baskınsa o zaman daha kötü bence çünkü yüze çok aşırı alkol kullanımıda deriyi inceltip hassaslaşdırır ve daha sonraları sorun yaratabilir en kötüsüde kurutur hiçbir nemlendirici işede yaramazya bn bunu simdi sürdüm .burdada okmustum pamuk simsyah oldu die siliyrim silyrm bakıorum pamuk aynı rengndebirde gülsuyu kokuo bu bildgin içine digerlerinden az mı kattı acaba yaa
yazdrdım sonunda salisilik asitli olanıeczacı sdece gece kullan dedi de siz sbah akşam kullanıyordunuz sanırım dimi arkadaşlar ??
Arkadaşlar bu karışımda bulunan asetona cesaret edemediğim için eczacım bana şu karışımı yaptı.Benim çok fazla sivilce problemim yok. fakat sadece alnımda regli dönemimde 2-3 tane mutlaka çıkar ve diğer regl dönemine kadar yeni geçmişolr derken tekrar çıkar.Ama bu konudan ilham alarak eczacıma gidip aşağıdaki karışımı yaptırdım.2 ay önce başladım ve şimdi cildim çok daha parlak ve güzel.Sivilce problemlemim ortadan kalktı.regl döneminde çıkarsa 1 tane çıkıyo ama belli bile olmuyor. 3 güne geçiyor.Ama sabır gerektiren bi olay onu belirteyim.Ben 2 hafta kullanıp bi işe yaramıyor bu diye bırakmıştım.Sonra tekrar başladım.Sabah ve akşam düzenli olarak yaptım.Neredeyse 3 ay oluyor ama şükür çok memnunum şimdiki cildimden.
Dediğim gibi sabır gösterin ve bırakmayın!!!
Salisilik Asid 3 gr
Alcol 100 gr
Resorcine 3 gr
Eau de rose 150 gr
Ayrıca fazla sivilce problemi olanlar resorcin oranını 8 gr geçmemek kaydıyla artırabilirmiş.Genede uzmana danışmanızıda öneririm.
Salisilik Asid ; bazı sivilce kremlerinde kurutucu oarak kullanılan olan bir maddedir.
Resorcine maddesi ; Beyaz billuri bir maddedir.Yakıcı lezzeti vardır.1 kg su ve 1 kg alkolde ayrıca ether, gliserin ve benzende çözünür....Kloroformda çözünmez....haricen psoriasis, akne, sebore, egzema ve diğer deri hastalıklarında kullanılır. ancak geniş satıhlara tatbik edilmemelidir.
Alkol; ise eritici olarak kullanılan maddedir.
Eau de Rose; maddesi ise , bildiğimiz gül suyudur.. akneler üzerinde şifalı etkisi bulunmaktadır. Lekelere faydalıdır.1000 kg. Rosa damascena taze çiçekleri, kafi miktar su ile hareket edilen çiçek miktarına eşit distila alınına kadar distillenir. Terkibinde % 0.4 esans ihtiva eder.
Umarım herkese faydalı olabilmişimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?