siz evli hanımlara soruyorum?

ya bılmıyorum ben kımsenın arabasına bınmekten pek hoslanmıyorum uzakta olsa sıcakta olsa ınsanbasının caresıne bakmalı esı arabada olsa yıne neyse. cevrede laf cıkacak kadar goze carptıysa emınım adamın yanına kurulmussundur kı mıllet laf soz etmıs. ınsanlar bazı davranıslarına ozen gostermelıler hıc gerek yok basıt davranıslar gostermeye

benım kızımın anasınıfı ogrt. de velı zıyaretlerınde bulunurdu ( bekar) bı kac velıye gıderken one kuruldugunu gormustum acıkcası bana cok tuhaf gelmıstı esıme dedeım sakın bıze getırırken one oturtma arka tarafa yonelt dıye ama malesef one oturmustu ve esımın yanında bekar bı kadının oturuken gormek bana cok koymustu

Arkadaşının eşiyle arkadaş olunmaz

Evli insanın evine, çevresine öyle fütursuz girilmez, eşiyle yalnız kalınmaz

Ahiretlik arkadaşımın eşi eski iş arkadaşımdır, kendisinden önce eşiyle tanışmışlığım var ve iyi görüşürdük. Arkadaşımla evlendiğinden beri adamla sadece bir merhabamız kaldı. O bana gelir kalır, ben ona gittiğimde eşi arkadaşlarıyla çıkar ve geç gelir ve siz hanımlar rahat edin der, usul budur. Arkadaşın eşiyle samimi arkadaşlık olmaz. Şimdi o kadına ne desen inandıramazsın, kurt düşmüş bir kez içine, eminim bu samimiyetle ilgili önceden de rahatsızlığı vardır sadece arabasına binmen meselesi değildir. Durumu anlatırsın ama ben olsam bir daha samimiyet kurmazdım seninle, mesafeyi tutturamıyorsun belli ki . Arkadaşını ara, durumu izah et ve özür dile, zaten daha samimi olma şansınız yok

konuya tesadüf gridim ama canım seni tebrik etmeden çıkmayacağım; bravo çok net ve çok doğru yorumun..

az medeni olayım diyorum ,aa komşulara bak sen dedikodu yapıyolar bide utanmadan diyeyim ,hak vereyim size diyorum ama yok ya olmuyor ,içimden birşey engel oluyor ,böyle konuda medeni olamıyorum ..

siz samimiyetin dozunu kaçırmışsınız bence ,ben olsam minnet etmem ,ayrıca biraz da olsun çekinirim ,biner dolmuşa giderim ,siz birde denk getirip geri de dönmüşsünüz tam olmuş yani..

seni tanımıyorum belki kalben iyi niyetli olabilirsin ama yazdıklarından yola çıkarsam pekde iyi niyetli olmadığın belli...
ya sen niçin arkadaşının kocasının arabasına biniyorsun bu cesareti nerden buluyorsun,diyelim ki bu cesareti buldun neden bu hatayı ısrarla tekrarlıyorsun ?
sen arkadaşının mutlluluğunu,evliliğini,yuvasını mı kıskanıyorsun yoksa ?
arkadaşının kocası da acaba bu kız benden hoşlanıyor mu diye düşünüp duracak sende emeline ulaşmış olacaksın öyle mi ???
şimdi arkadaşın eşiyle huzursuz mutlumusun ????

Son düzenleme:
benede yanlış yaptğın her ne kadar samimi arkadaşının eşide olsa aranızda sınır olması gerekki ben olsam arkadaşımın eşimle samimi olması istemem şahsen o kadar rahat ve geniş değilim

Normal şartlarda denk gelir arkadaşım eşimin arabasına binenbilir.Herşey artniyetle bakarsak dünyada mutlu olamayız.Bir tanıdığı,başka bir tanıdığı arabasında gördük diye hemen zinayla mı suçlayacağız.
Fakat senin yazdıklarında tuhaf durum var.
Normal şartlarda arabasına bindiğinde komşular lafını ettiyse,öyle bir mahallede oturuyorsanız arkadaşın eşini uyarır,sana da komşuların canını sıkıcı laflarını söyleyerek ifade eder.(evine sürekli girip çıkacak kadar samimisiniz ya)
Bu denli samimiyseniz,arkadaşın seni tanır öyle bi iki komşunun lafıyla küsmez.
Yine bu denli samimiyseniz,sen de arkadaşının etraftaki lafları kafaya takacak kadar kıskanç olduğunu bilmen lazım.Yani arkadaşının gözünde bu durumun eveliyatı vardır.O da senin şu sözünden anlaşılıyor.EŞİYLE ARKADAŞIMDAN ÇOK DAHA İYİ ANLAŞIP ARKADAŞ OLDUK.Kusura bakma da benim kız arkadaşım,benim eşimle de arkadaş olabilir.Ama benden daha iyi anlaşmaları gerekmiyor.Sonuçta benim kız arkadaşım.Bir de denk getirdim diyorsun.SEBEP ?????

