- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.419
- 363
- Konu Sahibi meredithgrey
maddi gücü olana güzel geliyor mesela :)
olamaz mi? villada tatil yapana güzel geliyor..
hmm daha ne sayabilirim acep ?
aaa dur ben gurbetciyim ya hani simdi.
sirf eurom var diye salagim felan. euroyla geliyorum türkiye güzel hersey hos diyor gidiyorum felan
almanyanin fakirine de almanya kötü geliyor.. bundan bin bir habersiniz tabiki sizde.
veya dur! bu da asla olamaz.. cunki ne amerikada ne avrupada fakir insan yok! gurbetci yalani bu kesin :)
türkiyeden cikmayin diye uyduruyoruz öyle iste..
Ben AFS lise degisim programiyla Belcika'ya gitmistim. 1 sene orda okula gittim, Belcikali bir ailenin yaninda kaldim. Yaninda kaldigim kisi yalniz bir kadindi. Sigorta sirketinde calisiyordu. Ogullari evden gitmisti. Evi kira degildi ama yalan soylemiim. Neyse 56 yasinda isten cikarildi. Issizlik maasi almaya basladi. Gida harcalamarindan, havuzda su topu derslerinden, sanat tarihi kursundan ve yilda bir Italya'ya yaptigi tatillerden geri kalmadi sayilir. Elbette zorlaniyordu ama issizlik maasi ile yasayabiliyordu. Gerci hala durum ayni mi bilmiyorum, bu dedigim 3-4 sene oncesi. Evi olmasi da bir artiydi tabi. Bir de Belcika'da ogretmen ve avukat tanidiklarimin da 35 yasinda evleri vardi. Aileden zengin degillerdi, kendi kazandiklariyla almislardi. Turkiye'de bunlar olmaz. Avrupa'nin fakiri icin de yasam cok zordur mutlaka fakir olmak her yerde zordur ama ekonomik gostergelere bakilinca siniflar arasindaki ucurum, sosyal guvencesizlik, Turkiye Avrupa degil.