Siz ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mike
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

mike

Ziyaretçi
selam arkadaslar
esimle evleneli 10 sene oldu
esim benden habersiz duzensiz harcamalari yuzunden bir cok borca girdi
ben 2 senedir annemi gormeye gidemiyorum maddi durum yuzunden
bu yaz da nasib olmiyacak paramiz yok
2 cocugum var
biri 4 yasinda ve 3 aylik cocuklarim
benim sorum sizce calisip esimee destekmi olayim
cocuklarimi krese birakicam ve bu sayede annemi gormeye gidebilcem
yoksa calismayip annemi goremiycem parasizlik bizi sefalete surukleyecek
esim bu konuda beni zorlamiyor
tercih senin diyor
bir taraftanda cocuklarima kiyip birakamiycam galiba krese
yorum yapmadan siz olsaydiniz ne yapardiniz

3 aylık olan pek küçükmüş...:çok üzgünüm:
O olmasa tabii ki çalışın derdim ama..
Ne diyeceğimi bilemedim...

3 aylık olan evet çok küçükmüş ama ben olsaydım aynı durumda çalışırdım çünkü ihtiyaç var gibi görünüyor..

3 aylık bebe için kreş varsa çalışmak gerekiyor sanırım..
Annenize gitmekten çok aile ekonomisini toparlamak gerekiyor..
Maalesef hayat çok zor...

ben de fikrimi yazmak isterim....ben olsaydım bebeğimi özellikle kreşe bırakmazdım....yasakkelime sebebi ise....canım yorum istemediğin için yorum yapamıyorum....

Annen yanına gelemez mi?
Zaten annenin yanına gitmek istesen ve şartlar el verse bile çocucuğun çok küçük...
Hem gelse sana yardım etse bebekte sen böylece çalışabilirsin.
Eşine de yardımcı olursun...
Hem annenden olmazsın hem de çocukların güvenliğinden şüphe duymazsın.
yerimseniben

O yaşta bebekler için kreşler var evet ama çok iyi araştırmak gerek, iyi kreşlerde çok güzel bakıyorlar ama ben de bilemedim şimdi. Ama ekmek de aslanın ağzında işte, tek maaşla çok zor hayat, hele ki borç harç varken. Keşke bırakabileceğiniz güvendiğiniz bi akrabanız olsa.

3 aylık olan çok küçük...en azından 1 yaşına kadar çalışma konusunda bekleyemez misin?
annenlere gidememek değil değil mi temel problem gerçekten maddi sıkıntıda olmanız...eğer öyleyse şartlar zorluyorsa gerçekten yapacak birşey yok...bebek bakıcılığı yapsanız kendi evinizde hem kendi bebeğinizle de ilgilenirsiniz?

4 yasindaki ammennah, onu krese birakabilir calisirsin gayet tabi, ama 3 aylik bir lokma bebegi ben olsaydim birakmazdim arkadasim.....sahsen benim icim el vermezdi.
Yinede sen bilirsin....:hulya:

Ayrica sunuda belilrtmeden edemeyecegim, senin ve coluk cocugnun rizkini nerde kiminle özelliklede senden habersiz nasil harcadiysa esin simidide essek gibi ciksin bu isin icinden....ben olsam böyle bir adama calisip yardimci olmazdim...hemde el kadar bebegimi birkarak.lmaz:

Annecigni görmek istemeni anliyorum, yurtdisinda yasiyorsun muhtemelen, bilirim gurbetligi....lakin hayat zor, ve ekmekde aslanin agzinda arkadasim, ben 5 sene gitmeyenleri taniyorum...kendimde 3 sene izin yapamadigmi bilirim.

Varsin Annecigin saglikli ve hayata olsunda uzakta olsun.....ayrica ona istek yapma gibi bir imkaninda var, sen gidemiyorsun madem, ona istek yapin, o gelsin.

Allah yardimcin olsun...

kocanızın düzensiz harcmaları yüzünden yaptığı borçları temizlemek için 3 aylık bebeği kreşe verip işe mi gireceksiniz?
nasıl yaptıysa o borçları öylece temizlesin; varsın gece gündüz çalışsın, uyku uyumasın.
keşke anneniz bi yolunu bulup sizin yanınıza gelebilse..

