siyahtoka nın güncesi

siyahtoka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
31
0
46
İzmir
Selam arkadaşlar,
29 yaşında bir çocuk annesiyim. Şu anda 97 kiloyum. Ama zannetmeyin ki bu kilolar doğumla birlikte geldi. Ben kendimi bildim bileli kiloluydum Ortaokulda 60 lı kilolardayken lisede 70 lere üniversite ve sonrasında evlenene kadar 80 lerde gittim geldim. Evlenince aşkın ve evliliğin verdiği o büyük rahatlık ve rehavetten bir ara 98 ler kadar çıktım. 98 i görme korkum 100 e çıkacak sadece 2 kilocuk beni rejim yapmaya teşvik etti. Sözde çok güçlü karar vermiş ve bu sefer herşyi kuralına göre yapıp zayıflayacaktım. Diyetiyene gittim, spor salonuna yazıldım, Vesselam 2 ayda 83 e kadar düşmüş hemde yağdan vermiştim. Dünyanın en mutlu ve en rahat insanıydım sanki. Tabiki kilo vermem durmuştu ama bunun bilincindeydim. O ara ev değiştirme ve taşınma gibi pürüzler çıktı spora biraz ara verdim. Hopp bir ay sonra baktım ki hamileyim. Öğrendiğim gün saatlerce ağladım. Hatta asla tasvip etmeyeceğim aldırma olayını bile düşündüm. Sonrasında 15 kiol vermeyi başaran ben hamileliğinide az kilo alarak geçiri diye kendimi teskin ettim ki vesselam sadece 12 kilo alarak doğum yaptım. Sonrasında da bilinçliydim aslında bol sıvı tüketiyor sebze meyveye ağırlık veriyor gereksiz kalorilerden kaçınıyordum. Ama birazda etrafdakilerin gazıyla aman sütün kesilir aman sen emziklisin diye diye bir yemeye başladım ki sormayın gitsin hani afedersiniz ahırdan boşalır gibi yararlı yararsız herşeyi ama herşeyi yedim. Kendime engel olamıyordum sanki dünyayı yiyip bitiricektim vee olan oldu 104 gördüm. Artık kendimden korkuyordum bu işin sonu nereye gidecekti Yine bir karar bu sefer bir bucuk ayda 10 kilo verdim ama yine düzenim bozuldu ve şu an 97 kiloyum ama artık 100 ü görmek istemiyorum ve de görmüyeceğim.

Aslında yazmak insanın gerçekleri daha iyi görmesine yardımcı oluyor. En büyük hatam çok az su içmek bu yüzden önce bu hatamı düzeltmeye çalışacağım. Bugünden itibaren bolca su içiceğim.

Hedef kg kac tatlım? Umarım istediğin kiloya ulaşırsın. Burda herkes birbirinie çok güzel destek oluyor.

kolay gelsin canim... yalniz kilo vermek cozum degil. sen hayatini ve yeme bicimini degistirmeyi goze almalisin. cok kere kilo alip vermissin. derin sarkar bir sure sonra..

canım hoşgeldin aramıza
üzülme eminim burada o kilocuklardan kurtulacaksın
çünkü burada herkes birbirini takip edip önerilerde eleştirilerde bulunuyor ve kendine çeki düzen vermene yardımcı oluyor bu yorumlar
bu sayede otokontrol geliştiriyor ve iradeni eğitiyorsun
ama bunu sadece eski kiloma döneyim yeter olarak düşünme
elinden geldiğince verebileceğin kadar vermeye calış ayrıca zamanla edineceğin sağlıklı yeme ve spor düzenini de kilo versen bile devam ettirmen gerekir sonucta bu kiloları alma sebebimiz hepimizin belli, sağlıksız yaşam!!! doğum, evlilik, kullanılan ilaçlar vs. sadece bir vesile... biz bu vesilelere sığınıp bugünlere gelmişiz ama artık dur deme zamanı... sağlıklı beslenme+spor bir yaşam tarzı olmalı
bu yolda ben dahil tüm arkadaşların sana sonuna kadar destek vereceğinden şüphen olmasın
zaten buraya yazıp birilerine hesap vermek durduruyor insanı
hedeflerin de cok afaki olmasın, ölçülü olsun, mesela daha önce 15 kiloyu 2 ayda vermişsin ama belki bu sefer 3 ayda vereceksin, buna takma önemli olan verdiğin kiloların kalıcı olması ve bir daha geri almaman.
mesela benm ideal kiloma ulaşmam için 30 kilo vermem lazım ve ben bunu 9-10 ay içinde vermeyi düşünüyorum az olsun kalıcı olsun düşüncesiyle
yani bu uzun bir süreç, sabır ve sebat çok önemli, destek ve motivasyon da( ki burada fazlasıyla var)
bu konuda bir adım attığına göre artık sen de bizim bir arkadaşımız, bu uzun süreçte yoldaşımızsın
o nedenle pes etmek yok, üzülmek, karamsarlığa düşmek yok tamam mı?
bak ben herkesi takipteyim:10: seni de takip ederim hiç sorun değil:)))
arada kaçamaklar da olabilir bunlara kafayı takma, ama elinden geldiğince en sağlıklı şeyleri yemeye çalış
buraya da ağzına giren her lokmayı yazmaya çalış ki yorum yapalım, birbirimize tavsiyelerde bulunabilelim
anlaştık?:34:
sana da bu yolda başarılar diliyorum
sevgiler...:16:

