Siz nasıl yetiyorsunuz,ben tükendim..

birde calisma hayatinda olanlar ucretsiz izindeyken bile bebegini birakip gitme korkusunda olanlar var benim gibi .. evden her ciktigimda tekrar dilekceyi verecekmisim gibi sanki 6 ay olmamis ise baslayali..

Kesinlikle çocuk uyudu mu uyurum yoksa kesin yasayamaz insan.sonra planlarsin olur biter.bir de çalışıyorum ben.2 yaşından sonra sıkıntı azalıyor.

Annenizin yardımına rağmen hala yetişemiyorum diyorsunuz çok garip... Ben eşim dışında kimseden yardım almadım şu zamana kadar (10aylık sayılır) ilk uyandığı zaman hangi yeri toparlayacaksam oraya götürüyorum. Her yeri öğlen uykusuna yatana kadar o şekilde topluyorum. O uyuduğu zaman, kahvaltımı yapıyorum, duşa giriyorum gireceksem. İkinci uyanışında yürüteç'ine koyuyorum, makina açıyorum o da ayna karşısında biraz oyalanıyor. Her bir oda temizliği sonrasında kucağıma alıp biraz seviyorum biraz öpüyorum karnı açsa doyuruyorm ve yine başka bir oda temizliğine girişiyorum. İş bitince yatağına koyuyorum önüne oyuncaklar ben de o ara hemen yemeği ocağa koyuyorum derken akşam 6 oluyor. Hep birlikte yemek, sonra oyun saat 20.30da da uykuya yatıyor. Bunları, size biraz yardımcı olur iş düzeni için diye yazdım. Kolay gelsin... ( Haftada bir temizlik yapıyorum okbli biri için zor olsa da )

Ilk ve en onemli tavsiye relax olun kafaya taktikca emin olun canınız cok sıkılır ..digerlerine gelince
Temizlik yapacağınız her odaya gidsinizde bebeği yaniniza alin bir iki hamle evi topluosan bir iki hamle cocuga şirinlik yapin
Bebek sarkilari soyleyerek iş yapin dikkatini cekip sizi izleyecektir arada bir de jest mimik yaptin mi tamamdir
Tv karsisina kesinlikle oturtmayin surekli ister sonra yasattigi olumsuzluklardan zaten bahsetmiyorum
Siz is yaparken eline kemirecegi biseyler verin dikkati dağılır
Bunlar tecribeyle sabittir emin olun.pesimden ayrilmayan wc ye bile gitsem aglayan 4 bebem var ona ragmen sporumu temizliğimi yani yuzeysel olani ayrıntıliyi ayda bir yaparim :) yaparim yani
Wc ve banyo temizligini de elinizin altinda malzemeler olsun cikarken iki sürtün oh miss :)

Size katılıyorum. Konu sahibi çalışıyor mu bilmiyorum ama çalışan anneler ne yapsın. Hem çalışmayıp hem annesi yardım eden artı yetiştiremiyorum diyenleri anlamıyorum. Belki çocuğum yok ondandır diyeceğim ama hem çalışan hem anne olan hemde bakacak kimsesi olmayan birsürü insan var.

Size katılıyorum. Konu sahibi çalışıyor mu bilmiyorum ama çalışan anneler ne yapsın. Hem çalışmayıp hem annesi yardım eden artı yetiştiremiyorum diyenleri anlamıyorum. Belki çocuğum yok ondandır diyeceğim ama hem çalışan hem anne olan hemde bakacak kimsesi olmayan birsürü insan var.

Sabahtan kahvaltı ettir parka çıkar 1 saat .Getir dusaldır uyut ,islerini yap oncelik yemekte olsun .2 gunluk yemek yap .sonra uyaninca doyur oyna evi toparla .Evide sepetle topla doldur sepete sonra ayirabilirsin.
Akşamüstü yine parka 1 saat götür getir oyala doyur yatmadan duş aldır yagla masajla uyut .Uyanırsa ara beni
Aksam uykusunu 7 yi geçirsen iyi olur .

Uykusuz bebek zordur yıpratır. Sanirim sizinki de öyle. Oğlum küçükken o uyuyunca ben de uyurdum. Yoksa uykusuzluktan yaşayamazdım. Evin ilk bir kaç yıl bira dağınıktı. Büyüdükçe herşey rayına oturur. Üzmeyin kendinizi. Herkes mükemmeli oynar ama bir çoğu öyle değildir.

