Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
😂 Ben buna gülerim hayır hanfendi burası ordan uzakta
Ya evet gökten yagıyor eurolar toplayamıyoruz nasıl anlatıym simdik 😂Tr her sey bedava böyle muhteşem hayatımız var o yüzden gelmıyoruz
😠Bizler dedeleeimiz zamanında burada cekti 3 kurus fazla kazanmak icin Torunlarıyız gelemedik TR bir dikili agacım olsaydı hic durmazdım emin olun!!! Kimse buranın meraklısı degil hanfendi!! Siz şükrünüzü bilin 4 senedir ezan sesi duymadım ben nasıl hasretim bir bilseniz!! Gelemiyorum cunku kıramı zor ödüyorum 1.600 euro maasla 600 euro kira veriyorum 200 euro elektrik su gaz parası aylık 300 euro da kalofer market 400 euro tutuyor hesaplı alısverisim geri kalan da saglık sıgortasına ödüyorum hadi bakalım zenginlik icinde yasıyoruz ya 🙄 Avrupa keyfimiz bol ne de olsa Tr tabi gelmeyiz EUROLar gökten yagıyor!!!!
Vah vah hepsinin de derdi aynı ezan sesi duyamıyoz bi dikili ağacımız yok gelebilsem bi dk bile durmazdım :olamaz:
Her gün 1 euro at kenara çok uzun sürmez bi ev alırsın trden

Gercekler bu bacım!! Ben tr gelip hava atan gurbetcilerdwn degilim
Gerçek değil o, olsa olsa rüyadır.
Gerçek olsa duramazdın😂

Ha bir gün gerçekleri isterseniz, sizi seve seve büyükşehirlerden birinin göbeğinde asgari ücretli bir ailenin kış ayında akşam yemeğine davet ederiz.

Son düzenleme:
Tarihte daha berbat dönemlere bakınca, idare ediyorum.
Diyorum vaktinde anestezi yokken, antibiyotik yokken, kol bacak nasıl kesiyorlardı? Ameliyatlar nasıldı?
Veba, çiçek salgınları... Çiçek hele baya berbatmış okumuştum meraklanıp, ne feci ölümler...
Akıl hastası olanlar üzerine berbat yöntemler vardı, ya da bir yere zincirlenip ömür tüketiyorlardı, bugün ilaçla yoluna koyulabilen bir bipolar hastası, daha önce doğsaydı tazyikli suyla işkence görerek tedavi edilmeye çalışılırdı herhalde.
Dünya savaşları, kadınların hiçbir hakkı olmadığı dönemler...
Faili meçhul cinayetler, kamera yok, parmak izi yok, öldürenin yanına kar...
İnternet yok, telefon ona göre, gidenle günlerce, aylar ve yıllarca haberleşemediğin zamanlar.
Arabanın, uçağın ona göre oluşu-olmayışı, her yerin uzak oluşu...

Her çağın kendince bi zorluğu vardı, bize de bu denk geldi diyorum.
Daha katlanılabilir geliyor tarihe bakınca.

Ben sizi çok iyi anlıyorum.

Benim bu ülkede yaşamaya olan inancım -siyasi konulara girmek değil maksadım, bunun siyasî bir yönü de olduğunu düşünmüyorum- İstanbul'a ilişkin yerel seçimin keyfen yenilenmesiyle birlikte bitti. Çünkü çocuk yerine
konduğumuzu somut olarak gördüm. Popülist bir insan da değilimdir bu arada.

Günlük hayatta, yurtdışında olsam yaşama ihtimalim olmayan şeylerle ne kadar vakit ve enerji harcadığımı görüyorum, örneğin sokaktaki ortak, halka açık alana park etmeme rağmen 50 metre ötede dükkanı olan adamın gelip bana karışması ve beni tehdit etmesi gibi ve niceleri...

Bazen diyorum keşke sosyal devletlerde yaşamın nasıl sürdüğünü bilmemiş ve görmemiş olsaydım, bu düzenden rahatsız olmayabilirdim.

İstanbul'da oldukça merkezi bir yerde oturuyorum, şimdilik evden çalışıyorum, topluma ve keşmekeşe daha az maruz kalıyorum bu dönem ama onun dışında dediklerinizi iliklerime kadar hissediyorum.

