• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİZ NE DERSİNİZ? ACİLLLL!!!

cookies

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
240
93
33
Arkadaşlar
Eşimle beraber ticaret yaparak geçiniyoruz ancak hamileliğim sebebiyle işlerimiz şimdiden biraz yavaşladı. Daha da yavaşlayacak gibi görünüyor.
Eşim memleketinden gelen 18 yaşında bir üniversite öğrencisine resmi işlemlerde yardım ettiği için arkadaş oldular.sonra biz ona ev arkadaşı bulduk yerleştirdik fakat o evde mutlu olmadı. O evden ayrılacağını öğrenen eşim bizde kiracı olarak kalmasını teklif etti. O da sanırım kabul edecek.
Tüm.masrafların yarısını ödeyecek neredeyse bu sıkışıklıkta, iyi yürekli, temiz de bir çocuk üstelik onun için de aile ortamı olacak ama bunun bize aile bütünlüğümüze zararı olur mu, piiman olur muyuz?
Siz ne dersiniz?

Evinizde kadın olsun erkek Olsun
akrabalık bağı olmayan ve artık tüm Özelinize dahil olacak bir kişiyle kalmanız sizin için normal ise neden olmasın?
Mesela,
Ben olsam böyle bir şeyi kabul etmem aynı evde banyo yapmak sizin için de zor karşı taraf içinde ve hak sahibi olacak yarı yarıya! Ya da bunun gibi birçok özel durum, tartışma vs... Çocuğunuz gibi, kardeşiniz gibi ya da nasıl algılarsanız. Fakat aynı şekilde ev ortamında aile fertleri geldiğinde bile kısmen hareketletinizi kısıtlıyorsunuz daha değil ki başka biri! Ben rahat olamazdım açıkçası. Hepsi bir yana miktar ne olursa olsun evimize ortak olması bu rahatlığı karşı tarafa kendi elimle vermek istemezdim. Kısa süreli, geçici ve acil durumlar hariç...
Ayrıca o üniversite öğrencisi ve farklı bir şehirde !
sizin düzeniniz de az çok değişecektir. kendi yaş grubundan birileriyle aynı evde yaşaması da zaten onun için daha iyi olacaktır .

Son düzenleme:
Tuhaf buluyorum böyle şeyleri, çünkü bu durumda ev hayatınızdan, özel hayatınıza, paylaşımlarınıza, birlikte yaptığınız ortak şeylere kadar her şey değişecek ve kısıtlanacak. Bunlardan nasıl ve neden vazgeçeceksiniz? 60 yıllık evli, artık eşten çok ev arkadaşı gibi yaşayan bir çift olsanız anlarım da...

Cok gereksiz bir durum, elalemle ayni cati altinda ne diye oturacaksiniz ki? Bu kadar da rahat olmamak lazim neler duyuyoruz devir artik tanri misafiri bile agirlayacak devir degilken siz bir yabanciyla para karsiligi nasil oturacaksiniz?

Gece susadığınızda geceliğinizle mutfağa gidemezsiniz.
Şöyle ayaklarınızı uzatıp karı-koca bir keyif yapamazsınız.
Özel anlarınız sadece belirli bir yer ve zamana sıkışır kalır.
Sürekli evde bir tedirginlik hali.
Kısaca ha evde yabancı biri ha çekirdek aileden olmayan biri.
Hiçbir farkı yok bana göre.

Kızlar ben de endişeliyim aslında üstelik bebeğimiz olacak her şey daha karmaşık hale gelmişken bir de bu durum içimi karartıyor. En sağlıklısı galiba hiç bulaşmamak.

Sakin sakin bunun iyi niyeti olmaz.bende 10 yil önce böyle bir hataya dusucekken sonanda vaz gectim..simd yillar gecince insan ne denli sacmaladiginin farkinda oluyor. ..boswerin aile ortami olucak ogrencinin die siz ailenizden olmayin...böyle seyler cok ucu açık noktalar...eger muslumanlik dinine mensupsaniz 18 yasindada olsa ergenlige ermis birerkekle ayni catinin altinda kalamazsiniz...bu arada evin idaresine katki olsun diyerek eşinize bu yönde olumlu tepki vermeyin..birakin erkekler kendileri hayatin zorluguna alışsin cabalasin..kadinlar olarak erkelerin işini kolaylastiriyoruz sonra adamlar farklı seylerin peşine düşüyor. ..mesela gencligimizde okadar esimden baskindimki guya ewliligimize iyilik katki yapiyorum...adam bi ise girisiyor parasini alamıyor bana diyor git iste...Çünkü ona o rahatligi ben verdim..bilmem anlata bildimmi..uzak durun sacma konulardan hem cocugunuzda olucakmis

Sakin sakin bunun iyi niyeti olmaz.bende 10 yil önce böyle bir hataya dusucekken sonanda vaz gectim..simd yillar gecince insan ne denli sacmaladiginin farkinda oluyor. ..boswerin aile ortami olucak ogrencinin die siz ailenizden olmayin...böyle seyler cok ucu açık noktalar...eger muslumanlik dinine mensupsaniz 18 yasindada olsa ergenlige ermis birerkekle ayni catinin altinda kalamazsiniz...bu arada evin idaresine katki olsun diyerek eşinize bu yönde olumlu tepki vermeyin..birakin erkekler kendileri hayatin zorluguna alışsin cabalasin..kadinlar olarak erkelerin işini kolaylastiriyoruz sonra adamlar farklı seylerin peşine düşüyor. ..mesela gencligimizde okadar esimden baskindimki guya ewliligimize iyilik katki yapiyorum...adam bi ise girisiyor parasini alamıyor bana diyor git iste...Çünkü ona o rahatligi ben verdim..bilmem anlata bildimmi..uzak durun sacma konulardan hem cocugunuzda olucakmis

Haklısın canım eşim kendini düşünüyor ama aile düzenimizi düşünmüyor. Bende eşime karşı senin gibiyim. Bu da aslında pahalıya mal oluyor.

