Siz gider miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şehirde yaşamaya alışmış biri olarak köy hayatına adapte olmak çok zor olur bence. Kendimden biliyorum eşim Bursa'nın köylerinden birinde doğup büyümüş bende şehirde doğdum büyüdüm ilk evlendiğiniz sene köye taşındık 1 sene kaldık ama ölüm gibiydi her hafta pazar elektrik kesilir bi kar yağar camlara kadar soğuğu desen ayrı bir olay sabah akşam soba için kova doldur falan hiç bana göre işler değildi yani çok zor sonra taşındık tabi Bursa içine eşim bile dedi niye taşındıysak köye diye şimdi ben gidelim desem o gelmez
Canım herşeyden önce hayirlisini diliyorum. Çok zor olduğunun farkındayım kurban bayramında gittik eylül de soba yanıyor kızım odadan çıkmak istiyor sürekli :( buraya döndük dünya varmış dedim günlük güneşlik sıcacık.

Ben bir karadenizli olarak asla köye dönmek istemem bizim oraların işleri insanın ömrünü yer. Diyelim ki sadece 1 tane ineğin var ki madem köy hayatı yaşayacaksınız 1 tane ile kalmaz. Sabah kalk doğru ahıra yedir sağ altını küre sonra kendin kahvaltını yap ev işini yap akşam hop yine ahır bu bir kış günü bu arada. Kışın dışarı çıkmıyorlar tabi sende hiç bir yere gidemiyosun ahırda inek var. Yazın fındık, çayır kış için ayy içim daraldı. Yok yok kesinlikle gitmeyin o herkesin yaşamak istediği deniz kenarı köy olduğunu sanmıyorum. Ben yaşadım m sadece yıllık izinlerde ama kv ve kp den biliyorum.

Artılara eksilere bakmak lazım.Burada yaşadığınız hayatın standartına bakmak lazım.

Ucuucuna yaşıyprsanız, büyük şehirin nimetlerinden yararlanmıyorsanız burada durmanın ne anlamı var?

Bir tanıdığım vardı.Ablasına aynı şehir içinde sadece bayramlarda giderdi araçlar bedava diye.

Gidip gelme parası bile önemliydi onun için.

Kısaca yaşam şartlarına göre değişir.

Canım herşeyden önce hayirlisini diliyorum. Çok zor olduğunun farkındayım kurban bayramında gittik eylül de soba yanıyor kızım odadan çıkmak istiyor sürekli :KK43: buraya döndük dünya varmış dedim günlük güneşlik sıcacık.
Evet kesinlikle hayırlısı neyse o olsun canım. Sobalı evde çocuk büyütmek daha da zor ha eskiler yapmış hepimiz sobalı evde büyüdük ama o zamanın şartları gereği öyle büyüdük kendi annemiz istemez miydi sıcacık evde büyüyelim. Eşinin bunları da anlaması gerek ama erkek kısmına bunları anlatmak zor onlara göre ne var ki Ooo sen bahçe işlerine koş sen ahıra koş sen çocuğa koş yemeğe koş temizliğe koş ama onlar için öyle değil malesef

Ben bir karadenizli olarak asla köye dönmek istemem bizim oraların işleri insanın ömrünü yer. Diyelim ki sadece 1 tane ineğin var ki madem köy hayatı yaşayacaksınız 1 tane ile kalmaz. Sabah kalk doğru ahıra yedir sağ altını küre sonra kendin kahvaltını yap ev işini yap akşam hop yine ahır bu bir kış günü bu arada. Kışın dışarı çıkmıyorlar tabi sende hiç bir yere gidemiyosun ahırda inek var. Yazın fındık, çayır kış için ayy içim daraldı. Yok yok kesinlikle gitmeyin o herkesin yaşamak istediği deniz kenarı köy olduğunu sanmıyorum. Ben yaşadım m sadece yıllık izinlerde ama kv ve kp den biliyorum.
Kız içimi kararttin :KK70:tam da dediğin gibi valla.

