• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz nasıl yaptınız-çalışan anneler

sen başlamadan bakıcı başlasın beraber kalın. kesinlikle senin evinde bakılmalı.sonrada kamera taktır eve. 4 odaya kamera. sesli kayıt yapıyor. 1500 lira. cepten izle işten izle sürekli kontrol altında olur. eve gidince de detaylı izlersin.

öncelikle bakıcınız çok iyi referanslı, sigara içmeyen evinize yakın ve bünyesi sağlam birisi olmalı. Bünyesi sağlamdan kastım mesela çok sık grip olan biri ise bebekle aynı gün hasta olurlar. Sigara kesinlikle çok önemli, evinize yakınlıkda sizi idare etmesi, bakıcının daha az yorgun işe gelmesi demek olur.
Buzlukda 6 ay saklanıyor anne sütü, siz yinede en fazla 4 ay saklamayı tercih edin. Bebek mağazalarında süt saklama poşetleri var çok işinize yarar.
Doğum izninizide mümkün olduğunca geç kullanmaya başlayın, doğum sonrası izniniz daha uzun olur. Sanırım 16 haftaydı en son doğum izni, örneğin 2 ay siz baksanız, 1 ayda bakıcı ile beraber baksanız süper olur.

Yine de bakıcı konusu hep kafamı karıştırmıştır, ben annesi olduğum halde bazen sinirden kendimi ısırdığım krizlerim oluyor. Ki gerçekden nerdeyse ben bakmadım hiç çocuğuma. Hep annem baktı, oğlum benden çok ananesiyle vakit geçirdi. Ben oğlum 6 ayllıkken işe döndüm. Doğum sonrası ücretsiz izinde kullandım. Dediğim gibi belki bu forumdaki en şanslı insanlardan biriyim bebeğim konusunda.

Kendi pskolojiniz hazır ise, bebek bakıcak gücü sorumluluğu hissediyorsanız kariyeri birazda öteleyebilirsiniz. Büyük bir sorumluluk, emek,sabır, maddi manevi güç istiyor. Umarım herşey yolunda gider. Bebeğinize kendi evladı gibi bakıcak bir bakıcınız olur ve iş yerinizde son derece anlayışlı olur

ayyy cnm nasıl başardın. çok sıkıntı oluyormu. bende çocuk düşünüyorum. kırkım çıkana kadar izin verirler ancak. anneme bırakcam . ama merak ettiğim emmeyi bırakıyorlarmı hemen. yoksa uygun emzik ve süt bırakma ile bir müddet anne sütü alıyorlarmı. çok ağlama durmama gibi sorunlar oluyormu

ne olur biraz bahsetsen

Soru konu sahibi ile de alakalı o nedenle sizden alıntı ile cevapladım.

Benim oğlum 3,5 aylıkken işe başladım; sabah 8'de çıktım; akşam 7'de geldim; Cumartesi de çalıştım ama 2,5 yaşına kadar emdi :)

Yani uygun şartlarda bırakmıyorlar. Ama benimki emzik emmedi; daha doğrusu ben hiç vermedim. Yine hiç mama yedirmedim; biberondan sadece anne sütü içti. Arkadaşların çocuklarının emzikleri vardı; onlar annelerini 1 yaş civarında bıraktılar ama biberondan mama da içtiler.

Soru konu sahibi ile de alakalı o nedenle sizden alıntı ile cevapladım.

Benim oğlum 3,5 aylıkken işe başladım; sabah 8'de çıktım; akşam 7'de geldim; Cumartesi de çalıştım ama 2,5 yaşına kadar emdi :)

Yani uygun şartlarda bırakmıyorlar. Ama benimki emzik emmedi; daha doğrusu ben hiç vermedim. Yine hiç mama yedirmedim; biberondan sadece anne sütü içti. Arkadaşların çocuklarının emzikleri vardı; onlar annelerini 1 yaş civarında bıraktılar ama biberondan mama da içtiler.

cnm bende akşam 7 gibi evde olurum. cumartesi çalışmıyorum. bende anne sütü bırakmayı düşünüyorum. emzik te anneme söylerim vermez. benim sorum akşamları sizi emiyormuydu. 1 yaşına kadar emse bana yeter zaten.

birde geceleri bebekle ilgilenip sabah işe gitmek çok zor oluyormu. baya kaygılıyım. başarırım inşallah. işten çıkarsam geçinemeyiz:50:

cnm bende akşam 7 gibi evde olurum. cumartesi çalışmıyorum. bende anne sütü bırakmayı düşünüyorum. emzik te anneme söylerim vermez. benim sorum akşamları sizi emiyormuydu. 1 yaşına kadar emse bana yeter zaten.

birde geceleri bebekle ilgilenip sabah işe gitmek çok zor oluyormu. baya kaygılıyım. başarırım inşallah. işten çıkarsam geçinemeyiz:50:

palin kardeşmi geliyor maşallah Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin üstesinden gelirsin inşaallah benim kızım iki yaşında ama hala taze bebek gibi gece uykumuz yok 5 kere kalkıyorum en az moron gibi de işe geliyorum alışıyosun yani bir yaşam tarzı haline geliyo artık:33:

öncelikle bakıcınız çok iyi referanslı, sigara içmeyen evinize yakın ve bünyesi sağlam birisi olmalı. Bünyesi sağlamdan kastım mesela çok sık grip olan biri ise bebekle aynı gün hasta olurlar. Sigara kesinlikle çok önemli, evinize yakınlıkda sizi idare etmesi, bakıcının daha az yorgun işe gelmesi demek olur.
Buzlukda 6 ay saklanıyor anne sütü, siz yinede en fazla 4 ay saklamayı tercih edin. Bebek mağazalarında süt saklama poşetleri var çok işinize yarar.
Doğum izninizide mümkün olduğunca geç kullanmaya başlayın, doğum sonrası izniniz daha uzun olur. Sanırım 16 haftaydı en son doğum izni, örneğin 2 ay siz baksanız, 1 ayda bakıcı ile beraber baksanız süper olur.