Yan yatan da bir , popo yirtan da ...
Cunku ev isi nankör.
Ev isi icin kendimi zorlamazdim.hala zorlamiyorum.oglum 22 aylik
Gece uykulari berbat otesiydi ruh gibiydim suan yeni yeni normal bebeginki gibi oldu diyebilirim. O yizden o uyudugunda direkt ben de uyurdum. Hala arada uyuyorum.
Isleri esiniz isten geldikten sonra azar azar yapin. Yemek ve camasir utu gibi.
Ayda 1 temizlik tutabilirsiniz.
Bosverin hicborsey evladindan once olmamali.

Asil varya yiycek yemek olsun yeter.. 11 ayliksa eger emekliyordur en azindan.. birak ortalikta emeklesin o da sen ufak islerini yaparken.. kucukken gercek zor oluyo ama buyudukce rahatliycaksin canim. Aksam uyuyosada o zaman 1-2 saat yap rutin seyleri.. ortaligi toplama utu camasir bulasik gibi..uykusuzluk cok kotu en iyi ben bilirim benn.. gece 40 kez uyanip sonrasinda sabah ise gittim., gececek bu gunler.. eger bi derdi yoksa gece cocugun birsk biraz aglasin

Merhaba canım bende oğluma tek basıma bakıyorum ustelık senın annen de varmış. Benım annemde olsa ohoo herseyı yetısyırıtoyum çok şükür oğlum uyuduğunda yemeklerı hemen yapıyorum sonra toz alıyorum vıleda yapıyorum Mesela yarın da ütüleri yapacam . Su sıralar gece uyuma sorunu var arabada uyuyo

Tek cocukla yetisemiyorsan islere ileride bi cocugun daha olursa napcaksin.
3 cocukluyum birde esim var etti 4 cocuk.
Cocuklarimdan biri 10 gun sonra 1 yasinda digeri 3 yasinda sayilir bir digeride 8 yasinda.
Plan yapcaksin her zamn.plansiz is yurumuyor.
Sabah uyandigida kahvaltinizi yaptiktan sonra mutfak toparlancaksa ona bi kac mutfak malzemesi koy onune o oyalanirken sen orayi temizle.yatak odasina gidince de onune farkli birsey koy oyalansin.
Uyumadan once evde daginiklik varsa onlari hallet.uykuya yatinca banyo temizle toz al camasi katla utule vs vs .uyaninca supurgeni yaparsin viledani tutarsin.o da yaninda yurutecle oyalansin.
Evi senden baska dagitan yok.aldigin birseyi sonra yerine koyarim diyip ertelersen surekli ev daginir gider.
Camasirmi katladin hemen yerlerine yerlestir.yerlerine yerlestirmen 5 dk ni almaz.
Gozunde hicbirseyi buyutme.
Ben 3 cocukla her ise yetisiyorsam senin hayli hayli yetismen lazim.ogeleye kadar bitirip isini ogleden sonra cocugunla oyun oynaman lazim.
Biraz ehli keyifsin herhalde.sonra yaparim diye diye erteledigin her is suan yetisemedigin isler olarak buyuyup gitti.
Sen kendini inandir her isimi bitirecegim cocugumada bakarim de yeter.
1 gun tamamen evini temizleyip toparlasan aslinda sonra pek isin olmaz evi kirletcek insan yok cunku senden baska.
Baktin yine yapamiyorsan tut bi yardimci ne diyelim

Valla tatlim hem calisan biriyim hemde anneyim o ara cocugumlada esimlede ev temizligimlede ilgilenip kendimede zaman ayirabiliyorum cok sükür herseyin kafada bittiğine inanlardanim yapabileceğine inanirsan olay bitmistir buarada kesinlikle baby tv tarzinda seyler onermem bence hic tv acmamalisin cocugun icin cok tehlikeli olabilir mazallah sonra kendine geldiginde birlikte zaman gecirmek istiyecegin evladini tv izlemekten karsında bulamazsin

Ev toplama işini çocuk gece uykusuna yatınca yaptım hep gündüz dağıttı elledi döktü akşam hepsini halledip öyle yattım
Yemeği de o uyanıkken yanıma alıyordum mutfağa temiz bir örtü serip dolap kapaklarını açmasına izin veriyordum o tencere tava ile oynarken yemek yapıyordum (kullanacağımı öncesinde yıkıyordum bu vesile ile :) bir de kesici aletlere dikkat edin deterjan bırakmayın alt kısımda)
Benim çocuklar öğle uykusuna pek yatmadı bebekliklerinden bu yana gece de bölük pörçük uyudular uykusuzluğa dayanamadıgım için çok ağladığım olmuştu. Tv asla izletmedim belli yaşa kadar sizde lütfen izletmeyin o yaş çocukları genelde çekmece dolap karıştırır bırakın karıştırsın birde açık havaya çıkarın mutlaka

sen iş yaparken ayagının altında oynayacak yemek mi yapıyorsun ver plsastij süpürgemi yapıyon ilk korkar sonra lısır . camasırmı asıyon ver mandalı. ve bunları yaparken gülümseki beni al beni al diye aklına grlmesin .

