Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lt 16 tl, 9 lt 144 tl eder
5euro da 40 tl eder.
Ve sonuç, sizden tam tamına 104 birim fazla ödüyoruz😂😂😂

Off bıkmadık mı...

türkiyede erikli iciyorum 10 litresi 34 tl imis

ve ben kalktim buna ucuz dedim vay halime :D
kendime göre hesapladigim seyin bana ucuz gelmesi sizin niye caninizi bukadar sikti anlamadim :KK51:

benden daha fazla ödemenizden de suclu olduk vah ki vah

türkiyede erikli iciyorum 10 litresi 34 tl imis

ve ben kalktim buna ucuz dedim vay halime :KK70:
kendime göre hesapladigim seyin bana ucuz gelmesi sizin niye caninizi bukadar sikti anlamadim :KK51:

benden daha fazla ödemenizden de suclu olduk vah ki vah
Şunu farkettim her yazılanı ısrarla yanlış anlıyorsunuz ya da bir takım ciddi problemleriniz var. Gündelik hayatta da hiç kimse sizinle oturup sohbet etmekten keyif almıyordur bence

Of zaten hep aynı bahane.
Burada 2. sınıf vatandaşız, yabancılar bizimle arkadaş olmuyor, dönmek istiyoruz. Ama düzenimiz burada vs vs...
Ama hiçbiri dönmez.

Benim kaç tane akrabam ve arkadaşım Almanya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerindeler.
Çok önce gidenler bile dönmeyi düşünmüyor artık. Çocukları da oraya adapte büyüdüler, onlar hayatta dönmezler zaten.

1 kişi, 5 kişi, 50 kişi ırkçı olsun tamam ama 40 sene boyunca karşılaştığın herkes sana 2. sınıf muamelesi yaptıysa bir dön de kendine bak, "ben ne yapıyorum da bu insanlar benden rahatsız" diye düşün bir zahmet.

Yahu biri kalkmis size irkcilik yasadim demis ise siz de bunu alip kendi aklinizda bu kisi yediyirmidört irkcilik yasiyor diye varsaydiysaniz ozaman problem sizde :KK51: karsinizda ki napsin.. dert anlatmak da suc oldu :D

Şunu farkettim her yazılanı ısrarla yanlış anlıyorsunuz ya da bir takım ciddi problemleriniz var. Gündelik hayatta da hiç kimse sizinle oturup sohbet etmekten keyif almıyordur bence

öylemi :) demek kimse senin sohbetinden zevk almiyor.. üzüldüm sana.
ben kendimi bildigimden sorun yok :)

belki her yazilani siz yanlis anliyorsunuz :dondurma:

Yok teşekkür mühim değil ay yavrum Allah korusun siz gözlemleyin inşallah bişeycik olmaz kırığı yokmuş ya şükür bizim de var kedimiz kardeşimin daha doğrusu çok tatlılar öpün bol bol onu şuan ilginizi çok ister
Eli ayağı oldum kuzumun bugün 🥰 Şubat 2017’den beri benimle, artık vücut dilini de çözmüşüm 😅. Bir bakışıyla yataktan indiriyorum, geri yatağa çıkarıyorum. Yatağın üstünde kuru mama yaş mama, arıtma su, hazır damacanadan su 😅 canı hangisini isterse uzanabilsin diye her şeyi ayağına getirdim 😄. Bolca seviyor sarılıyor öpüyorum 🥰. Nabzını nefesini gözlemliyorum en çok. Bu akşam, eve ilk döndüğü zamankinden daha iyi olmaya başladı. Düşeli 15 saat oldu yaklaşık, sanırım en kritik dönemi atlattık. Dokununca mırlıyor da 🥰. Umarım yarın daha da iyi olur 😊.

Arka bacaklarından birinden kaynaklı topallama var ama burkulma ya da incinme olması daha olasıymış, ctesi röntgene alacaklar yine de, umarım tahminimiz doğrultusundadır. Ağrı kesici uygulanmadı da biz de vermedik, kırık çıkık veya bir çatlak olsaydı duramazdı bence bu kadar saat.

