Siz Hiç Böyle Şey Yaşadınız Mı?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
merhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?

merhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?
tam olarak neden yapıyorsun bunu? seni sevsinler diye mi? çok zavallıca görünüyor buradan yazdıkların.. milletin ödevini yapmak falan

Neden direkt acımısızca yorum yapılıyor anlamıyorum. Eskiden böyle değildi bu site. Herneyse
İyi niyetli saf bir tarafın var ama artık bu devirde böyle şeylerin yeri yok. Az veren candan çok veren maldan hesabı sende hayır demeyi rest çekmeyi gerekirse terslemeyi öğrenirsen emin ol mutlu olursun. Çünkü bu insanlara bu lazım.

Kız millete bu kadar iyilik yaparken yorulmuyormusın ya boşversene. Kim sana nasılsa sende öyle ol. Bende hep kendi halimde bir liseliydim ama muhabbetim iyi değil diye pek arkadasım yoktu uzak duruyorlardılar benden şen şakrak olamadım hiç ama bu benim umrumda değil az insan çok huzur

Çünkü ceptesin kırılmazsın üzülmezsin küsmezsin affedersin hayır demezsin o yüzden seni üzecek şeyleri düşünmezler istedikleri gibi davranırlar. Paspastan bir farkın yok böyle. Yaptıkları herşeyin karşılığını vermelisin. İlk iş olarak hayır demekle başla gerisi gelir.

Sen doğrusun arkadaşım, karşına çıkan insanlar yanlış.

karşındaki insanın niyetini anlamalısın ki ona göre davranasın. Herkes iyi niyetli değil malesef ki.

sen yine de kötüler var diye kötü olma, iyi kalmaya çalış. Ama insanları iyi analiz et.
Unutma, kimse senden kıymetli değil, önce kendin üzülme 💖

Neden direkt acımısızca yorum yapılıyor anlamıyorum. Eskiden böyle değildi bu site. Herneyse
İyi niyetli saf bir tarafın var ama artık bu devirde böyle şeylerin yeri yok. Az veren candan çok veren maldan hesabı sende hayır demeyi rest çekmeyi gerekirse terslemeyi öğrenirsen emin ol mutlu olursun. Çünkü bu insanlara bu lazım.
evet çok haklısınız çok acımasız eleştiriyorlar.

Ben kendimle ilgili bir tespitte bulunmuştum. İnsanlara hediye almayı çok severim. Yurtdışında yaşıyoruz. Tr ye gideceğimiz zaman bavullar hep hediye dolu olur. Ama çifter çifter alırım. Uzak akrabanın çocuğu olmuş ona alırım. Komşunun torununa alırım.. burada günlük buluştuğum insanlara evlerine giderken hediye götürürüm. Hep para harcamam gerekmez. Mesela tr den gelmiş bi miktar tarhana vs. Karşılığında hediye beklemem ama hep veren olurum.

sonra anladım ki ben sevgimi bu şekilde gösteren insanlardanım. Sevmek sevilmek hediyeyle.. karşılığında samimi bir gülüş yeter teşekkür de beklemem.

bu huyumu değiştirdim son zamanlar artık eli boş gidebiliyorum. Sevmek sevilmek maddiyata bürünmek zorunda değil dedim. Sizinki de öyle bir şey olabilir.

Ben kendimle ilgili bir tespitte bulunmuştum. İnsanlara hediye almayı çok severim. Yurtdışında yaşıyoruz. Tr ye gideceğimiz zaman bavullar hep hediye dolu olur. Ama çifter çifter alırım. Uzak akrabanın çocuğu olmuş ona alırım. Komşunun torununa alırım.. burada günlük buluştuğum insanlara evlerine giderken hediye götürürüm. Hep para harcamam gerekmez. Mesela tr den gelmiş bi miktar tarhana vs. Karşılığında hediye beklemem ama hep veren olurum.

sonra anladım ki ben sevgimi bu şekilde gösteren insanlardanım. Sevmek sevilmek hediyeyle.. karşılığında samimi bir gülüş yeter teşekkür de beklemem.

bu huyumu değiştirdim son zamanlar artık eli boş gidebiliyorum. Sevmek sevilmek maddiyata bürünmek zorunda değil dedim. Sizinki de öyle bir şey olabilir.
Aa been
.bn de sevgimi hediyeyle gosterip mutlu oluyorum ama bn de yontmaya basladim:)

Aa been
.bn de sevgimi hediyeyle gosterip mutlu oluyorum ama bn de yontmaya basladim:)
Ne para yetiyor, ne kıymet görüyorsun. Çoğu zaman pahalı pahalı götürdüğüm parfümlere çantalara burun büküldü.. hediye aramak için çok vakit harcıyordum. Ne teşekkür ne hediye sadece kıymet verilmek istiyordum insanlardan. Baktım kıymette yok. Karar aldım çocuklara sadece hediye alacağım. Onlar değişik oyuncak vs bekliyorlar buradan çünkü. Büyüklere sorardım isteği olan var mı yok derlerdi. Çifter çifter hediye alırdım. Eşimin kardeşlerine üçer dörder hediye aldım diye kavga etmişlimiz var.

bir de mesele zaten sevdiğini bu şekilde maddiyatla göstermek zorunda olmamak.

bana cehpe alabliriler yada en kötüsü bağırsalar rezil olurum falan

Ne diye bagıracak ki?
Onun ödevini yapmadığın için mi? Kendi harçlığından bölüp ona vermediğin için mi? Evinizden kendi eşyanızı onlara vermediğiniz için mi?Evine götürüp yemeğinden yedirmediğin için mi?
Burada iyi niyet falan değil, derin bir psikolojik sıkıntı var. görüştünüz mü hiç bu tarz bir uzmanla?

Hayatta iyi olmalı insan ama çok iyi olmamalı. Belki de çocukluğunuzda tramvatik bir olay yaşamış olabilirsiniz birine hayır demiş ve kötü durumda bırakılmış olabilirsiniz. Bu psikolojiden kurtulmak için yeni arkadaşlar edinin ve bırakın insanlar sizi siz olduğunuz için sevsin.

Back
X