Ben olsam giderim
Unluler bile onca para malin icinde köy hayati yasamaya basladi.
O kadar varlikliyken kaciliyorsa biz hayli hayli kacariz

Mutfakla evde sorun yok canım elimden geleni yapıyorum. Ben ekip biçme işini bilmem bide köy de sürekli yağış oluyor elektrik gidiyor. Yağış olmazsa sis sarıyor her tarafı. Bide burda doğalgaza alıştım sobaydi filan herşeyi düşünmekten başım ağrıyor
Ben iki üç kere eşimin köyüne gittim mesela misafir olmama rağmen zorlandım su ısıtıp duş aldım
WC dışarda fare gelir die korkarak gittim bu saatten sora alışamam İstanbul doğdum büyüdüm
Mutfağa bile annem sokmadı
Şimdi sevimli gelir belki süt sağmak falan size kuzular ama sevmekle bakmak aynı olur mu siz bilirsiniz

Artılara eksilere bakmak lazım.Burada yaşadığınız hayatın standartına bakmak lazım.

Ucuucuna yaşıyprsanız, büyük şehirin nimetlerinden yararlanmıyorsanız burada durmanın ne anlamı var?

Bir tanıdığım vardı.Ablasına aynı şehir içinde sadece bayramlarda giderdi araçlar bedava diye.

Gidip gelme parası bile önemliydi onun için.

Kısaca yaşam şartlarına göre değişir.
Sizdeçok haklısınız aslında. Söylemesi ayıp asgari ücret malûm 1600 tl. 1000 tl kredi ve faturalar. 600 tl 1 ay geçin bakalım çocuk da var bezi mamasi derken. Rabbim herkesin yardımcısı olsun buna da şükürler olsun aç değiliz ama hayat şartları çok zor burda.

Sorma canım benim eşim de 28 yaşında 2050 de emekli olacakmış da yok bastonla mı işe gidecekmiş de. Ne kadar yasayacagimi bile bilmiyorum diyor. Beni düşün kızımızı düşün diyorum güzel bir gelecek bırakalım ona diyorum. Burda ki eğitimle köydeki bir olmaz diyorum bana diyor ki yeter ki içinde olsun geçen haberlerde çobanlık yapan bi çocuk teog birincisi oldu onun örneğini veriyor. Yeter ki içinde olsun diyor
Ah ah hep o ornekler verilir. Ama 4. 5. Sinifa gelio daha okuma yazmayi sokememis olanlar ornek verilmez :(

Bence tembel değil, kapitalist sistemde köle olmaktan bıkmış bir insan esiniz.
Eger ideal sartlar saglanirsa sahsen benimde hayalim boyle bir köy hayati.
Cocuklarin egitimine gelince egitim koydede verilir, yeterki anne baba özen gostersin.

Bir tane üniversiteli bir çiftin gerçek hikayesi dönüyordu bir ara sosyal medyada.. Hıc koyde yasamamislar daha önce, birden karar vermisler.. Elektriği bile olmayan, teknolojiden uzak bir hayatı seçmişler ve yıllardır öyle sanırım..
Tabii bu üç bir örnek.. Şimdi teknolojinin.ulasmadigi bir yer yok.gibi.

Şehirde doğup büyüyüp, birden köy hayatına geçmek kolay değil.. şehirde yaşamanın sunduğu imkanlara alışan bir insan için alışması zor bir yaşam biçimi..
Herkes köyün sade, mütevazi, sakin, sessiz ve huzurlu hayatina imrenir. Ama dedigim gibi sehir imkanlarına alışan bir insan.icin zor olabilir..

