Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ayyy cnm nasıl başardın. çok sıkıntı oluyormu. bende çocuk düşünüyorum. kırkım çıkana kadar izin verirler ancak. anneme bırakcam . ama merak ettiğim emmeyi bırakıyorlarmı hemen. yoksa uygun emzik ve süt bırakma ile bir müddet anne sütü alıyorlarmı. çok ağlama durmama gibi sorunlar oluyormu
ne olur biraz bahsetsen
Soru konu sahibi ile de alakalı o nedenle sizden alıntı ile cevapladım.
Benim oğlum 3,5 aylıkken işe başladım; sabah 8'de çıktım; akşam 7'de geldim; Cumartesi de çalıştım ama 2,5 yaşına kadar emdi :)
Yani uygun şartlarda bırakmıyorlar. Ama benimki emzik emmedi; daha doğrusu ben hiç vermedim. Yine hiç mama yedirmedim; biberondan sadece anne sütü içti. Arkadaşların çocuklarının emzikleri vardı; onlar annelerini 1 yaş civarında bıraktılar ama biberondan mama da içtiler.
cnm bende akşam 7 gibi evde olurum. cumartesi çalışmıyorum. bende anne sütü bırakmayı düşünüyorum. emzik te anneme söylerim vermez. benim sorum akşamları sizi emiyormuydu. 1 yaşına kadar emse bana yeter zaten.
birde geceleri bebekle ilgilenip sabah işe gitmek çok zor oluyormu. baya kaygılıyım. başarırım inşallah. işten çıkarsam geçinemeyiz![]()
öncelikle bakıcınız çok iyi referanslı, sigara içmeyen evinize yakın ve bünyesi sağlam birisi olmalı. Bünyesi sağlamdan kastım mesela çok sık grip olan biri ise bebekle aynı gün hasta olurlar. Sigara kesinlikle çok önemli, evinize yakınlıkda sizi idare etmesi, bakıcının daha az yorgun işe gelmesi demek olur.
Buzlukda 6 ay saklanıyor anne sütü, siz yinede en fazla 4 ay saklamayı tercih edin. Bebek mağazalarında süt saklama poşetleri var çok işinize yarar.
Doğum izninizide mümkün olduğunca geç kullanmaya başlayın, doğum sonrası izniniz daha uzun olur. Sanırım 16 haftaydı en son doğum izni, örneğin 2 ay siz baksanız, 1 ayda bakıcı ile beraber baksanız süper olur.
Yine de bakıcı konusu hep kafamı karıştırmıştır, ben annesi olduğum halde bazen sinirden kendimi ısırdığım krizlerim oluyor. Ki gerçekden nerdeyse ben bakmadım hiç çocuğuma. Hep annem baktı, oğlum benden çok ananesiyle vakit geçirdi. Ben oğlum 6 ayllıkken işe döndüm. Doğum sonrası ücretsiz izinde kullandım. Dediğim gibi belki bu forumdaki en şanslı insanlardan biriyim bebeğim konusunda.
Kendi pskolojiniz hazır ise, bebek bakıcak gücü sorumluluğu hissediyorsanız kariyeri birazda öteleyebilirsiniz. Büyük bir sorumluluk, emek,sabır, maddi manevi güç istiyor. Umarım herşey yolunda gider. Bebeğinize kendi evladı gibi bakıcak bir bakıcınız olur ve iş yerinizde son derece anlayışlı olur
cnm bende akşam 7 gibi evde olurum. cumartesi çalışmıyorum. bende anne sütü bırakmayı düşünüyorum. emzik te anneme söylerim vermez. benim sorum akşamları sizi emiyormuydu. 1 yaşına kadar emse bana yeter zaten.
birde geceleri bebekle ilgilenip sabah işe gitmek çok zor oluyormu. baya kaygılıyım. başarırım inşallah. işten çıkarsam geçinemeyiz![]()
palin kardeşmi geliyor maşallah Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin üstesinden gelirsin inşaallah benim kızım iki yaşında ama hala taze bebek gibi gece uykumuz yok 5 kere kalkıyorum en az moron gibi de işe geliyorum alışıyosun yani bir yaşam tarzı haline geliyo artık![]()