• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siyasi ve görüş farklılığı ilişkileri etkiler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle, değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yazdığım gibi, o insanı net olarak tanımamakla ve önümde onu tanımak için daha çok zamanım olduğunu bilmekle birlikte, bir yerde bu konuyu açma derdindeyim.
Bir hanımefendi ''hapse giren arkadaşlarım var ve kişisel meseleler yüzünden iş bulamama durumum var vs.'' yazmış. Ben ''şu şu insanla beraber olurum/ olmam'' diye net bir çizgi belirtmememe rağmen, ülkede olup bitenlere karşı üç maymunu oynayan ve beni bir görüşümden dolayı lafta aforoz edebilecek biriyle bir araya gelemeyeceğimi rahatlıkla söyleyebilirim.
Geçmişte eski sevgilime annesinin kurduğu ''o kız Kürt, Kürtlerle arkadaş olabilirsin ama o kızla sevgili olmanı istemiyorum'' cümlesi bende onarılmayan bir hasar bıraktı. Düşünün, ailesine sevdiği çocuğu ırkını ve dini bakış açısını gözardı ederek savunan ben, onun annesi tarafından ayrımcılık görüyorum üstelik tanışmadık hiç. Bu yüzden bitirdim. Şimdi inşallah kendi milliyetinden bir kızla mutlu bir birlikteliği vardır.
O cümle ışık hızıyla beynimde dalgalandı. Ya burada da aynı şeyi yaşarsam diye kendi kendimi yiyorum ve kiminle tanışırsam tanışayım, hep bu soruyu soruyorum. Böyle lanet bir kaosun içindeyiz...

Eşimin ailesiyle oldukca farkli dusuncelere ve yasam tarzlarina sahibiz ama eşimin ailesi kendi içinde bile farkli goruşlere sahip yani butun aile ayni degil hatta eşimin kardeşleri bile birbirinden bazi yönlerde farklilar, farkli dusunuyorlar. Ama kimse siyaset konuşmuyor yani ben sahit olmadim en azindan. Ailesiyle, benim ailem bayramdan bayrama telefonlasir en fazla, ben de ayda 1 gorurum kendilerini o kadar.

Sorun yaşamazsiniz diyemem herkes ayni tutumda olmuyor. Sorun yaşayabilirsiniz ona göre dusunun.

Iliskide olmazsa olmaz şeyler var. Ayrı dünyaların insanlarından, uzun soluklu ilişki pek çıkmıyor.
Iki kişi arasında yakınlık arttıkça, bu gibi şeylerde mesafe azalıyor.
Benim farklı ırk, din, dil, siyasî görüş bir çok arkadaşım var.
Kişilerin her türlü seçimlerine saygılıyım
Ama söz konusu hayatimi birleştirdiğim insan olsaydı, bu surdurulebilir olur muydu? zor.
Çatışmadan beslenen kari-koca ilişkisi istemezdim.

Böyle bir çift tanıdığım var, ikisi de üniversite arkadaşım, kadinin ailesi muhafazakar, kadin tesettürlü, erkegin ailesi tam tersi, aralarında mezhep farkliligi da var.
Kadının babası 7 yıl olmaz bu is dedi, baba rızası beklediler 🤦🏻‍♀️ ve 7 yıl sonra evlendiler.
Şimdi işin garip kısmı, kadin siyasi olarak malum tarafta, elemanın twitterı malum taraf hakkında eleştirilerle hatta yer yer kaba söylemlerle dolu 🤷🏻‍♀️
Bunu nasıl aşıyorlar bilmiyorum.
Tweet i atıp, sen hariç aşkım falan diyor sanırım.🤣

kımse kımseyle bırebır aynı gorus kultur ınanıs ve bılgılere sahıp degıl ama o goruslerın ne oldugu onemlı

zaten hayat zor evlılık zaten sorumluluk ısteyen uzun bır surec barı gorusler ortak olsun da bır tık kolay olsun
benım her telden arkadasım var ama esımı aynı goruse sahıp oldugumuz ıcın sectım en azından bazı olumsuzlukları tolere edebılıyor cunku kımse mukemmel degıl kımse her zaman super anlayısa sahıp degıl hep en zorunu ve kotu sartları dusunerek o sartlarda bu kısıyle mutlu olabılır mıyım dıye dusunun , basta da dedıgım gıbı kımse kımseyle bırebır aynı goruslere sahıp degıl ama cok zıt fıkırlerın bırlıkte mutlu huzurlu yaslanması da cok zor bır ıhtımal

Ne solcuyum ne sağcı ama tek biri bilirim gönlümde yatan Mustafa Kemal Atatürk’tür çok şükür.
Eşim de annesi babası yüzünden ekonomi çok iyi amanın ülke çok iyi aman şöyle aman böyle diye gördüğümüz herşeyi sanki hiç görmüyormuş gibi davranırlardı eşimle konuştukça insanların hallerini gördükçe artık o da şimdi sen haklıymışsın diyor kimseye düşmanlığımız yok ama herşey ortadayken ülkemin de düşmanı değilim ki kör olayım fikri sabit mi o önemli mesela annesi babası sabittir asla değişmez öyle biriyse uzak durmalı değişirse yanyana olunmalı

