siz! evet siz ! nasıl başarıyorsunuz?

canım herkesin yapısından kaynaklı yada psikolojik olabilir bende durum tam tersi kendi ailemden ve esimin ailesinden uzak olmama rağmen hergün temizliğimi yaparım hem sahsi hem evle alakalı hatta kızar eşim eve geldiğinde rahat oturamaz çünkü

Ev islerini eglenceli hale getir. Mesela bir odanin temizligi icin kendine yirmo dakika ver alarmini kur kendini yarismada gibi dusun. Sacmami bilmiyorum ama benim canim is yapmak istemeyince boyle ufak oyunlar yapiyorum bende ise yariuor

çok sevimli bir öneri vermişsiniz...

ıste cevap bu

zaten ılk once bır odayı tertemız yapıp o odadan cıktıgında dıger odalar gozune gorununce ruhu daralacak du surayıda yapyım dıcek bakacakkı temızlenmıs odalarda mıs gıbı ıcı acılacak dıgerlerınıde zaten sevkle yapacak

meryem uzerli tükenmişlik sendromundan dolayı işi bıraktı.şuan bu hastalık rövaşta

eskiden bende öyleydim saatlerce yatsam oh miss canım sıkılmazdı ama sonrasında kendime hobiler buldum okuldu fln derken haraketlenmeye başladım meela bigün evde pasta yapmaya başlayın öyle zevklidirki ve yaparken sonraya bulaşık bırakmayın kirlenenei hemen toplayın belki bir çözüm olur

Böyle bir sorunum yok ama olsaydı sanırım eğer çalışıyorsam gündelikçi tutabilirdim

Çalışmıyorsam da kendimi ödüllendirirdim eğer bulaşıkları toplarsam yarım saat tv bakabilirim gibi.

PC ve Tv saatlerin olsun. sabah kalkar kalkmaz hic acma. Temizlikten sonra ödül olarak düsün.

yazdıklarıma kızmayınız ancak sizin gibi insanlara boyle rahat insanlar denk gelir. bende cok titizdim eşim dağınık pis kıymet bilmeyen biriydi. hep boyle olur zaten

Ev islerini eglenceli hale getir. Mesela bir odanin temizligi icin kendine yirmo dakika ver alarmini kur kendini yarismada gibi dusun. Sacmami bilmiyorum ama benim canim is yapmak istemeyince boyle ufak oyunlar yapiyorum bende ise yariuor
:) ben de öyle yapıyorum 1 saat mutfaktan çıkmıycam diyorum bi de cezasının bitmesini bekleyen çocuklar gibi saati gözetliyorum:)

Sizin durumunuzun psikolojik olma ihtimali yok, tamamen kişilik özelliklerinizle alakalı. Ya bununla yaşamayı öğreneceksiniz ya da yaşam şeklinizi ona göre düzenleyeceksiniz. Bende temizlik yapmayı sevmem hatta nefret ederim bilmem ki ütü yapayım mesela.. gibi. Ama bu benim dağınık olacağım anlamına gelmez, hele ki çocuklar işin içine girince mecburen iş başa düşüyor.

Birinci kural evdeki gereksiz dağınıklığa sebebiyet veren eşyaları eleyeceksiniz, benim odamda koltuk, tv ve yemek masası dışında hiç bir şey yoktur mesela, gereksiz örtülerde kullanmam ve sırf silmemek adına koltuklarımı kumaş aldım etrafında silecek bir şey var mı yok mu diye de kontrol etmiştim alırken :) Ne kadar çok eşya o kadar dağınıklık! Bu sebeple de eşyayı azaltacaksınız, mutfakta da bu böyle, gereksiz bardak çanak tutmayacaksınız, yeteri kadar ve misafir için olanlar diye ayıracaksınız.

Sabah ilk işiniz pc başına geçmek yerine kahvaltı hazırlamak olacak, pc size bir şey kazandırmaz, kapattırın evde interneti zaten çalışıyorsunuz ne gerek var? iş yerinde girerseniz. Evin düzenini sağlayamıyorsanız haftada bir-iki gün bir kadınla anlaşın yarım gün gelsin, evdeki çamaşırı yıkasın, yapılacak işleri yapsın dağınığı toplasın, diyorum siz yapamıyorsanız yaptıracaksınız maddi durumunuz el vermiyosa da kendiniz için (ne eşiniz, ne başkası) düzeneğinizi kurmalısınız.