Ben de sizin minnağınızı öpüyorum buradan. Hayata tat katıyorlar, en büyük arkadaşımız onlar bizlerin. Benim çocukluğumdan beri hep geçici de olsa kedilerim oldu. Ömrüm onlarla geçti. Kızım daha genç, dört yaşında. Umarım çok daha uzun seneler bizimle olacak. Güçlüdür o atlatır, ben ona inanıyorum 🥰.

Eklentiler

• 6D050E12-546B-4654-8414-C9D75E40FFDA.webp
    6D050E12-546B-4654-8414-C9D75E40FFDA.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 26
  • 2A6B1DA0-8489-4853-8A0E-783BFA4BE8A0.webp
    2A6B1DA0-8489-4853-8A0E-783BFA4BE8A0.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 30
maddi gücü olana güzel geliyor mesela :)
olamaz mi? villada tatil yapana güzel geliyor..
hmm daha ne sayabilirim acep ?

aaa dur ben gurbetciyim ya hani simdi.
sirf eurom var diye salagim felan. euroyla geliyorum türkiye güzel hersey hos diyor gidiyorum felan :D

almanyanin fakirine de almanya kötü geliyor.. bundan bin bir habersiniz tabiki sizde.
veya dur! bu da asla olamaz.. cunki ne amerikada ne avrupada fakir insan yok! gurbetci yalani bu kesin :)
türkiyeden cikmayin diye uyduruyoruz öyle iste..
Ben sadece paradan bahsetmedim yalnız.

Eli ayağı oldum kuzumun bugün 🥰 Şubat 2017’den beri benimle, artık vücut dilini de çözmüşüm 😅. Bir bakışıyla yataktan indiriyorum, geri yatağa çıkarıyorum. Yatağın üstünde kuru mama yaş mama, arıtma su, hazır damacanadan su 😅 canı hangisini isterse uzanabilsin diye her şeyi ayağına getirdim 😄. Bolca seviyor sarılıyor öpüyorum 🥰. Nabzını nefesini gözlemliyorum en çok. Bu akşam, eve ilk döndüğü zamankinden daha iyi olmaya başladı. Düşeli 15 saat oldu yaklaşık, sanırım en kritik dönemi atlattık. Dokununca mırlıyor da 🥰. Umarım yarın daha da iyi olur 😊.

Arka bacaklarından birinden kaynaklı topallama var ama burkulma ya da incinme olması daha olasıymış, ctesi röntgene alacaklar yine de, umarım tahminimiz doğrultusundadır. Ağrı kesici uygulanmadı da biz de vermedik, kırık çıkık veya bir çatlak olsaydı duramazdı bence bu kadar saat.

Ben de sizin minnağınızı öpüyorum buradan. Hayata tat katıyorlar, en büyük arkadaşımız onlar bizlerin. Benim çocukluğumdan beri hep geçici de olsa kedilerim oldu. Ömrüm onlarla geçti. Kızım daha genç, dört yaşında. Umarım çok daha uzun seneler bizimle olacak. Güçlüdür o atlatır, ben ona inanıyorum 🥰.
Çok tatlı minnak ya 🥰evet kırık olsa duramazdı sanırım neyse ki tehlikeli süreyi atlatmışsınız ben de kaç gündür görmüyorum özledim minnakı 🥰

Yahu biri kalkmis size irkcilik yasadim demis ise siz de bunu alip kendi aklinizda bu kisi yediyirmidört irkcilik yasiyor diye varsaydiysaniz ozaman problem sizde :KK51: karsinizda ki napsin.. dert anlatmak da suc oldu :KK70:

Biri özellikle bana gelip böyle bir şey söylemedi. Sayfalar önce üyenin birisi kendisi yazmış 40 senedir nesillerdir yaşadıkları adaptasyon dramını(!).
Kimin, neye, niye yorum yaptığını gözünüz görmeyecek kadar neden bu kadar hırslandınız da herkese gelişine saldırıyorsunuz bilemiyorum ama ilgilenmiyorum da :KK51:
İyi geceler.

