Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çocuğuma genç odası lazımdı 9 oldu artık.bilinen 4 5 markayı gezdik hep aynı fiyatlar 14600 e aldık ama içinde dönen sandalye halı perde avize abajur da yok daha.asgari ücretli değiliz ama 12 taksite böldürdük valla .allah çocuğu olanlara daha çok yardım etsinn
Kesinlikle, benim oğluma bir yaşındayken hediye gelen oyuncak o zaman 160 tl ydi. Arkadaşımın iki sene sonra doğan bebeğine almak istedim 350 tl oldu. Maaşımız aynı sayılır tabii.
2014te evlendiğimde çeyrek 100 tl bandındaydu, şu an 800. Maaşımız o zaman 3000 şu an 6000. O zaman 30 çeyrek alırmışım bir maaşımla şimdi zor alırım.

çocuğuma genç odası lazımdı 9 oldu artık.bilinen 4 5 markayı gezdik hep aynı fiyatlar 14600 e aldık ama içinde dönen sandalye halı perde avize abajur da yok daha.asgari ücretli değiliz ama 12 taksite böldürdük valla .allah çocuğu olanlara daha çok yardım etsinn

Amin. Ben marketlerde bebek bezi almistim. Normal paketler pahaliydi Türkiye Standartina göre. Bebek mamasi daha da pahali. Sok oldum. Euro ile alsan birsey degil,ama normal isci icin gayet cok

Lcw bile dehşet pahalılaşmış.
Daha dün gece yahu, pijama takımı alayım çocuklara değim, 70 tl.
Şaka mı bu, daha iki aene önce gidip o paraya 3 lü üst, üçlü alt takım alırdım.
Yani 3 adet pijama takımı!
Pentiye bakayım dedim 100 küsür lira.
Zara, hm, gap, panço falan lüks oldu çocuklara da lcw ve defacto bile lüks olmaya gidiyor.

Dün gece sepete eklediğim için yazayım dedim😂
Pentide yazlık yüzde yetmiş indirime giren pijama bile 60knusur lira. Kadın için yani ben kendim için bakmıştım:) hani seneye giyerim indirimdeyken alayım diye. Yok artık dedim.

Yalnisiniz var bu konuda düzelteyim kdv sifira cekilmedi, indirildi sadece. Önceden 19% olani 16% ye ve 7% olani 5% e cektiler.
Vallaha Türkiyede yasayanlara Allah sabir versin. Ben durumları takip ediyorum, ama elden ne gelir. Enflasyonu mu dersin, insanlarin kendi is dallarinda is bulamadiklarini mi dersin. Ben cok konusuyorum insanlarla Türkiyede olunca. Yani duyduklarimda bazen😱 kaliyorum inanin
O zaman ben özür dilerim yanlış bilgi icin ben de öyle okudum haberileri. Ama almanya ekonomisiyle tr yi ayni kefeye koymayin lütfen

Ocak ve temmuz aylarinda memur maaslarina zam yapildiginda marketlerdeki etiket fiyatlari da artiyor. Artan maas oranindan daha fazla. Eskisine gore maasim daha fazla ama alim gucum eskisinden daha az.
Ucuz diye insanlar BIM den alisveris yapardi. Artik orasi da cok ucuz degil bana gore.
Eskiden alisveris yaparken herseyi tek marketten alip cikardim. Simdi deterjani ucuz olan marketten, kahvaltiligi baska yerden aliyorum.
Hadi biz geldik gidiyoruz da cocuklara, gelecek nesillere uzuluyorum. Mezuniyetlerini bile online yaptilar mesela bu sene ogrenciler..
Disaridaki kotuler yuzunden evlerde buyuyorlar cocuklar (korona oncesi de) hic sokakta oynamadan. Oglumun tek arkadasi playstationı.
Saymakla bitmez ki... Yasamak nefes almak zor artik. Herkeste bir kosusturmaca... Disarida gunes mi var, yagmur mu gormuyoruz bile, tıkıldık binalarin icine.... Rehberimde bir suru numara kayitli ama derdim olsa vaktini ayirip dinleyecek bir elin parmagini gecmez...Hepimiz oyleyiz... Etrafimizda cok insan var ama yalniziz...Dunya kirli degil aslinda.. biz kirletiyoruz...Dunya kotu degil, bizler kotuyuz...
Ha iyiler de var elbet... iyi ki var ama sayilari az...
Memurum. Temmuzda aldığımız zamdan sonra maaşım düştü. :KK70: Şaka değil gerçek.

