siz! evet siz ! nasıl başarıyorsunuz?

Canim bazi donemlerde insanlar boyle olabliyor malesef.Ama kendine ceki duzen ver.Banada oluyor ama her zaman degil.Pis evde oturunca bu sefer iyice bnalima giriyorum emin ol.Ama evimi temizliyorum yemeklerimi yapiyorum,okadar cok rahatliyorumki.Bide kendime bi kahve yapiyorum degmeyin keyfime.Once evini sevmen lazim.Kim pis evde oturmak isterki.Bak evin temiz olunca kendini dahada cok mutlu hissediyorsun.

tükenmişlik sendromu bu..hayattan belki zevk almıyorsun yaşama sevincin yok sanki.

yorumunuz için teşekkürler ne kadar içtenlikle anlatmışsınız demir eksikliği vardı bende şu an ilaç tedavisi görüyorum normal sınıra ulaşmışlar gibi ben sabah erken kalkıyorum ama kalktıktan sonra direkt pcye o yoksa tv o yoksa başka birşey ev işi yapmamak için kendime o kadar bahane buluyorum ki

gerçekten zor bir durum biran önce toparlarsın umarım kendini.
hem çalışıyorum hem temizlik yapıyorum hemde misafir ağırlıyorum bazen ölüyorum bitiyorum elimi sürmeyi dinlenip kalkıp işlerimi yapıyorum .çünkü evim pis dağınık olupta benim geniş geniş yatmam mümkün değil...

sana tavsiyem sabah uykunu al yada istediğin saate kur alarmını.kalk tüm camlarını aç içeri oksijen girsin sonra ilk iş yüzünü bol bol yıka sonra yatağından başla toplamaya.yıkanacakları at makinaya çamaşırlarını ve bılaşıklarını sonra kap eline süpürgeyi sonra bi güzel sil sonra toz al oohhhhhhhhhhh misssssssss sonra molanı ver tv bak pc bak yap bişeyler akşam üzeride gir mutfağına yap yemeği bekle kocişiiii hepsi bu kadar ki kalabalıkta değilsin bu dediklerim sana 2 günde bir yeter tamammı canım.hadi silkelen iş başınaaaa

görüştüğüm psikologlar herşeyin bende biteceğini söylüyorlar artık.. bunu anneme ve kardeşime anlatsam yani onlardan fikir alsam farkında olmadan alaycı bir tutumla anlatıyorlar bu da bana yardım değilde daha çok ters tepiyor bu yüzden sizin nasıl yaptığınızı öğrenmek amacıyla açtım konuyu ...

şimdi ben yeni taşındım eşyalar darmadağınık hiç içinden çıkılacak gibi değildi ama yerleşince her şey hiç dağılmasın istiyor insan haliyle dağılır ama ne yapmalı hemen dağılan yeri toplamalı düzene alıştıkça da dağınıklık rahatsız eder seninki belki de nerden başlasam hiç bitmeyecek sanki bu işler gibi bir durum olabilir mi?

evet aynen öyle oluyor mesela bulaşık var diyorum sonra diğer odalar sonra duş derken sanki işler hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ve bende hiçibrini yapmayıp ya oturuyorum ya da yatıyorum

Evini seviyor musun ?
Eşyalarını kendin mi seçtin ?
Ev düzenini sen mi yerleştirdin,annen veya kayınvaliden mi ?

Ev düzeninden kastım,mesela mutfak dolaplarını kim dizdi,nereye ne konacağına kim karar verdi ?
Eğer sen değilsen,düzeni değiştirip,kullanmadığın veya sevmediğin eşyaları ayıklayabilirsin.
Bu seni epey rahatlatıp düzen konusunda şevke getirecektir.

