• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasıl hissediyorsunuz?

Feel Good Inc

Still livin' biatch
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
2.027
5.502
108
Merhaba hanımlar, sizde boğulma hissi yaşıyor musunuz benim gibi?

Her şeyin fiyatlarının fahiş bir şekilde artması, yaşam standardımın sürekli düşmesi olsun, önceden sadece denemek için aldığım şeyleri bugün bin kere düşünerek almamam olsun, ekonominin içler acısı hali ve giderek fakirleşmem beni altüst ediyor. Nefesim daralıyor.

Dahası dışarı çıktığımda hayattan daha da soğuyorum, gözleriyle insanı yiyip bitiren sapık, tek hücreli, beyinsiz organizmalar, istediğini taciz edilmeden giyememek, ortalıkta 3-4 karısıyla dolaşan suriyeliler ve onların en az 20 çocukları, her tarafta Arapça tabelalar, dükkanlar; tüm parkları ,mesire alanlarını, plajları, hastahaneleri doldurmuş olmaları... 2 milyon daha mülteci gelecekmiş, bugün internette gördüm, üstelik kafa kesen tayfayla karışık olarak. Gözlerimizin önünde toplum değişiyor.

Artık dışarı çıkmak bile istemiyorum..
22 yaşındayım. Tüm arkadaşlarım yurtdışına kaçma planları yapıyor. 2017'de 250 bin genç ülkeyi terketmiş. Ben de gitmek istiyorum açıkçası ama bölümüm pek uygun değil.(Aslında gitmek değil, sadece insanca yaşamak istiyorum). Artık nefes alamıyor gibi, sıkışıp kalmış, boğuluyormuş gibi hissediyorum.

Bana söyleyebileceğimiz herhangi umut verici bir şeyler var mı acaba? Hayatımızda iyiye giden bir şeyler hiç mi yok? Ruh sağlığımı nasıl koruyabilirim? Siz nasıl koruyorsunuz?

Sen git ,o gitsin ,bu gitsin ,ülkemiz gelen araplara yada kafa kesengillere mi kalsın ? Ülke benim ,toprak benim ,daha çok çalışıp ,bu ülkeye ne katabilirimi mi düşünmek lazım acaba ?! Bide kaçınca ülkemizde bulunan ve mevcudiyetlerini giderek arttıran tayfanın sınıfına dahil olmuyor muyuz ? Gittiğimiz ülke sanki bize kucak açacak ..sen gelenler için ne düşünüyorsan onlar da senin için onu düşünecek ..azınlık olmaktansa ülkemin bayrağının altında çoğunluk olup , onu daha ileriye taşımak için elimden gelenin fazlasını yaparım .

remen iç sesim olmuşsun

memleket ve kendim için çok endişeliyim

iş yerinde de çok konuşuyoruz neydik nolduk diye

işin kötüsü herkes bunların iyi günlerimiz olduğınu düşünüyor

Kesinlikle. Bir 10 yıl sonrasını hayal etmeye çalıştığımda kesinlikle bir an önce kaç sinyali veriyor beynim ama kaçamıyorum. Bari bakış açımı değiştireyim de akıl sağlığımı yitirmeyeyim diyorum.:KK14:

Sen git ,o gitsin ,bu gitsin ,ülkemiz gelen araplara yada kafa kesengillere mi kalsın ? Ülke benim ,toprak benim ,daha çok çalışıp ,bu ülkeye ne katabilirimi mi düşünmek lazım acaba ?! Bide kaçınca ülkemizde bulunan ve mevcudiyetlerini giderek arttıran tayfanın sınıfına dahil olmuyor muyuz ? Gittiğimiz ülke sanki bize kucak açacak ..sen gelenler için ne düşünüyorsan onlar da senin için onu düşünecek ..azınlık olmaktansa ülkemin bayrağının altında çoğunluk olup , onu daha ileriye taşımak için elimden gelenin fazlasını yaparım .

Ben de bazen, idealist anlarımda sizin gibi düşünüyorum ama sonra bir tanecik ömrüm olduğu aklıma geliyor.

