siz olsanız boşanırmıydınız

merhaba hanımlar...bu aralar o kadar karışık ve kararsızım ki...bi çıkmazın içindeyim ..ne yapıyım bilmiyorum....5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var...eşimle mantık evliliği yaptık...yani ona aşık değildim evlenirken..doğru insan olduğunu mutlu olabileceğimi düşünerek evlendim..oda bana aşık değildi...belki benimle aynı seyleri umut ederek evlendi...cocuğumuz olanı kadar mutluyduk..birbirimizi idare ediyoduk..arada tabiki kavgalarımız küslüklerimiz oluyodu...sonra barışıyoduk yine....ama her erkek gibi eşimdede biraz odunluk vurdumduymazlık var...ama oğlum oldugun beri...heleki şu son 1 yıldır...onun iyice benden uzaklaştıgını beni istemediğini görüyorum...ben ona yaklaşmaya çalıştıgımda kendini geri çekiyo...hiç ilgi göstermiyo...yanıma bile yanaşmıyo....hep benden bekliyo ...sevişmek istediğinde yanıma geliyo sadece...oda yine benim başlatmamı bekliyo....benim fikirlerime yapmak istediklerime önem vermiyo...sürekli benim bir acıgımı buldugunda aşalıyo....hep kendisinde hiç bir sorun olmadıgını kendinin cok mükemmel oldugunu düşünüyo ve beni küçük görüyo....beraber hiçbirşey yapmıyoruz...ne yemeğe gitmek ne oturup bişeyler konusup paylaşmak hiçbirşey...işe gidiyo işten geliyo pc başına oturuyo saatlerce...gecenlerde hastayım doktora gitmem lazım diyorum...bişey olmaz geçer diyo umursamıyo bile..ama doktora gittiğimizde hpv virüsü kaptığımı ögrendim...bunun sebebi kendisi (daha önce kendisinde olmuştu doktora gitmeden kafasına göre ilaç alıp geçirdiğini düşünmüştü)ama onu bile üstüne almıyo bende hiçbişey yok diyo ve banada bişey olmaz diyo...hastalığımı bile önemsemiyo....sevgisiz saygısız ot gibi bi hayat yaşıyoruz...inan cok sıkıldım artık...çocuğum olmasa boşanmıştım belki ama..çocugum var ondan asla ayrılamam..onuda babasız bırakamam..ne yapacağımı bilmiyorum..ömrüm bu şekilde sevgisiz ilgisiz gitsin istemiyorum..ne yapabilirimmm...siz ne dersiniz

Karşımdaki insanın ilgisizliklerini görmezden gelemezdim..
Hem bu yaşanılanlar bir kadını kötü hissettirir..
Hastayım dediğiniz de bile umursamıyormuş sizi..

Ben olsam boşanırdım,açık ve net..

Mantik evliliginde ilgi sevgi beklenir mi ki ve ya insan yakinlasabilir mi sevmedigine ? Sen bu adami seviyosun belki de. Onun kurallarini kabullenmissin kendin de mantik evliligi yaptin saniyorsundur olabilir mi ? Seni sevmedigini soylediginde ne hissettin ?

canım bence biraz nedenleri araştır... Neden bu hale geldiğinizi konuşun bence sorun mantık evliliği yapmanız değil...Mantık evliliği yapıp beraber yaşadıkça birbirine aşık olan bir çok çift gördüm :26: dediğim gibi neden bu duruma geldiğinizi etraflıca konuşun boşanmak ha deyince olmuyor zor bir süreç allah yardım etsin canım benim

Mantik evliliginde ilgi sevgi beklenir mi ki ve ya insan yakinlasabilir mi sevmedigine ? Sen bu adami seviyosun belki de. Onun kurallarini kabullenmissin kendin de mantik evliligi yaptin saniyorsundur olabilir mi ? Seni sevmedigini soylediginde ne hissettin ?

insan mantık evliliği yaparken kalbindeki boşluğu onunla doldurabileceğine inandığından...onun doğru kişi olduguna inandığından yapıyo...eşimi sevmiyorum demedim...başında evlenirken büyük bi aşk duyarak evlenmedim...ama zamanla sevdim ...benim için bu başta mantık evliliğiydi...ve eşiminde öyle düşündüğüne inandım..ama bu benim düşüncemdi...belkide eşim beni sevmişti erkeklerin geneli sevgisini göstermeyi beceremez...bende bunu anlayamamış olabilirim...