Topiğin hayırlı olsun canım.
İnsan isteyince yapamayacağı şey yok bu kesin.
İş kilo vermeye gelince o kadar basit olamıyor malesef.
Kendimizi sürekli diyetteyiz diye sıkmamamız lazım aslında normal olanı az sık yemek ve kök gibi oturmamak.
Benim annem benden genç duruyor şuanda. Kadın 4 çocuk doğurdu ancak ilaçlarla 70i gördü :)
Onuda verdi.
Nasıl verdi? Hiç şeker kullanmaz, ekmeği çok yemez, tatlıyı asla yemez.
Soğanı çok yer, limonlu sebze çorbalarına bayılır. Ben hiç ona çekmemişim :D
Bende başladım tekrardan kilo verme amacım bu sefer kesin. Öyle katı diyetlerle değil.
Az, sık ve çok su.
Bir de biz leslie programını uygulamaya başladık sende evde yapabilirsin.
Malum çocukların var kara kış kapıda.
Takip edicem seni hadi kolay gelsin :))

Son düzenleme:
Topiğin hayırlı olsun canım.
İnsan isteyince yapamayacağı şey yok bu kesin.
İş kilo vermeye gelince o kadar basit olamıyor malesef.
Kendimizi sürekli diyetteyiz diye sıkmamamız lazım aslında normal olanı az sık yemek ve kök gibi oturmamak.
Benim annem benden genç duruyor şuanda. Kadın 4 çocuk doğurdu ancak ilaçlarla 70i gördü :)
Onuda verdi.
Nasıl verdi? Hiç şeker kullanmaz, ekmeği çok yemez, tatlıyı asla yemez.
Soğanı çok yer, limonlu sebze çorbalarına bayılır. Ben hiç ona çekmemişim :D
Bende başladım tekrardan kilo verme amacım bu sefer kesin. Öyle katı diyetlerle değil.
Az, sık ve çok su.
Bir de biz leslie programını uygulamaya başladık sende evde yapabilirsin.
Malum çocukların var kara kış kapıda.
Takip edicem seni hadi kolay gelsin :))

sevgim biz uzun mesaj yazmada yarışıyoruz herhalde ben de cok yazdım diye utanmıştım:))))))))

Herkese öncelikle ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten mutlu oldum en azından önemsenmek ve de tek başına olmadığını bilmek insanın yüzünde bir tebessüm bırakıyor. Günlerce su içmeden kalabilen ben (çay kola gazoz hariç) bugün ilk defa su şisesiyle okula gittim ancak yarım litrelik suyu bitirdim. Yani bu gün toplam anca 1 litre içmişimdir. Buna neden olan çayı ve diğer meşrubatlara yarından itibaren biraz dah kota koymam gerektiğinin gayet farkına varmış olarak evdeki kola şişelerini boşaltıverdim:))( Birazda olsa yolumu uzatarak yürüyüş yapma imkanı doğurdum kendime. Öncelikle hala emziren bir anne olarak herşeyi kısmamam gerektiği ve kendimi sıktığım oranda başarısız olacağımdan(denendi) bazı şeyleri kısıtlayıp normal olarak yemeye devam edeceğim. Yarın meşrubatlar yok çayıda 4 şeker yerine 1 şekerli ve limonlu içmeye karar verdim.
Herkese saygı ve sevgilerimle