Kira getirisi 250 USD olacak bir ev alabilmek için 10 yıl borç ödemek zorunda olmak, ortalama üstü denebilecek eğitim ve maaşlara sahip olmamıza rağmen çift olarak lüks olmayan bir araç dahi alamıyor oluşumuz, mantıklı değil.

Mesleklerimiz yurtdışına gitmek açısından bizi çok zorluyor ama gitmeye çalışıyoruz. Umarım gidebiliriz. İstanbul'u ve Türkiye'yi inanılmaz sevsem de böyle hissediyorum maalesef. Madden daha kötü durumda olan ve temel ihtiyaçlara erişemeyen insanları da düşünmeyi ihmal etmemeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
Vah vah hepsinin de derdi aynı ezan sesi duyamıyoz bi dikili ağacımız yok gelebilsem bi dk bile durmazdım :olamaz:
Her gün 1 euro at kenara çok uzun sürmez bi ev alırsın trden
Eşim bir mal satıyor, tam da bugün hollandadan müşteri çıktı.
Orada işçi imiş, biriktirmiş 100 bin eurosu varmış.
Adam burada koca dükkan alacak😂😂

[

Demek ki neymiş durum bu değilmiş!
Orada da farklılıklar oluyormuş. Ben kendimce bir kurgu oluşturmadim. Bu ülkede de tuzu kutulara göre herşey güllük gülistanlık... Geçen adam anlatıyor iki arabam var iki evim var şöyle böyle... Her ülkede farklar var, bizim ülkemiz sanayide güçlü olmadığı için herşeyi bariz yaşıyoruz!!!

Ayrıca buradaki dislike atmamin sebebi bazi kişilerin konudan çıkıp sırf muhalefet düşünüyor diye diğerleri alaylamasi ve fikirleriyle dalga gecmeleridir. Umarım yönetim görür. Her insan sizin gibi umutsuzluklarla yaşamak zorunda değil!

Valla durum aynen bu kardeş. Memnun olanmayan da dönmüyor acaba neden? Burda asgari ücret almaktansa orda asgari ücret almayı yeğliyor çünkü. Bakıyorum Avrupa da şöyle kötü Avrupa da böyle pis diyenlerin hepsi Avrupa da. Türkiyeyi öve öve bitiremiyolar.

676D2CB1-6126-4E5D-903C-CC109A11E76B.webp
Koskoca Profesör Özgür Demirtaş’a bile karşı gelecek cahiller tanıyorum :D

Gerçek değil o, olsa olda rüyadır.
Gerçek osla duramazdın😂

Ha bir gün gerçekleri isterseniz, sizi seve seve büyükşehirlerden birinin göbeğinde asgari ücretli bir ailenin kış ayında akşam yemeğine davet ederiz.
Sen burayı muhteşem zannediyorsan gel de gör o zaman ne diyim Ordan görmeden fikir sahibi olmak ta Ayrı dusunce

Eşim bir mal satıyor, tam da bugün hollandadan müşteri çıktı.
Orada işçi imiş, biriktirmiş 100 bin eurosu varmış.
Adam burada koca dükkan alacak😂😂
[/QUOTE biz orta gelirli iyi eğitimli bir aile olarak fransada asgari ücretle çalışan çoğu zaman işsizlik maaşıyla geçinen arkadaşımdan kat kat kötü evde oturuyorsam ve daha ucuz araca biniyorsam bunda bir sorun var diye düşünmem normal değil mi? :KK53:

Valla durum aynen bu kardeş. Memnun olanmayan da dönmüyor acaba neden? Burda asgari ücret almaktansa orda asgari ücret almayı yeğliyor çünkü. Bakıyorum Avrupa da şöyle kötü Avrupa da böyle pis diyenlerin hepsi Avrupa da. Türkiyeyi öve öve bitiremiyolar.
Bir de o kadar kotuluyorlar ki yaşadığı ülkeyi o arkadaşın yazdığı örnekteki gibi. Niye dönmüyorsun o zaman desen düzenim var diyorlar..niye gittin desen herhalde bir şey diyemezler sizin yaşadığınız yer çok güzel dediklerine göre. Insan ekmek yediği yeri o kadar kötüler mı?mesela biz de burda rahatsız olduğumuz şeyleri yazıyoruz ama bir üslupla yani onlarsa neler neler diyor yaşadığı ülkeyle ilgili. Ilginç yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X