Ekonomi ülkenin hali içler acısı. Burada açılan kaçıncı konu bu. Hepsi de kapatılmak zorunda kalındı niye siyaset yapmadan bu konuyu konuşamıyoruz çünkü konuşulamaz. Burada da siyaset yasak. Yani konunuz az zaman sonra kapatılacak gibi duruyor. Çok ban çıkmasa bari.
Gidebiliyorsan git derim benimde kendimi ayarlamam 3 sene gibi duruyor sonra işleri ayarlarsam bağlasalar durmam. Ülkene hizmet etmek güzel bişey ama devlet olmuş hükümet.. Ekonomi dibe çakılmış bakanı kim mesela? Naparlarsa yapsınlar kim oy verdiyse o düşünsün .Ben gidip insan gibi yaşamayı seçerdim

Koruyamıyorum.
Bende eşimi ikna etme aşamasındayım.
Gitmek kaçmak istiyorum bu ülkeden.
Hergün kadın cinayeti,taciz,şiddet,kavga,parasal kriz haberleri duyuyoruz. Ve hiç kimse hiçbirşey yapmıyor/yapamıyoruz.
Hergün benzine salçaya zeytinyağına ve çopu gıdaya baklagillere zam geliyor.
5 liraya aldığımızı yarın 7.5 lira olarak görüyoruz reyonlarda.
Ve daha birçok şey.
Gitsek herşey daha iyi olacak sanki.
Maddi durumumuz çok çok iyi durumda.
Ama en çok bizi vurdu (işimiz dolayısıyla)
Bizimkiler baklagilleri,salçaları stok yapmaya başladılar bile.
Asıl kriz eylül-ekim çek döneminde başlayacak diyorlar.
Ondan sonra da kışa işsizlik oranı yükselecek,doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar kendini çok daha hissettirecek.
Bu halk ne yapacak bilmiyorum.
Allah yardımcımız olsun.

Şu zamanda ne evlenir ne çocuk yapılır nede çocuk okutulur.. yegenlerim anasinifina baslicaklar ve ikizler onlar için dün akşam ablamla çanta bakmaya çıktık aman allahım fiyatlar maşallah üstelik daha anaokulu için çanta bakıyoruz birde bunun ilkokul 1 hazırlığı var ve 2 çocuklar. . Dedimya ne evlenilir ne çocuk yapilir nede gecinilir bu devirde. .. En ufak bişide dolar yükseldi fiyatlar arttı diyorlar ne sorsak. .

Bana söyleyebileceğimiz herhangi umut verici bir şeyler var mı acaba? Hayatımızda iyiye giden bir şeyler hiç mi yok? Ruh sağlığımı nasıl koruyabilirim? Siz nasıl koruyorsunuz?

Güzel şeyler söylemek isterdim ama Ekim ve Kasım daha da kötü olacak gibi duruyor.
Gemi batarken keman çalan orkestra gibiyiz.

Şu zamanda ne evlenir ne çocuk yapılır nede çocuk okutulur.. yegenlerim anasinifina baslicaklar ve ikizler onlar için dün akşam ablamla çanta bakmaya çıktık aman allahım fiyatlar maşallah üstelik daha anaokulu için çanta bakıyoruz birde bunun ilkokul 1 hazırlığı var ve 2 çocuklar. . Dedimya ne evlenilir ne çocuk yapilir nede gecinilir bu devirde. .. En ufak bişide dolar yükseldi fiyatlar arttı diyorlar ne sorsak. .

Vatandaşımız gelecek kaygısıyla çocuk yapmaktan, aile kurmaktan imtina ederken, bu ülkenin misaifirleri umarsızca yavruluyor. Adalet mi bu?

Aslında iyi bi gelirimiz var sayılır
Bir kaban 600 lira 2 kişi dışarda bir gün geçirelim desek hoop 200 lira gitmiş yeme içmeye sadece
Yatırım asla yapamıyoruz günü kurtarıyoruz
Dışarı çıktığımda az bi makyaj dahi yapsam(dekolte giymıyorum eşim yanımda yokken) bebeğim yanındayken bile adam arabadan kafasını komple çıkarıp salya akıtıyor. Çözümü pijama ve sıfır makyajda buldum vala ben sindim ama lütfen siz sinmeyin
Tüm pis heriflere rağmen şortunu giyip gezinen tüm kızlarla içten içe gurur duyuyorum

Ben de bazen, idealist anlarımda sizin gibi düşünüyorum ama sonra bir tanecik ömrüm olduğu aklıma geliyor.
Evet sadece şuan yaşadığımız bizim ,ölümden sonrası başka bir boyut fakat neden kaçmak yerine savaşmak ,düşüncesi zorluyor bizi ?

Daha bu sabah arkadaşımla kahve içerken konuştuk bu konuyu ..evet iyiye gitmiyoruz , ülkede büyük bir karmaşa mevcut fakat bu düzelmeyecegi anlamına gelmez ..daha fazla birşey yazarsam banlanacagim sanırım :)

Back
X