siz de sevgilinizi kısıtlıyor musunuz?

Daha bugün konuştuk bu konuyu.

"Ben niye senin bir şeyine karışmıyorum, neden kıskanmıyorum seni, en son ne zaman kıskanılacak bir şey yaşadık?" diye sordum sordum.
Kaşınma dedi, edebimle sustum

Ne iş arkadaşlarını tanıyorum doğru düzgün, ne face hesabından haberim var benim hesabım olmadığı için.
Bakma gereği de duymuyorum.

Çok rahat izlenimi vermiş olabilirim, ama çok kıskancımdır aslında.
Biraz ona, biraz kendime güveniyorum, e gerisini koyveriyorum.
"kısıtlamak" aklı başında bir insanın yapacağı bir şey değil.
Kim başkasının hayatında o kadar söz sahibi olabilir?

ben cok kiskancim nisanlimda öyle ama bugüne kadar hic problem yasamadik bu yüzden
o benim herseyime karisir giyimime arkadaslarima evden cikmama bende onunkilere tabi ama dedigim gibi bu yüzden hic tartismadik bugüne kadar biraz kisinin karakterine bagli galiba

bizimkisi biraz farklı açıkçası.
ikimiz de sevgili olmadan önce çok özgür yaşayan insanlardık.
hayatımızın, uyuma saatlerimizin, yemek saatlerimizin hiç düzeni yoktu.
sonra biz ilk görüşte aşık olduk
ilk 2-3 ay yine sevgili olmadan önceki gibi yaşıyorduk kendi hayatımızı.
ama baktık ki biz böyle yaşayınca hem okul aksıyor, hem de farklı şehirlerde olduğumuz için (45dk lık mesafe)
birbirimizi görmeye sabah erkenden gidince çok yorgun oluyoruz, gece geç uyumuş olunca.
ayrıca samimi kız veya erkek arkadaşlarımız aramızda sorun oluşturmaya başlamıştı.
bu böyle gitmez dedik oturduk kararlar aldık
şu anda sadece o kararların dışına çıktığımızda sorun yaşıyoruz.

sıkmam da sıkılmam da ..ne gerek var...zaten hasret çekiyoruz , arada yaşadığım üç kuruşluk mutluluklarımı
bunlarla bozamam..

Aman ne gerek var. Kısmak viraz itmek de oluyor bence.
Kısıtlanması gereken aşırı bir durum olur ayrıdır.
Ama öye onu giydin, oraya gittin, onunla konuştun falan saçma ve çocukça bence

Kısıtlamak tartışma ardındanda sogukluk getiriyor..Hiç gerek yok bence o zaten ne yapıp ne yapmaması gerektiğini çok iyi biliyor aynı şekilde ben de..Gerek kalmıyor söze...

ben kısıtlamıyorum..sadece ilişkinin en başında hoşlanmadığım şeylerden ona bahsettim..şimdi istemeden farketmeden birşey yaparsa da aşkım bundan pek hoşlanmıyorum diyorum zaten anlıyo düzeltiyo kendini..aynı şey benim içinde geçerli..şunu yapma bunu yapamazsın böyle böyle yapmanı kesinlikle istemiyorum diye sert ve kırıcı ifadelerle konuşmuyoruz..canım böyle davranman pek hoşuma gitmiyo diye alttan almaya çalışıyorum ben genelde o da bugün anlamasa da ertesi gün anlayıp özürdiliyo inşallah hep böyle gider..

Yok, direkt olarak kısıtlamam ama hoşlanmadığım şeyleri yapmasını istemem.
Tavrımı hemen belli ederim, gerekirse tartışırım sorun çıkarırım.
O da anlar zaten, allahtan dikkat ediyor konuştuktan sonra.
Aynı davranışları sergilemiyor.

Kısıtlanmayı sevmediğim için kısıtlamıyorum ben.

Ben ona yapsam o da bana yapacak çünkü.

