Siz ne yapardınız

Benim eşim de 24 saat evde. Ben de. Ben KPSS yi kazanır işe girersem eşim evde tek kalacak. Çünkü freelance evde bilgisayarlarda çalışıyor. 3 yıldır aynı evdeyiz hiç niye evde bu adam moduna girmedim sıkılmadım bütün günü onunla geçirmekten. Boş boş oturmuyor tabii. Bir erkeğin boş boş oturması toplumda kötü karşılanır hem de okumuşsa. Zaten daha çok okumuşlar evde oturuyor. Okuduğu için düşük ücrete çalışmak istemeyebiliyor. İhtiyacımız yok diyorsan, kendine bir uğraş edinebilir hobi gibi. Iş bulana kadar. Çünkü tamamen boş durması depresyona sokabilir. Hiç geliriniz olmasa evin maddi sıkıntısı olsa çalışmaması çok büyük bir sorun olurdu ama.
Eşimin 4-5 bin değil de çok daha fazla havadan geliri olsa ben ona hiç git çalış demem. Gezelim derim. :60:

Benim arkadaşım çalışıyordu eşi evdeydi kaç sene bu şekilde geçti. Eşinin de babasından kalan kira gelirleri vardı adam da çalışmıyordu. İşyeri kapanınca bir daha kendi sektöründe kendine uygun iyi bir iş bulamamış. 2 sene falan bebeklerine de baktı. Sonra sıkılmış herhalde ya da arkadaşımın baskısından bilemiyorum arkadaşıyla iş kurdular okuduğu bölümün çok dışında arkadaşım da çok destek oldu eşine. Aileleri de biliyordu. Onlar geldi aklıma. Dışarıdan bir gelir olması kurtarıcı olmuş, o nedenle rahatlardı tabi. Gayette lüks yaşıyorlardı.

Ama adamın morali ne zaman görsek bozuktu çok sinirliydi, şimdi daha iyi diyor arkadaşım inşallah da öyledir.

Eşinin mali müşavir olma durumu yok mu sınavlara çalışsa? Boş zamanı var kpss çalışıp düz memur olarak atansa? Özeli tırmalasın ama bunlar da iyi seçenekler. Ayrıca eşine yine de fazla kırıcı konuşmamaya gayret et, durumun çok zor anlıyorum ama kavga gürültü hepinize zarar.

Son düzenleme:
O da çalışılması gerektiğinin farkında ama dini konulara takıntılı dediğim gibi diğer işler de de şansı yaver gitmedi olmadı olmadı sonrası kavga sonrası ben sürekli yapanazsın senden bir şey olmaz dedikçe galiba iyice dibe çektim şimdi kara kuyular da:(((

Kendinizi hırpalamayın. Yeryüzündeki hiç bi kadın çalışmayan kocasını yüceltmez..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim eşim de 24 saat evde. Ben de. Ben KPSS yi kazanır işe girersem eşim evde tek kalacak. Çünkü freelance evde bilgisayarlarda çalışıyor. 3 yıldır aynı evdeyiz hiç niye evde bu adam moduna girmedim sıkılmadım bütün günü onunla geçirmekten. Boş boş oturmuyor tabii. Bir erkeğin boş boş oturması toplumda kötü karşılanır hem de okumuşsa. Zaten daha çok okumuşlar evde oturuyor. Okuduğu için düşük ücrete çalışmak istemeyebiliyor. İhtiyacımız yok diyorsan, kendine bir uğraş edinebilir hobi gibi. Iş bulana kadar. Çünkü tamamen boş durması depresyona sokabilir. Hiç geliriniz olmasa evin maddi sıkıntısı olsa çalışmaması çok büyük bir sorun olurdu ama.
Eşimin 4-5 bin değil de çok daha fazla havadan geliri olsa ben ona hiç git çalış demem. Gezelim derim. :60:

İşte dediğiniz gibi erkeğin evde oturması kötü karşılanıyor bir de çocuğumuz var yarın soracaklar nerde çalışıyor baban diye sürekli insanlardan saklamamız eve beklenmeyen biri geldiğindeki kalp çarpıntısı vs tadı kalmıyor

benim anlayamadığım çalışmadığını insanlardan neden ve nasıl sakladığınız.....3,5 ay değil ki bu 3,5 yıl....çok zor yani...yalan söylüyorsunuz soranlara büyük ihtimal...dini bütün bir adam diyorsunuz da yalan söylemek yok dinimizde....tembellik yok....evdeki kadına zulmetmek yok...dinimizi işine geldiği gibi kullanan insanlardan eşiniz.....fakat şöyle de bir gerçek var ki....sizi çalışmasa da kimseye muhtaç etmemiş...kapınıza alacaklılar dayanmamış....hem geliri olmayan hem de çalışmayan adamları da çok okuduk bu forumda...evde adamın durması çok can sıkıcı bilirim...ama çok ta üzmeyin kendinizi....hepimizin imtihanı farklı bu dünyada...çocuğunuza odaklanın...fazla umursamayın... kendinizi geliştirin....onun için yalan söylemeyi de bırakın....işsizliği ''onun'' sorunu olarak görmeye çalışın...herşey istediğiniz gibi olur inş....

