Fakat bunu zarar vermek olarak değerlendirmek bence yanlış.Şöyle düşünün, herhangi bi konuda çok net bi kuralınız var.Mesela mutlaka hayatınızın bir döneminde araba sahibi olmayı çok istiyorsunuz.Bayan sürücüleri gördüğünüz zaman kalbiniz daha hızlı çarpmaya başlıyor.Çok beğendiğiniz arabaları kullanan bayan mı erkek mi diye bakmaktan kendinizi alıkoyarmıyorsunuz.Üstelik o beğendiğiniz arabayı kullananın bir bayan olduğunu görüyorsunuz.Sonuç olarak durumda buna müsait olduğu için, ya da ileride araba almanızı sağlayacak bir işiniz olucağı için eninde sonunda ''kendi iradenizle'' o arabaya kavuşmanız mümkün.Başkalarından bişey beklemiyorsunuz yani, siz alıcaksınız. Ama bir gün evleniyorsunuz, ve elinize para geçtiği zaman çok uzun süredir istediğiniz o arabayı artık alabilicem derken eşiniz size ''Araba alamazsın, ben senin trafikte olmanı istemiyorum.Kadınlar zaten iyi araba kullanamaz, içim rahat etmez'' gibi kendince bir sürü sebep sıralayarak engel oluyor.Karşılığında siz ne yaparsınız? Bunu söyleyen eşiniz.Kocanız.Ama sizde yıllardır istemişsiniz.Belki ikna etmek için çabaladınız bir süre olmadı.Sanki bunun sonu olmamasına ikna olmaya gidiyor.Ama işte benim yolum o noktada ayrılıyor.Ben ikna olmak yerine onu zorlamaya başlıyorum. Kabul etmiş gibi yapıp metroda biriyle kavga ettiğimi, birinin tacize uğradığını gördüğümü, işe geç kaldığım için patronumdan azar işittiğimi anlatmaya başlıyorum.Psikolojik olarak etkileme çabası yani.Hatta bi akşam durakla ev mesafesinde soğuk havada yürüdüğüm için aşırı üşüdüğümü söyleyip sinirlerim bozulmuş gibi davranıyorum.Ama asla araba kelimesini kullanmıyorum.Hatta en son akrabalardan bi bayan kendine araba alınca oturup ağlıyorum.Eşimin bu şekilde huzurunu kaçırıyorum ve nihayetinde para ile ilgili bi sıkıntım olmadığı için o arabaya sahip oluyorum.Halbuki metroda kimseyle kavga etmedim, tacize uğrayanıda görmedim.Montum kalın olduğu için eve yürürkende çok üşümemiştim.Ama ikna etmek için biyerlerden vurmanın başka yolu yok.Çünkü arabasızlığı kabul edemiyorum hayalini yıllarca kurdum. GİBİ. Yada, ev arkadaşınızdan daha erken kalktığınız için sürekli dikkatli davranıyorsunuz uyandırmamak adına, ama o buna dikkat etmiyor.Uyarıyorsunuz aynı şekilde devam ediyor.Bu sorun ortadan kalkmak bilmiyor.O zaman ben sabah ondan erken kalkınca bardak kırmaya başlıyorum(elimden düştü). Kapıyı çarpıyorum (ceyran oldu) gibi.Bunu ona gösteriyorum.Bende onu uyutmuyorum çünkü o bana saygılı OLMADI. Yada eşim beni ailesine karşı korumak zorunda, yoksa ona olan sevgim bitiyor bu benim hassas noktam.Ailesine karşı korumadığı zaman ya sevgim biticek, yada korumayı öğrenicek.O zaman beni koruması için vicdan yapmasına sebep olucak şeyler sıralıyorum ve istediğimi alıyorum. Kısacası ''daha kötü olur'' dan kastım, karşılığını misliyle vermek yada huzurunu kaçırmak.Buda zarar vermeye girmez bence.Ama bütün hayatı böyle savaşarak yaşamak zor.Neden bu kadar açıklama yaptım, çünkü biraz hakaretvari karşılık vermişsiniz.Belliki anlayamadığınızdan.Böylesi daha açıklayıcı olabilir.