Merhabalar,

Yakın bir zamanda bir adamla karşılaştığımı yazmıştım, dün onunla konuşma imkanı bulabildim. Onunla bir ilişkiye başlangıç aşamasına doğru ilerlerken (yavaş yavaş, tabii), onun ailesinin yaşadığı yeri, dolayısıyla da çocuğun memleketini öğrendim. Bundan sonra içimi bir korku sardı. Çünkü uzun süreli bir ilişkimi sevgilimin ailesiyle siyasi farklılıklar yaşadığımız için bitirmiştim. Eğer başlarsak bunda da aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Çünkü ben koyusunu benimsememekle birlikte sol görüşlü ve evrensel hukuka inanan biriyim. Üstelik aileden kaynaklı farklı bir dini görüşe sahibim. Bu yüzden, şayet hoşlandığım insanın muhafazakar ama despot bir aileden geldiğini ve ailesiyle aynı çizgide ilerlediğini öğrenecek olursam, bu durum içimi acıtsa bile kesip atmayı düşünüyorum. Bu noktada sizin yaşanmışlıklarınıza ve/ya üçüncü ağızdan duyduğunuz tecrübelere ihtiyacım var. Bir de, olur a o adam bir şans isterse, bu farklılığı söylemeli miyim kendisine? Çok teşekkürler.
Sadece siyasi parti degil ki hayata hangi acıdan baktiginizla ilgili
Sizin anlatıma göre olmaz yaşam biçimleri çok farklı oldugu icin
Yoksa x veya y partisi bunlar çok önemli değil karşılıklı saygılı olunduğu sürece gerçi bu da bizim ülkemizde pek mümküm degil herkes aşırı yaşıyor

Tabi sorun olur ama açikça konuşursan ve sorun olmayacağını düşünürsen olabilir de bizimde bazı olaylara aynı çerceveden bakmadiğımız oluyor ama her zaman birbirimizin düşüncesini küçümsemiyoruz olabilir deyip geçiyoruz

X partisine tapan gruptansa, aşkımdan ölsem birlikte olmam. Daha önce diğer görüşten sevgilim oldu ama x partisini değil başka bir partiyi savunuyordu , bu yüzden sorun yaşamadım o da gerçekleri görüyordu ama x partisine oy verenlerle normal arkadaşlık bile kurmuyorum değil sevgili olayım.

Merhabalar,

Yakın bir zamanda bir adamla karşılaştığımı yazmıştım, dün onunla konuşma imkanı bulabildim. Onunla bir ilişkiye başlangıç aşamasına doğru ilerlerken (yavaş yavaş, tabii), onun ailesinin yaşadığı yeri, dolayısıyla da çocuğun memleketini öğrendim. Bundan sonra içimi bir korku sardı. Çünkü uzun süreli bir ilişkimi sevgilimin ailesiyle siyasi farklılıklar yaşadığımız için bitirmiştim. Eğer başlarsak bunda da aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Çünkü ben koyusunu benimsememekle birlikte sol görüşlü ve evrensel hukuka inanan biriyim. Üstelik aileden kaynaklı farklı bir dini görüşe sahibim. Bu yüzden, şayet hoşlandığım insanın muhafazakar ama despot bir aileden geldiğini ve ailesiyle aynı çizgide ilerlediğini öğrenecek olursam, bu durum içimi acıtsa bile kesip atmayı düşünüyorum. Bu noktada sizin yaşanmışlıklarınıza ve/ya üçüncü ağızdan duyduğunuz tecrübelere ihtiyacım var. Bir de, olur a o adam bir şans isterse, bu farklılığı söylemeli miyim kendisine? Çok teşekkürler.
Tabiki sorun oluyor en basiti muzik tarzlariniz ayri olacak aileler ayni ortamdayken konusulacak konu olmuyor.evlilikte tamamen ayni goruse inanan insanlar evlenmeli cocuk olunca senin yetistirmen ayri esinin ayri olur

Benim için çok önemli.
Eşimle aynı görüşteyiz. Ailesiyle farklıyız. Bir kaç konuda bize karışcak oldular eşim susturdu. Eşim de onlar gibi olsaydı baskı kurulurdu. Değişmem beklenirdi.
Kısacası haya tarzını da etkiledği için çok önemli.
Çocuğumu kendi görüşüme göre yetiştirmek isterim. Hayatımı gönlümce yaşamak isterim. Siyasi olaylara evimde rahatça konuşmak isterim.

X partisine tapan gruptansa, aşkımdan ölsem birlikte olmam. Daha önce diğer görüşten sevgilim oldu ama x partisini değil başka bir partiyi savunuyordu , bu yüzden sorun yaşamadım o da gerçekleri görüyordu ama x partisine oy verenlerle normal arkadaşlık bile kurmuyorum değil sevgili olayım.

Katılıyorum. R*is şeklindeki kafa zırıltısı çekilmiyor gerçekten :olamaz:

Merhabalar,

Karşılıklı anlayış, saygı, hümanizm güzel şeyler ama inanç ve politik görüşlerin farklı olduğu bir evlilikte kaos çıkar, olmaz

Benim eş olmaktan anladığım kafa olarak eş olma, benzer olma durumudur. Ufak tefek farklılıklar tabi ki olur ama dini ve siyasi görüş gibi bir insanın temel değerlerini şekillendiren mevzular benzer değilse, ilişkide nasıl bir uyum yakalanabilir? Şahsen mantık dışı bir ilişki olacağını düşünüyorum.

Ben istemezdim

Yani Turkiye'de siyaset gunluk hayatin asiri derecede icinde. O yuzden profesyonel iliskilerde de, kisisel iliskilerde de, romantik iliskilerde de siyasetin yeri istesen de var, istemesen de var. En ilgi duymayan insan bile sosyal medyada taraf oldugu yere laf edilince saydiriyor da saydiriyor.

Bu is olmaz pesinen derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X