valla mesleğin ne bilmiyorum, 4 yaşındakinin zaten şuan anaokuluna gidiyor olaması gerekir, 3 aylık olanda bakıcı tutsan yada kreşe versen o yaş grubu kreşleri bayağı pahalı oluyor, yani 2 çocuğa bayağı masraf yaparsın, alacağın maaş o masrafın çok üstünde olacaksa çalış ama olmıcaksa, 3 aylık çocuğunu rezil ettiğine hiç deymez kreşlerde

eşin hata yapmış ancak elden gelen bişi yok hayat müşterek bu hatayı yapan sende olabilirdin eğer ortada kumarla kötü alışkanlıklarla kaybedilen bir para yoksa yardımcı olmalısın insan oğlu düşer de kalkarda...adam eminim borçları tek başına temizleyebilecek olsaydı zaten temizlerdi eğer çalışman gerekiyorsa yapacak bişi yok belki evde yapabileceğin bi iş olsa.... annen gelemez mi yanına yada yarım gün falan çalışacağın bi iş bulabilsen keşke...zaten bu devirde tek maaşla geçinmek çok zor değil mi bir çok ailede eşler birlikte çalışmıyor mu ve çalışan bayanlar çocuğunu kaç aylıkken bırakıyor ...evet çok zor olacak başka çıkış kapısı yoksa içini ferah tut arkadaşım inşallah gönlünce bir iş bulursun...maddi sıkıntı çekmek çok zor psikolojik açıdanda çok bunaltıcı maddi anlamda rahatlamak çok iyi olacaktır...belki anneni biraz daha göremeyeceksin izin alır kendini toparlayınca gidersin yanına hemde sıksık....herşey gönlünce olsun....

canım senin kararın ama bir de anne-çocuk ilişkisinde ''çocuk'' gözüyle yazmak istedim
çünkü ben 3 aylıkken annem beni bakıcıya bırakıp işine geri dönmüş
sonra kreş anaokulu ilkokul lise üniversite derken hep okullu oldum kısaca
ama hala söyler ben senin bebekliğine küçüklüğüne doyamadım diye
başka annelerle kızları gibi olamadık gecede nöbetleri vardı annemin
ne zaman ben üniversiteye geldim annem emekli oldu ama iş işten geçti...çünkü ona en çok ihtiyacım olduğunda o yoktu...
şimdi o emekli ama ben yokum...
bişeyleri oturtmaya çalışıyoruz
ama zor hakkaten
bende hala anne özlemi var hiç unutamam küçüklüğümü annemlede babamlada vakit geçiremedim ikisininde nöbetleri vardı
çalış çalışma demem ki hep annemle gurur duydum ama en azından yoğun bir işin olmasın
çocuklarınada vakit ayır onlarında benim gibi 20sini geçtiği halde hep bi taraflarında o boşluğu hissetmelerini istemem
umarım iyi bir karar verirsin canım yerimseniben

bide o boşluk nasıl doldurulmaya çalışılıyor biliyor musun sevgiliyle...işte en acısı da bu küçükken anne sevgisi yeterince alamayan çocuklardaki en belirgin öZellik...
bendede var ben bunu kırdım ama işin bi de bu tarafından bak işini de ona göre seç...
para belki çok şey ama herşey değil bunu çok iyi biliyorum...

Son düzenleme:
eğer güvenebileceğin biri varsa mecburen 3aylık bebeği bırakmak zorundaysan yapacak bişey yok ama ufacık yaa insan ona kıyamaz başkası nasıl bakar bilemessin annen yada bir akraban bi kaç ay baksa sende çalışsan bir deneseniz ona göre kendinize yön verirsiniz

ben olsam yarım günlük falan ya da evden yapabileceğim bir iş bulmaya çalışırdım. Yabancı dilin varsa ve iyiyse çeviri falan yapabilirsin sanırım yurt dışındasın

kreş parasını karşılıcakmıı pekii çalıştığınn iş??
4 yaşındaki deilde 3 aylık bebek içinn biras pahalıı olur heralde kreş fiyatlarıı.

hemde nası güwenicennkii canım yaa.çok minikk daha

3 aylık bebe için kreş varsa çalışmak gerekiyor sanırım..
Annenize gitmekten çok aile ekonomisini toparlamak gerekiyor..
Maalesef hayat çok zor...

istda 2 aylıkları bile alıyolar lalecim
sen paradan haber ver
ama çok küçük ve çok zor olur bebiş için
özel ilgiye ihtiyacı var kuzunun

Ben olsam 3 aylık bebeği bırakamazdım sanırım..Çok acil bi durum olmadıkça..

Hem çalışsan ne değişecek..Eşin çekidüzen verip parayı nasıl harcaması gerektiğini öğrenecekmi..Bence hayır..Biraz sıkıntı çeksinki anlasın diye düşünüyorum...

tesekkur ederim arkadaslar her birinize
bazi cavapsiz kalan sorulari cevaplamak istiyorum
yurt disindayim
annemi buraya getirebilme imkanim yok
cok hasta ve yasli
bir ododan baska bir odaya yanliz gidemez
calismaya baslasam kres o kadar pahali degil
ama galiba annemi bu senede goremiyeecek olsamda galiba calisamiyacagim
esim bana sormadan bu kadar borcu yapti ve acisini ben ve 2 cocugum cekiyor
simdi anneme nasil soyliyecegim bu yazda gelemiyecegimi
allah kimseeyi careesiz birakmasin
gercekten insan bazen en dogru ne onu bile bilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…