Herkese öncelikle ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten mutlu oldum en azından önemsenmek ve de tek başına olmadığını bilmek insanın yüzünde bir tebessüm bırakıyor. Günlerce su içmeden kalabilen ben (çay kola gazoz hariç) bugün ilk defa su şisesiyle okula gittim ancak yarım litrelik suyu bitirdim. Yani bu gün toplam anca 1 litre içmişimdir. Buna neden olan çayı ve diğer meşrubatlara yarından itibaren biraz dah kota koymam gerektiğinin gayet farkına varmış olarak evdeki kola şişelerini boşaltıverdim:))( Birazda olsa yolumu uzatarak yürüyüş yapma imkanı doğurdum kendime. Öncelikle hala emziren bir anne olarak herşeyi kısmamam gerektiği ve kendimi sıktığım oranda başarısız olacağımdan(denendi) bazı şeyleri kısıtlayıp normal olarak yemeye devam edeceğim. Yarın meşrubatlar yok çayıda 4 şeker yerine 1 şekerli ve limonlu içmeye karar verdim.
Herkese saygı ve sevgilerimle

cnm kolayla vedalaşman beni sevindirdi
buraya ben de uye oldugumda cok memnun olmuştum herkesin sıcacık tavırlarıyla
ama emin ol herkes aynı ortak noktada buluşunca ve yüreği de güzel olunca yardım etmemek olanaksız
yalnız değilsin bak bnm burda hiç arkadasım yok yeni taşındıgımdan ama bu sitede coooook arkadasım oldu her ne kadar yüz yüze tanışmasak da... ve belki bir gün tanısırız diye umut etmiyor da değilim.
o yuzden üzülme, biz burdayz
herhangi soru, yorum, eleştiri, dert, sevinç vs.. bana gerek özelden, gerekse topiğimden ulaşabilirsiniz her konuda sadece diyet-beslenme değil elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
diyet-beslenme hakkında da aklınıza takılanları mutlaka yazın sorun bilenler yardımcı olacaktır mutlaka, ben de elimden geldiğince yazar, yorumlar yaparım, bilmediğim bişey varsa arastırır size aktarırım
suyla ilgili de şu linki okumanı tavsiye ederim
sevgiler:16:
http://www.kadinlarkulubu.com/saglikli-beslenme/472263-su-icmeliyiz.html

Son düzenleme:
Suyla barışma çabam ne kadar fazla oluyorsa o oranda da açlık krizlerim azalmış durumda. Ama dün çikolata aşkıma yenilip damak çikolatayı oğlumla beraber hüpletiverdik. Eşimin gecenin yarısında açıkıp pişi talebine her ne kadar olumlu yanıt vermek istemesemde yoğun ısrarlara dayanamamış bulundum. Ancak bu noktada kendime kocaman bir AFERİN vererek pişinin dayanılmaz cazibesinden uzak durdum.

Suyla barışma çabam ne kadar fazla oluyorsa o oranda da açlık krizlerim azalmış durumda. Ama dün çikolata aşkıma yenilip damak çikolatayı oğlumla beraber hüpletiverdik. Eşimin gecenin yarısında açıkıp pişi talebine her ne kadar olumlu yanıt vermek istemesemde yoğun ısrarlara dayanamamış bulundum. Ancak bu noktada kendime kocaman bir AFERİN vererek pişinin dayanılmaz cazibesinden uzak durdum.

pişide neymiş dedim kedni kednime ve baktım internetten. ah bu int ne güzel şey ya. herseyı tak kouyor önüne. biz çok sanslıyız valla.
neyse öğrendim kiii pişi çok güzel birşeymiş. bende istiyorum. :)) valla canım tebrık ederim seni. pişi hüpletmediğin için.
zayıflıym , korumada bitsin. neler yicem neler. ay ben bundan yaparım nişanlıma çok güzelmiş. eskiden arkadaşımın annesi hamur kızartırdı. giderdik fırına ekmek hamuru alırdık. annem hiç yapmaz. en son halam ya geçen sene yada önceki sene yapmıstı. alman usulu bi hamur, üzerine tozşeker. :)