Bende öyleydim iki bardak bi süpurge gözüme küçük gözükür yapmazdım sonra bir bakarım öyle bi birikmiş ki altından kalkamıyorum ama bana bi anda iş sevgisi geldimi hepsini çabucak bitiririm özellikle ütü konusunda 10 gömlek 10 pantolan bir kereden ütülerdim ama ınan çocuğun olduğu zaman pişman olacaksın ben o zamanlarda ne yapıyordum diye benim şu anda biriktirme şansım yok kızım uyuduğu gibi ise koyuluyorum mecburen böylelikle birikmiyo sana tavsiyem kk temizlik topikleri vardi onları oku nasıl titiz bayanları gördükçe temizlik aşkı gelir canım iş yapmak istemediği zaman onları okuyorum okudukça moralim bozuluyordu ben de yapabilirim diye hemen okumami yarım bırakıp evimi pırıl pırıl edip miss gibide oda parfümü sürdüm mu benden mutlusu yok hemen büyük gururla okumama devam ediyordum ben de sizdenim diye:)

merhaba:) sanırım bu sorundan çok alışkanlık olmuş giibi.. alışkanlıklarda zor bırakılan şeylerdir ama imkansız değil tabi.. eğer eşiniz sizi daha farklı görmek istiyorsa yuvanın huzuru için uğraşmaya değer hem kendin için kendi evin için yapıyorsun buda önemli yani yine artısı senin olmuş olacak bana göre.. inşallah en kısa zamanda çözersiniz :)

benim tam tersim bi durum..alışkanlık yapacaksın öncelikle nasıl yeme alışkanlığı ,spor alışkanlığı varsa sen de öyle yap..

sabah mutlaka evim düzenli olur.evdeysem en geç onda her yeri toplarım günlük balkonlarımı silerim zaten düzenli yaptıgım için her zaman temizdir sadece günlük toz,çamasır varsa sabah erkenden yıkar asarım.her seyi bi düzene oturtmalısın yani kendine gelip kendin kendini ikna etmelisin ..eşin titiz ve düzenliyse adam için zordur.calışıyorsam daha kolay olur işim ev tüm gün düzenli kalır esasında ben iş yaparken dagıtmam ona dikkat et.
ayda bir cama kapıya temizlikçi al sadece..
yalnız her sey sende bitiyor bunu unutma bahaneleri kaldır..
mesela süslenmye gezmeye giyinmeye duş almaya kaş almaya ağdaya da mı üşenirsin yoksa onlarla aran iyi mi bu nokta önemli bence.

benim 2 küçük çocuğum var
evim her zaman derli toplu olamıyor ben topladıkça onlar peşinden dağıtıyo
aniden gelen misafir için evimin misafir odasını kilitledim çocukları oraya sokmuyorum
bir de tuvalet ve banyoma özen gösteriyorum
sana da tavsiye ederim
senin de en azından bi odan ve tuvalet banyon hazırlıklı olsun
çocuk olunca herşey daha da zor....

canım benim öncelikle kendini hiç sıkma bende böyle bir dönemden geçtim ve senin gibi sürekli kendime kızdım dert ettim bu durumu ama sonra baktım tamam dedim allah başka dert vermesin tek sorun bumu şöyle bi evini gez dolaş dağınıklığa bak ve bilki bu sorun olarak gördüğün şey sadece bir iki gün içinde üstelikte kendini çok yormadan çözebileceğin bişey yani tatlım aslında o kadarda büyük bi problem yok
Hem sende en nihayetinde bir insansın her zaman mükemmeli oynamak zorunda değilsin sen kafanda büyüttükçe gözündede büyütürsün herşeyi sadece ve sadece ev işi ve inan bana bi kaç gün içinde hallolur