Hatta örnek vereyim, bir kaç ay önce "yazın tamamını yazlıkta geçirmek istiyorum, bu sene çok yoruldum!" dedi. Bu hiçbir şekilde görüşememiz demek, yani yüzyüze. Ben de "gerçekten mezun olucam, çalışıcam derken çok yoruldun bence de bol bol dinlen" dedim. Nitekim uzun süredir yazlıkta beyefendi. Oradan da yunan adaları yapacak hatta.

Şimdi değil ama bir süre sonra yurt dışına çıkıyorum. En az 9 ay hiçbir şekilde de dönmeye niyetim yok hatta asıl niyetim bir seneden fazla kalmak. Konuştuğumuzda hiç sorun olmadı bu durum. Yani arada gelirsin muhabbeti bile olmadı. Tabii ki gideceksin, bu fırsat kaçacak değil ya, ben de bu arada düzenimi oturtmuş olurum muhabbeti döndü.

Ben o yaz tatilini zehir etsem mutlaka benim de bir şeylerim zehir olurdu.

kısıtlamalara, hesap sormalara kendim gelemem saygı beklerim, o yüzden karşımdakine de saygı duyarım
sınırlarım elbette vardır, saygı sınırları aşılmamalı bence...
onun haricinde yetişkin bir insan kimle nasıl konuşması gerektiğini bilir herhalde...
ha benim ona olan güvenimi sarsacak bir davranışta bulunuyor ve nasılsa serbestim psikolojisine giriyorsa bu onun hadsizliğidir.

Son düzenleme:
sen nasıl bir insansan öyle davran bence sonra çok sorun yaşarsınız..
bakıyorum etrafıma aman niye kısıtlayım ne yaprsa yapsın deniliy,, sonra iş ciddiye binince işler karışıyo..
tabi düşüncelerde faklılık var ama bir boşvermişlik ve aşktan kaybetme korkusundan hiç bişey denilmiyo kimsenin kuralları olmuyor..
örneğin iş ciddiye binince;
erkek : oh ya aradığım kadını buldum hiç bişeyimi kısıtlamıyo hem evli olacam hemde hayatıma devam edicem,, şimdiye kadar hiç sorun çıkmadı ... diyor
kadın : tamam işte kısıtlamadım bekarlığın tadını çıkardı ama evleniyoruz heralde artık kendini düzeltir,, evleniyoruz neticede... der.
ama asıl olan birbirini tanımak kırmızı çizgileri bilmek ve sınır koymaktır ki diğer yüzünüzüde görsün..

ben kısıtladım, mesala ; içki içmeni istemiyorum dedim.. bıraktı kumarı gazozunada olsa oynama dedim itiraz etmedi. sonuç: 4. yılımıza giriyoruz eşim 1 damla alkol almaz, kahvenin yolunu bilmez, arkadaşlarıyla görüşür ama bu asla geceyarısına kadar olmaz böylece evliliğimizde çok büyük sorun çıkmaz. bence herşeyi nasıl istiyorsan söyle kısıtlamak istiyosan mantıklıysa tabi dile getir,, en azından birbirinize uygun olup olmadığınız ortaya çıkar ilerde boşanma yüzdeni düşürmüş olursun..

allah bozmasın,
ben de hiç kısıtlamam,hiç kıskanmam.seven kıskanır martavalına da zaten bu yüzden inanmayı bıraktım.deliler gibi aşığım hala 3 yılın ardından,aramızda kaçbin kilometre var(başka ülke),kendisi çok yoğun olduğundan günde 1 kere konuşuyoruz 3 haftadır,mesaj falan da yok, ama kıskanmıyorum,kısıtlamıyorum,nasılsın ne yaptın bugün,ne yedin(hal hatır sorma),ve sevgi cümleleri,ve ailesiyle ilgili sorularım haricinde hiç soru sormam.sonsuz güveniyorum ona,allah yanılmama izin vermesin.
kendine güvenmeyen insan kısıtlar korkar,kıskanır.fikrim bu.

Ben Rahat Bırakıyorum..
Ama Sen Yine de İpini Uzun Bırakma..