En güzel açıklaması bu👏🏻
Şunda anlaşalım, avrupa abd falan değil derdimiz.
Sizin orada çalışan bir insanın saatlik ücreti nedir?
Örneğin 5 euro mu, ve o 5 euro ile ne alabiliyorsunuz?
Karşılaştırma böyle yapılır, siz orada euro kazandığınız için rahat ya da zengin vs değilsiniz, kimse bunu söylemiyor.

Sizinle aynı emeği verip, burada karşılık olarak ancak 4 de 1 temel ihtiyaca ulaşabilmek sıkıntı.
😂 Ben buna gülerim hayır hanfendi burası ordan uzakta
4 sene önce ki durumdan bahsediyorsunuz yani martta telefon aldım 3.200 e şu anda ki fiyatı 4.200 başka sorum yok ;) yazık kim bilir avrupa da neler çekiyorsunuzdur ama nedense hiç biriniz tr ye dönmüyor :deli:
Ya evet gökten yagıyor eurolar toplayamıyoruz nasıl anlatıym simdik 😂Tr her sey bedava böyle muhteşem hayatımız var o yüzden gelmıyoruz
😠Bizler dedeleeimiz zamanında burada cekti 3 kurus fazla kazanmak icin Torunlarıyız gelemedik TR bir dikili agacım olsaydı hic durmazdım emin olun!!! Kimse buranın meraklısı degil hanfendi!! Siz şükrünüzü bilin 4 senedir ezan sesi duymadım ben nasıl hasretim bir bilseniz!! Gelemiyorum cunku kıramı zor ödüyorum 1.600 euro maasla 600 euro kira veriyorum 200 euro elektrik su gaz parası aylık 300 euro da kalofer market 400 euro tutuyor hesaplı alısverisim geri kalan da saglık sıgortasına ödüyorum hadi bakalım zenginlik icinde yasıyoruz ya 🙄 Avrupa keyfimiz bol ne de olsa Tr tabi gelmeyiz EUROLar gökten yagıyor!!!!

Pentide yazlık yüzde yetmiş indirime giren pijama bile 60knusur lira. Kadın için yani ben kendim için bakmıştım:) hani seneye giyerim indirimdeyken alayım diye. Yok artık dedim.
Ben kendime zaten almam, geçen senelerde aldığım eskiyen tshirtler ne güne duruyor😂
Ama çocuk yahu, el insaf.
Pentide de öyle fiyatlar, çocuklar için indirimde olandan almıştım, aşırı aşırı ince bir penye temmuzda giydirilebilir ancak.
Bu kışlık olanlar bayağı 100 küsür lira.

Ve inanın benim geçimle alakalı bir sıkıntım yok, tuzu kuru diyorlar ya😂, ben almıyorum, alamıyorum, elim gitmiyor, yazık günahtır o paralarla başka birçok şey yapılır diyorum.
Ama zaten kıt kanaat olan nasıl alacak ne alacak, lcw penti defacto da artık marka ve lüks olduysa, vah ki ne vah halimize...

😂 Ben buna gülerim hayır hanfendi burası ordan uzakta
Ya evet gökten yagıyor eurolar toplayamıyoruz nasıl anlatıym simdik 😂Tr her sey bedava böyle muhteşem hayatımız var o yüzden gelmıyoruz
😠Bizler dedeleeimiz zamanında burada cekti 3 kurus fazla kazanmak icin Torunlarıyız gelemedik TR bir dikili agacım olsaydı hic durmazdım emin olun!!! Kimse buranın meraklısı degil hanfendi!! Siz şükrünüzü bilin 4 senedir ezan sesi duymadım ben nasıl hasretim bir bilseniz!! Gelemiyorum cunku kıramı zor ödüyorum 1.600 euro maasla 600 euro kira veriyorum 200 euro elektrik su gaz parası aylık 300 euro da kalofer market 400 euro tutuyor hesaplı alısverisim geri kalan da saglık sıgortasına ödüyorum hadi bakalım zenginlik icinde yasıyoruz ya 🙄 Avrupa keyfimiz bol ne de olsa Tr tabi gelmeyiz EUROLar gökten yagıyor!!!!
:KK70:

