Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama işte şu durum olmasa alabiliten vardı. 30 bine araba vardı eli yüzü düzgün şimdi olmuş 75 bin. Şaka gibi ya.
Yani ben kendi içsel sorunlarımı düşünürken ucu hep bu noktaya dayanıyor ve kızıyorum cidden.

Ben kızmıyor muyum Koa?
Kızıyorum elbette.
Sonra kızmaya muhattap bulamayınca eşime, kendime kızıyorum mesela..
Salak kafamıza söyleniyorum.
Sonra kızgınlık duygusu uzun sürmüyor daha başka duygulara geçiş yapmam gerekiyor acilen.
Çünkü kızmak çözüm olmuyor.
Ve biz yaşama bir şekilde devam etmek zorundayız.
 
Çalıştığı kurum sayesinde yurt dışına çıkıyor o süreç boyunca cebinden para çıkmıyor ve yurtdışına çıkabiliyorum kriz yok diyor :KK70: şaka gibi
Bir de paraya doyun diyor. Kendi asgari ücretle çalışmayan eş ve çocuklarla geçinmeye çalışsın bakalım. 4 cocuk büyütmek kolay mı bu devirde. Gelip tuzu kuru olanlar yazıyor ya dalga geçer gibi.
 
Geçen gün ekmek almaya çıkmıştım. Çıkmışken evde salatalık bitmiş onu da alayım dedim. Salatalığın yanında 4 ya da 5 adet domates aldım tam o sırada kızım çilek gördü. Naylon bir kaba koyuyorlar ya ondan. İşte bir kilo kadar çilek 4 ya da 5 adet domates ve bir kilo kadar salatalığa 25 TL ödedim.
Ben oradayken kadının biri yemin ediyorum sadece 2 adet ( yazı ile iki) biber aldı. 2-3 domates aldı 5 tl ödedi. Bu bolluk bereket aylarında vatandaşı sadece 2 biber alabilecek hale getirenlere yazıklar olsun...


Yetecek kadar almış olabilir mi? benim gibi 2 hafta önce 1 kilo biber alıp dolapta çürümesini beklememek için.
 
Merhaba nihayet serin bir akşamdan sevgiler. Öncelikle baştan yazayım “Ya sev, ya terk et” çiler yazmasın konuya rica ediyorum. Ben akıldan çok tavsiye ve dertleşmek istiyorum. Çünkü TR’de ve özellikle de İstanbul’da yaşamak artık bana çok zor geliyor. Gürültü, kalabalık, insanların saygısızlığı ve bitmek bilmeyen kakafoni, herşeyin el yakması, kendi ülkemde tatile gidip cennet köşeleri keşfedememek, yurtdışının artık tamamen bir hayal olması, herşeye sürekli zam gelmesi, işsizlik, sürekli endişe ile yaşamak kısaca bu ülke beni yordu.

Yurtdışı imkanımız malesef yok, eşimle ben üniversite mezunu beyaz yakalıyız hatta o şu an işsiz. Bilişim sektöründe ama iş yok, aramıyor bile kimse. Hadi herşeyi yıkalım bir arsa alıp ev yapalım, bazısı Bursa’da köyde, bazısı Burhaniye ya da Urla’da yaşıyor öyle yapalım desek para yok! Ayrıca iş mevzusu ne olacak büyük problem çünkü oralarda istihdam kısıtlı. Yani biz bir süre daha buraya mahkumuz. Hoş gerçi İzmir’e gidince döviz düşmeyecek, ülke aynı ülke kriz aynı kriz.

Peki siz nasıl dayanıyorsunuz?