Evde herşeyin yeri olsun.Bunun için ilk adım dolap ve çekmece boşaltmak.
Bütün fazlalıklar ve ıvır zıvırdan kurtulunca,herşeye ait bir yer bulunur.

bence bu içten gelen birşey piskolojk falan değil huy yani eşinde sana karşı iyi olunca rahatlığı ele almışsın ama dağınık evdede rahatlık olmaz ya kuzum bende iş yapmaya bayılmıyorm hatta yarın temizlik günüm kara kara düşünyorm üşenyrm ama ben yapmazsam kim yapacak kimse ozaman ne olur heryer pis dağınk olur haftada 1 genel temizlk yapıyorum dolapların içi dahilll haftada 2günde normal temzlk sil süpür günlk zaten bulaşk yıka çamaşı ser en az 2çeşit yemek yap ortalığı topla vs işler oluyor ekstradanda üniverste okumaya çalışıyorm hem ev eişleri hem eşin hem okulun sorumlulugu zor tabi birde kendine bakma var ağda banyo saç fönü tırnak bakımı vsss birde çocuk olsa neolur bilmyrm hemde 22 yaşındayım babamın evindede elbebek gülbebek büyüdüm işfalan yapmadım ama kendimi mecburi hissediyorum yani yapmak zoundayım kimse dörtdörtlük değildir mesela bende ütüyü tam beceremyrm dikiş dikmeyi becermyorm çamaşır dolabını çok dağıtıyorum ama yapamıyorm diye kenardada oturmuyorm yapabildgm kadaryla yapıyormm ama çamaşır dolabımı hep dağıtıyorm buda bnm kötü huyummm bukadar temizlk yapıyorum dahada temiz birinin evine gidince kendimi eleştirecek bişey buluyorum okadar temizliğime dikkat ettiğim halde ama ev iş nankör yap yap bitmiyorrr yaaa bence kendi elinde olan bişey buu pc başında çok oturma bak ben şuan kalıp yemek yapcam pc başından yarımsaatır kalkamadım menümde çiğ köfte dolma sarma slata ve yoğurtlu çorba var salata ve köftem kaldı yapılacak onları yapcam gelin beraber yiyelim arkadaşlarr bende iyice antepli gelini oldum yaa aferim bna kendimi seviyorummmm sizleride öpüldünzz

Bende bu durun depresyondan sonra başgösterdi..Organik bir sebep yoksa halsizlik için depresyon hem zihin karışıklığından kaynaklı ihmalkarlık, hem de halsizlik yapar.Yaşam koşullarımın zorlaştığı bir anda temizlikte de ipin ucu kaçıyor.Ve gözümde dağ gibi görünüyor..Yaşam koşullarım da son yıllarda (psikolojik olarak) ağır..İnşallah herşey güzel olur..Önce zihnimizi sonra etrafı toplarız...Etraf nasılsa biizm zihnimiz de öyle.Zihnimiz bazı travmalarda okadar meşguldür ki etrafın temizlemeyi bile unuturuz.Anında temizlik yapmayız..Oysa temizlikte esas herşeyi anında yapmaktır.Ancak o şekilde kolaylıkla başedebiliriz..Yeni bir alışkanlık edin..Bunu zihnine kabul ettir..Her an aklında olsun evin temizliği...İpin ucu kaçtıysa şimdi kendini bir zorla...Onda sonra herşeyi anında yaparak,fazla batırmayarak temizliği koru..Sürekli şekilde temizlik yapacağım de..Yada iki haftada bir yardımcı al..Hata temizlik çizelgesi hazırlanıp görülecek bir yere asılmalı..Temizliği zevkli hale getirecek yeterli ve kullanışlı temizlik malemeleri al.Mesela yer silmede genel temizlik için loc..Güzel temizliyor ve çabuk kirlenmediği söyleniyor ben memnunum market yüzey temizleyicilerden iyi..Yağlı mutfak yüzeyleri için loc fırın temizleyici çok güzel..

Başka öneri varsa alabilirim..

Ben herşeyi bir toparlayınca bundan sonra böyle yapacağım..Zihnimi boşaltıp kendimi temizliğe adayacağım:)Şu sıralar moralim yerinde zaten..Allah'ım bozmasın daha iyi yapsın,yeter bu derbederliik..
Bak aile kurmuşsun ne güzel.Sıkıntın da yok..Eşin de bıkacak birgün bu durumdan..Dikkat et..Evliliğinin selameti itici güç olsun..Bak birgün boşanma olsa bunlar şak diye yüzüne çarpılır,affedilmez..
Bir gün belirle.Harekete geç,interneti,tv yi bırak.Toparla ve sonrasında anında temizlik..Yaşamını sekteye uğratma..

