Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır yasam standartlarının altında bile sayılır evim 2 el esya dolu her yere yurume gidiyorum 30 dk rahat yuruyorum otobüse para vermemek icin spor oluyor alıstık artık ama her şeyi de alıyorum 2 el de olsa yeni bulabılıyorum temiz kullanıyorum
2. Ele şükrediyorsunuz demek hmm

Cidden tüm samimiyetimle soruyorum : ne manâ ne alaka şu yazdığınız. Bakın sinirlenmiyorum da cidden ne manâ?
Hem karnım doysun hem pastam dursun modundasiniz çünkü
Büyükşehire ayak uyduramiyorsunuz ama vazgecemiyorsunuz ülkenin her yeri Istanbul kadar pahalı değil
Dışardan alıyoruz diye yakiniyorsunz,elini taşın altına koymayan kimse bundan dert yanmamali bence.İstanbulda yaşayanların kaçı İstanbullu?Herkes bir yerden göç edip gelmiş hal böyle olunca ,tarım hayvancılık ta kalmaz dışa bağımlılık da artar
Sabaha kadar sinirlenebilirsiniz,sorun değil....

Cidden tüm samimiyetimle soruyorum : ne manâ ne alaka şu yazdığınız. Bakın sinirlenmiyorum da cidden ne manâ?
Büyükşehire ayak uyduramiyorsunuz ama vazgecemiyorsunuz ülkenin her yeri Istanbul kadar pahalı değil
Dışardan alıyoruz diye yakiniyorsunz,elini taşın altına koymayan kimse bundan dert yanmamali bence.İstanbulda yaşayanların kaçı İstanbullu?Herkes bir yerden göç edip gelmiş hal böyle olunca ,tarım hayvancılık ta kalmaz dışa bağımlılık da artar

En son İstanbul'da yaşayan KK üyeleri olarak Çanakkale'ye yerleşiyorduk. N'oldu o iş?
Çanakkale'ye gideyim mi, diye soran üyeye alayımız biz de gidiyoruz, yazmıştık.
M meredithgrey bekleyin kuzum İstanbul birkaç yıla daha sakin kalacak.
Şimdi Çanakkale düşünsün.
Çekirdeğe "çıtlak" deyip İstanbul'u kötüleyelim. ( İzmirliler sakin olun, sizi de şehrinizi de çok severim, İkinci bir İzmir hayali heyecanlandırdı.)

Geçen yılki haberleri izlemedim mi 🤔 gerçekten güzel soru
Bunlarda benim görüşüm hanimefendiciğim
Beyaz yakayı tanımlayıp beni aydinlattiginiz için ayrica teşekkür ederim .iyi akşamlar

Ne alakası var hanımefendi ? Geçen yıl hiç haberleri izlemediniz mi siz ?
Çiftçiler bas bas bağırdılar kazanamıyoruz emek veriyoruz , elimize bir şey kalmıyor diye .
Bu işi bilen insanlara saygım sonsuzdur ama o işle geçimini sağlayamıyorsa kim neden o işi yapsın ?

Ayrıca beyaz yaka demek kalifiye eleman demektir .

Neyse ben kaçayım artık . Başıma bi işler gelecek yoksa belli 😂 seyirci olarak devam edicem.

Yahu kadin istanbulda inek mi yetiştirsin domates mi eksin allah aşkına ne diyosunuz ulkenin tarimini kadin mi canlandirsin onuda mi vatandaştan bekliyosunuz ulkede hayvanin otlatilmasindan bile vergi alınıyo o pahali degil dediginiz yerlerde insanlara is imkansizligindan 3 kurus veriyolar cunku is kisitli yerini cok rahat dolduruyo zaten is veren

Şükür bambaşka şey hanımlar araya giriyorum sapla saman karıştı çünkü yine konum kapanacak. Elbette sağlığımız için, ailemiz için şükür edeceğiz konu bu değil. Ama ben bu ülkede yaşayan bir vatandaşsam, ülkemi seviyorsam neden bu hale geldiğini sorgulayacağım elbette. Elma neden 8 lira diyeceğim mesela (ki daha pahalıydı sanırım), neden insanlar geçinemiyor diye kendini asıyor diyeceğim, dolar 8 lira oldu liramız değer kaybetmeye devam ediyor ve benim gündemim döviz değil diyen ekonomi bakanını düşüneceğim. Siz neler düşünüyorsunuz yani gündemimiz ne bunlar değilse?

Bi şeyden de eksik kalıncılar gelmiş sayfaya bi dk bişey söylicem .

Gavur ve cahil avrupa bir arabaya 1000 küsür birim para verirken bizim aynı segmente 100000 birin para veriyo olmamız neye delalet eder sizce ? M meredithgrey
Oyuncağı bile daha pahalıydı değil mi :KK70:

bir kısmı ötv ye dalalet eder:)

Hanımefendi iş yok yazdım okuduğunuzu anlama sorununuz mu var?

Hayır yasam standartlarının altında bile sayılır evim 2 el esya dolu her yere yurume gidiyorum 30 dk rahat yuruyorum otobüse para vermemek icin spor oluyor alıstık artık ama her şeyi de alıyorum 2 el de olsa yeni bulabılıyorum temiz kullanıyorum
siz böyle yaşamaktan mutlusunuz diye hepimiz böyle mi yaşayalım .ayrıca bu sitede sizden çok çok kötü durumda arkadaşlarla tanıştım ama onlar durumlarının bilincindeydi ve nasıl gelirimizi artırırız ne yapabiliriz diye çabalıyorlardı soruyorlardı

En son İstanbul'da yaşayan KK üyeleri olarak Çanakkale'ye yerleşiyorduk. N'oldu o iş?
Çanakkale'ye gideyim mi, diye soran üyeye alayımız biz de gidiyoruz, yazmıştık.
M meredithgrey bekleyin kuzum İstanbul birkaç yıla daha sakin kalacak.
Şimdi Çanakkale düşünsün.
Çekirdeğe "çıtlak" deyip İstanbul'u kötüleyelim. ( İzmirliler sakin olun, sizi de şehrinizi de çok severim, İkinci bir İzmir hayali heyecanlandırdı.)
Ben canakkale de okuyodum canakkale de hiç bir is yok merkezi kucucuk koylerinde o canakkalr domatesi diye yediğiniz domatesler hormonla buyutuluyo cankkale ogrenci kentkart 2.10 kocaeli ogrenci kentkart 1.60. Canakkale de evler ulasim asiri pahali. Bi tanecik fabrika var dardanel o da maaşları 3 ayda bir veriyomus. Canakkale de is imkani olmadigi için halk öğrenciyi kazıklayip para kazanmaya calisiyo

Geçen yılki haberleri izlemedim mi 🤔 gerçekten güzel soru
Bunlarda benim görüşüm hanimefendiciğim
Beyaz yakayı tanımlayıp beni aydinlattiginiz için ayrica teşekkür ederim .iyi akşamlar
Beyaz yakayı anlamanıza sevindim , keşke sorduklarıma da cevap verseydiniz .
Sağlıcakla kalın 😂

Siz hiç hayvancılık yaptınız mı? Ya da tarım. Yani bildiğiniz şey hakkında mı yorum yapıyorsunuz. Benim dedem yılların çiftçisi babam da öyle sayılır. Bence bilmeden konuyla alakası da olmasan yorum yapmayin
Babam ve dedem büyük baş hayvancılık ile ugrasiyorlardi,yorum yapabilirmiyim yüksek musadenizle!
İzin alacağız sanki,konu sahibiyle yazisiyorum araya girmeyebilirsiniz

İnsanlar iş bulamıyor, herkes annesinin babasının yanında. Pandemiden dolayı işsizlikle birlikte ailesinin evine geri dönmek zorun kaldılar. Kimse düşünemezdi böyle bir şey olacağını fakat böyle durumlarda yani olası felaketlerde bile çok kötüyüz. İnsanlar kendi hayatını kuramıyor, evlenemiyor, geçinemiyor. Şimdi hiçbirini gerçekleştiremeyeceğiz. Neden insanlar 30 yaşında ailesiyle yaşamak zorunda olsun ki, kimse mecbur değil, herkes hayatını kurmak istiyor. İşsizlik maaşı da yok eee. Aynen tuzu kuru olanlara göre herşey normal. İnsanlar hayvanlarına bile bakamıyor, mama fiyatları uçmuş durumda. Çok doluyum hangi birini sayayım ki...

Yalnız tarım ve hayvancılığın bitmesinin ana nedeni göç değil, hibrit tohumlardır.
Şimdi fellik fellik bin yıllık Anadolu buğdayının tohumunu arıyorlar.
Zamanında jandarmayla topladılar yerli tohumu. Anneannem bir teneke saklamış. Her yıl bulgur yapar çocuklarıma.
Marketten aldığınız bulgura et suyu, tavuk suyu ne katarsanız katın o tadı alamazsınız.
Eğer o tohumu bulsalardı ciddi ceza yerlerdi.
Yani hemşire beyaz yakalıya tuu demeden önce tarım ve hayvancılık politikalarına mı bakmak lazım ne?
Ekecek yer var emin olun işin ehli de var lakin artık ürününden tohum alınmayan, tadı bir şeye benzemeyen ve para etmeyen hasatla kala kalıyor insanlar.
Leblebinin anavatanında artık nohut ekilmiyor, neyi konuşuyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X