E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
Sizi bilmem ama biz arkadaşlarla bir araya toplandığımızda mutlaka bu konuya değiniyoruz.Çocukken bir çok şeye sahip değildik farkındayım ama şimdiki gençlikten daha sorumluluk sahibi daha olgunduk.Pısırığız belki bir çok konuda çok girişken ve pişkin olmayabiliriz ama konu ailemiz ve çocuklarımız olunca tırnaklarımızı çıkaracak kadar cesaretliyiz.Hafta sonu gezmeye çıktık gençlerin yani çocukların hali berbat bence yataktan çıkmış gibi dolaşıyorlar üst baş darmadağın.dersanelere kurslara sosyal faaaliyetlere kısaca bizim çocukken sahip olmadığımız bir çok şeye sahipler ama mutsuzlar.Tek çabaları farkedilmek yada faklı olmak.Bir şeyler yanlış o hep dem vurduğumuz küçümsediğimiz çocukluklarımızda belliki çok şey doğruymuş bize yanlış gelen ben öyle düşünüyorum.Bir kaç örnek vermek istiyorum unuttuğum olursa sizde ekleyebilirsiniz.Sizde biz çocukken giymedik onlar giysin deyip pazarda 5 milyona olan şeyi marka bir mağazadan 35 e alıp çocuklarınıza marka merakı aşılıyormusunuz?Sizde biz çocukken yemedik deyip her sabah düzenli kullanımda bağırsak kanseri yaptığı onaylanmış sosis ve salamları çocuklarnıza yediriyormusunuz ?Sizde ayşenin çocuğu 5 almış benimki 4 almış diye çocuğunuzu kıyaslayıp komplekse sokuyormusunuz?Sizde annem benimle hiç bişey paylaşmazdı ben çocuğumla arkadaş gibiyim deyip 6-7.sınıfa giden kızınıza bir arkadaşına diğerlerinden farklı hisler duyman farklı davranman anlamına gelmez daha küçüksün önce eğitim diyeceğine,kızının erkek arkadaşıyla maceralarını gülümseyerek dinliyormusunuz?Daha aklıma gelmiyor ama çoğaltılabilir bu örnekler bunların hepsine karşıyım ben.siz ne düşünüyorsunuz varmı bunlara benzer yaşadığınız yada duyduğunuz olaylar.bence bizim çocukluğumuzda eksik olan şey belki paraydı fazla olansa dayak bunlar olmasaydı ben çocukluğumda yaşayamadım yada görmedim cümlesini kurmazdık bence.ne olursa olsun bizi yetiştirenlera.s. sağolsun.
Son düzenleyen: Moderatör: