siz evlilik hayalleri kurarken sevgiliniz kariyer hayalleri kursa napardınız?

pink152

aşkısının bitaNesi :)
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
424
38
98
İstanbul
daha öncede bahsetmiştim sevgilimle üniverstede tanıstıkl ıkısene boyunca sonra aramıza mesafe gırdı okul bıtınce hersey zordu ama bısekılde gıttık geldık azda olsa hasret gderdık bı sende ole bıttı 3 senelık ılskımız var uzaktan ılıskı yasayanlar bılrkı hersey cok zorr oluyor ben en fazla 2 sene daha bekler evlenırız dıye dusunurken o aılesınınde baskısıyla ıkıncı bır unıverste okumayı kafasına koydu baslarda cok uzuldum ya kazanırsa naparız 3 sene ayrı bı sehırde unıverste hayatı yasycaktı baska bı ortam ıkncısı dahada uzaklasıcaktık belkı.bı ılıskıyı uzktan yurutmek kolay degıl ozlem cekmek kolaymı degıl ısyan etmek ıstedım neden neden ıkıncı unıverste okumadanda gayet guzel gecınebılrdık ama onun gozu daha yukardaydı bırazda bısı düşün demek istedım ama sesımı cıkaramadım bana destek olman gerekır dedı oluyo gıbı gozuktum ama kazanamıcaganı umud ettım hep sınava cok az kaldı baya calıstı pekı ya kazanırsa napıcam ozaman 3 sene okul 1 sene askerlık 1 sende ole 5 seneye kadar uzuycaga kesın ozaman bana ımkansız gelıyo ama yınede hıc bısey dıyemıyorum yapamıyorum ıcımde bı korku olece beklıyorum ya kaznaırsa dıye sızce napmalıyım :s

İlişkinizde ewlilik konusunu konuşuyor muydunuz , yoksa sadece siz mi düşünüyordunuz ?

Bence arkadaşınızın ewlenmek gibi bir düşüncesi yok . Açıkça ifade edin düşüncelerinizi .
Herkes ona göre hayatına yön wersin . Yoksa ne okullar biter ne kurslar ...

tabiykide konuşuyorduk ama öncelik iyi bi iş bulmaktı okuldan sonra sonrada askere gıder gelırım dıyodu ıkısenelık mezunduk bız az cok ıs bulurduk ama o gelcektekı kazanacagı parayla gecınmek ıstemedıgını soledı aslnda aılesıde cok baskı kurdu oglum 3 sene daha oku kendını garantıye al sonrada evlendırrrız sızı dedıler

birde şöyle bir durum var erkek arkdaşım benden bir buçuk yaş küçük 22 yaşına giricek yakında ben 23 yaşımdayım buda bi dezavantaj benim için başta bilsem zaten düşünmezdim bile ama benden sakladı yaşını kabul etmem teklifini diye sonrada ayrılamadım zaten bu yüzden ayrılmak saçma geldi

İkinizin yaşı da ewlilik için çok ufak canım . Ailesinin yaklaşımı bu durumda çok normal . Bu yaşlarda , öncelikli düşüncenizin kariyer olması gerekli bence de , bu senin için de geçerli !

Aranızdaki yaş farkı yok sayılacak kadar küçük , bu yüzden dezavantajım gibi düşüncelere girme !

Sende şimdilik bu ewlilik düşüncesinden sıyrıl we eğitimine odaklan . Onun kazanmaması için dua edip kendini üzeceğine , kazanması durumunda neler yapabilceğine odaklan .

Eğer kazanırsa ; sende yüksek lisans için o üniwersiteye gidebilirsin , olma mı

ben zaten hemen istem,yorumkı en azından ıkısene sonra nişan olsun 3 sene sonra düğün flaan o şekılde dusunuyodum . 3 senedır birlikteyız zaten .uzun ilişki ınsanı yıpratyo sımdı bıde uzaktayız aynı şehırde olsak katlanırım ama olmuyo . ayrıca şuandada mesleğimiz var bu sekildede ıiyi bi geleceğı olabılır ıstese yanı . beni tek ıstedigim neden bıraz bızıde dusunmuyo o sekılde cok zor olucak eminim 5 sene dile kolay uzaktan imkansız gelıyo bana

Son düzenleme:
Arkadaşım alakasız biliyorum ama, lütfen noktalama işareti kullan ya. En azından bir nokta koyma zahmetinde bulun da, yazdığın kolay anlaşılsın.

biyandan onun hedeflerine sesimi çıkartmak çok yanlış geliyo ama aynı zamanda benim isteklerimde önemli diye düşünüyorum arada kaldım