İçinizde çocuğu olanlar var bu ülkenin gidişatından böyle üstüne çöreklenilmesinden güzelim kendine yeten bu ülkenin dışarıya bağımlı hale gelmesinden hadi hepsini geçtim bir kadın olarak kadına şiddetten, Allah korusun ama tecavüze uğrasak ya da eşimiz bizi öldürse arkamızdan “orada ne işi varmış, ne biçim giyinmiş, kesin adamı kışkırttı” denecek olmasından. OF YAZARKEN BUNALDIM. Bütün bunlar sizi yıpratmıyor , umudunuzu örselemiyor mu? Ne olur akıl verin bana ben dayanamıyorum. Gerçekten depresyondayım, anti depresan almama rağmen zihnim artık bu kaygı halinden ağrıyor. Elle gelen düğün bayram diyemiyorum bu ülke hepimizin hepimiz batıyoruz batarken. Ne olur umutlarınızı, size güç veren düşüncelerinizi benimle de paylaşın.
Bayıldım yazınıza zihninize sağlık. ..ben egedeyim Aydın da ...suç oranı epeyi düşük sakin bir kenttir koyu Atatürkcu ve isteyen ramazanda ibadetini yapar isteyen yapmaz ve kimse kimseye karışmaz adı gibi AYDIN bir şehir yani Memleketim. ..ama o iç bunaltici haberler elbet heryerde var...maalesef. .ama inanin buz yılda bir iki istanbul q geliyoruz hep diyorum insan bu hengameye nasıl dayanır diye...ömür torpusu trafik...pahalılik ...suç oranı. ..yani gördüğünü nasılsa bir daha görmem diye mi yapıyor insanlar bilmiyorum ama biz çocukluk arkadaşlarımız akrabalarimiz komşularımiz hep beraber geçiniz gidiyoruz ...adeta hepberaber yaşlanıyoruz bu tanıdıklik güven veriyor elbette. ..bence buraları da düşünün inanın ucuz bir kenttir. ..insanların organik pazar diye gittiği her Pazar bizim organik zaten ....köylumuz kendi malını satar ...çok güzel bence buralari. ..beklerim ☺
 
geçen hafta bir üye tutturdu ülkede herkes tatile gidiyormuş otellerde boş yer bulunamıyormuşşş bla bla.bend e turizm mezunuyum tereciye tere satıyor .denizi görmeyen tonla insan var bu ülkede ne tatili tatile gidenler aynı kesim hep ha bir de akrabası deniz kenarında yaşayan ve çocukları ısrar ettğinden onların evinde utana sıkıla tatil yapmaya çalışanlar var.
Abimler m...s’tan yapar market alışverişlerini poşetleri boşaltırken faturalara bakmaya korkardım çünkü 5 poşet şey 600 tl’den aşağı olmazdı o kadar üzülürdüm ki...Ne tatili millet mutfak alışverişine zor yetişiyor markette kasada sıra beklerken görüyorum insanların toplu mutfak vs. alışveriş sonrası kasiyerlere “acaba ne kadar tutacak?” diye korka korka bakmasını..Bu korkuyla bakan millet mi gidebiliyormuş tatile?
Neyse bu konu çok ban yedirir bence daha fazla konuşmayayım 🤐😅
 
Bir de paraya doyun diyor. Kendi asgari ücretle çalışmayan eş ve çocuklarla geçinmeye çalışsın bakalım. 4 cocuk büyütmek kolay mı bu devirde. Gelip tuzu kuru olanlar yazıyor ya dalga geçer gibi.
Ben yazdim paraya doymak istiyorum çünkü 😂
Bu sey değil mi ya griz mıriz yok ehonomi çok eyi avrupa bizi gıskanıyo herkesin evinde buz dolabı var ekonomi tavan ekonomi uçuyo 2yila en iyi 10 ekonomiye giricez
 
Yürüyebilen bütün insanlar yürüyemeyenlerden daha mi iyi durumda?

o engellinin yaşam standartlari ortalamanin üstünde olabilir.

o insanlar o sekilde hayatlarina "normal" olarak devam edebiliyorlar.

eksik ve acınası insanlar yerine normal insanlar gibi davranilsa ve toplum onlarin yanindan gecerken sukretmek yerine egitim ve is yasami sunsa senin benm gibi insan dese keske.

Görme engelli akademisyen taniyorum, inanin adamı görseniz kendi halinize acırsınız.

Hos konu acımak degil de siz "şukrediyorum " derken kendinizden eksik veya âşaği konumda oldugunu ima ettiniz sanirim o yuzden yazmak istedim.

konu dışına kaydi biraz kusura bakmayin🙈
+++++++
 
O kısımları düşünüyorum ama kısa süreli.
Ayrıntılarla boğuşamiyorum.
Yüzleşmem gereken yeni ve çok yabancı problemler varken bu kadar düşünebiliyorum..

Çünkü herkes kapısını kapattiginda kendi hayat telaşına kapılıp gidiyor bir yerde..

Bu arada..

"Yaa o açıdan düşünmemiştim kusura bakmayın. Allah şifa versin. "

Yazmanız gereken yorum buydu.