O zaman ben özür dilerim yanlış bilgi icin ben de öyle okudum haberileri. Ama almanya ekonomisiyle tr yi ayni kefeye koymayin lütfen

Koymuyorum zaten. Ikisini kiyaslamak yalnis. Ekonomiyi Almanya starndartina getirmek icin alt yapisina ciddi yatirimlar yapilmaliydi. Simdi uzun yazsam belki siyasete girdigim düsünülüp ban yerim. Onun icin su kadarini söyleyeyim: Ben Türkiyedeki durumunun gayet farkindayim onun icin siz söylesiniz böylesiniz diye asla yorum yapmam. Ben Türkiyedeki oy hakkimi da bu yüzden kullanmiyorum. Sonuclari ben yasamiyorum sonucta.

Öyleymiş. Finlandiya’da, İsveç’te olmadığına bal gibi eminim ama şu an ispatlayamam.
Dışarıdan gelen belli bir kesim yüzünden artık oralarda da tecavüz ve kadın cinayetleri inanılmaz arttı maalesef. 20-30 kişi bir clubda bir kadını ortaya alıp sıkıştırıyor bir anda mesela, telefonunu çantasını çaldıkları gibi tacizde de bulunuyorlar. O kalabalıkta kimin yaptığı da anlaşılmıyor. Yerlilerin dediklerine göre o kalabalıkta kimin yaptığı anlaşılmadığı için ceza da almıyorlarmış :işsiz:

Ben kendime zaten almam, geçen senelerde aldığım eskiyen tshirtler ne güne duruyor😂
Ama çocuk yahu, el insaf.
Pentide de öyle fiyatlar, çocuklar için indirimde olandan almıştım, aşırı aşırı ince bir penye temmuzda giydirilebilir ancak.
Bu kışlık olanlar bayağı 100 küsür lira.

Ve inanın benim geçimle alakalı bir sıkıntım yok, tuzu kuru diyorlar ya😂, ben almıyorum, alamıyorum, elim gitmiyor, yazık günahtır o paralarla başka birçok şey yapılır diyorum.
Ama zaten kıt kanaat olan nasıl alacak ne alacak, lcw penti defacto da artık marka ve lüks olduysa, vah ki ne vah halimize...
Vallahi lcw lüks oldu eskiden beğenmez kendime bi şey almazdım . Kendimi geçtim zaten bi şey almıyorum oğluma alırken bile geçen gün hesap yapıyorum kasaya gitmeden elimdeki paraya denk gelsin diye .

Ayrıca kendinden kötü durumda ya da hasta birini görüp aman halime şükür demek dünyadaki en ikiyüzlü şeylerden biri benim için. Kimse kusura bakmasın.
Çok haklisiniz bi yerde okumuştum bilimsel bir yazıydı yani bu kendinden kötü durumda olanları görüp haline şükretme halinin aslında bir nevi benim başıma gelmedi ben yırttım düşüncesini içerdiğini söylüyordu çok mantıklı geldi banada daha sonra şöyle bir etrafimdaki sürekli onada şükür bunada şükür diye dolanan tiplere baktımda gerçekten gerçeği görmemek için özellikle yaptıklarını gördüm

Lcw bile dehşet pahalılaşmış.
Daha dün gece yahu, pijama takımı alayım çocuklara değim, 70 tl.
Şaka mı bu, daha iki aene önce gidip o paraya 3 lü üst, üçlü alt takım alırdım.
Yani 3 adet pijama takımı!
Pentiye bakayım dedim 100 küsür lira.
Zara, hm, gap, panço falan lüks oldu çocuklara da lcw ve defacto bile lüks olmaya gidiyor.

Dün gece sepete eklediğim için yazayım dedim😂
Gap’ta bebek tişörtü 450 liraydı. Kafayı yemiş bunlar dedim ve çıktım. 25 saat ders anlatırsam ancak alabilirim ama bir dk ya alamam çünkü vergi dilimine girdiğim için kesintiye uğruyor. 😁

Çok değişik bir dönemdeyiz ülke olarak. Birkaç ay önce aldığım şeylerin fiyatını iki katına çıkmış olarak görmeye o kadar alışmışım ki satın aldığımız bebek arabası neden hala aynı fiyat diye bazen inceden bir hüzün bile sarıyor beni. Öyle içime işlemiş zam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X