siz de aynı şeyleri düşünüyormusunuz

teolog

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
7.973
8
0
Afyon
belki aynı fikri benle paylaşmayabilirmisiniz ama sizin tepkilerinizi de merak ettim
kadın cok yorgun olsa bile hep hizmet etmek zorundadır
evin gelinysen hele işin daha zor gelen misafirleri ağırlamak bulaşık yemek
erkekler ise hep bir köşede oturur kadının hizmet etmesini bekler arada bir onuda seyreder
iş yapmaktan zorlandığım için kesinlikle demiyorum aksine cok seviyorum fakat bu durum hoşuma gitmiyor zoruma gidiyor
eşim bu konuda anlayışlı bana yardım eder fakat birileri gelince o da aynı oluveriyor siz ne düşünüyorsunuz

çalışan kadınlar için en olumsuz şeylerden biri bu olay galiba
yorgunda olsa misafir gelince tek hizmet ediyor
tek hazırlık yapıyor.
benim çevremdeki bütün eşlerde anlattığın gibi canım.
sanki kural gibi.
Allahım kolaylık versin.

arkadaşım kadınlar neden KUTSAL bir varlık olarka görülmüş sence ??? =) o kadar nedeni var ki.. sayfalarca açıklanabilir. ama kıymetimizi bilen yok

Hayatimizi Islami kurallara gore yasamaya calistigimizdan evimizde "kadinin hizmet etmesi" gibi bir zorunluluk yok.
Ev islerini severek ve Allah rizasi icin yapiyorum, canim istemiyorsa yapmiyorum. Ne esim niye yapmadin der, ne de diyene karsi sessiz kalabilir..

evet dinen de kadın yapmak zrunda değil erkek eve hizmetçi almak zorunda ama toplumumuzda böyle bir anlayış var malesef

Biraz karşı tarafı alıştırmak biraz da kişinin karakterine bağlı bence...
Bir işi yapma sıklığınız daha sonra göreviniz haline gelmesi ile doğru orantılıdır..
Belki severek,iyi niyetle iş yapıyorsunuz ancak sizin yorgun ve yardıma ihtiyacınız olduğunda erkek duruma el atmıyorsa üzülürsünüz..:sinifsinif:
Ben evin içindeki iş bölümünü daima paylaşmadan yanayım..:1hug:
Misafirliklerde zaten iş yapmadığım için orada problem olmuyor..hihoyyyt

Sadece biz değil her kadın gibi kadının yapması gereken şey bu sanırım..:ecrin_bebek:
Doğamızda var..benneyaptımki
Saçımı kimse için süpürge etmem,ama bir kadın olarak da kendime laf getirtmem ben..:hulya:
Evet bende bazen yoruluyorum ama gerek eşimle paslaşarak,gerek de bulunduğumuz ortamda diğer gençlere bırakarak hallediyorum işte.yerimseniben

ben çalışıyorum ve çevremdekiler neyseki beni anlayışla karşılıyor kusur aramaya çalışmıyorlar evde olsaydım belki kendime biraz daha çeki düzen verebilirdim ama çalışırken çok zor eşleri alıştırmak lazım fedakarlık tek taraflı olmuyor maalesef bir yerden sonra patlar insan

bugüne kadar misafir geldiğinde eşim hiçbir zaman oturmamıştır
ikramları hazırlarım gelen kim olursa olsun güleryüzümü eksik etmem
eşim de ikram dağıtma işini yapar
hatta yeri gelir çayıma şekeri bile atar
ne kadar yorulsam da onun yüzündeki mutluluğu ve huzuru gördüm mü işte tüm yorgunluğum gider
biraz da annesinin yetiştirme tarzı etkili tabii ki

erkek millet bir ozellğini daha burda kanıtlamıs oldu.sizin yanınzda ok. ama başkasının yanında yine aynı.eee hanı sonuç yokk...

belki aynı fikri benle paylaşmayabilirmisiniz ama sizin tepkilerinizi de merak ettim
kadın cok yorgun olsa bile hep hizmet etmek zorundadır
evin gelinysen hele işin daha zor gelen misafirleri ağırlamak bulaşık yemek
erkekler ise hep bir köşede oturur kadının hizmet etmesini bekler arada bir onuda seyreder
iş yapmaktan zorlandığım için kesinlikle demiyorum aksine cok seviyorum fakat bu durum hoşuma gitmiyor zoruma gidiyor
eşim bu konuda anlayışlı bana yardım eder fakat birileri gelince o da aynı oluveriyor siz ne düşünüyorsunuz

esim birileri gelince bile yardim eder bana. siz de esinize seslenip yardima ihtiyaciniz oldugunu soyleyin, herkesin icinde hayir demez bence

Back
X