Neyse ben öyle okumuş olayım.
Tabii ki geçmiş olsun, allah şifa versin, bu konu tartışmaya kapalı, ama sizin burada insanların maddi kaygıları ıcın boş kafalı diyip kendi derdinizi tartışmaya alet etmeniz guzel bir sey degil. Konu maddi bir şeyken Benım de çocuğum hasta demeniz hos degil yani, kimse bu konuda size bir sey demez ki
 
Bir de paraya doyun diyor. Kendi asgari ücretle çalışmayan eş ve çocuklarla geçinmeye çalışsın bakalım. 4 cocuk büyütmek kolay mı bu devirde. Gelip tuzu kuru olanlar yazıyor ya dalga geçer gibi.
dört çocuğu tek maaşla yedi sene felçli bir anneye bakarak yaptım,şimdi gönüllü anne olarak yardım kuruluşunda öksüz yetim çocuklara yardım ulaştırıyoruz,kendi göz nurumdan ne olursa katkıda bulunuyorum.yani maldivlere tatile gitmiyorum.sizde o yerlere gitseniz ne kadar neye kafayı yormuşsunuz şaşırırsınız.sizede iyi geceler
 
dört çocuğu tek maaşla yedi sene felçli bir anneye bakarak yaptım,şimdi gönüllü anne olarak yardım kuruluşunda öksüz yetim çocuklara yardım ulaştırıyoruz,kendi göz nurumdan ne olursa katkıda bulunuyorum.yani maldivlere tatile gitmiyorum.sizde o yerlere gitseniz ne kadar neye kafayı yormuşsunuz şaşırırsınız.sizede iyi geceler
Ne alaka şimdi ulkenin insanların parasizligiyla
 
Ülkemiz güzel, kendine yeten bir ülkeydi de şimdi mi dışa bağımlı hale geldi.Şaka mı? Bu kısma hiç katılmıyorum. Çok daha kötülerini de gördük, gördüler eskiler. Ve evet şuanda da kötü. Durumlar kötü.Pandemi ile birlikte daha da berbat hale geldi dünyada.
Dünya bir yere sürükleniyor da biz de her gün önümüze sunulanı yaşıyoruz gibi hissediyorum.
Değil yurtdışına çıkmak bu sene şehirdışına zor çıktık. Sebebi pandemi yine.
Olduğumuzdan daha iyi durumda olmak isterdim maddi açıdan. Kim istemezki zaten. Ama şükür çok büyük problemlerim yok. O yüzden düşünmemeyi tercih ediyorum. Ulaşamadığımız yerlere mundar diyoruz 😄 Benim sahip olduğum standartlara sahip olmayan da var. Ülkemizde de dünyada da özendiğim hayatları yaşayanlar da var, bana özenen de var elbet. Benim payıma düşen de bu.
Kabulleniş sanırım... Ülkemize hizmet ediyoruz, selameti için dua ediyoruz, çalışıyoruz, daha iyisi için. Ama elden gelen vatandaş olarak sadece bu. Ötesine gücüm yetmiyorsa kabullenip otururum aşağı😐😐
Kendi hayatımıza bakarız. Denize nazır bir villada yaşıyor olma hayalimiz baki kalır😉 Hayallerimizde dolara endeksli değil ya. Allah sağlık versin, gerisi kolay bir nebze.
 
Tahammül etmiyorum. Şükrediyorum.
Ülkenin değil çünkü dünyanın çivisi çıktı. Siz de var olup belki başkasında olamayacak her ne var ise onun için şükretmeyi denediniz mi?

Konuyu dramatize etmek istemiyorum ama ne zaman bir engellinin yanından geçsem içimden “Allah’ım sana şükürler olsun” derim. Bunu hep derim, şaşmaz. Eğer yürüme engelli ise yavaş geçerim yanından belki saçma ama sanki hızlı yürürsem o üzülecek gibi gelir. İnsan her zaman doyumsuz bir varlıktır. İstediklerinizi elde ettiğinizde başka bir istekler listesi gelir. Şükredebildiğimiz sürece mutlu olabiliriz.
Ayrıca yurt dışını bal kaymak zannetme hastalığına da hastayım. :olamaz:
ne kadar değişik düşünce tarzınız var.örnek vereyim ben beyin ameliyatı oldum halaaa iyileşemedim ee şimdi asgari ücretle geçinmeye çalışan daha doğrusu geçinemeyen çocuğuna muz alamayan eğitimi için tablet alamayan vatandaşımız ayyy çok şükür iyi ki beyin tümörüm yok mu desinnnn pesssss. herkesin derdi kendine hastır ve ekonomik sıkıntı da basbayağı derttirrr
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X