eşimin beni sevmeme durumu şuan için geçerli...net olarak sevmiyorum demedi...ben konuşmalarından bunu çıkardım....ona beni sevmediğini ve sevmediği insanla nasıl birlikte oldugunu sordum... böyle sevgisiz ilgisiz evlilik olur mu dedim..oda illa sevgi gerek degil dedi...öyle gidiyo işte dedi....ben mi yanlış anladım acaba...çok üstüne gittimde geçiştirdi mi beni

çok kafam karışık

Gerçekten boşanmak istediğini soyle ve inandır yine tepki vermiyorsa boşan ama boşandıktan sonra oğluna iyi bakabileceksen tabi ileriye dönük düşünmek gerek anlık değil hakkında hayırlısı olsun

Mantik evliligi kadar mantiksiz birsey olmadiginin bir baska ornegi. Asksiz belki ama sevgisiz bir evlilik asla olmaz. Cocuklar sadece ekmek suyla buyumez anne babasinin mutlulugundan da beslenir. Sevmeden evlenecekseniz huc evlenmeyin daha iyi.

Bosanirdim.

Adam net sevmiyorum demis, sevgisiz, ilgisiz, nereye kadar yasayabileceksiniz, siz de insansiniz. Adam sizi sadece cocuk bakicisi olarak goruyor.

Hayat gecip gidiyor, bence mutlulugu baskalarinda arayin.

Bence insanlar mantık evliliğini yanlış anlıyor.
Mantık evliliği aşkın olmadığı evliliktir. Onda sevgi vardır saygı vardır. Ama sıradan bir arkadaşa duyulan sevgi değil. İnsanın sevgi olmadan yaptığı hiçbir şey de mantık aramam ben.
Değil sevmeden evlenmek sevmeden hiçbir şey yapılmaz yürümez. Bu da örneği.
Ben olsaydım boşanırım demek zor bana. Bilmiyorum Ama ben yanaşmazdım en başında.

sonuçta evlenirken bir sevgi beklentisi içinde olmamışsınız. bu yüzden boşanmak da evlenmek gibi manasız olur. ama size karşı saygısızlığı bir boşanma sebebidir. sevsin sevmesin size saygı duymak zorunda. "sevmiyorum" demek bile bir boşanma sebebidir. mantık evliliğinde dahi olsa bunu dillendirmek büyük bir saygısızlıktır. bence artık kendinizle ilgilenin. eşiniz izin vermiyormuş falan bunlara takılmayın, yapabileceğiniz her şeyi yapın. eşiniz madem sadece cinsellik için yaklaşıyor, size saygı duymayan biriyle cinsellik de yaşamayın o zaman. kullandırtmayın kendinizi. kendiniz için yaşamaya başlayın bakın nasıl kıymete biniyorsunuz o zaman. mantık evliliğinde kölelik yoktur. onu yapma bunu yapma, ama benim ihtiyaçlarımı karşıla. yok öyle bir şey.

canım allah yardımcın olsun öncelikle. Mantık evliliği demişsin ama bence seviyorsun derecesi tartısılır tabi. eşinin de çocuktan sonra böyle olduğunu yazmıssın. evet duygular değişir, ilişkiler değişir. su an ki durumu iyi analiz etmen gerek. çocuk için boşanmamak doğru değil. istediğin beklentin ilgi değer görmek. bunlarda ilişkilerde önemli unsurlar. yaşadıklarını duygularını ve imkanlarını iyi ölç tart ve kendi kararını kendin ver.

hastalığı biliyorum netten çok araştırdım...simir testi yaptık daha sonucu almadık...eşim beni aldatmadı buna 100%100 eminim...o işi dolyısıyla çok dikkat eder yanlış seyler yapmamaya..ayrıca o kadar tembel bir insadırki asla uğraşmaz böyle şşeylerle...bu hastalık cinsellikten başka bulunduğun ortama bağlı olarak tuvalette banyodaki mikroplardan..yada kirli iç çamaşırlarından bulaşabilir..eşimde işi dolayısıyla bir çok yere giriyo çıkıyo...tuvalet kullanıyo...yada benim içinde aynı şey geçerli eşimden kapmış olmayada bilirim...bi yerden bi şekilde bulaşmıştır..tabiki tedavime cok önem veriyorum...sonuçlar cıksın ne gerekiyosa yapıcam

Inanamıyorum ! şimdi siz bu söylediklerinize inanıyor musunuz ? " tuvaletten kapmış, havuzdan kapmış " bunlar malesef bazı doktorların evlilikleri korumak yada bakire olupta bu hastalığa yakalanan genç kızları ailelerinin gazabından korumak için söylediği yalanlar.