Benim arkadaşım çalışıyordu eşi evdeydi kaç sene bu şekilde geçti. Eşinin de babasından kalan kira gelirleri vardı adam da çalışmıyordu. İşyeri kapanınca bir daha kendi sektöründe kendine uygun iyi bir iş bulamamış. 2 sene falan bebeklerine de baktı. Sonra sıkılmış herhalde ya da arkadaşımın baskısından bilemiyorum arkadaşıyla iş kurdular okuduğu bölümün çok dışında arkadaşım da çok destek oldu eşine. Aileleri de biliyordu. Onlar geldi aklıma. Dışarıdan bir gelir olması kurtarıcı olmuş, o nedenle rahatlardı tabi. Gayette lüks yaşıyorlardı.

Ama adamın morali ne zaman görsek bozuktu çok sinirliydi, şimdi daha iyi diyor arkadaşım inşallah da öyledir.

Eşinin mali müşavir olma durumu yok mu sınavlara çalışsa? Boş zamanı var kpss çalışıp düz memur olarak atansa? Özeli tırmalasın ama bunlar da iyi seçenekler. Ayrıca eşine yine de fazla kırıcı konuşmamaya gayret et, durumun çok zor anlıyorum ama kavga gürültü hepinize zarar.

Diyorum çok kez söyledim bu sınavları okuldan çıkar çıkmaz hazır kafayla yapacaktık artık çok zor benim için diyor yani sanki tükenmişlik sendromunda ama ben onu o da beni tüketti

benim anlayamadığım çalışmadığını insanlardan neden ve nasıl sakladığınız.....3,5 ay değil ki bu 3,5 yıl....çok zor yani...yalan söylüyorsunuz soranlara büyük ihtimal...dini bütün bir adam diyorsunuz da yalan söylemek yok dinimizde....tembellik yok....evdeki kadına zulmetmek yok...dinimizi işine geldiği gibi kullanan insanlardan eşiniz.....fakat şöyle de bir gerçek var ki....sizi çalışmasa da kimseye muhtaç etmemiş...kapınıza alacaklılar dayanmamış....hem geliri olmayan hem de çalışmayan adamları da çok okuduk bu forumda...evde adamın durması çok can sıkıcı bilirim...ama çok ta üzmeyin kendinizi....hepimizin imtihanı farklı bu dünyada...çocuğunuza odaklanın...fazla umursamayın... kendinizi geliştirin....onun için yalan söylemeyi de bırakın....işsizliği ''onun'' sorunu olarak görmeye çalışın...herşey istediğiniz gibi olur inş....

O hiçbir zaman işsiz olduğumu söyleme sakla demedi ama ben bu durumdan utandım acınmak istemedim iş oldu gitmedi diyemem iş aramadı diyemem ancak son zamanlarda umudunu yitirdi tabi 3,5 sene ne yaptın diyen işverenede diyecek cevabı yok iyice sıkıntı oluyor iş içinden çıkılmaz bir hal aldı.Ancak benim hiçbir şeyimi eksik etmez çok şükür herşeyimiz var elegüne muhtaç değilim ancak bu işsizlikten dolayı huzurumuz yok.Şumubarek ayda dualarınızı eksik etmeyin bizden.

Birlikte bir iş kurmayı deneyin birbirinizi teşvik edin yani. çocuğa da bakıcı tutarsınız. ama ilk önce eşini bir doktora götür derim
evde dura dura ruhu kapanmıştır artık onun istese de yapamaz olur bir süre sonra
sen kendine uygun fikirler üret onu da sürekli şöyle yapalım böyle olsa diyerek hevese getirmeye çalış..

Evlenmis, coluk cocuga karismis, artik sorumluluk sahibi bir adamin calismadan evde oturmasini normal bulmuyorum. Isterse kac bin liralik kira geliri olsun. Butun gun evde oturan adam itici ya, ne olursa olsun.

Calismadan, hazirdan gelen para nereye kadar? Yarin birgun o mallari kaybetseniz dimdizlak kalirsiniz. Adam dedigin sokakta limon satar, yine calisir
diyenlerdenim. Hazirdaki paranin miktari onemli degil, bir erkegin evde karisi cocuguyla butun gun oturmasi nasil gucune gitmez anlamiyorum.

Sanssizlik, kader, gecin bunlari. Insan 3.5 sene is arayip da bulamaz mi? Calismaya niyeti olan adam oyle bir bulur ki... Niyeti yok sizinkinin. Rahata da alismis, artik onu calistirabilene ask olsun.

Ha ben olsam ne yapardim? Sanirim one guzellikle ikna etmeye calisirdim. Olmadiysa tavrimi koyardim.
Calismayan adamla ugrasmak zor. Benim de bildigim var boyle aile babalari. Omru boyunca evde oturmuslar. Yani gencken calismiyorsa hic calismiyor bu modeller. Calismaya alismayan adamin birden ise girip haftanin 5-6 gunu calisabilmesine de ihtimal pek vermiyorum ya, hakkinizda hayirlisi olsun.