Hayır, aksine o benim onu kısıtlamamı istiyor ama ben çık dışarı arkadaşlarınla eğlen beni düşünme bana bağlı degilsin git eğlen diyorum. Dışarı çıkıyor bir saat sonra mesaj atıyor Kendini davet ettirmek icin :) o surekli birlikte zaman geçirmek istiyor aslında bu da beni cok sıkıyor ben surekli birlikte olamam öyle vicik vicik.

kısıtlamam rahat bırakırım. zaten tanıyorum bütün arkadaşlarını..
gider rahatça görüşür. aşkım ben şurda şu kişilerleyim der ben de tamam tatlım derim
gizli saklı yoktur aramızda. birbirimize güvenimiz de oturmuş durumda belki de o yüzden kısıtlamıyoruz hiç
allah bozmasın mutluluğumuzu. bi de trip atmak yerine tatlı dille rahatsız olduğum şeyi söylemeyi
becerebilsem mükemmeli yakalıycaz galiba

Kısıtlıyorum tabi ki onun beni kısıtladığı gibi ama misilleme yapmıyorum kendim istediğim için kısıtlıyorum ikimizde çalışıyoruz bir tek pazarımız var ve arkadaşlarımızla geçirecek değiliz kendimize mi yoksa evimize mi ayıralım kısıtlama karşılıklı ve biz halimizden memnunuz eşimle :)

ben özgür bırakıyorum ama bu hiç karışmayın, kıskanmayın demek değil çünkü onun da yapılmasından hoşlanıyorlar aslında. Ama tatlı tatlı yapmalısınız bunu "ben de yapıcam aynısını" derseniz bir rekabet ortamı olur ve daha da gerilirsiniz. Bunun yerine bu hareketlerden hoşlanmadığınızı güzel bir dille belirtebilirsiniz. Başka kızlarla arkadaş olmasında bir sakınca da görmüyorum ben tatlım, bebeğim tarzı konuşmuyorsa ve arada sınır varsa neden sakıncası olsun, yılışmıyor ki sonuçta? arada dışarıya çıkacağım diyorsa bırakın çıksın, iyi eğlenceler deyip kenara çekilin. geri döndüğünde sizin gibi anlayışlı bir kadınla olduğu için daha mutlu olduğunu göreceksiniz bir deneyin bence :)

hiç kısıtlamıyorum o da gidilecek gidilmeyecak yerleri ayırt edebilir durumda ben kısıtlamadıkça daha çok bana koşuyor

Sosyallik ve çapkınlık arasındaki farkı iyi anla canım. Eğer sevgilin hiç tanımadığı insanlarla facebook'ta tanışıp kaynaşabiliyorsa anormal..
Eğer sevgilin tanıdıklarıyla facebook'ta görüşüp, sohbet ediyorsa normaldir canım cinsiyeti hiç farketmez..
Şimdi sen düşün sevgilin hangi gruba giriyor, ona göre davranışlarını belirle sende..

Anormal grubuna giriyorsa, yaptıklarının seni rahatsız ettiğini, güvenini zedelediğini, ilişkinize zarar vereceğinden falan bahset..
Normal grubuna giriyorsa, sakin ol canım. Hatta mümkünse facebook hesabını kapat onu takip etmeyi bırak..

Benzer bir sorun yaşamıştık bizde geçenlerde..
Bakabilirsin..http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/551918-facebook-sonumuzu-hazirliyor.html
Burdan aldığım tavsiyeleri uyguluyorum. Boşa kaygılandığımı geçirdiğimiz her dk yeniden gösteriyor..
Gerçektende ben ballandırmışım bazı şeyleri. Önemsemeyince nasılda kendine geldi.
Uygula derim

ben hiç kısıtlamam. zaten içinde kötülük olan insan gizli gizli bile olsa yapar. kendimi niye boş yere sıkayım ki?

zaten sosyal sitelerde pek takılmaz. dışarda da sürekli takip etcek halim yok.
istediğini yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…