Siz Olsanız Affeder misiniz?

Genç yaşınızda böyle bir psikolojiye girmeyin bence. Bu çok ağır birşey. Bir insanin duzelmesini beklemek,herşeyini alttan almak gerçekten çok zor. Bunun bir değişik ornegini yaşadım. Eşim gayet sağlıklı biriydi. Onun düzelmesi için elimden geleni yaptım,çok savaşlar verdim. Daha 19 20 li yaşlardaydim oysaki. Tüm sevinçlerini kaybetmiştim. Ömrüm tükendi yolunda derler ya öyle bir şeydi. Çok şükür düzeldi herşeyiyle. Ama ben çok yıprandım. Bence benim yaptığımı yapmayın. Yolunuza bakın. Vicdanen rahatsız hissetmeyin kendinizi. Hayat çok kısa. Bir başkası için bu kadar buyuk bir sorumluluk almayın.

Uzun zamandır üye olmadan sizin dertlerinizi paylaşımlarınızı okuyordum kah üzülüp kah gülüyordum.

Başıma öyle bir şey geldiki nasıl davranacağımı bilemez hale geldim.

2 senedir birlikte olduğum kişinin çocuksu davranışları nedeniyle ayrıldık. Beni tüketti artık dayanamaz hale getirdi. Bir ay kadar ne o beni aradı ne de ben onu çünkü birbirimizi çok yormuştuk.

Aradan 4 ay geçti sürekli bana ulaşmaya çalışıyor, aslında kesin kararımı verdim onu istemiyorum. Seviyorum ama artık istemiyorum. Sevmek ve ilişkiye devam etmek arasındaki dayanılması zor seçimi yapmak zorunda kaldım. Gittiğim fitness salonu onun oturduğu evin hemen yanında, birlikte o yollardan geçişlerimizi hatırlıyorum ve üzülüyorum.

İstemediğimi söylediğim halde ve benden uzak dursun diye iş arkadaşımla birlikte samimi fotoğrafımızı yolladığım halde srar ediyor, aslında içimden bize bir şans daha vermeli miyim diye soruyorum, ama yine aynısı olacak diye de korkuyorum. Yaşadığı sorunlar nedeniyle psikiyatra gittiğini ve iyileşmek istediğini söyledi. Bunu yapmaya çalıştığınıda uzaktan uzaktan gözlemliyorum.

Hemen iyileşeceğini sanmıyorum, ortak arkadaşlarımız var ve psikolojik anlamda iyi olmadığını sürekli ağlama krizleri geçirdiğini öğrendim.

Sevdiğiniz ama sizi yoran ve psikolojisi bozulmuş ama iyililmek isteyen birisi karşısında nasıl davranırdınız?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ben psikolojisi bozuk insanla uğraşamam. Vaktim değerlidir böylelerine harcamam. Kendi gibi birini bulsun bence. Sağlıklı insanın da psikolojisini bozar böyle hasta insanlar.

Valla hayatta herkes her daim sağlıklı olacak diye bir konu yok. He siz onu tanıdıüınızdan beri böyleyse ve sizi yoruyorsa hiç uğraşmayın derim ama sonradan böyle olup psikolojisi bozuldu ise iyi günde kötü günde sevdiklerimizin yanında olmalıyız

İnsanlar hasta olabilirler. ruhsal hastalıklar yaşayan kişi ve çevresi için çok zor bir durum. Ancak kişi iyileşmek istemiyorsa, durumunu düzeltmek için mücadele etmiyorsa sizi de hasta edebilir. Tersi bir durum olsa barışın derdim ancak iyileşmek istemeyen kişiyi siz değil doktor olsa iyileştiremez.

Back
X