• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasıl hissediyorsunuz?

Koruyamıyorum.
Bende eşimi ikna etme aşamasındayım.
Gitmek kaçmak istiyorum bu ülkeden.
Hergün kadın cinayeti,taciz,şiddet,kavga,parasal kriz haberleri duyuyoruz. Ve hiç kimse hiçbirşey yapmıyor/yapamıyoruz.
Hergün benzine salçaya zeytinyağına ve çopu gıdaya baklagillere zam geliyor.
5 liraya aldığımızı yarın 7.5 lira olarak görüyoruz reyonlarda.
Ve daha birçok şey.
Gitsek herşey daha iyi olacak sanki.
Maddi durumumuz çok çok iyi durumda.
Ama en çok bizi vurdu (işimiz dolayısıyla)
Bizimkiler baklagilleri,salçaları stok yapmaya başladılar bile.
Asıl kriz eylül-ekim çek döneminde başlayacak diyorlar.
Ondan sonra da kışa işsizlik oranı yükselecek,doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar kendini çok daha hissettirecek.
Bu halk ne yapacak bilmiyorum.
Allah yardımcımız olsun.

Ekonomi ülkenin hali içler acısı. Burada açılan kaçıncı konu bu. Hepsi de kapatılmak zorunda kalındı niye siyaset yapmadan bu konuyu konuşamıyoruz çünkü konuşulamaz. Burada da siyaset yasak. Yani konunuz az zaman sonra kapatılacak gibi duruyor. Çok ban çıkmasa bari.
Gidebiliyorsan git derim benimde kendimi ayarlamam 3 sene gibi duruyor sonra işleri ayarlarsam bağlasalar durmam. Ülkene hizmet etmek güzel bişey ama devlet olmuş hükümet.. Ekonomi dibe çakılmış bakanı kim mesela? Naparlarsa yapsınlar kim oy verdiyse o düşünsün .Ben gidip insan gibi yaşamayı seçerdim

Ekonomi bir yana, en fenası psikolojik tutsaklık ve sıkışma hissi. Uyandığın yerin, senin doğduğun büyüdüğün yer olmağını farketmek. Yabancılaşma.

şu an yurtdışında yüksek lisans yapıyorum. dönünce deneyim kazandıktan sonra çin’e ya da başka ülkelere iş başvurusu yapacağım çünkü ben artık gerçekten dayanamıyorum bizim ülkede akıl sağlığını korumak büyük bir meziyet.

Aynı sizin gibi düşünüyorum.
Bölümüm uygun olsa giderdim yurtdışına.Çünkü maddi manevi baskı altındayız.
Ülkemi seviyorum ama yaşanacak yer olmaktan çıktı artık.

Bazı şeyler bu kadar ayan beyan olmasa, görüntüde her şey iyi gözüküp içten içe çürüsek bile, insan mutlu olacak bir şeyler buluyor. Ama her şey artık o kadar açık bir şekilde ve göz göre göre yapılıyor ki, bizden yalancı bir mutluluk yaşama hissini bile çekip aldılar. Bu yüzden artık katlanamaz oldum.

Tam kahrımdan sigaraya başlayacağım, fiyatı aklıma geliyor vazgeçiyorum. Neyse ki smiley parayla değil. :KK14::KK14::KK14:

Kıyamam. :)

Ben de daha önce hiç sıcak bakmadığım Rusya'ya gitsem daha iyidir gözüyle bakmaya başladım. Yüksek lisansa başladım bittiğinde gidebileceğim yerlerin araştırmasına gireceğim. Gittikçe tek başıma dayanmak daha zor oluyor benim için.

Vallahi ben de bunalımdayım. Kademeli olarak fakirleşiyoruz ve bunu durduramıyoruz. Yurtdışı seçeneğim yok. Buz küpü gibi eriye eriye buharlaşıp kaybolacağız sanırım en son.

İşte sıkışıp kalmak derken kastettiğim tam olarak bu.

İnsanın bir ömrü var. Neden bu yaşama mecburum diyor insan. İnternette orada burada başka ülkelerde insanların nasıl yaşadığını görüyoruz artık, eskisi gibi değil. Herkes bir ömrünü en iyi şekilde yaşamak istiyor. Savaş, kriz ve türlü pislik şeylerle değil.

Konu buradan alır yürür siyasete, hatta söylemeden geçemeyeceğim; kendi ikinci tabak yemeğini yiyemezken ki o yemek de hani öyle yemek gibi yemek değil yağı ne yağı, bilmem nesi ne belli değil yemekler, resepsiyon menülerini görüp "Yemeyecek de ne yapacak, o mevkide olmak bunu gerektirir" diye destekleyenleri görüyorum ya. Müstahak size geberin diye bağırasım geliyor ama olan arada bizlere, bizim çocuklara da olacak.
Reva mı?