Son düzenleme:
canım kariyerini planlaması için tekrar okumak gibi bişi düşünmesi ikiniz açısından güzel aslında sevinmen gerekir üzülmen yerine. yaşlarınız genç zaten.şimdiden nişen takıp 3 sene felan beklemektense okul bitince arayı uzatmadan evlenirsiniz.nişanlılık sözlülük gibi dönemlerin düğünle arasının çok uzamasını ben pek mantıklı bulmuyorum.bu konuda erkek arkadaşını destekle. benm ilişkim hep uzakta devam etti 3 sene boyunca. zor oluyor biliyorum,anlıyorum.ama ileride güzel bi gelecek için mantıksız bir şey değil erkek arkadaşının planı.seni yine seviyor eminim,merak etme :)

canım beni yanlış anlamışsın. ben zaten 2 sene sonra nişan takalım bir sene nişanlı kalıp evleniriz diye düşünüyodum onada söylemiştim aklında tekrar üniverste yoktu ailesi etkiledi tamam güzel bi düşünce ama uzaktan zor oluyo sende biliyosun tatlım kaldıki zaten şuan bi mesleğimiz var neden bizi zora sokuyo o şkilde beş sene uzaktan ilişki yürütmek zor

Son düzenleme:
biyandan onun hedeflerine sesimi çıkartmak çok yanlış geliyo ama aynı zamanda benim isteklerimde önemli diye düşünüyorum arada kaldım

Arkadaşına , net bir şekilde ifade et düşüncelerini . Bir de onun penceresinden bak olaya .

Kazanırsa , yüksek lisans için git derim ben

o zaman şöyle yap bence gerçekten istemiyosan ve bu planı seni rahatsız ediyosa açık açık rahatsızlığını söyle.sanırım destek veriyor gibi görünmüşsün ona karşı.konuşun bakalım ne diyecek ..?

Arkadaşına , net bir şekilde ifade et düşüncelerini . Bir de onun penceresinden bak olaya .

Kazanırsa , yüksek lisans için git derim ben
biz zaten önlisans mezunuyuz şuan açıktan 4 seneye tamamlıyoruz 3.sınıftayız direk geçiş yaptık seneye biticek ama o ısrarla 3 sene örgün okumak istiyo işte bu yüzden kızgınım seneye bitirebilir açıktan okulu

arasıra çaktırıyorum diyoru: ben istemiyorum biliyosun , ama yinede senin hedefin olduğundan bişey demiyorum.hakkın senin diye öbür türlü söylediğim zaman tartışıyoruz ben keyfimdenmi düşünüyorum falan diyo

her türlü bir kaç yıl beklenecek :S bence sende kariyerine odaklan.yada rahatsızlığını dile getir sonuçta gelecek planınız var beraber hayatınızı birleştirmeyi düşünüyosunuz.beraber oturup konuşmalısınız böyle şeyleri.

konuştuğum zamanalrda oluyo işine gelmediği için lafı geçiştiriyo oonuda anlıyorum ailesini kıramıyo kazanamazsa bi sorun olmıycak ama kazanırsa ben eminimki bizim ilşkimizz çok yıpranır ve dayanırmı bilmem :S

Bence senin rahatsızlığın erkek arkadaşının örgün öğretime başlamasıyla yeni bir ortama girecek olması. Yarın bir gün başka bir kıza kapılıp giderse diye rahatsız oluyorsun gibi geldi bana. daha yaşınız çok küçük sende o da önünüzde iyi iş imkanları için çabalamasınız ben erkek arkadaşını bu çabasından dolayı açıkcası takdir ediyorum.

alakası yok bir senelik bişey olsaydı sesimi bile çıkarmazdım. okula başlarsa 3 sene sürücek ve bizim kavuşmamız ozaman 5 sene sürecek en az . Ya herkes tutturmuş erken yaşın diye ,şimdi evlenmeye niyetım yok zaten 3 sene sonunda istiyorum dedim bunun neresi erken 26 yaşımda olucam bumu erken anlayşınız?Buda benim seçimim , ben öle istiyorum.Uzaktan yürütmek kolay olmadığı için çok uzasın istemiyorum ve bu benim en doğal hakkım.Ayrıca geçinemiyceğimiz bi statüde değil şuanki mesleğiylede gayet iyi geçinebilirz oyüzden haksızca bişey düşündüğümü sanmıyorum.Kaldıkı oda bunu istiyodu sonra ailem böyle istiyo hayalleri onları kırmak istemyorum bida deniycem dedi.Bende sesimi çıkarmadım ama şimdide istemediğim bişeyede ses çıkarmamak yanlış gelmeye başladı hepsi bu.

Son düzenleme:
E ondan uzak kalmamanın tek yolu evlenmek değil ki. Sen de onun üniversite okuyacağı ilde iş araştır. Bir işe girmeye çalış. Ya da aynı üniversite de sen de 1 yıl sonra okumaya başla. Ya da erkek arkadaşınla konuş, bulunduğunuz ildeki üniversitelere başvurmasını rica et. Bir sürü yolu var..

Siz istiyorsunuz ki sevgiliniz okumasın bir işe girsin ilerleyen yıllarda evlenelim.
İstememe sebebiniz ise uzaktan ilişki yürütmek zor oluyor.
Kusura bakmayın ama yaşınız gereği bazı şeyleri idrak edemiyorsunuz.
Herkes yaş tutturmuş diyorsunuz ama erkek arkadaşınız bile sizden bir yaş küçük olmasına rağmen sizden daha mantıklı düşünüyor.
Bu şekilde bir düşünce tarzı bencillikten başka bir şey değil.
Sizin yanınıda olabilmek için okul fırsatını tepmesi bence saçmalıktan başka bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…