4 senedir evliyim 3,5 yıldır kocam çalışmıyor benim ailem bilmiyor.Ha girdi ha girecek söylemeyim dedim bu zaman oldu.Kocamda duruma iyice alıştı salmış durumda umudu kalmadı galiba ayrıca kendisini bazı konularda takıntıları var.özellikle dini konular ve temizlik.Beni aşırı derece de bunaltıyor bu iki konu.Çok sinirli sinirlenince gözü görmüyor bana fiziki hiç zararı olmadı ama deli gibi davranıyor etrafı yumruklayıp bağırıyor bende rezil olmayalım apartmana diye hep alttan alıyorum.Ancak bu belittiklerimin yanı sıra da kendisi efendi dürüst ve birçok kişiye göre üst düzey geliri olan kişi.7 aylık bir çocuğum var.Şuan eşimle hiçbir şey paylaşmak istemiyorum sürekli evde sürekli takıntılı sürekli kavga halindeyiz bağırıyor çocuğum ağlama krizlerine giriyor ne yapacağımı şaşırdım siz ne yapadınız?

madem dini takıntıları var, meseleyi ona bağlayın sizde..
hangi peygamber evinde geçirmiş hayatını?
hangi dinde boş gezmek makul?
çobanlık yapmış yine boş durmamış Allah'ın en sevdiği kulları..
Eşimiz dini kafasına göre yorumlamasın..
sizin de evladınızında hakkına girmesin böyle şaçma bi mantıkla..

Diyorum çok kez söyledim bu sınavları okuldan çıkar çıkmaz hazır kafayla yapacaktık artık çok zor benim için diyor yani sanki tükenmişlik sendromunda ama ben onu o da beni tüketti

Anladım canım Allah yardımcınız olsun. Peki iki aile de durumu bilmiyor mu ailene damatlarının nerede çalıştığını söylediniz? Veya onun ailesi bilmiyor mu?

2-3 sene sonra çocuk büyüyünce ve düzeniniz bu şekilde olursa o zaman saklamak çok daha zor olur. İşi yoksa yoktur bunu saklamanız senin üzerinde de yük, işten ayrıldı diyebilirsin. Gizli saklı iş yapmak ne zordur bilirim her an kalp çarpıntısı.

O hiçbir zaman işsiz olduğumu söyleme sakla demedi ama ben bu durumdan utandım acınmak istemedim iş oldu gitmedi diyemem iş aramadı diyemem ancak son zamanlarda umudunu yitirdi tabi 3,5 sene ne yaptın diyen işverenede diyecek cevabı yok iyice sıkıntı oluyor iş içinden çıkılmaz bir hal aldı.Ancak benim hiçbir şeyimi eksik etmez çok şükür herşeyimiz var elegüne muhtaç değilim ancak bu işsizlikten dolayı huzurumuz yok.Şumubarek ayda dualarınızı eksik etmeyin bizden.

konu sahibi cevap versen diyorum
bu mülklerinin tapusu kimde
kendinin bile olsa çalışmasına engel değil de...

Anladım canım Allah yardımcınız olsun. Peki iki aile de durumu bilmiyor mu ailene damatlarının nerede çalıştığını söylediniz? Veya onun ailesi bilmiyor mu?

2-3 sene sonra çocuk büyüyünce ve düzeniniz bu şekilde olursa o zaman saklamak çok daha zor olur. İşi yoksa yoktur bunu saklamanız senin üzerinde de yük, işten ayrıldı diyebilirsin. Gizli saklı iş yapmak ne zordur bilirim her an kalp çarpıntısı.

Onun ailesi biliyor tabi işsiz olduğunu benim ailem evlenirken çalıştığı işte devam ettiğini biliyor yani işten çıkarıldı demedim ha buldu bulacak derken bu zaman oldu.Aslında söylerdim ailem de çevresine söyler bir iş ayarlardı o da ben torpille işe girmem dediği için biraz söylemeye çekindim çünkü bu takıntısını insanlar anlamıyor aslında doğrusu bu ancak insanlar yanlışa ne kadar çok alışmış ki çok anormal geliyor düşünceleri etrafımda ki kişilere

Kendinin de siz tapu memurumusunuz?çalışmasına engel olan malı mülkü değil takıntıları kişiliği vs vs
neden sinirlendin ki şimdi
eğer tapular onun üzerineyse amaaan çalışamasam da olur diye düşünüyordur
tamam sen tespiti yapmışsın bize sormana da gerek yok bence

neden sinirlendin ki şimdi
eğer tapular onun üzerineyse amaaan çalışamasam da olur diye düşünüyordur
tamam sen tespiti yapmışsın bize sormana da gerek yok bence

Konunun dışında herkes nasıl o kadar geliri var nerden var .... Evet ben zaten tespitimi yapıp yazdım demedim ki bu adamın sorunu ne size sorun bu ama ben ne yapabilirim ?

hazır gelen para olunca çalışmak istemez tabi eşin ..

Back
X