2 biber mi alıyorsunuz yaniii bir yemeğe yetmez salataya hiçç yetmez bir öğüne bile
Bir öğünde kaç biber yersiniz?

Bu şakaydı, tek kişi olunca yetiyor.
Ben öğrenci usulüne alıştım mesela, bir biberle biberli omlet yapar ötekini bulgur pilavında ya da salatada kullansam bir günde iki öğünde kullanmış olurum. Bulgur yarına kalmasın dersem yarısını salataya yarısını bulgur pilavına kullanabilirim de mesela. :kk53:
Bugün bir patlıcan bir domates bir tane sosis ve bir dolmalık biberle bir tepsi patlıcan pizzası yaptım mesela. Yarısı yarına kaldı üstelik. Tek yaşıyorsa iki biber 1-2 gün yetebilir.
Babamı bu öğrenci usulüne alıştırmaya çalışıyorum ben. Her şeyi yarım kilo bir kilo alıyor. Annem rahatsız, babam yapar yemekleri, ben de diyetteyim yemeğim ayrı. Pratik yemekler yapıyoruz ve çoğu meyve sebzeden bir tane, en az bir öğüne yetiyor. Aldıklarının çoğu çöpe gidiyor. Çok üzülüyorum ama yıllardır vazgeçiremedim. Sebze meyve alışverişini ben yapsam bile o yine gezmeye gider gibi pazara uğrayıp poşet poşet alıp geliyor. Tek emekli maaşı ve yıllık 20bin civarı dükkan kirasıyla geçiniyoruz üstelik. Evimiz kendimizin ama aylık 3 bin ev kredimiz var.
Öbür konuyla ilgili şunu yazmayı unuttum. Herkesin önceliği farklı sonuçta. Yılda bir kere öyle bir harcamayı “bir daha mı geleceğiz dünyaya” mantığıyla, 10 ay borç ödeyecek de olsam yapabilirim. Ben cinselliği ve sevdiğim insanla baş başa olmayı fazlasıyla önemserim. Korunma amaçlı kullandığım ilaca ayda 55₺ ödüyorum. Ağdası özel iç çamaşırı derken düzenli bir cinsel hayat 100₺ civarını bulabiliyor bir ayda. Bu kafayla düşünerek o hesabı yaptım.
Yılda bir kerecik olan bir şeye tek seferlik 200-400₺ harcayamayacak insanlar bana göre evlenmemeli. Bu bana göre ama işte. Erkek arkadaşım atandı, evlenmek için atanmamı ya da o mümkün olmazsa özelde düzenli bir işe sahip olmamı bekliyoruz 5 yıldır birlikte olmamıza rağmen. Değil evlenmek, söz nişan gibi şeyleri aklımızın ucundan bile geçiremiyoruz üstelik. Bir gece daha ondan ayrı uyumaya takatim yok ama istediğimiz standartlar için ikimiz de elimizi taşın altına koyup fedakarlıklar yapıyoruz.
Tatil konusunda da geçende bir network şirketi vasıtasıyla 3 gün 2 gece Side’de 5 yıldızlı bir otelde üç kişi 500₺’ye konakladık. Uygun yolu bulan gidiyor. Bizim ekip 400 kişiydi. Bir 400 kişi daha olan 2-3 farklı şirketten gruplar vardı. Bireysel olarak lüks tatil hayal yoksa.