Yok artık ya ... Birde ne yapayım diye soruyorsun ... Yapman gereken çok açık ... Kimsenın eşiyle bukadar samımı olmamalısınız birincisi .. Ben olsam zaten eşli görüşmelerde bir arada değil ayrı odalarda oturma taraftarıyım .. Ozaman böyle sıkıntılarda yaşanmaz ... Birde arkadaşın eşindede problem var bence ...bır bahane uydurup kıbarca reddetmeliydı .. Dolmuşabı bınıyosun napıyosun ,, bışekilde gıderdın ... Evli ınsanlar bu tür durumlara mahal vermemeli ... Küçük sınek mıde bulandırır ... Sizde eşiyle konuşun açık açık ... Yanlış anlaşılmayı gıderın .. Ve arayı biraz açın ...

Arkadaşının eşiyle arkadaşından daha iyi anlaşman zaten yeterince TUHAF..Nereye kadar ne konuşabilirsin de arkadaşından daha iyi anlaşıyor olasınız İLGİNÇ...Ki arabasına binmeniz de hayli GARİP,daha doğrusu dönüşü özellikle denk getirip binmeye çalışmanız ABSÜRD....Arkadaşının bozulmuş olması gayet NORMAL...Çok açıklayıcı bir yorum oldu kendi adıma :) Bence arkadaşınla konuş ve gönlünü almaya çalış,yok zaten sana göre normalse alınması o zaman hiç muhattap olma ki zaten durum sana çok normal geliyor...Arkadşaımın eşiyle benden daha iyi anlaşıyor olmasına tahammül edemem şahsen...Sınır var her şeyde...

neden aklamaya calısayımkı sankı kotu bısı yapmısım gıbı altı ustu carsıya gıttım carsı ıle beledıyede yanyana

yani şimdi bişey derdim de banlanmamak için tutuyorum kendimi, zaten içimden geçenleri bilmek istemezsin..

kadın edepliymiş hanımefendiymiş de sadece küsmüş.. yani ben olacam, benim arkadaşım sabah kendini çarşıya bıraktırcak dönüşte saati ayarlayıp!!!! yine binecek o arabaya ve iş komşularıma kadar gidecek. tepesinde saç bırakmazdım o kadının deyim daha da fazla konuşmayım yoksa iş küfüre kayacak.... :47::47::47::47::47:

arkadasım benı eşiyle tanıştırdı. eşiyle cok daha iyi anlaşmaya başladık arkadaş olduk.
sureklı gırıp cıkıyordum evlerıne. dun esı arabayla beledıyeye gıdıyordu. bende benıde carsıya bırak dedım.
kıbarlık olsun dıye kabul etti.oturdum carsıya gıttım. donustede aynı saate denk gtrdım. indim.
benım inip bindiğimi goren komşular laf cıkartmış. arkadasımın kulagına gitmiş benımle konusmuyor ne yapmalıyım?

arkadaşım sende art niyet olmasa eğer dönüşüde aynı saate denk getirdim gibi bir cümle kurmazdın demek ki senin amacın başka ki dönüşünüde elin evli barklı adamına göre ayarlamışsın.. Allah insanların yuvalarını,huzurunu,mutluluğunu senin gibilerden korusun inşallah.. ben arkadaşının yerinde olsaydım eğer gelip benden özür dilemene bile fırsat vermezdim.. eşimede kime insanlık yapılır kime yapılmaz öğretirdim.. eğer birşeyleri düzeltmek istiyorsan kadına eşinin bir kabahati olmadığı bir şekilde anlat ben istedim rica ettim eşinde beni kırmamak için ayıp olmasın diye kabuletti emrivaki yaptım de ve o dedikoduyu yapanlarında ağzını kapattır çünkü bugün iyi kötü ne yaparsan yarın daha beteri seni bulur...:47:

arkadasım benı eşiyle tanıştırdı. eşiyle cok daha iyi anlaşmaya başladık arkadaş olduk.
sureklı gırıp cıkıyordum evlerıne. dun esı arabayla beledıyeye gıdıyordu. bende benıde carsıya bırak dedım.
kıbarlık olsun dıye kabul etti.oturdum carsıya gıttım. donustede aynı saate denk gtrdım. indim.
benım inip bindiğimi goren komşular laf cıkartmış. arkadasımın kulagına gitmiş benımle konusmuyor ne yapmalıyım?