Bence tembel değil, kapitalist sistemde köle olmaktan bıkmış bir insan esiniz.
Eger ideal sartlar saglanirsa sahsen benimde hayalim boyle bir köy hayati.
Cocuklarin egitimine gelince egitim koydede verilir, yeterki anne baba özen gostersin.
Bi de böyle bi sorunumuz var canım iyiki hatirlattin. Ailem annem ablam eniştem herkes eşimi çalışmayı sevmeyen tembel olarak görüyor. Öyle zoruma gidiyor ki daha bu güne kadar kimseye muhtaç etmedi kocam beni. Ama o sebebiyet veriyor böyle dusunmelerine

Sizdeçok haklısınız aslında. Söylemesi ayıp asgari ücret malûm 1600 tl. 1000 tl kredi ve faturalar. 600 tl 1 ay geçin bakalım çocuk da var bezi mamasi derken. Rabbim herkesin yardımcısı olsun buna da şükürler olsun aç değiliz ama hayat şartları çok zor burda.

Çok zor .Eşiniz haklı gibi görünüyor bence gitmelisiniz.Sakın yalnış anlamayın ama doğalgazı ne kadar

kullanabiliyorsunuz.(soba demiştiniz)Ne kadar çıkıp gezebiliyorsunuz?Şartlar çok ağır artık insanca yaşamanın

maliyeti korkunç ve bunu sağlayabilen nüfusun belli azınlığı.Çoğu insan Alinin küllahını Veliye gün geçirmeye

çalışıyor.Ama küçük yerlerde hayat daha basit, daha kolay.Yazları yazlığa gidiyorum orada bile masraf azalıyor.

Bu İstanbul insanı sömürüyor.

Hepinize hayırlı geceler hanımlar. Suan evimiz satılık daha büyük bir ev alma planı yapıyorduk. Eski bina olduğu için tapuda filan sıkıntı çıktı. Eşimde bu evi satarsak memlekete gidelim köy hayatı yaşayalım diyor. Köy hayatı nedir bilmem asla yadırgamıyorum ama yapabilir miyim diye de korkuyorum. Inek sagma, tarlaya gitme filan. Eşim üç günlük Dunya'da niye kendi işimizi yapmayalım diyo. Çalışmaya karşı beyfendi :KK70:mandira filozofu diyorum ben ona:KK70:adam herşeye karşı. Şakaya vuruyorum bakmayın stres yaptım iyice. Eşimle konuşuyorum ben yapamam alışkın değilim diye ama. Ben bıktım burda başkasının kahrini çekmekten diyor. Bilmiyorum hanımlar içimi dökmek istedim sadace. Seviyorum hepinizi :KK200:
Valla eşimle benim de hayalim var ama daha konforlu ve modern bir ev yapıp taşınalım ormanda yaşayalim falan. Gerçekten trafik, beton yığını , dedikodu, gürültü vb şehri terk etmek için bir sürü nedenimiz var . Ama eşimin mesleği ve konumu elimizi bağlıyor emek verdiği bir çok konu var. Bir gün kayışı koparirsak bende konu açacağım. Her şeyden önce umarım nerede olursaniz olun çok mutlu olun:KK200:

Ah ah hep o ornekler verilir. Ama 4. 5. Sinifa gelio daha okuma yazmayi sokememis olanlar ornek verilmez :KK43:
Eşim ve kardeşi liseye kadar köyde okumuşlar. Biri mühendis diğeri mimar. Ayni sekilde babam da köyde okumus liseye kadar o da hukukçu. Dayim da köyde okumus o da sizin örnekteki gibi:KK49: yani biraz da öğrenciye bağlı sanki.

Hiç köy hayatını bilmiyorum ama yapamazsınız
Herkesin bi hayali var yok köy möy
Egedeki köyler değilse direk vazgeçin
Ben köy hayalini de anlamıyorum ama he
Hayır daha sakin bir şehir olabilir okey ama herkes tutmuş bir köy gidiyor halbuki kimse de yapamaz
Niye memleketin bir tek ege'si mi güzel? Başka yerin köyü olunca ne oluyor ki?

bence olabilir neden olmasın alışırsınız diye düşünüyorum hatta benimde bir çiftlik hayalim var :)

Back
X