Anası gelsin ev tutsun çocuğa aile ortamını sağlasın. Sakın böyle birşey girismeyin bi tanıdığım kısa bi süreliğine eşi bi is arkadaşını eve getirmek istedi neymis erkek arkadasi kizi aldatmis kapinin önüne koymuş kalacak yeri yokmus....kızcağız kabul etti, dedik okadr da izin verme diye, ama arkadasin merhamet damari tuttu...neyse bu kızı getirdi eşi, iki hafta bunlarda kaldı, bizim kıza arkadaş oldu bi sene kadar sürekli bunlara gelip gitti yemeğini yiyip sofrasına oturdu.... bir gün ama öğrendi ki kocası kendisini bununla aldatmış....
Demem o ki bu devirde akrabaya güvenemezken bi yabancıya??

Okuyunca direk anladim..benim gibi oldugunu...ben simdi 33 yaşındayım..anneme herseyimi anlatirdim eger anlatmasaydim bende farkli yanlislara duserdim..yasini bilmiyorum ama benden sana abla tavsiyesi sakin ol..biraz eşin eş oldugunu hissetsin kendini geri çek. .banada derlerdi bi kulağımdan girip diğerinden çıkardı. .ticaret yaptik bagkur borcu benim üstümde hala...simdiye odeseydi tek kuruş kalmazdı. .ama borç benim üstüme ya odemeye gerek varmı. ..5 yildir cektim kendimi ilk oglum 5ciyilda dogdu..doğumlar birlikte cocuk bahanesiyle..uzaklastim..cokda iyi oldu..Eşim işine 4 elle sarildi cok çabaladi..bana cok yalwardi hatta 2 yil hayati bana zindan etti yüz asti surat yapti..ama ben umursamadim oglum 7 aylikdi tekrar hamile kaldim 2011 2012 dogumlu iki oglum war. .esim baktiki erkek olmayla adam olmak çok farkli o adam olmayı secti...iki işte calisti..bende paramizi tutdum harcamalari minimuna indirdik..simdi evimizde var arabamizda...cok sukur ALLAHA. ..

Çok skntiliysaniz ticareti bitirip esiniz başka iste çalışsın. Çok saçma siz bir yere gidecekken o kişi evinizde kalacak size biri gelecek belki kalabalık ama çocuğun sınav haftası. .ne alaka her zor durumda olan evine birinimi alıyor kabul etmeyin

Okuyunca direk anladim..benim gibi oldugunu...ben simdi 33 yaşındayım..anneme herseyimi anlatirdim eger anlatmasaydim bende farkli yanlislara duserdim..yasini bilmiyorum ama benden sana abla tavsiyesi sakin ol..biraz eşin eş oldugunu hissetsin kendini geri çek. .banada derlerdi bi kulağımdan girip diğerinden çıkardı. .ticaret yaptik bagkur borcu benim üstümde hala...simdiye odeseydi tek kuruş kalmazdı. .ama borç benim üstüme ya odemeye gerek varmı. ..5 yildir cektim kendimi ilk oglum 5ciyilda dogdu..doğumlar birlikte cocuk bahanesiyle..uzaklastim..cokda iyi oldu..Eşim işine 4 elle sarildi cok çabaladi..bana cok yalwardi hatta 2 yil hayati bana zindan etti yüz asti surat yapti..ama ben umursamadim oglum 7 aylikdi tekrar hamile kaldim 2011 2012 dogumlu iki oglum war. .esim baktiki erkek olmayla adam olmak çok farkli o adam olmayı secti...iki işte calisti..bende paramizi tutdum harcamalari minimuna indirdik..simdi evimizde var arabamizda...cok sukur ALLAHA. ..

Çok iradeli davranmışsın canım. Bende kabul etmemeliyim. Bir şekilde o götürmeli gemiyi, inşallah sonumuz senin gibi olur dua et. Yaşım senden çok ta az değil. 30 yaşındayım.

Ben yurt disinda yasiyorum.Burada boyle seyler cok yaygin Turkler arasinda da, fakat buradaki evler dublex ve oldukca genis.Kalan ogrencinin ayri banyosu tuvaleti var.
Nasil rahat edeceksiniz ki?
Hamilesiniz de.İnsan dustan cikar bornozla,uzerini rahat giymek ister.Ben kiz yada erkek kesinlikle rahat edemezdim,buyuk konusmayim ama ihtiyacim dahi olsa sanirim kabuk etmezdim.
Hakkinizda hayirlisi..

Kocan gerekirse ek is olarak gitsin limon satsin,aksamlari taksiye ciksin...Olacak is degil hic uygun bir durum degil...

Back
X