- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Bence bakıcı yerine temizlik için birini tutmalı , ev düzene girince insanda ayrı bi huzur oluyor .Ben evli ve çocuklu bi insan değilim. Ama cok tatlı 2 yegenim var. Bize geldikleri zaman ben de çok yoruluylrdum onlarla ilgilenmekten. Sizin durumunuzu da anliyorum yani. Aman deyim o yaştaki çocuğa tv izletmeyin. Çok bunalirsaniz günde yarim saati geçmesin bu televizyon suresi. Sonra çok sıkıntı oluyor çünkü . ileride konuşamama sosyal bozukluklar vs. Bi bakıcı tutsaniz fena olmaz. Bi komşumuz da sizin durumunuzdaydi 800 liraya bi bakıcı tuttular. Saat 5 e kadar o bakıyordu çocuğa. Komşumuz da rahat rahat islerini yapıyordu. Durumunuz varsa en güzel yol bu.
Böyle konular bizim gibi ikinciyi bekleyen anneleri korkutuyorAsil varya yiycek yemek olsun yeter.. 11 ayliksa eger emekliyordur en azindan.. birak ortalikta emeklesin o da sen ufak islerini yaparken.. kucukken gercek zor oluyo ama buyudukce rahatliycaksin canim. Aksam uyuyosada o zaman 1-2 saat yap rutin seyleri.. ortaligi toplama utu camasir bulasik gibi..uykusuzluk cok kotu en iyi ben bilirim benn.. gece 40 kez uyanip sonrasinda sabah ise gittim., gececek bu gunler.. eger bi derdi yoksa gece cocugun birsk biraz aglasin
Benim 3. Canim bizim ev sirk olacak sirk :) saglikli olsunlarda canim gerisi gercekten gecici.. hic bir guzellik zorluk olmadan gelmiyor... benimkilerin arasida 2,5 yas fark var..uykusuz oluyo benim cocuklarda.. dogumdan korkuyorum yetememekten cocuklara korkuyorum.. ilk cocukta boyle kaygilarim hic yoktuBöyle konular bizim gibi ikinciyi bekleyen anneleri korkutuyor
Oğlum 25 aylık kardeşi de gelince ev cümbüş :)) ama mutlu bir hayatımız olacak Emin'im
Ahh tamamiyle benim yaşadiklarim,ilk aylar çok bocaladim,ağladim uykusuzluktan sinir sistemim allak bullak oldu artık yavaş yavaş bir rutin oluşturdum ama yetemiyorum,o zaman da vicdan azabı çekiyorum.Desteğiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederimBenimde bir hafta sonra bebeğim on aylık olacak. Bende çok istedim, çok badireler atlattım evladımı çok şükür kucağıma aldım. Lakin hayaller hayatlar misali ilk dört ay çok zorlandım. sabahlara kadar o uyumadıkça ağladığımı bilirim...
Ne gecemiz ne gündüzümüz var hala daha... uykusuzluktan zombiye döndüğüm zamanlar oluyor. Annem en büyük yardımcım ama genel olarak cok yorgunum zaman zaman büyük derecede yetersizlik hissine kapılıyorum. Ama bunların geçici olduğunu düşünüp güçlü durmaya çalışıyorum. Yalnız değilsiniz.
Televizyon da bu kadar "öcü" birşey değil. Bebeğe dizi izletmiyorsunuz ya koskoca gün içinde arada sırada "yaşına uygun" çizgi filmlere bakmasının hiçbir zararı olmaz. İzletmeden büyütene de saygım var. Ben yapamıyorum. Baby tv izliyor benim çocuğum ama istesem bile tv karşısında öyle yarım saat oturması mümkün değil zaten cok hareketli on dakika baksa öp başına koy sürekli muzurluk peşinde :)
Kısacası geçecek bunlar yapacak iş bulamayıp sıkılacağımız günler olacak.. sıkalım dişimizi biraz.
Sevgiler...