HPV CINSEL YOLLA YADA CINSEL TEMASLA BULAŞIR. YANI TAM BİR CINSEL İLİŞKİ OLMASA DA , CINSEL ORGANLARIN BİRBİRİNE DEĞMESI, SÜRTÜNMESI , ORAL-ANAL SEX , APIŞ ARASI TEMASI İLE. PREZERVATİF YADA BAŞKA HİÇBİR ŞEKILDE KORUNMANIN, ÖNLEM ALMANIN IMKANI YOKTUR. TEK KORUNMA YÖNTEMI TEK EŞLİ CINSEL YAŞAMDIR.

Sadece bu bile yeterli boşanmanız için de, siz boşanmayacaksınız. Allah korusun yarın birgün HIV virüsü kapıp gelse," arkadaşının traş bıçağını kullanmış, oradan kapmıştır, benim kocam hayatta yapmaz " diyeceksiniz, o potansiyel var sizde. Hala inanamıyorum, şoktayım. Bizim kadınlarımıza bu kadar saf olmayı yakıştıramıyorum ben . Yazık çok yazık, ne diyeyim, Allah yadımcınız olsun ve akıl - fikir ihsan eylesin acilinden.

Karsina al konus esinle icinden gelenleri söyle.

Aklima su da geldi. Sen esine nasil davraniyorsun? Erkekler ise giderken esinden ugurlanmaktan hoslanirlar mesela yada isten eve geldiklerinde esinin onu güler yüzle karsilamasini severler. Bunun gibi bicok ufak seyler var, siz uyguluyormusunuz peki?

Bunlarda önemli seyler bi evlilik icin

Inanamıyorum ! şimdi siz bu söylediklerinize inanıyor musunuz ? " tuvaletten kapmış, havuzdan kapmış " bunlar malesef bazı doktorların evlilikleri korumak yada bakire olupta bu hastalığa yakalanan genç kızları ailelerinin gazabından korumak için söylediği yalanlar.

HPV CINSEL YOLLA YADA CINSEL TEMASLA BULAŞIR. YANI TAM BİR CINSEL İLİŞKİ OLMASA DA , CINSEL ORGANLARIN BİRBİRİNE DEĞMESI, SÜRTÜNMESI , ORAL-ANAL SEX , APIŞ ARASI TEMASI İLE. PREZERVATİF YADA BAŞKA HİÇBİR ŞEKILDE KORUNMANIN, ÖNLEM ALMANIN IMKANI YOKTUR. TEK KORUNMA YÖNTEMI TEK EŞLİ CINSEL YAŞAMDIR.

Sadece bu bile yeterli boşanmanız için de, siz boşanmayacaksınız. Allah korusun yarın birgün HIV virüsü kapıp gelse," arkadaşının traş bıçağını kullanmış, oradan kapmıştır, benim kocam hayatta yapmaz " diyeceksiniz, o potansiyel var sizde. Hala inanamıyorum, şoktayım. Bizim kadınlarımıza bu kadar saf olmayı yakıştıramıyorum ben . Yazık çok yazık, ne diyeyim, Allah yadımcınız olsun ve akıl - fikir ihsan eylesin acilinden.

Belki evlenmeden önce böyle bişey yapmış ve ordan bu hastalığı kapmış olabilir. Bu aldattığı anlamına gelmez.

Son düzenleme:
Belki evlenmeden önce böyle bişey yapmış ve ordan bu hastalığı kapmış olabilir. Bu aldattığı anlamına gelmez.

Konu sahibi 5 yıllık evli , bu virüsün kuluçka süresi birkaç aydır , bazen 1-2 yıl sürebilir.konu sahibi smear testinin sonucunu bekliyor, yani olay yeni. Ama benim asıl anlatmak istediğim , bu bayanın ısrarla "tuvaletten de kapılır, kirli iç çamaşırından da kapılır " vs diyerek yanlışı savunması, HPV CINSEL YOL ILE BULAŞIR. Bunun başka türlüsü mümkün değildir. Kuluçka süresini ve 5 yıllık evliliği göz önüne alırsak , %99.9 evlilikten sonra kaptı , evlilikten önce olsaydı, bayanın 2 yaşında çocuğu var. hamilelikte yapılan smear testinde çıkardı virüs

