Siz ne düsünürdünüz?

Hazal76

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
108
92
298
Siz olsaniz ne düsünürdünüz?

Esimle Markete gitmistik, Kasada beklerken, birden dediki: Cocuga daha Araba koltugu almak gerek.Hamileyim, henüz birsey aldigimiz yok, cok erken daha – nerden esti bende bilmiyorum.

Dedimki, Yengem verdiya – daha ne koltugu?
Nezaman benim niye Haberim yok? (Kendisi cok utukandir, ve buda meshur lafi)
Oysaki söylemistim.

Koltugu henüz almadik, onlarda duruyor.
Yengem’e bir Arkadasi az kullanilmis Koltuk hediye edince, kendi yeni aldigini degistirmek istemisti, ama olmadi. Oda eve birakti, ve bana dediki, sen hamile kalirsan, sana verecegim .

Esim’in surati degisti, birden bozuldu – onlar ufak tefek seyler, ben cocuguma bir Araba Koltugu alamiyacakmiyim?

Ne demek istiyorsun dedim? Ne gerek var, hazirda Koltuk varsa neden alalim? Hem Kardesimde ayni seyi düsünebilirdi, ama Arkadasin Kullandigini kullaniyor.

Sen tenezzülmü etmiyorsun? Sonra konusmayi kestim.

Ya ben anlamiyorum, kullanilmis veya yeni ne fark eder.
Bunu bulamiyanlar var. Cok yüksekte ucuyor, tasiniyoruz bu arada, onca masraf oldu.
Su an issiz kendisi, tez zamanda is bulur insallah.

Genelde benim Ailemden gelen Ilgiyi, Sefkati, Hediyeye bir lafi var, davranislarindan hisediyorum cogu seyi zaten.
Kendi Ailesi, aramaz sormaz, Hamileligimi bile kutlamadilar, tabi onuda aramadilar. Dayanamayip kendi aradi – Ismarlama oldu.
Cok ilgisiz ve ruhsuzlar.

Ben öyle diyecegine sunu beklerdim: „Aah ne güzel, bizi düsünmüsler sagolsunlar, oda aradan cikti“ gibi??

Empati kursa? Ayni sey keske Ailesinden gelse, ne kadar mutlu olurdum anlatamam.
Yok biz alamiyormuyuz denilirmi?

Bende böyle yaptikca, ister istemez, kocam ne kadar’da hasetli bir Insan diyorum ve kendisinden soguyorum.

Kafam cok daginik. Lütfen birsey yazin.

Son düzenleme:
esinizin kotu niyetle soyledigini sanmiyorum.aksine boyle dusunmesi benim hosuma gitti.
ilk cocugu oldugu icin heves yapmistir,masraftan kacmamasi guzel.
tabi yengenizin sizi dusunmesi de cok guzel ama bazen insan herseyi kendisi yapmak istiyor.
benim esim de kizim giysin diye bize verilen kiyafetleri giydirtmedi.
o benim ilk cocugum ilk hevesim ben almak istiyorum herseyi dedi.
kotu ve sorun yapilacak bisey degil acikcasi.
bu arada bebeginizi de saglikla kucaginiza alin insallah.

Başka zaman nasıl davranır bilmiyorum ama buradaki davranışında biraz da haklı..
Yengen sağolsun düşünmüş masraf etmeyin demiş vermiş kendi koltuğunu..
Ama eşinin davranışında bir hasetlik görmedim bu olayda..Kim istemez ki durumu varsa çocuğuna yeni bir koltuk almak..
Bence fazla tepki göstermeyin..Şöyle düşün, yengene de başkası vermiş demek ki başkasının ikinci eli yengenin sana verdiğinden daha iyi ki yengen sana kendisininkini vermiş...

esinizin kotu niyetle soyledigini sanmiyorum.aksine boyle dusunmesi benim hosuma gitti.
ilk cocugu oldugu icin heves yapmistir,masraftan kacmamasi guzel.
tabi yengenizin sizi dusunmesi de cok guzel ama bazen insan herseyi kendisi yapmak istiyor.
benim esim de kizim giysin diye bize verilen kiyafetleri giydirtmedi.
o benim ilk cocugum ilk hevesim ben almak istiyorum herseyi dedi.
kotu ve sorun yapilacak bisey degil acikcasi.
bu arada bebeginizi de saglikla kucaginiza alin insallah.

Ozaman ben farkli düsünüyorum demekki. Yok hani kullanilmis olsa hadi anlarim. Baskasinin kullandigini
kendi cocuguna kullanmak istemiyor gibi. Ama daha yep yeni.
Yani bizim aldigimizla ne farki olacakki?

