Siyasi ve görüş farklılığı ilişkileri etkiler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
Merhabalar,

Yakın bir zamanda bir adamla karşılaştığımı yazmıştım, dün onunla konuşma imkanı bulabildim. Onunla bir ilişkiye başlangıç aşamasına doğru ilerlerken (yavaş yavaş, tabii), onun ailesinin yaşadığı yeri, dolayısıyla da çocuğun memleketini öğrendim. Bundan sonra içimi bir korku sardı. Çünkü uzun süreli bir ilişkimi sevgilimin ailesiyle siyasi farklılıklar yaşadığımız için bitirmiştim. Eğer başlarsak bunda da aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Çünkü ben koyusunu benimsememekle birlikte sol görüşlü ve evrensel hukuka inanan biriyim. Üstelik aileden kaynaklı farklı bir dini görüşe sahibim. Bu yüzden, şayet hoşlandığım insanın muhafazakar ama despot bir aileden geldiğini ve ailesiyle aynı çizgide ilerlediğini öğrenecek olursam, bu durum içimi acıtsa bile kesip atmayı düşünüyorum. Bu noktada sizin yaşanmışlıklarınıza ve/ya üçüncü ağızdan duyduğunuz tecrübelere ihtiyacım var. Bir de, olur a o adam bir şans isterse, bu farklılığı söylemeli miyim kendisine? Çok teşekkürler.

Kesinlikle sorunlar cikiyor. Ben iki aile salonda ayni anda otururken baslarindan kalkamiyorum. Yada esimi ailemle tek birakamiyorum. Ben ne kadar medeniysem benim disimdaki herkes irkci herkes hanzo. Patliyor yani. Ben diyodum asla bisey olmaz ama kac kere bu konular yuzunden patladik

Gayet mantıklı bir karar vermişsiniz. Dini inanç, siyasi görüş önemli evlilikte ve ilişkide. Sevgilinizle, eşinizle belki sorun yaşamazsınız ama aile sıkıntı yaratır. Aşkımdan ölmüyorsam muhtemelen ben de sizin gibi düşünürdüm.

kesinlikle olmaz adama açıkla dinini görüşünü bitmesi gerekirse biter zaten aynı görüştesede devam eder uzatmaya gerek yok daha fazla bağlanmadan.

Kesinlikle etkiler bunlar bizi biz yapan şeyler. Dünya görüşünüzün paralel olduğu bir evlilik yapmazsanız bir şeyler eksik kalacaktır.

Bence açıkça söyle. Ister istemez etkilenecek ilişkiniz baştan her şeyi konuşmak.en mantıklısı

Taraflar fanatik değillerse açık görüşlü olabiliyorlarsa bence hiç sorun yok hatta iki tarafın birbirine katabileceği şeyler olabilir evde olayların üzerine tatlı tartışmalar olabilir ben çok severim

Çok doğru, tüm hayat tarzı değişiyor insanın istese de istemese de. Ortak noktada buluşmak çok zor.

Politika hayatinizin neresinde sorusuna bagli. Politik meseleler sizin icin kisisel anlam ve oneme sahip mi mesela? Bir de karsidaki kisinin anlayisi, gorusu, onun icin bu meseleler onemli mi, ne tur catismalar cikabilir ilerde vs bunlar da onemli.

Ben yapamazdim galiba cok farkli gorusten veya cok muhafazakar biriyle. Muhafazakar veya sag goruslu cok arkadasim var ama siyasi gorusu zit biriyle romantik olarak cok anlasamam, kisisel olarak is bulamamin, hapiste arkadaslarimin olmasinin, gelecek korkumun vs sebebi hep siyaset sonucta, bunlari anlamayacak olan biriyle yok yapamazdim yani.

Daha önce benzer durumu tecrübe edip ilişkinizi bitirmişsiniz demek ki sizin için gözardi edilemeyecek bir konu, şimdi bile bile aynı şeyleri yaşamanın manası yok. .

Siyasi görüş kişilerin yaşam şeklinide ortaya koyuyor aslında. Aynı kafada iki kişi olup rahat rahat yaşamak varken, zıt kutuplarda olup sürekli ortu yolu bulmaya çalışmanın manası yok bence. İşin içine ailelerin gireceğini düşünce hele

Evet canım söylemelisin ayrıca siyasi görüşü, dini görüşü ve gelenek görenekler farklıysa büyük sıkıntı oluyor çevremde var...
Oyuzden ilişki ilerlemeden herşeyi açıkça konuşmak lazım.

Olmaz o iş bence hiç aksiyon arama sen cnm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…