Vallahi öyle sürekli bir yetersizlik hissi,vicdan azabiCanım annelik böyle işte,hep vicdan azabı.Mecbur kalıyoruz bazen.Benim de kızım 4 yaşında, bide hamileyim şimdi.Ister istemez zaman zaman kendi haline bırakmak durumunda kalıyoruz çocuğu.Hiç olmasa yarım saat bir yemek yapana kadar.Hiç üzme kendini.Canları sağolsun.Elimizden geleni yapıyoruz.Onlar için yaşıyoruz.
Desteğinz için teşekkür ederim,sevgiler..cok basit yetemiyoruz yetmeye calisiyoruz aksini soyleyende yalan soyler kimse 4 4 luk degl hepimizin bunalip boyle seyler dusundugu oluyor.
Annemin yardimi var ama her zaman benimle değil,2 aydir yok mesela,bende ve abimde kaliyor,siz surekli yanimda sandiniz o yüzden garipsediniz sanirim ayrica annem varkende her şeyi yine kendim yapiyorum elbette çocuğu oyaliyor bu da benim çok işime yariyor fakat genel olarak bir yetersizlik hissine sahibim,açıklamali yorumunuz için teşekkür ederim,tavsiyelerinizi dikkate alicamAnnenizin yardımına rağmen hala yetişemiyorum diyorsunuz çok garip... Ben eşim dışında kimseden yardım almadım şu zamana kadar (10aylık sayılır) ilk uyandığı zaman hangi yeri toparlayacaksam oraya götürüyorum. Her yeri öğlen uykusuna yatana kadar o şekilde topluyorum. O uyuduğu zaman, kahvaltımı yapıyorum, duşa giriyorum gireceksem. İkinci uyanışında yürüteç'ine koyuyorum, makina açıyorum o da ayna karşısında biraz oyalanıyor. Her bir oda temizliği sonrasında kucağıma alıp biraz seviyorum biraz öpüyorum karnı açsa doyuruyorm ve yine başka bir oda temizliğine girişiyorum. İş bitince yatağına koyuyorum önüne oyuncaklar ben de o ara hemen yemeği ocağa koyuyorum derken akşam 6 oluyor. Hep birlikte yemek, sonra oyun saat 20.30da da uykuya yatıyor. Bunları, size biraz yardımcı olur iş düzeni için diye yazdım. Kolay gelsin... ( Haftada bir temizlik yapıyorum okbli biri için zor olsa da )
Zamanla rutininiz oturur. Hepimiz bişeylere yetişmeye çalışıyoruz. Kimsenin evi dört dörtlük değil. Kimse çocuğuna işine evine eşine dört dörtlük yetişemiyor.Annemin yardimi var ama her zaman benimle değil,2 aydir yok mesela,bende ve abimde kaliyor,siz surekli yanimda sandiniz o yüzden garipsediniz sanirim ayrica annem varkende her şeyi yine kendim yapiyorum elbette çocuğu oyaliyor bu da benim çok işime yariyor fakat genel olarak bir yetersizlik hissine sahibim,açıklamali yorumunuz için teşekkür ederim,tavsiyelerinizi dikkate alicam
Öncelikle stres ve panikten kurtul ve öyle ben mükemmel anneyim naraları atanlara inanma. evin son derece temiz olacak, eşin çok çok memnun kalacak, bebeğinle harika şekilde ilgileneceksin. Ayrıca kendine muhtesem zamanlar yaratabileceksin. Böyle birşey yok. Ev temizliğiki zaten bu hiç bitmiyor. üstüne yemek, bulaşık, ütü, çamaşır. Bebeği giydir, bebeği doyur, altını temizle birazcık oynat, uyut. Ve bu döngü hiç bitmiyor. Yorulup biraz aksatsan işlerin birikerek üzerine çökeceğini bildiğinden yine huzurlu olamıyorsun. işte bu durumda ya oturup ağlayacaksın ya da çocuklarını büyüttükten sonra bu curcunanın biteceği hayaliyle sabredeceksin. yapacak pek bişey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?