Amin, tsk ederim güzel dilekleriniz icin.

benim eşim de bu konularda oldukça hassastır biri bebek arabasını veririm demişti ben oğluma alamayacak mıyım eski mi kullandıracağım durumum var olmasa ok dersin ama varken niye alayım diye bence bu iyi bir şey =))

hem işsizlik psikolojisi, hem erkek psikolojisi, hem de baba psikolojisi
"ben çocuğuma eşime yetemez miyim ki" şeklinde bakmasına sebep olmuş
niyeti kötü değil
iyi zamanında güzelce konuşun, onu anladığınızı; ama yakınlarınızın sizin için iyilik yapmasının erdem göstergesi olduğunu düşündüğünüzü söyleyin..
kötü niyetli bulmadım ben eşinizi

sağlıcakla sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz inşallah

Başka zaman nasıl davranır bilmiyorum ama buradaki davranışında biraz da haklı..
Yengen sağolsun düşünmüş masraf etmeyin demiş vermiş kendi koltuğunu..
Ama eşinin davranışında bir hasetlik görmedim bu olayda..Kim istemez ki durumu varsa çocuğuna yeni bir koltuk almak..
Bence fazla tepki göstermeyin..Şöyle düşün, yengene de başkası vermiş demek ki başkasının ikinci eli yengenin sana verdiğinden daha iyi ki yengen sana kendisininkini vermiş...

Daha alacagi cok seyleri olacak ama. Durumuz var, ama bu arada tasiniyoruz. Cok masraf oluyor.
Yengem geri iade etmek istemisti. Yada istese baskasina satarda.

Ozaman ben farkli düsünüyorum demekki. Yok hani kullanilmis olsa hadi anlarim. Baskasinin kullandigini
kendi cocuguna kullanmak istemiyor gibi. Ama daha yep yeni.
Yani bizim aldigimizla ne farki olacakki?

Amin, tsk ederim güzel dilekleriniz icin.

iste esinize gore sorun o degil.sizin de soylediginiz gibi kendiliginden boyle bisey soylemis,demek ki heves etmis.sizin icin de sorun olmayacaksa maddi acidan birakin alsin.

Esın bebeğiniz icin heveslenmis olabilir normal bu
Kullanılabilecek bişey olduktan sonra koltuğa verilecek parayı cocuğun başka bı eksiğine kullanmak cok mantıklı
Guzellikle anlat esine suan işsiz diyorsun gereksiz yere gurur yapmanın da mantığı yok

hem işsizlik psikolojisi, hem erkek psikolojisi, hem de baba psikolojisi
"ben çocuğuma eşime yetemez miyim ki" şeklinde bakmasına sebep olmuş
niyeti kötü değil
iyi zamanında güzelce konuşun, onu anladığınızı; ama yakınlarınızın sizin için iyilik yapmasının erdem göstergesi olduğunu düşündüğünüzü söyleyin..
kötü niyetli bulmadım ben eşinizi

sağlıcakla sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz inşallah

Cevabiniz icin tsk ederim. Bu acidan bakmamistim hic.

eşiniz hem işsiz olmasından hem de ailesinin ilgisizliğinden kaynaklanan hassasiyetle sizin ailenizin yaptığı iyiliklerin altında ezilip

biraz alınganlık yapıyor sadece.iş bulduğu anda düzelecektir tavırları:21:

eşiniz hem işsiz olmasından hem de ailesinin ilgisizliğinden kaynaklanan hassasiyetle sizin ailenizin yaptığı iyiliklerin altında ezilip

biraz alınganlık yapıyor sadece.iş bulduğu anda düzelecektir tavırları:21:

Bende öyle tahmin ediyordum.
Insallah yakinda is bulur. Cevabiniz icin tskler.

Sende eşinle iyi niyetle yaklaşmışsınız; ama eşinin hevesi var demekki...Kullanılmış eşyalar konusunda danış bence, eğer istemiyorsa bırak alsın; siz başkasını çocuğuna verirsiniz veya kardeşi olursa o giyer...Dert etme..

Şu durumda eşinizin size degil, sizin ona empati yapmanız gerek...

Çünkü işsiz,
işsiz oldugu için de çocuguma bir oto koltugu da mı alamacak mıyım diyor...

Altında yatan tek sebep bu ...

malesef böleleride çok var örnek çok çevremde eşiniz belki birinden bişey istemeyi kendine yedirememiştir yengeniz kullanmadıgı için vermek istemiş oda haklı kendi ailesi bişey yapmadıgı için öle demiştir alcaksa alsın kendisi boşverin o parasını kendi düşünsün heves işte işsiz olunca paramız yok diye böle yapıyorlar demiştir kavga etmeyin bu yüzden

BENİM fikrimce eşiniz haklı...yep yeni de olsa insan kendi bebeğine kendisi yeni şeyler almak ister gibi...

(bu arada evli falan değilim sadece öyle geldi bana)

dahaa iki aylık hamilesiniz. oto koltuğuna kadar düşünecek çok şey var.

eşiniz şimdi herşey çok yeni olduğu için özeniyordur. üzerinde durulacak bir konu değil. sıkmayın canınızı.

BENİM fikrimce eşiniz haklı...yep yeni de olsa insan kendi bebeğine kendisi yeni şeyler almak ister gibi...

(bu arada evli falan değilim sadece öyle geldi bana)

Back
X