Yine de bakıcı konusu hep kafamı karıştırmıştır, ben annesi olduğum halde bazen sinirden kendimi ısırdığım krizlerim oluyor. Ki gerçekden nerdeyse ben bakmadım hiç çocuğuma. Hep annem baktı, oğlum benden çok ananesiyle vakit geçirdi. Ben oğlum 6 ayllıkken işe döndüm. Doğum sonrası ücretsiz izinde kullandım. Dediğim gibi belki bu forumdaki en şanslı insanlardan biriyim bebeğim konusunda.

Kendi pskolojiniz hazır ise, bebek bakıcak gücü sorumluluğu hissediyorsanız kariyeri birazda öteleyebilirsiniz. Büyük bir sorumluluk, emek,sabır, maddi manevi güç istiyor. Umarım herşey yolunda gider. Bebeğinize kendi evladı gibi bakıcak bir bakıcınız olur ve iş yerinizde son derece anlayışlı olur

süt konusunda çok sıkıntım olmayacak inşallah hergün 1 saat öğlenleri iznim olacak işyerinden yani tam gün ayrı kalmayacağım bebeğimden daha hamilelik bile yok yani düşünmeye başladık bebeği ama şimdiden heyecan diz boyu herşeyi ayarlamaya çalışıyorum şimdiden bakıcıya bile şimdiden bakmaya başladım uzun zaman tanımak istiyorum çünkü valla hamile kaldığım zaman elim ayağım birbirine dolaşacak galiba :46:

Geceleri de emiyordu; kapıda eve girince de emiyordu. ama onun dışında da sağdığım sütü içiyordu. takviye mamaya bile ihtiyaç olmadı.

Sabah işe gitmek zor oalbilir ama o bebeğinize bağlı, şimdiden sıkmayın canınızı.

Benimki 10'da yatardı akşam, ben d ehemen onun arkasından; 2'de kalkar emer; 4, 6'da emer; sonra da 8 gibi uyanırdı. Ama bu molalar kısa sürer öyle saatlerce değil; gece kalkıp tuvalete gidip biraz gezinip yattıoğınızı farzedin öyle

Ama kimi bebek de vardır susmaz ağlar onu bilemem..Benimnki gece ağlamazdı; altını kirletmezdi; memesini emer uyurdu hemen...

Bende sabah kalkar, hemen bir memeyi sağar dolaba atar, diğerini de o kalkınca emzirir öyle giderdim.

Tabi bu arada evde de bakıcısı olurdu; sabah gelir; ben kapıdan girince çıkardı. Evin işini ve yemeği de yapardı; akşam işten gelince hiçbir şey ile ilgilenmezdim. Ama ben titiz biri değilim; öyle her akşam tezgah ovulacak; mutfakta tek bir bulaşık olmayacak birisi değilim; hala da mutfakta bulaşık olur ben oğlumla oyun oynarım.

O çok titiz arkadaşlar ne yapar bilmiyorum :)

Şimdiden kendsini sıkmayın, her şey olacağına varır

merhaba önc..elike bebek dünyanın en güzel şeyi ve herzaman birşeyler olur bu sefer işe ihtiyacını olmaz farklı birşeyler çıkar kendinizden feragat etmeniz gerekir bebek için yani çalışmayı geçtim çoook dertleri olur kim bakacaktan ziyade..bende anneyim kızımı bakıcıya falan emanet edemezdim başlarım işine derdim...dedimde..huzurlu bir haileleik geçirdim bebeğime kendim kimseden yardım alamdan 3,5 ay baktım sonra hayat zor iş aramalrına geçtim ve anneme emanet ettim çocuğumu gözüm arkada değil benim annem 63 yaşında babam 65 Allahıma çok şükür ikisi bakıyorlar onlara hayat veriyor kızım...evet zor oluyor ama pratikleşiyorsun hem iş hem ev hem bebek hem koc

palin kardeşmi geliyor maşallah Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin üstesinden gelirsin inşaallah benim kızım iki yaşında ama hala taze bebek gibi gece uykumuz yok 5 kere kalkıyorum en az moron gibi de işe geliyorum alışıyosun yani bir yaşam tarzı haline geliyo artık:33:

cnm istiyoruz ama gelmiyor. kaç aaaaydır hamile kalamadım :43:oda ayrı bir sorun. Seninkide sağlıkla büyüsün. Allah uzun ömür versin inşallah

slm anneler
bebeğimi ilk duyduğumda aklıma gelen şeylerden bitanesiydi bu sorun.malum herkesin dediği gibi hayat zor bende dedim kim bakacak diye sonra kayınvalidem var dedim yalnız kimse yok yanında tek başına kalıyor o bakar dedim
sonra kayınvalideme duyurduk ve şok ben bakamam dedi
Allahtan doğum iznim var sonra napalım bakıcıya veririz dedim
annem dedi ki yok kızım o kadar çocuk bakıcıya verilir mi ben biraz yanında büyütür sonrada yanıma alırım dedi(gerçekten insanın kendi annesi başka)
ona da kıyamadım çünkü özürlü bir abim var kadının başında bir çocuk var zaten
annem yok ben bakarım sen merak etme dedi
inş bizde bu sorunu böylce atlatacağız hayırlısıyla bi kucağımıza alalım da

Back
X