5 aydir esim yok gorevde, 2 cocugum var, ailem yanimda degil, tek basima bakiyorum ikisine de.
Sabah kalktigim gibi 10 aylik kizimi doyuruyorum, oglum uyaniyor o arada,kizimi oglumun yanina birakiyorum, onlar oynarken ben oglana kahvalti hazirliyorum.
Oglan doyunca kizi bi posta daha besliyorum.
Sonra disari cikiyoruz.
Disari cikmadan once bulasigi makineye atiyorum, camasir varsa onu da, geldigimde toplayip sermesi kaliyor.
Kizim disarda uyuyor oglan parkta enerjisini atiyor.
Eve geliyoruz, hizli bi yemek ayarliyorum, tavuk cizbiz pilav vs.
Cocuklari doyuruyorum ortaligi topluyorum.
Bi kek cirpiyorum ya da supurge hizlisindan.
Biraz oyun oynuyoruz vs.
Yine yemek..
Sonra arka arkaya ikisini banyoya sokuyorum.
Ilk oglani yikiyorum, yatiriyorum.
Sonra kizimi.
Aksam 9-10 gibi popom koltuk goruyor.
Ev dandini, daginik ama pis degil.
Napayim bu kadar yetisiyorum.
Bu arada bir cocuk iki cocuktan daha zor, derlerdi inanmazdim.
Yorgunlugu daha cok ama bn oglum tekken hicbir ise yetisemezdim.
Simdi enazindan birbirleriyle oynarken biseyleri halledebiliyorum.

Benimde 2 çocuğum var araları 17 ay ama onları büyütürken ne uykusuz kaldım ne de aşırı yoruldum. Buradaki çoğu annenin aksine her zaman ilk önce kendimi düşündüm, ben iyi olmazsam onlara nasıl bakacaktım ki? Baştan beri kucağa çok alıştırmadım ve hiç uyusunlar diye sallamadım yataklarında uyumaya alıştırdım. Akşamları erken uyumaya alıştırdım böylelikle akşam uyuyana kadar eşimle başbaşayız vaktimiz oluyordu. Eşim zaten haftanın üç
Günü başka şehirde çalışıyordu, yakında ne akraba vardı ne eş dost öyle yapmasam depresyona girerdim herhalde :)

Ben oglum uyanıkken evi topluyorm yatagi felan o sirada muzik aciyorum oynamayi cok seviyo mutfagi toplarkende bütün tencereleri cikariyo tek tek oynuyo ellemiyorum isim btnce kaldryrm aliyorm iceri gdyrm eger duruyosa sklmadysa bide evi supuruyorum oda küçük el supurgesini aliyo yada kucagima aliyorm tam bi eziyet oluyo tabiki kollarim kopuyo o uyuyunca kendime vakit ayrmam için işlerin cogunu halletmem lazm uyanikken gunde bi kere uyuyo cunku ben gece cok kalktysa ve uyuyamadysam her yeri oylece birakip yatyrm sende oyle yap yoksa sinirli oluyorm tahammulum kalmiyo hic bsye

Öncelikle stres ve panikten kurtul ve öyle ben mükemmel anneyim naraları atanlara inanma. evin son derece temiz olacak, eşin çok çok memnun kalacak, bebeğinle harika şekilde ilgileneceksin. Ayrıca kendine muhtesem zamanlar yaratabileceksin. Böyle birşey yok. Ev temizliğiki zaten bu hiç bitmiyor. üstüne yemek, bulaşık, ütü, çamaşır. Bebeği giydir, bebeği doyur, altını temizle birazcık oynat, uyut. Ve bu döngü hiç bitmiyor. Yorulup biraz aksatsan işlerin birikerek üzerine çökeceğini bildiğinden yine huzurlu olamıyorsun. işte bu durumda ya oturup ağlayacaksın ya da çocuklarını büyüttükten sonra bu curcunanın biteceği hayaliyle sabredeceksin. yapacak pek bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…