Son düzenleme:
eşimle konuştum...özetlersem...beni sevmediğini ama oğlumuz için bu evliliğin devam ettiğini söylüyo...kafamda kuruyomuşum bunları ...illa sevgi olması gerekmiyomuş..bu şekildede evlilik devam edebilirmiş....ben böyle devam etmek istemediğimi söyledim ..çocuğumuda alır giderim sana mecbur değilim sende bana mecbur değilsin dedim...ömür boyu sevgisiz ilgisiz yaşamak zorunda değiliz dedim....boş konuşuyosun diyo bana

ya adam utanmadan..cocuk 20 yaşına gelsin onu büyüt ondan sonra nereye gidersen git diyo bana....

ilk yazınızda virus aldatmadan mı kaynaklı diye dusunmustum, eger degil ise belki sorunlarınızı aşabilirsiniz, cocugu bahane etmeden ne istediginizi duygularınızı tartın biraz uzak durun ozleyin diyecektim...

fakat şu diyalog sizin çabanızı yersiz kılıyor... kusura bakmayın ama eşiniz umursamazlıgı yetmemiş bir de yüzsüzce 20yaşına gelsin cocuk diyor... eger ayrılmak istemiyorsa kendi duygu düsüncelerini öne sürsün, aksine sizin annelik duygularınızı sömürüyor...
yerinizde olsam daha fazla devam etmez ayrılırdım...

mantık evliligi demissiniz ama aşık olmasanız da evliliginizde sevgi olmayacagı anlamına gelmiyor bu.
hicbir duygu olmasa bile "saygı" olmayan mantık evliligi mi olurmuş...? oysa eşiniz size bunu gostermekten bile kaçınıyor...

Konu sahibi 5 yıllık evli , bu virüsün kuluçka süresi birkaç aydır , bazen 1-2 yıl sürebilir.konu sahibi smear testinin sonucunu bekliyor, yani olay yeni. Ama benim asıl anlatmak istediğim , bu bayanın ısrarla "tuvaletten de kapılır, kirli iç çamaşırından da kapılır " vs diyerek yanlışı savunması, HPV CINSEL YOL ILE BULAŞIR. Bunun başka türlüsü mümkün değildir. Kuluçka süresini ve 5 yıllık evliliği göz önüne alırsak , %99.9 evlilikten sonra kaptı , evlilikten önce olsaydı, bayanın 2 yaşında çocuğu var. hamilelikte yapılan smear testinde çıkardı virüs

ısrarla eşimin beni aldattığı konusu üzerinde duruyorsunuz..böyle birşeyin imkanı yok..eşim 5 vakit abdestli namazlı Allah korkusu olan bi insan asla bile bile günah işlemez kaldıki zina en büyük günah..o kadar kolay söylüyosunuz ki bu aldatma konusunu sıradan birşeymiş gibi...bazı insanların böyle bir günaha gireceği bazılarınında asla yanaşmayacağı belli hareketlerinden belli olur...benim eşim bi bayanla konuşurken kaldırıp başına bakmaz bile...bu olasılığa ihtimal vermiyorum....biz şuan ağrıdayız 2 yıldır burdayız...ankaradan geldik...ve burada insan yaşamayınca anlamaz...gidecek doğru düzgün bir yer yok....kaldıki hava soğuk -20 lerde cıkacak gibi degil mecbur evdeyiz ve bu benimde eşiminde fazlasıyla canını sıkıyo...şimdi birazdaha rahatlamış olarak düşünüyorumki bu bizim sinirlerimizi yıpratmış olabilir....bende bu hastalık dolayısıyla birazdaha duygusallaşmış olabilirim...eşimin genel davranışıdır ilgisizlik sevigsini gösterememesi....sinirleniğinde ne dediğini bilmez...bu zamana kadar eşimi sevdiğim için bunları zaman zaman görmezden geldim..zaman zaman gelemedim tartışştık kavga ettik..ama sonunda yine barıştk...şuan hastalığım dolayısıyla birikmişliğimi boşalttım sanırım...eşimle konuştuğumdan bu yana daha cok ilgilenmeye başladı...konuşmak işe yaradı diye düşünüyorum....

tekrar eşin seni aldatıyor diyenlere sesleniyorum...ben aldatabilirim belki ama eşim asla aldatmaz 2*2=4....ve de hiçbir yerde 100%100 cinselle yolla bulaşır diye birşey yazmıyo.....ben başka yollarla oldugnu düşünüyorum

Back
X