Dedimya ben de aynı durumdaydım diye bak ben ne mi yaptım öncelikle eşimle konuştum ve bana bir hafta ver dedim hafta sonuna kadar kendime de eve de çeki düzen vericem dedim ve o hafta sonu için misafir çağırdım eve sonra her gün bir işi yaptım önce çamaşırlar gardolap bütün ütüler bitti sonra mutfak dip köşe ne var ne yok yıkandı tekrar sonraki gün salon ve yatak odası banyo derken bi kaç günde ev mis gibiydi sonrasında hoooppp kuaföre bende oldum mis gibi :)

amaaaaa tabi bunu korumakta önemli mutfakta buzdolabının üzerinde not yazılı lütfen burayı toplamadan hiç bişey yapma yaparsan gözün çıksın yazıyo :) gardolapta aldığını yerine koymassan sen düpedüz salaksın eşşeksin yazıyo banyoda bugün banyon için ne yaptın yazıyo :) yani tatlım zaaten bi süre sonra iş düzene giriyo inan bana hiçüzme kendini boşu boşuna.

planlı yaşayacaksın bir gün toz alıcaksın bir gün kapı silersin birgün yer süpürürsün vb... ben çalışıyorum evimin temizliğinide yemeğinide kendim yapıyorum birde bebişim var bebek olunca vakit haliyle azalıyor ama program yaparsan işleri biriktirmezsen herşeye zaman yeter akşam ayağını uzatır filmde izlersin:)

Arkadasim planli programli olman gerekiyor. Bende evde oturuyorken pek bi usengectim ama simdi calismaya basladim sanki daha bi programli disiplinli oldum bu konuda. Her gun evden ise gelince ilk bi yemegimi yapiyorum, gece yatmadan once tum bulasiklar yikanmis ve etraf toplu olarak yatiyorum. sabah ise giderken bi tek yatagimi yapiyorum. cumartesi gunu temizlik ve pazar gunlerimi camasir/utu gunu yapiyorum. Disi kus yuvayi yapar yarin obur gun cocugun olunca ne yapicaksin.. orasi senin yuvan ozen gostermen gerekiyor.

Ahh keşke bende biraz rahat olabilsem, ama nerede. Kendi kendimin titizliğinden bıktım ki eşimi ve çocukları hiç söylemiyorum bile. Bunun için psikyatra bile gittim kaygı problemim varmış ilaç verdi ama nafile huylu huyundan vazgeçmiyor işte. Yine aynıyım yine aynı. İki hafta önce evimin duvarları saten silinmesi gerikiyordu malum yaz temizliği yapmak için kadın aradım görüştüğüm kadınlar hep yan çizdi yok hastayım yok orası bana uzak düşüyor eşim göndermez. Öyle bir gaza geldim ki hafta içi 5 gün çalışıyorum 9 ve 4 yaşlarında da iki çocuğum var buna rağmen bir cumartesi komple evin bütün duvarlarını sildim. İkinci hafta camları tülleri, mutfağı banyoyu yaptım halılarımı verdim yıkamaya ki ufakları da kendim banyoda yıkadım. Bu hafta sonu da halılarım geldi kısmetse silip sericem ve işim bitmiş olacak tabii iki gün hayattan koptum her yerim ağrıdı o ayrı. Eşimde benim titizliğimden bıktı kendini çok hırpalıyorsun sen kendi canına hiç acımıyormusun diyor bana haklıda ama büyük temizlikte değilde normal zamanda işlerimi günlük yapmam gerekiyor birikmesin diye. Akşam eve gittiğimde eğer yapılacak bir şey varsa onu mutlaka yaparım ertesi güne bırakmam pek çünkü düzen bir kez bozuldu mu zor toparlanıyor. Siz de şöyle bir silkelenin başlayın bir odadan tabii benim kadar abartmayın ama bir yerden başlamanız gerekiyor.

benimde bazen evde hiçbir iş yapmak istemediğim dönemler oluyor ama insan evde otur otur da sıkılıyor yada dağınıklık insanı rahatsız ediyor ilerde çocuğun olunca dahga da zorlanırsın bence yavaş yavaş kendine bir plan yap ve uygula temizliğe kendini alıştır imkanın varsa arada yardımcı al ağır işleri ona yaptır günlük işleri de sen yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…