Pentide yazlık yüzde yetmiş indirime giren pijama bile 60knusur lira. Kadın için yani ben kendim için bakmıştım:) hani seneye giyerim indirimdeyken alayım diye. Yok artık dedim.
Ben de büyük yaz sonu indirimiyle 60₺’ye mayo aldım aynı mağazadan. İki hafta kadar önce. Uyguna bulduk diye sevindik bir de 🙁

Ben sadece paradan bahsetmedim yalnız.

türkiyenin hicbirseyi güzel degil!

azcik atraksiyon olsun istedim.
rahatlayabilirsiniz.
almanya daha güzel.

hatta kimsenin haberi yok ama ünlüler ve zengin is adamlari dahi gecici yasiyor türkiyede.
sizi kandiriyor herkes. türkiyenin asla hicbirseyi güzel olamaz zaten. sizi kandirmislar ve büyük oyunu yememissiniz.
bakin suriyeliler dahi türkiyede kalmak istemiyor ölümüne avrupaya kaciyor. geri dönmeyi de asl düsünen yok ve dönmüyorlar da.
sizin bilmediginiz hayatlar yasiyoruz burada.
agactan paralar düsüyor cebimizi sallasak heryerden altin fiskiriyor.
bize yetmiyor ac gözlüyüz o yüzden gelmeyin avrupa batti yalanini yutturmaya calisiyoruz.
ama yermisiniz asla yemezsiniz. avrupada yolda yatan ac insan dahi göremezsiniz.
kacin kacin gelin buralara.. kk kiyagim olsun bu da benim :halay:

yazdigima inanan olduguna eminim ama ispatlayamam.
zihinlerini öptüklerim

Son düzenleme:
Biri özellikle bana gelip böyle bir şey söylemedi. Sayfalar önce üyenin birisi kendisi yazmış 40 senedir nesillerdir yaşadıkları adaptasyon dramını(!).
Kimin, neye, niye yorum yaptığını gözünüz görmeyecek kadar neden bu kadar hırslandınız da herkese gelişine saldırıyorsunuz bilemiyorum ama ilgilenmiyorum da :KK51:
İyi geceler.

Genele konustum. Iyi geceler

:KK70: Arkadaşımla Fransa'yı ziyaret ettiğimde gurbetçi olan teyzesinin ve çocuklarının yanına gittik. Tüm sülale canhıraş, Fransa'ya ve Fransızlara sövüp, Türkiye'deki yaşama övgülerini diziyorlar. Dedim neden gelmiyorsun TR'ye? Biri çıkıp demez mi, "Oooo orada çok çalışmak lazım ya!" :KK70: Güler misin ağlar mısın?

Diyordu ben burada 2000 Euro maaş alıyorum, oraya gelsem en fazla 2000 TL alırım, o parayla ne yapayım ki. Ayrıca bir ay işsiz kalsam geçinemem güvencem yok. Orada mesai süreleri, izin durumları da çok ağır.

Hemen sonra devam ediyorlar övgüye. Bence bu fonksiyonun çözüm kümesi boş, çözebilen olmadı, uğraşmayın arkadaşlar.
İşlerine geldiği gibi her şey :deli:

Bir insan bir ülkeyi kötüleyip nasil hala orda yasar akillara zarar zihinlerin ziyani degil mi?

Düsünsene yasadigin ülkenin insanini begenmiyorsun ama orda calisiyorsun?
Tövbeee est.

Celiskiler yumagi resmen :rolleyes: aman tanrim didim

Nasil mümkün bu? acep neler yatiyor arka planda.. altinda bir is vardir bunun ben size diyim

kudurma emojisi niye yok simdi yaaa :KK70:

Ara ara sayfalari okudum da yorumlara ithafen, hem yurtdisina kalifiye calisan olarak gitmis hem de yabanci koca bulmus (o ne demekse, kocam beni buldu ama sayilir herhalde:)) yorum yapma hakki kazandim sanirim.

