Siz ne yapardınız?

Yaseminys

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2017
635
968
103
etrafınızda hırpalanan bir çocuk gördüğünüzde müdahale edermisiniz? Bugün küçük bir çocuğa babası vurdu napıyorsunuz demeye çalışırken apar topar o ortamdan aldı gitti yetişemedim arkasından.sonra söylene söylene içeri giriyordum kendi kendime gerizekalı el kadar çocuğa nasıl vurur dedim arkamdan müdahale edilmeye başladı alakasız başka biri sizinde çocuğunuz olsun anlarsınız diyor dedim neyi anlayacağım benimde çocuğum var ben nasıl gerizekalı dermişim meğerse annede oradaymış kılını dahi kıpırdatmadı ya sonra bana olan geleni arkamdan terbiyesizmişim o çocuklarına iyi davranırmış ama patlamış ıvır zıvır...
Yahu çocuğa şiddetin bu kadar fazla olduğu bir ülkede nasıl kızmam nasıl sinirlenmem ne bileyim anasımı babasımı benmi abartıyorum böyle terbiyemi verilir Allah aşkına hala çok sinirliyim

Şiddetin bağımlılık yaptığı bir kadıncağız işte..
"Evet çocuğa vurduğunuz için ikiniz de gerizekalı, rezil, zavallı yaratıklarsınız! Gücünüz anca bir çocuğa yeter sizin gibi ezik cahil beyinsizlerin" derdim ben olsam..
Allah o yavrunun yardımcısı olsun.

Şiddetin bağımlılık yaptığı bir kadıncağız işte..
"Evet çocuğa vurduğunuz için ikiniz de gerizekalı, rezil, zavallı yaratıklarsınız! Gücünüz anca bir çocuğa yeter sizin gibi ezik cahil beyinsizlerin" derdim ben olsam..
Allah o yavrunun yardımcısı olsun.
O değil diğer taraftan başka biride bunu destekliyor şaka gibi terbiye veriyormuş bu nasıl terbiyedir.benmi algılayamıyorum?

Sadece çocuğa mı??? Kadına, hayvana, yaşlıya. acize.... Kompleks sahibi, eğitimsiz, sevgisiz insanlar

kendi eksikliklerini bedensel üstünlükleriyle kapatıp saygı görmeye çalışıyorlar.

Hakedene saygı göstermeyi (eğitimli, yaşlı, insan , hayvan, emek v.s.) gereksiz gösteririr, posta koymayı

ezmeyi marifet gibi sergilerseniz olacağı bu.İmam ne ederse cemaat ne ediyordu??? Algı.

Kadına hayvana çocuğa hepsine karışırm .
Polisi ararım .
Aramışlığım var .
Pek bişey yapmıyolar ama .
Bağırın çağırın daha iyi

İşyerimdeydim malesef daha fazla birşey diyemedimde yapamadımda zaten o gerizekalı deme kısmımda kendi kendime söyleniyordum ama çocuğa vurmasını bırakıp benim dediğime takıldı heleki destekleyen insanlara deli oldum bana sen git işini yap diyor bende eğer ben bu toplumda yaşıyorsam buda benim işim görevim uyarırım dedim ama elim ayağım titredi o çocuktan nasıl bir yetişkin bekliyoruzki dayağı normalleştirecek hö kıyamadım

Haklısın kardes ama kime dinleteceksin keşke şikayet çemberi olsa

Bende bir iki kez laf ettim. Ben dedikten sonra başkalarıda kizdi. Ben arada kaynadim. Turkiyede normallestirmeye calisiyorlar gibime geliyor artik. Cocukta hayvanda ayni. Okuzun biride kediye tekme atti. Garibim kedim saf saf bakiyordu. Arkadan tekme attı. Benim nisanlim ağır biraz sevmez öyle şeyleri, ama dayanamadım. Manyakmisim noluyor diye bağırdım kedide kaçtı adamda başka biyere gitti bende söylendim orda birsuru insan duruyordu kimse birsey demedi :( mal herif. InshAllah onada biri öyle vurur günün birinde

Çocuk da büyüyünce babasını hırpalarsa babasının gık demeye hakkı yok. İlerde hürmet falan da beklerler çocuktan, yaşlanınca bize bakar vs. Umarım avuçlarını yalarlar da o çocuk yüzlerine bakmaz.

Amcamın oğlu elektrik çarptığında bütün sülale hastanenin önünde nöbet tuttuk. Kaç kere kalbi durdu, hepimiz perişan haldeydik.
Bir baba çocuklarına vura vura kız ve erkek çocukları hastaneden iniyordu, dışarı çıkıyordu. Adamı uyardı babam bağırarak o stresle baya kızdı. Adam umursamadı ve devam etti.
Oğlu ölüm döşeğinde olan adam(amcam) kalktı, sen o kız çocuğunu nasıl döversin diye adama bir tane tokat patlattı. Adamı amcamın elinden yani bizimkilerin elinden zor aldılar.
Doğru mu bilmiyorum bu yapılan adama karşı. Ama bazen şiddet uygulayan birine o şiddeti uygulayacaksın ki anlayacak, şiddet görmek nasılmış.
Çocukların psikolojisini de etkiler bu.

Son düzenleme:
Amcamın oğlu elektrik çarptığında bütün sülale hastanenin önünde nöbet tuttuk. Kaç kere kalbi durdu, hepimiz perişan haldeydik.
Bir baba çocuklarına vura vura kız ve erkek çocukları hastaneden iniyordu, dışarı çıkıyordu. Adamı uyardı babam bağırarak o stresle baya kızdı. Adam umursamadı ve devam etti.
Oğlu ölüm döşeğinde olan adam(amcam) kalktı, sen o kız çocuğunu nasıl döversin diye adama bir tane tokat patlattı. Adamı amcamın elinden yani bizimkilerin elinden zor aldılar.
Doğru mu bilmiyorum bu yapılan adama karşı. Ama bazen şiddet uygulayan birine o şiddeti uygulayacaksın ki anlayacak, şiddet görmek nasılmış.
Çocukların psikolojisini de etkiler bu.
Doğru tabikide. Çocuklar bu tepkiyi görünce babalarının yaptığının çok yanlış olduğunu görürler ve ileride çocuklarına böyle davranmazlar. Çok geçmiş olsun bu arada canim

Senin yaptığından daha fazlasını yapardım ama azını değil...

Ben sesini yükseltenden bile nefret ediyorum. Oturup insan gibi sakince konuşmak anlaşmak varken. Herkesin stresi var derdi var. Başkasından çıkarmak çok yanlış
Sokak ortasında çok yapıyorlar bunu bazı anne babalar bağırıyorlar ve ben çok sinirleniyorum. Ki o çocukları da olumsuz etkiliyor.

Bugün haberlerde iZledim fransadaydı galiba yanlış hatırlıyor olabilirim kadını hırpalıyor diye adam meydanda iyi bir dövüyorlar neye uğradığını şaşırıyor.bizimkilerde aksine destekliyor

ondan sonra o çocuk hayvana işkence ediyor,minibüste engelliyi dövüyor,karısını dövmek zaten bir zevk..sonra bu toplum niye böyle..ben bu potansiyel suçluların ailesinin bi analiz edilmesini çok isterdim..sevgiyle büyütülen bireyin merhamet duygularının daha yoğun olduğundan yanayım..

Back
X