Siz ne yapardınız ? Fikir almaya ihtiyacım var

Ay bi de hem konu açıyor hem gelip insanlara duzgun cevap yazmıyor. İki gün sonra aynısını bi daha yazacak. Sonra biz yazık hayati kaymasın diye tekrar tekrar ayni seyi yazacağız. O yine gidecek aksini yapacak falan filan

Büyük şehire alışmış insanın küçük şehire çok güzel Denizi bilmemneyi yoksa alisabilecegini hiç sanmıyorum.Hani emekli olunur bu yere yerlesilir doğa ile uğraşılır falan o ayrı.Her yerin ayrı derdi ayrı insan kitlesi var .Bunları göz ardı etmeyin.Ustelik çok ucuz kira falanda kalmadı .Çok minik bir ilçeye yada dağ başına gitmeyecekseniz.Esiniz bakalım bu sevdiği işten ayrılınca bulduğu iş yerini ortamı sevebilecekmi yada maaşı aynı alabilecekmi Pat işten çıkarmaya kalksa yeni girdiği iş o zaman size patlamayacakmi ? Bunlar risk göze alabilirsiniz bunlar olasılık olabilir olmayabilir.Bakarsiniz orada da arsız komşu vs gibi binbir türlü şey olabilir.İyi düşünmek lazım .

iki sene oldu evleneli , Büyükşehirde yaşamaya başladık eşimle , iyi kötü bir ev tuttu kendisi öyle yokuşta ki ev duz ayakkabı ile bazen kayabiliyorsunuz yürürken , kirası merkezin yarısı 16.000 tl , ama mutfağı çıkma mutfak ve ocak ayrı bir yerde duruyor , mutfağın tezgah arası taşları bile yok , işe giderken mesafem servis ile , servise de o bayırı inip biniyorum dönüş te de 15 dakika yokuş çıkıyorum, eşimin işi Büyükşehir’in başka ilçesinde iki vasıta ile gidiyor ve 6000 tl yol parası veriyor , küçükşehire taşınmak mantıklı olur mu yoksa bu eziyeti çekmeye devam mı etmeliyim eşim işinde mutlu diye , maaşı işyerinde yüksek diye ( lütfen kötü yorum yapmayın cidden kafayı yicem) ikimiz de çalışıyoruz , ama o işinden çok memnun diye il değiştirmek istemiyor ama burada ev kiraları iyi bir evde yaşamak istiyorsak 35 bini gözden çıkarmak gerekiyor
Kızım otur oturduğun yere, nereye gitsen rezil gibi eve bi ton para vereceksin, borçlarını bitirdin mi sen?

Evet bu düşünce de beni korkutuyor ya size şöyle diyeyim bu evin yakınında market bile yok , yokuş çıkmam gerekiyor market için bile , cidden nasıl bir yer ya ;(
bişey olmaz genç insansınız spor olur
spor salonuna verecek paranız da kalmıyordur bari bu şekilde yağ yakarsınız

biraz uzun vadeli planlama yapın borcu kaç ayda ödüyorsunuz bebek yapacaksanız ne zamana olacak gibi
bebekle yokuş çıkmak iyice zor olacaktır mesela

evi biraz toparlayın, bi sürü kiracı dostu ürün var artık online'da da var alın, zevkinize göre 2-3 sene idare edin, ben eve girerken mutfağım leş gibiydi, ama kör deilim görerek girdim, boyadım hepsini. duvara da renkli yapışkanlı kalın bir malzeme var onunla kapladım.

borcunuzu bitirin, bebek planı yapar o süreçte de ev iş şehir ne değiştirecekseniz değiştirirsiniz.

Mutfağın tezgah arası taşını şimdiye kadar bin kere yaptırabilirdin aslinda pahalı bir sey değil.

Gideceğiniz yerde de kiralar yüksek olacak zorunlu. Gideceğiniz yerde kazanacağınız para artıp kira düşmeyecekse sakın ama sakın boyle seyler yapma. Sen gerçekten geçim işinden hic anlamiyorsun o yüzden bilen birilerini dinle. Zaten eşin de mesleğini bırakıp sacma sapan baska geçici işlerde çalışmak istemiyor. Hakli degil mi sence de? Gerçekten hiç gideceğiniz yerde kiralara, kazanacağınız maaşlara baktın mi?

Ne zaman davrandın ki ?
-700 bin içeride olan insan eşinin daha işi belli olmadan gidip şehir degişikliği yapıp ev tutar mı ?
Ama senin ''hallederiz yavrum'' reisin yaparsa bilemem

Ta kendisi😂 Her verilen aklın tersini yapmaya devam ediyor
zorunlualan mı bu :KK57:

Zorunlu sen misin? Hiç unutmadım seni hep aklımdaydın. Sensiz kk nın tadı yok bilesin

Birde ev eşyası aldık bi sürü hiç akıllıca davranmadım
Akıllıca davranmadım??? Size kaç kişi yüzlerce kez şunu bunu alma yapma yazdık zorunlualan. Dağ gibi borcunuz var, önce hafifletin, biraz kenara koyun sonra evlenin dedik asla ama asla dinlemediniz. Ne akıl verilirse tersini yaptınız. O ev size kayınvalide kazığı, gitmeden görmeden kabul etme, bak doğru düzgün mutfağı bile yok dedik ona da yav he he dediniz. Sizin yaşayacağınız kirasını ödeyeceğiniz evi başkası tuttu, ne bekliyordunuz?

Siz ısrarla bu adamla evlilik yürütmek istiyorsunuz ama sizin değil annesinin ve kendinin sözü geçiyor. 16 bin - 35 bin arasında nasıl ev bulamıyorsunuz? Çocuğunuz yok, gençsiniz, 1 vasıta fazla binin merkeze uzak ev tutun. Paşazadenin rahatı bozulacak başka yolu yok. Mis gibi memursunuz, ev almak için birikim yapmak yerine mutfaksız derme çatma eve yokuş aşağı yokuş yukarı yapıyorsunuz. Zorunlu, biraz höt zöt yapın sesinizi çıkarın. Lafınız dinlenmeyecekse ortak kararlar alınmayacaksa evli olmanın anlamı ne?

Back
X