Ben Turkiye'deyken de iyi bir hayat suruyordum. Ailem varlikli insanlar, benim de iyi bir meslegim ve isim vardi. Yani Turkiye'den ayrilma motivasyonum hicbir zaman maddi sebepler olmadi. Ama sorun suydu ki ben ne zaman calismak istedigim alanda uzmanlasmak icin adim atsam hep bir sorunla karsilastim. Siyasi bir yorum olarak algilanmasini istemem ama bir ulke gercegi olarak soylemek zorundayim, sadece onlardan 'farkli dusundugumuz' icin red yedigimiz projeler oldu. Cok saglam bir alt yapiya dayandirdigimiz ve ulkemize katki saglayacagi kesin olan projelerden red yedik, destek saglansa dahi bircok sorunla karsilastik. Benzer arastirma projesi yurtdisi destekli fonlardan hemen kabul aldi. Yine de lisans sonrasi kariyerime kendi ulkemde devam etmek icin cok cabaladim ama baktim ki akintiya karsi kurek cekiyorum. Pes ettim ve doktora icin yurtdisina geldim, sonrasinda is buldum ve evlendim. Yani ne kadar basarili oldugunuzdan bagimsiz olarak, bazen sadece bagimsiz arastirma yapmaniza, dusuncelerinizle ulkede var olmaniza izin verilmiyor. Bana verilmedi. Benimle beraber bircok genc arastirmaciya izin verilmedi. Dahasi bu kisilerin cogu zaten yurtdisi destekli burslar alip yurtdisina cikiyor cunku ulkemizin burslarini alamiyorlar. Aramizda akademisyen olup MEB bursu mulakatlarina juri olarak katilan olduysa ne demek istedigimi anlayacaktir. Bu da ulkeden beyin gocu yapmak zorunda birakilanlarla ilgili fikir verir belki diye yazmak istedim.

Su an dunyanin en pahali sehirlerinden birindeyim, tarim ve hayvancilik yok her sey ithal dolayisiyla marketler de pahali. Yuzolcumu kucuk o yuzden evler sinirli ve kiralara da yansimis tabii. O konuda da tuzum kuru degil yani :) Ama hakkini yiyemem buranin devleti her zaman vatandasina destek oluyor. Pandemi donemini en az hasarla atlamalari icin yapabilecekleri her seyi yaptilar. Tabii bizim gibi expat yasayanlara olumsuz yansidi bu, expat nufusun %5.7 si ulkelerine donmek zorunda kaldi, lokal ise alimlar arttirildi. Bu konuda hak veriyorum, hatta kendi vatandaslarini one koymalari olmasi gereken zaten.

Bu arada burasi benim yasadigim 3.kita. Yasadigim her ulkeyi kendi icinde ve sartlarinda degerlendiriyorum. Her ulkenin kendince problemleri var, dunyanin hicbir yeri mukemmel degil, o yuzden ulkeler arasi bir yarisa girmenin kimse icin bir yarari yok ve bu bir cozum degil.

Son düzenleme:
Bir insan bir ülkeyi kötüleyip nasil hala orda yasar akillara zarar zihinlerin ziyani degil mi?

Düsünsene yasadigin ülkenin insanini begenmiyorsun ama orda calisiyorsun?
Tövbeee est.

Celiskiler yumagi resmen :rolleyes: aman tanrim didim

Nasil mümkün bu? acep neler yatiyor arka planda.. altinda bir is vardir bunun ben size diyim

kudurma emojisi niye yok simdi yaaa :KK70:
Aynen bende anlamıyorum 👀 alman oyle almanlar bize beğenmiyorlar filan diyenler oldu bundan sonra da nasıl orda yaşayabiliyorlar 🥱😬

Peki 1580 euro ve 1580 tl ile neler alabilirsiniz? ALIM GÜCÜ diye birsey var ya hani onu keşke bilseniz 🙄ayrıca orda hayat madem o kadat zor niye hala ordasaniz? Burda gelip güzel çalışıp güzel tatil yaparsınız? Bunu söyleyin bana
1.580 euro ile alabildiklerini alabilmesi için burada 15.800₺ kazanması lazım. Şimdi daha iyi anladım neden buraya dönmediğini :KK70: Ben de olsam ben de dönmem 😂

Bu sizden son alıntım olacak (umarım), beğenmediğiniz 1.580 birim parayla aldıklarınızı ödediklerinizi biz 15.800

1.580 euro ile alabildiklerini alabilmesi için burada 15.800₺ kazanması lazım. Şimdi daha iyi anladım neden buraya dönmediğini :D Ben de olsam ben de dönmem 😂
cevabı alamadım maalesef 👀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X