Konu buradan alır yürür siyasete, hatta söylemeden geçemeyeceğim; kendi ikinci tabak yemeğini yiyemezken ki o yemek de hani öyle yemek gibi yemek değil yağı ne yağı, bilmem nesi ne belli değil yemekler, resepsiyon menülerini görüp "Yemeyecek de ne yapacak, o mevkide olmak bunu gerektirir" diye destekleyenleri görüyorum ya. Müstahak size geberin diye bağırasım geliyor ama olan arada bizlere, bizim çocuklara da olacak.
Reva mı?

Aman sakın bağırma, hain olursun.

Insanin tutunacak bir dali olmadiginda, ulkenin basindakilere guvenemediginde boyle umutsuzluga dusmesi cok normal. 27 yasindayim. Ben kendimi bildim bileli tr yi tek bir kisi yonetiyor. Agizlarda hep gecmise bir ozlem. Eskiden boyle miydi laflari. Ama degisen tek sey git gide kotulesen ekonomi, insan ahlaki, artan guvensizlik, eziklik, ve sindirilmislik oluyor. Pozitif hic bir ilerleme goremiyorum.

Insallah kacip kurtarirsiniz kendizi. Tr de olsaydim sanirim izmire, cesmeye, veya tatil beldesine yerlesmeye calisirdim. Ben artik korkudan vatanima ziyarete bile gidemiyorum.

Insanin tutunacak bir dali olmadiginda, ulkenin basindakilere guvenemediginde boyle umutsuzluga dusmesi cok normal. 27 yasindayim. Ben kendimi bildim bileli tr yi tek bir kisi yonetiyor. Agizlarda hep gecmise bir ozlem. Eskiden boyle miydi laflari. Ama degisen tek sey git gide kotulesen ekonomi, insan ahlaki, artan guvensizlik, eziklik, ve sindirilmislik oluyor. Pozitif hic bir ilerleme goremiyorum.

Insallah kacip kurtarirsiniz kendizi. Tr de olsaydim sanirim izmire, cesmeye, veya tatil beldesine yerlesmeye calisirdim. Ben artik korkudan vatanima ziyarete bile gidemiyorum.

Çeşmede lahmacun menü 100 TL'ymış diyolla. :KK17:

Aman sakın bağırma, hain olursun.

Ne desek hainiz(!) zaten, fikir belirtmek suç, tatmin edici hiçbir açıklama yok; aynı nakarat "Dış güçler".
Her ay güya bi ülkenin bi malını boykot ediyoruz, bi göndermeler filan laf salatasıyla devam, biraz da esas boykot edilmesi gereken yerli mallarımızı(!) boykot etsek sorun kalmayacak.

şu an yurtdışında yüksek lisans yapıyorum. dönünce deneyim kazandıktan sonra çin’e ya da başka ülkelere iş başvurusu yapacağım çünkü ben artık gerçekten dayanamıyorum bizim ülkede akıl sağlığını korumak büyük bir meziyet.

Aynı sizin gibi düşünüyorum.
Bölümüm uygun olsa giderdim yurtdışına.Çünkü maddi manevi baskı altındayız.
Ülkemi seviyorum ama yaşanacak yer olmaktan çıktı artık.

Kıyamam. :)

Ben de daha önce hiç sıcak bakmadığım Rusya'ya gitsem daha iyidir gözüyle bakmaya başladım. Yüksek lisansa başladım bittiğinde gidebileceğim yerlerin araştırmasına gireceğim. Gittikçe tek başıma dayanmak daha zor oluyor benim için.

3 yıl önce bu durumlara uyansam ben de gidebileceğim bir bölüm tercih ederdim.:KK14::KK14:

Bizim milletimiz böyle saksakcilikla günü kurtararak, çolugunu çocuğunu rica minnet ise sokup bunu da övüne övüne anlatarak, asla liyakatla o koltuğa gelmemiş insanların cebini doldurmasını sanki kendi fakirliğinin acısını çıkarıyormuscasina alkislayarak ve en önemlisi nerelerden geldiğini, bu vatanı nasıl elde ettiğini unutarak yaşadığı sürece yarın bugünden asla iyi olmayacak. Her gün daha az para harcayıp ay sonunu getirememek milli hobimiz olmuş durumda. insanlar aç kalmaktan, insan gibi beslenememekten zevk alıyorlar sanırım. Ne de olsa bugünümuze sukretmemiz gerektiği öğretildi bize, değil mi? Asla isyan etme, öbür dünyada alırsın karşılığını.

Neden böyle konular açıyorsunuz? Bize kastiniz ne? Buraya da giremezsem bütün gün boş dakikalarımi nasıl değerlendireceğim ben şimdi?

Back
X