Temizlik yaparken yüksek sesle mümkünse hareketli müzikler dinlemek de iyi bir motive.Kulaklıkla olursa daha güzel..İzinli günde sabah biraz erken kalk.Soğuk bir duş alıp hafif bir kahvaltıdan sonra..Bir bardak neskafenin ardından..Hızlı hızlı temizliğe başla.Önce ortalık toplanacak..

Son düzenleme:
Vallaha b en hamaratım diyorum ama bi bakmışın mutfakta her yer yağ salon tozdan geçilmiyor. Ama bi yerden çekiştiriyorum kendimi hadi bakalım bak iş yaparsan sıkılaşırsın yediğin abur cuburları yakıcaksın diyorum kendi kendime

Gaza geliyorum başlıyorum. Sende dene

sizde ki bu durum, başıma doğumdan sonra geldi.depresyona girmiştim yalnızca bebeğe bakıyordum o kadar.ne kendime ne evime bakmıyordum.eşim ,akşam gelip yemek yapıyordu ve bu durum yedi ay sürdü.antidepresan kullanmaya başladım ve eski ben geri döndü.şimdi eşime mantılar yapıyorum...

Son düzenleme:
evet aynen öyle oluyor mesela bulaşık var diyorum sonra diğer odalar sonra duş derken sanki işler hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ve bende hiçibrini yapmayıp ya oturuyorum ya da yatıyorum

biter ama önemli olan bi yerden başlamak
ben çalışıyorum eve geliyorum iki günde bir üç çeşit yemek cuma günleri temizlik hafta sonu alışveriş vs ve temizlik günümde bile akşama misafirim geliyor düşün yani işe gidiyosun geliyosun temizlik, temizlikten yemek, yemek bitiyor misafir için hazırlık vs vs bu koşuşturmacada e ufak bi boşvermede dünya başıma yıkılcak sanıyorum biraz huy biraz alışkanlık biraz üşengeçlik hepimizde var ama olsun üstesinden gelmek lazım

belki arkadaşlarda sormuşlardır ama yardımcı alma şansınız yokmu?eğer yoksa elini yüzünü yıka yada bir duş al iyice açıl.ve bir yerlerden başla.Bak eşinde bu durumdan rahatsızmış onu üzmemek adına kendini zorla.

Zaman zaman hiçbirşey yapmak istemediğim olur benim de. Öyle zamanlarda işler gözümde büyür; bitmeyecek gibi gelir. İşte o zaman sadece bulunduğum odayı ilk etapta temizlemeyi düşünürüm. Yani sanki tek işim o oda, mutfak, ya da banyoymuş gibi. Yani genel olarak ilk önce her yeri toparlayayım. Sonra komple süpüreyim vs dersen gözünde büyür.

Küçük adımlar ilkesi:) zaten pırıl pırıl bir odayı görünce duramayıp diğer yerlere de dalacaksın .

Neymiş? Salmayacaksın, hooop dalacaksın. :))))))))))))) hadi bakalım, gm bitti yarın başlarım falan demeden bu akşam bir ucundan tutuver. Temiz bir mutfakta içine sine sine yemek yapmak, huzurlu bir ortamda yemek(ahahahahah aklım fikrim yemekte yemin ederim) mis gibi bir yatak odasında sevişmek:)))) huzurla uyumak senin de hakkın.

:))) çok pis gaza geldim ben de şu banyoya bi el atayım iftardan sonra:)

Ev islerini eglenceli hale getir. Mesela bir odanin temizligi icin kendine yirmo dakika ver alarmini kur kendini yarismada gibi dusun. Sacmami bilmiyorum ama benim canim is yapmak istemeyince boyle ufak oyunlar yapiyorum bende ise yariuor

al bitane daha
arkadasım yapacagın ıslerı lıstele sonra baslalıstenın basından bıtırdıgın ıslerı tik le ısaretle yavas yavas maddeler azaldıkca hevesın yerıne gelecektır bak ınan bana daha zevklı olur bu sekıdle lıste usulu hem ıse nereden baslayacagını bılırsın hemde ısler duzenlı bı sekılde azaldıkca sevke gelırsın.
hayatının en guzel yıllarını bole paspal gecırme temız ev huzurlu ev ınankı hersey tertıplı duznelı pırıl pırıl ohhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…