O komşularınızdan biri de ben olsaydım bir laf da ben söylerdim.

Evli bir arkadaşın evine girip çıkılıyor, kocasıyla yalnız başına arabaya binip iniliyor falan.

Hiç mi düşünemediniz yanlış anlaşılabileceğini? Kim görse laf eder tabiki, çünkü bu davranış uygun bir davranış değildir.

Eve girip çıkmanıza birşey diyemem misafirsiniz bunda kötü birşey yok, ama samimiyetin de bir sınırı vardır.

Arkadaşınızdan gidin özür dileyin, düşüncesizce davrandığınızı söyleyin. Yazık bir de insanların huzuru bozulmuştur bu yüzden.

benimde tüm arkadaslarım evli hemen hemen ...ama ben ister arkadasımın esi olsun ister akrabalarımızın esi olsun kimsenin arabasına binmem evinde odada tek kalmam
bu sana normal geldi diyelim ki gelebilir normal olabilir hepimizin fıtratı farklı
ama sana soruyorum esin arkadasınla günde iki kere sensiz görüsse ne yaparsın
bence iskillenirsin
sahsen benim hiç hosuma gitmez
bekar kadınında benim evimde zırp pırt ne isi varki tamam gelir oturur sohbet ederiz ama bir olur iki olur sürekli olmaz izin vermem bence hiç kimse izin vermiz
biraz genis düsünmessen dar kalıpta bakarsan olaya bence yapılan usulsüz edebsizlik demiyorum bak dikkat et ne haddime ama bence yaptığında bir uygunsuzluk var kusurabakma hakkını helal et ...ben olsam bende görüsmem

basıma gelsede sunu yapardım

benim kimseye eyvallahım olmaz o bayanın sacını basını oçarsıda yolar esimide önüme katar evde perisan ederdim onu
o kadınında pesini kolay kolay bırakmazdım istanbuldan defedene kadar uğrasırdım
SONU NE OLURSA OLSUN!
BUNUN KOCAMA GÜVENMEKLE ALAKASI YOK
DENG GETİRMEK DEYİMİ ÇOK FECİ
O AMAÇLI BİR BAYANLA UĞRASICAKSINKİ FAZLA DADANAMICAK

iyi niyetli olduğunuzu sanmıyorum açıkcası hem kendiniz sizi bırakması için teklif ediyorsunuz hem de dönüşte yine binmek için denk getiriyorsunuz. bu çok çirkin bence. bu konularda asla geniş olamam.arkadaşınız haklı.

Bende arkadaşınızın eşiyle arkadaş olma konusuna katılmıyorum..
Arkadaşınız burada çok haklı..
Kendinizi onun yerine koyun biraz..
Arkadaşınız yine hanımefendi tarzını koruyup heen sizinle muhabbeti kesmiş.
Ben olsam bu kadar hanımefendi davranabilir miydim bilmiyorum..
Bence onların mutluluğu için o aileden uzak durunda,içleri rahat olarak yaşasınlar.. :ssz:

basıma gelsede sunu yapardım

benim kimseye eyvallahım olmaz o bayanın sacını basını oçarsıda yolar esimide önüme katar evde perisan ederdim onu
o kadınında pesini kolay kolay bırakmazdım istanbuldan defedene kadar uğrasırdım
SONU NE OLURSA OLSUN!
BUNUN KOCAMA GÜVENMEKLE ALAKASI YOK
DENG GETİRMEK DEYİMİ ÇOK FECİ
O AMAÇLI BİR BAYANLA UĞRASICAKSINKİ FAZLA DADANAMICAK

Peki adamın ne suçu var?

Kibarlık edip kabul etmiş konu sahibi de öyle söylüyor. Bence konu sahibi de art niyetli değil, sadece yolu bedavaya getirmek istemiş kötü bir niyetle değil düşüncesizlik ederek davranmış. Belliki yanlış bir davranış olduğunu düşünememiş.

Ben olsam eşime kızamam, emrivaki yaparak beni de götürür müsün diyen bir insana ne cevap verebilirdi ki? Adam doğru olanı yapmış.

Back
X