evet cnm aslında çok güzel bir noktaya temas etmişsin
biliyor musunuz ki beyne giden açlık ve susuzluk sinyali aynı dalgalarla ya da hormonla (tam hatırlayamadım da) gidiyormuş
yani siz susadığınızda da acıktığınızda da aynı hissi yaşıyorsunuz ve susuzluğu açlık olarak algılarsanız, yiyip kilo alıyorsunuz
ben bunu yeni öğrendim sayılır ve kendimde uyguluyorum gerçekten öyle
ne zaman cnm tatlı, abur cubur tarzı şeyler istese hadi bi bardak su içelim bakalım nolcak diyorum kendime (arada kaçamak yapsam da genel olarak işe yarıyor)
pişiye hayır demene de çok sevindim
bize de komşu arefe günü yapıp getirmişti hayır yemeyeceğim yağlı dedim ama ancak öğleye kadar dayanabildim ve hepsini (5 taneydi itiraf ediyorum
:14:) arasına peynir koyarak öğle yemeğini niyetine yedim:17:
annemin yaptığı da güzel ama o komşumuz döktürüyor maşallah:nazar: her gönderdiklerinde hayır diyemeden yiyordum ama şimdi onlardan uzaktayım o yüzden pişi kaçamağına son verilmiştir:1:

evet cnm aslında çok güzel bir noktaya temas etmişsin
biliyor musunuz ki beyne giden açlık ve susuzluk sinyali aynı dalgalarla ya da hormonla (tam hatırlayamadım da) gidiyormuş
yani siz susadığınızda da acıktığınızda da aynı hissi yaşıyorsunuz ve susuzluğu açlık olarak algılarsanız, yiyip kilo alıyorsunuz
ben bunu yeni öğrendim sayılır ve kendimde uyguluyorum gerçekten öyle
ne zaman cnm tatlı, abur cubur tarzı şeyler istese hadi bi bardak su içelim bakalım nolcak diyorum kendime (arada kaçamak yapsam da genel olarak işe yarıyor)
pişiye hayır demene de çok sevindim
bize de komşu arefe günü yapıp getirmişti hayır yemeyeceğim yağlı dedim ama ancak öğleye kadar dayanabildim ve hepsini (5 taneydi itiraf ediyorum
:14:) arasına peynir koyarak öğle yemeğini niyetine yedim:17:
annemin yaptığı da güzel ama o komşumuz döktürüyor maşallah:nazar: her gönderdiklerinde hayır diyemeden yiyordum ama şimdi onlardan uzaktayım o yüzden pişi kaçamağına son verilmiştir:1:

biz acaba bunu arife günü biliyormuyduk? yoksa 10 gün gecikmeli bir itirafmı? acaba ayın 5 ine dönüp baksam mıı :19::47:
sen varya seeeeen tam sopalıksın.

pişide neymiş dedim kedni kednime ve baktım internetten. ah bu int ne güzel şey ya. herseyı tak kouyor önüne. biz çok sanslıyız valla.
neyse öğrendim kiii pişi çok güzel birşeymiş. bende istiyorum. :)) valla canım tebrık ederim seni. pişi hüpletmediğin için.
zayıflıym , korumada bitsin. neler yicem neler. ay ben bundan yaparım nişanlıma çok güzelmiş. eskiden arkadaşımın annesi hamur kızartırdı. giderdik fırına ekmek hamuru alırdık. annem hiç yapmaz. en son halam ya geçen sene yada önceki sene yapmıstı. alman usulu bi hamur, üzerine tozşeker. :)
tatlım pişi, bir çeşit hamur kızartması ama hamur kızarınca şişiyor ve içi boş oluyor
genelde un, su ve tuzdan müteşekkil ama bnm annem onu un, yoğurt, yumurta ve azıcık tuzla yapıyor
daha besleyici ve lezzetli olmakla beraber (ki ben arasına peynir koyarak ya da bal sürerek yiyorum cok da severim ayrıca:56:) yağlı ve bol kalorili artı kızartma olması nedeniyle bu aralar popülerliğini azıcık olsun yitirmiş bulunmakta
sen de zayıflayınca ipin ucunu kaçırayım deme sakın, şişko oluverirsin Allah korusun:nazar:
bu arada internetten araştırmışsın da araştırmadan önce bize sor bak biz sana ballandıra ballandıra nasıl anlatıyoruz:9:

biz acaba bunu arife günü biliyormuyduk? yoksa 10 gün gecikmeli bir itirafmı? acaba ayın 5 ine dönüp baksam mıı :19::47:
sen varya seeeeen tam sopalıksın.
tatlım bilmiyordunuz ben bayramda memleketteydim arefeden 1 gün önce gittik ve çok kaçırdığımı dile getirmiştim:17: ama ayrıntıları yazmadım biliyorum topa fena tutulacağımı:1:
yani bayrama ait bir arşiv kaydı yok topikte maalesef

Back
X